Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

току-що, jhoro написа:

Малка корекция

Не се говори  за унищожаване.

То пак е релокация, на микроскопични части във всичките четири посоки.

Да го дигнем във въздуха, образно казано

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

То пак е релокация, на микроскопични части във всичките четири ШЕСТ посоки.

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Темата е за взривяването на МОЧА, а не за пиене на бира.

Отвори си тема за бира и мачове и не ми се святкай !!!

:giggle1:

Засега само...

- С какво се занимаваш?
- Специалист съм по ускорена релокация на средства за размножаване.
- ???
- Местя си го от крачол в крачол.

Няма да пипате паметника нито да се гаврите с него

Паметникът на Съветската армия осъмна украсен (СНИМКИ)

П аметникът на Съветската армия в София осъмна украсен с интересно платно.

Поставиха банер "Европейският път на България" върху скелето на паметника.

Скелето е част от пореден етап от изпълнението на Плана за безопасност, който има за цел да запази живота и здравето на гражданите. Същевременно се цели обследване на състоянието на паметника с оглед на предстоящите експертни решения по преместването му. 

Трансперантът изобразява развитието на България и поставените ни цели като страна член на ЕС и НАТО. Изобразени са ключови моменти и велики личности от историята ни. 

В началото на месеца стана ясно, че предстои изготвянето на експертна оценка на барелефите и скулптурните композиции на Паметника на Съветската армия за установяване на тяхното състояние, след което ще се премине към следващия етап – изготвяне на проект за преместване, в съгласуване с Министерството на културата. 

https://www.vesti.bg/bulgaria/pametnikyt-na-syvetskata-armiia-osymna-ukrasen-snimki-6179494

преди 50 минути, free... написа:

В началото на месеца стана ясно, че предстои изготвянето на експертна оценка на барелефите и скулптурните композиции на Паметника на Съветската армия за установяване на тяхното състояние, след което ще се премине към следващия етап – изготвяне на проект за преместване, в съгласуване с Министерството на културата.

Тъй, тъй - тати ша ми купи колело, ама друг път.

"Няма столица в света, чийто център да е описан така детайлно от улици и символи, свързани с друга държава, както са руските наименования в центъра на София. Ключови улици и булеварди в централната част на София са: Руски, Московска, Дондуков, Гурко, Скобелев, Тотлебен, Алабин, Паренсов, граф Игнатиев и пр. Последните двама от които са активни българомразци. И тази мрежа от булеварди и улици с руски имена се уплътнява от други руски символи: Руска църква, катедрален храм "Ал. Невски", паметник на Цар Освободител (освободил руснаците от крепостничеството), паметник на Съветската армия, Руски паметник, Докторски паметник и пр. Ако упътваме един чужденец в центъра на София, можем спокойно да го ориентираме само с руски имена. И няма как да разсеем впечатлението, че не е в руска губерния?!

Нещата са отишли дотам, че защитниците на тази руска топонимия се опитват да монополизират смисъла на понятието „патриот“ и да го представят като органично единство от българския и руския интерес. Именно в това виждат гаранция за ново „възраждане“. Респективно, те квалифицират българите, завършили най-добрите университети в света, като "чужди агенти". Дали така обаче е било през Възраждането? И дали българският народ би се възродил, ако се отнасяше така към своята интелигенция?! На този фон не е чудно, че тези „възрожденци“ не се впечатляват от факта, че бюстът на Левски е с естествените човешки размери и трудно може да се забележи на фона на каменната колона, върху която е прикрепен, ако не са редиците от хора с цветя на 19 февруари. А колко хора знаят къде е паметникът на Хр. Ботев на едноименния булевард? По какво личи, че това е национален герой, а не паметник на безимен герой, достоен за парка на някое обезлюдено провинциално градче?! И дали диспропорцията между размерите на паметника на Съветската армия и паметниците на Ботев и Левски запазва историческата памет на българина или я заличава?!"

/проф. Николай Найденов/

Тук в Павликени се пази Паметника на руските войни

Пазят се всички паметници на герои

Имаме и нов паметник на Васил Левски с фонтан на неговата улица Васил Левски

Имаме и паметник на футболиста Кирил Ракаров който е родом от Павликени, парка ни носи неговото име.

Имаме надгробна плоча на Николай Гюзелев на Летния театър, той също е родом от Павликени. 

Скоро ще има и снимки 

Защото предпочитат нацистите на Хитлер да бяха завладяли Европа. Че защо иначе ще да искат да бутат паметника на армията която е освободила нас и цяла Източна Европа от кафявата чума? Не отчитат фактът че ако беше тяхното - сега може би нямаше да имат имена, а само номера (щото надали са чисти арийци), ама от де толкоз акъл да се сетят? То им е по-важно какво им пее пропагандата.

Дядовците и бащите им са възхвалявали руснаците(щото така е било модрно), сега те плюят по същите руснаци, щото модата се смени. Техните деца може също да обърнат палачинката на 180 градуса според зависи от къде духа вятърът.

Всеки ще пренаписва историята според това как му е удобно, но фактите са си факти - това е паметник на армия освободителка!

преди 2 часа, *S197* написа:

Да Ви питам, господа чифути, защо искате да бъде бутнат паметника?

преди 1 час, ivottoshev написа:

Защото предпочитат нацистите на Хитлер да бяха завладяли Европа.

Последно ?

Чифути ли сме или нацисти ?

А съберете се сички ватенки и чугуни с петолъчка на челото и излезте с единно становище. Така като не сте си синхронизирали опорките и подавате противоположни сигнали.

Пуста кюския...

преди 26 минути, superiority написа:

На Ленин и Сталин нямате ли паметници?

На Ленин имаме паметник в русенското село Новград ,паметника е голям ,отлично поддържан и в отличен вид.

Руска култура в Берлин, а в България само рушат. 

Хората бизнес правят да видят някаква стена, а в България само рушене.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Руска култура в Берлин, а в България само рушат. 

Ти на българския простак и подлога ли си тръгнал да обясняваш? На тая сбирщина дето не е май вече и нация, а случайни гамени от тук, и там.

Цял свят пази историческите си ценности. Ганьо подлогата и миризливия цървул - НЕ!

преди 7 минути, Hristo52 написа:

Ти на българския простак и подлога си тръгнал да обясняваш?

Цял свят пази историческите си ценности. Ганьо подлогата и миризливия цървул - НЕ!

На улицата Варшава е все още се вижда някои части от стената. Има и трабанти, има и музей на DDR, има и руски магазини, има и руска къща, както посочих по-горе линк.а. Има и съветски паметници.

Ето я и стената на улица Варшава. Част от нея. Хората бизнес правят от това.

преди 6 минути, Hristo52 написа:

Ти на българския простак и подлога ли си тръгнал да обясняваш? На тая сбирщина дето не е май вече и нация, а случайни гамени от тук, и там.

Странно. Шапкар тръгнал да ни обвинява в простотия.

Против събаряне на паметници съм, просто не ти отива на фуражката, точно такива като тебе да приказват за простаци. По-тъпа служба от военщината не знам, едно време е имало ДС, вероятно да е било по-долу и от вас. Ама вече го няма, контрата е у вас.

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

На Варшава Улицата е все още се вижда някои части от стената. Има и трабанти, има и музей на DDR, има и руски магазини, има и руска къща, както посочих по-горе линк.а

Ето я и стената 

Точно всяка нация си уважава историята. Но българския простак, не! На него от как свят светува за несполуките му и скотщината му винаги НЯКОЙ ДРУГ Е ВИНОВЕН, той никога!

Кретенията явно ни е по рождение. Славяните са ни били виновни, византийците, турците, немците, сега руснаците, събаряй, троши руши, съсипвай и после, защо никой не ни бръсне в Европа, освен за да ни използват за всичко, както е и сега! Как са наричали немците Димитров на процеса в Лайпциг - "Тъмен балкански субект, див българин!" - и си е истина. Ама глупав народ...Тояга и малко морков. Соросоидите си мислят, че сега е връо в България! Да де. Като почнат да вдигат цени, ток, скочи ли тока всичко скача гориво за колите, договора с Лукойл свършва, безработица както искат да затварят тецове и мини, ще започнат да реват на умряло та кръв ще им излиза от устата. Тогава да видим кой ще се смее .

преди 5 минути, Hristo52 написа:

Как са наричали немците Димитров на процеса в Лайпциг - "Тъмен балкански субект, див българин!" - и си е истина. 

Как така си словоблудстваш срещу вашия велик вожд и учител казвайки, че е истина какъв е бил според немците? Значи според теб той не заслужаваше мавзолея (след като тези думи са истина), но виж, паметникът на съветската армия ти е светиня и не бива да се пипа? Защо?

Знам че няма да ме прочете другаря защото е изпоблокирал над половината форум и общува само с няколко други баби на кръст, но това моля някой, който не е блокиран от него да ме цитира та да го види специално и да ми отговори, че ми стана интересно.

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Тояга и малко морков.

Тояга от кого бе сержант?

От тебе ли?

Май забрави като ви бяха подкарали съкращения, мисля поне 35 000 ви изтърсиха на пазара на труда.

Вместо да си по барикадите в момента, лаеш колко бил тъп народа, ти колко си умен.

Умен шапкар баси. И то дори не офицер. Не е истина! Сензация! Колко вицове си разправяхме за шапкари, идея си нямаш!

преди 51 минути, superiority написа:

П.П. Също можете да премахнете всички Български паметници които имате.

Ти и себеподобните ти идиоти сте тези, които искате да бутате паметници. Именно човек от отборът на викащите против Русия като Комплексарчо твърди че Ботев е терорист. Именно кравопоклонниците извадиха произведения като "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово" от учебниците защото не е политкоректен. Именно вие - умнокрасивите идиоти няма да се поколебаете да направите и следващата стъпка бутайки и български паметници само защото така ви е заповядано от Сорос и Посолството.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.