Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Защо го рушат? Ако бива поддържан и пазен не следва да има палатки и да бъде цапан с боя. Какво гарантира ,че това няма да бъде правено и с новия паметник ,след като старите си паметници не пазим?

Този специално е обект на спорове и предизвиква скандали сред обществото. Това е причината да го премахнат. А дали на негово място ще издигнат друг не се знае.

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

току-що, free... написа:

Този специално е обект на спорове и предизвиква скандали сред обществото. Това е причината да го премахнат. А дали на негово място ще издигнат друг не се знае.

Всеки паметник може да бъде обект на спорове ,да бъде различно тълкувана неговата символика и т.н. Ако това би решило някакъв проблем съм съгласен не само този паметник ,а всички да ги премахнат и да заживеем щастливо всички ,но знам че това няма да се случи.

Maни, Добри Божилов дори иска да строи мавзолея наново.

Винаги ще има някой, дето все нещо му пречи.

На копейките им пречат младите, военните искат да връщат казармата, на Копейкин не му стигат данъците.

Все някой нещо иска, все сме им длъжни.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Всеки паметник може да бъде обект на спорове ,да бъде различно тълкувана неговата символика и т.н. Ако това би решило някакъв проблем съм съгласен не само този паметник ,а всички да ги премахнат и да заживеем щастливо всички ,но знам че това няма да се случи.

Ти виждал ли си го на живо този паметник, знаеш ли какво представлява? Знаеш ли къде се намира? :hush:

Сега спорят и за паметника на входа на София.

https://registersofia.bg/index.php?view=monument&option=com_monuments&formdata[id]=663&Itemid=140

Вчера имаше протест но не мога да намеря новина за него

https://vitoshanews.com/2019/09/20/iskat-premahvane-na-statuqta-na-sveta-sofia-vsyshtnost-tqw-simvolizira/

преди 1 минута, free... написа:

Ти виждал ли си го на живо този паметник, знаеш ли какво представлява? Знаеш ли къде се намира? :hush:

Да ,виждал съм го и знам какво представлява и къде се намира.

преди 2 минути, free... написа:

Сега спорят и за паметника на входа на София

https://registersofia.bg/index.php?view=monument&option=com_monuments&formdata[id]=663&Itemid=140

Вчера имаше протест но не мога да намеря новина за него

https://vitoshanews.com/2019/09/20/iskat-premahvane-na-statuqta-na-sveta-sofia-vsyshtnost-tqw-simvolizira/

И него ли ще бутаме ?

преди 2 минути, AAUUXX написа:

И него ли ще бутаме ?

Даа, :D вчера имаше протест, символизирал смърта. :giggle1:

Пречи им на хората, кво толкова се чудиш. Сякаш по цял ден някои хора обикалят и гледат паметниците, кой какъв е.

току-що, free... написа:

Даа, :D вчера имаше протест, символизирал смърта. :giggle1:

Пречи им на хората, кво толкова се чудиш. Сякаш по цял ден някои хора обикалят и гледат паметниците, кой какъв е.

Щом един паметник може да бъде премахнат ,защо да не може друг ,това имах предвид и в постовете си по горе. 

току-що, AAUUXX написа:

Щом един паметник може да бъде премахнат ,защо да не може друг ,това имах предвид и в постовете си по горе. 

Доста паметници се премахнаха не само тук а в цялата страна и този света София ще махнат. Ако продължават да протестират.

преди 3 минути, bioid написа:

А нещо друго, освен да рушите, знаете ли?!

Аз паметници не руша , само си изказвам мнението. Утре като се смени правителството не се знае какво ще съборят , може и Бузлуджа да премахнат. Мисля че Аннето беше пуснала една тема за един паметник в Берковица, но махнаха ли го не помня.

Да поканим геният David Černý – Wikipedia да построи един паметник по модел на Европа.

1024px-Kinsk%C3%BDch_t%C3%A9r,_szovjet_h

Примерно неговата творба Čůrající postavy ще пасне добре пред парламента.

Не смея да я покажа тук, вие си я търсете.

Малко ще издам.

Скулптурата изобразява двама мъже (всеки с височина 210 см), които стоят един срещу друг и уринират в басейн с формата на Чешката република. 

преди 4 часа, bioid написа:

С какви пари смятате да стане това? С държавни ли, като пилона в Рожен?!

Какви са тези "държавни пари"?

преди 29 минути, jhoro написа:

Какви са тези "държавни пари"?

От БДЖ, пристанище Бургас, община Девин и други държавни фирми, които едвам кретат, но бяха цитирани като спонсори. https://pilon.rozhen.bg/partners-2/  БДЖ го махнаха от банерите след масирана атака с колажи в интернет. Страницата във фейсбук https://www.facebook.com/pilon.rozhen пък в този линк https://www.facebook.com/pilon.rozhen/likes водеше към Артекс, което също скриха. Останаха много въпроси като например дали една простакеса ще се шири нашироко и т.н., но лумпениатът се радваше на колоса и на кебапчетата от по 7 лв и оставиха за спомен в природата много пластмасови прибори и туби от двулитрова бира. 

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

Примерно неговата творба Čůrající postavy ще пасне добре пред парламента.

Не смея да я покажа тук, вие си я търсете.

Малко ще издам.

Скулптурата изобразява двама мъже (всеки с височина 210 см), които стоят един срещу друг и уринират в басейн с формата на Чешката република. 

На мен ми харесва ,най ме впечатли механизъма им.

Цитат

Механизмът завърта бедрата и повдига пениса на двете фигури, така че потокът да пише букви на повърхността на водата. Обикновено има надписи, цитиращи заобикалящата среда, които зрителят може да прекъсне, като напише SMS, а статуите след това "пишат" текста от SMS на повърхността.

преди 8 часа, free... написа:

Няма значение със кои средства ще го премахнат ,важното е да се премахне. Скандален е и винаги ще има спорове ако остане. 

Тази причина е достатъчна за да го махнат.

И за оня на летците винаги ще има спорове. Да го махат и него, нали?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

И за оня на летците винаги ще има спорове. Да го махат и него, нали?

Аз мога да ти кажа какво мисля но едва ли ще има значение. Каквото и да кажа ти пак ще измислиш за какво да се заядеш.

преди 8 минути, free... написа:

Аз мога да ти кажа какво мисля но едва ли ще има значение. Каквото и да кажа ти пак ще измислиш за какво да се заядеш.

Ами доводът ти за махане на паметника: "щото има спорове" е глупав. Ти си "за" махането на този паметник, щото имаш позиция в спора, която считаш за правилна. Аз съм "за" махането на онзи, щото имам позиция в спора за онзи паметник, която също считам за правилна.

С какво твоето "за" е повече моето "за"?  

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Ами доводът ти за махане на паметника: "щото има спорове" е глупав. Ти си "за" махането на този паметник, щото имаш позиция в спора, която считаш за правилна. Аз съм "за" махането на онзи, щото имам позиция в спора за онзи паметник, която също считам за правилна.

С какво твоето "за" е повече моето "за"?  

Разликата е, че аз и 95% от хората в България искат да махнат Моча и да остане този на летците. Ти искаш обратното!

преди 7 часа, bioid написа:

А нещо друго, освен да рушите, знаете ли?!

Информира се за всичко от Волгин, Дачков, Карбовски и Киро Брейка, вика западът ни залива с дезинформация...

преди 3 минути, free... написа:

Разликата е, че аз и 95% от хората в България искат да махнат Моча

Така ли мислиш. Сигурен ли си? Да не стане така че в един и същи референдум да се поставят този въпрос и въпросът за "3-ти март" и да се окаже че и по двата въпроса мнението на народа е различно от твоето?

току-що, ivottoshev написа:

Така ли мислиш. Сигурен ли си? Да не стане така че в един и същи референдум да се поставят този въпрос и въпросът за "3-ти март" и да се окаже че и по двата въпроса мнението на народа е различно от твоето?

Сигурен съм!

преди 16 минути, free... написа:

Разликата е, че аз и 95% от хората в България искат да махнат Моча и да остане този на летците. Ти искаш обратното!

Това как го разбра ,че 95% от хората искат това? С допитване до хората ли ? Референдум ли е правен който съм пропуснал ?

преди 10 минути, free... написа:

Сигурен съм!

strahotna-logika.gif

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Това как го разбра ,че 95% от хората искат това? С допитване до хората ли ? Референдум ли е правен който съм пропуснал ?

Знам го!

По същия начин знам че ти си за руснята, така зная и за Моча!

преди 33 минути, AAUUXX написа:

strahotna-logika.gif

След като хората го искат защо го премахват? 

Знаеш ли това поне?

преди 10 минути, M.Николов написа:

Ако леко коригираме израза отлично ще ти подхожда "Дай на глупака трибуна и му гледай сеира!!!"

Няма нужда да корегираме, много правилно си е написано. Вие с червените вратовръзки всичко корегирате. Все вие сте правите и искате всички със вас да се съобразяваме, затова народа мрази комунистите. Да знам ще кажеш никой не ви мрази освен аз, знам. Обаче аз не мразя комунистите, ако ги няма на кого ще се смея по цял ден?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.