Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

Скобелев

Старшинката много му тежат годинките...

Ушака и той чул недочул, Скобалев вика.

Сигурно като малък е играел със скобалийка.

Ак паша да беше написал, по малка вероятност да сбърка.

Пак си се взривил с шише горздова от сутринта кат те чета :speak:

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Нормалните българи на 3-ти март празнуват Освобождението и появата на България на световната карта след пет вековно отсъствие , а не победата на Русия над османците!

Трябва да си КУХ КАТО ХРАЛУПА, ако отричаш Освобождението, само защото за него са ни помогнали руснаците. Ти КУХ КАТО ХРАЛУПА ли си (това е реторичен въпрос, не ми отговаряй)

Отговарям ВЕДНАГА . Пак нарами твоето определение ГОМНЯНА СЕДАЛКА.закачи я  на ватнешкия  си врат.

Screenshot2023-07-22192109.png.111bfb168a543fe86df0774abea547fc.png

Въпрос към малоумниците във форума: какво ще Ви стане като махнат паметника? Сигурно ще се надървите от кеф?

преди 3 минути, bigiadri написа:

Отговарям ВЕДНАГА . Пак нарами твоето определение ГОМНЯНА СЕДАЛКА.закачи я  на ватнешкия  си врат.

Screenshot2023-07-22192109.png.111bfb168a543fe86df0774abea547fc.png

Хаха, неграмотен текст. :D

преди 1 час, *S197* написа:

Въпрос към малоумниците във форума: какво ще Ви стане като махнат паметника? Сигурно ще се надървите от кеф?

За какво, след като сте против махането му ? 

преди 1 час, N1K17Y написа:

За какво, след като сте против махането му ? 

Не всички са против. Има една утайка, която се радва, че нещо се руши, без да знае защо го иска.

преди 2 часа, *S197* написа:

Въпрос към малоумниците във форума:

И аз искам да запитам въпросните. АЕЦ Козлудуй е построена с помоща на СССР. Моста на Дружбата при Русе през Дунав също е построен от СССР. Много ТЕЦОВЕ В България също са дело на СССР. Хайде да ги махнем бе? Искате ли? Някой от вас, тия по дъртите са завършили по времето на комунизма! Ами хвърлете си дипломите бе! Дето са ви ги дали омразните комунисти!

Естествено, че няма да го направите, но да лаете като бесни кучета, това знаете нали?

Новото народно събрание е в омразната сграда на бившия Партиен дом в София. Ами хайде да я бутнем бе? Тая омразна сграда а?

Празноглави смешници!

преди 11 часа, bigiadri написа:

Ми аз отговор в поста ти не виждам и няма как да видя, щото няма как да кажеш на бялото - черно.

Виждам само че както винаги когато се окажеш наврян в под на кучето опашката, отново се хвалиш колко добър инженер-проектант на кенефни седалки си бил навремето. Никой тук не го интересува седалката, която смяташ за делото на живота ти. Така като я гледам - не става за нищо, също както и ти не ставаш за нищо :getout:

Щом сме на тема паметници...

378894994_3428001697417631_8226064200564592650_n.thumb.jpg.ee5d97c77d6a6c60b12ccc20a22435fb.jpg

Мой приятел ми обърна внимание на интересен паметник, оплюван яростно от американофобите...Да, да...за същия става въпрос...според повечето хора - на американските летци. Ако това не е друг, разбира се...Вижте обаче внимателно снимката, която приложих!

На паметника има надпис,който ясно показва, че това е паметник на американците, служили в България през ВСВ. Но не е от американското правителство, а от командира на артилерийска рота от Масачузетс (капитан еди-кой си)...рота с "древна" история.

Въпросът е само един...какви американски артилеристи и кога са служили...не загинали, не е написано такова нещо...написано е, че те са "дали своето днес, за да имаме (ние, американците) нашето утре"."Дали своето", не значи "дали живота си", нали? Освен ако стрелците на американските летящи крепости не са се водели артилеристи...Да не би това да се има предвид, а?!...

За първи път в живота си виждам такъв странен надпис на паметник...

преди 10 минути, чичо Сашо написа:

Щом сме на тема паметници...

378894994_3428001697417631_8226064200564592650_n.thumb.jpg.ee5d97c77d6a6c60b12ccc20a22435fb.jpg

Мой приятел ми обърна внимание на интересен паметник, оплюван яростно от американофобите...Да, да...за същия става въпрос...според повечето хора - на американските летци. Ако това не е друг, разбира се...Вижте обаче внимателно снимката, която приложих!

На паметника има надпис,който ясно показва, че това е паметник на американците, служили в България през ВСВ. Но не е от американското правителство, а от командира на артилерийска рота от Масачузетс (капитан еди-кой си)...рота с "древна" история.

Въпросът е само един...какви американски артилеристи и кога са служили...не загинали, не е написано такова нещо...написано е, че те са "дали своето днес, за да имаме (ние, американците) нашето утре"."Дали своето", не значи "дали живота си", нали? Освен ако стрелците на американските летящи крепости не са се водели артилеристи...Да не би това да се има предвид, а?!...

За първи път в живота си виждам такъв странен надпис на паметник...

Типичното американско лицемерие и манипулиране чрез абсурдни твърдения.

Подмяната на историята и културата на България е в пълен ход. Глупост велика. Тия същите дето са бомбадирали София.

преди 4 минути, Hristo52 написа:

Типичното американско лицемерие и манипулиране чрез абсурдни твърдения.

Подмяната на историята и културата на България е в пълен ход. Глупост велика. Тия същите дето са бомбадирали София.

Това е пред американското посолство!  Кога американци са служили в България 41-44?

току-що, чичо Сашо написа:

Това е пред американското посолство!  Кога американци са служили в България 41-44?

Поредния американски позор! Да вземат и да си го приберат вътре в посолството тия кравари!

преди 4 минути, Hristo52 написа:

Поредния американски позор! Да вземат и да си го приберат вътре в посолството тия кравари!

Наглоста им е без граници. Ама и ние сме просТ народ, те ни бомбадират, ние паметниците им търпим! Верно сме си мърши.

току-що, N1K17Y написа:

Ирониометърът ми счупи скалата след тази задълбочена дискусия :wub:

Сигурно си купил некой китайски ,моят работи добре и мери вярно :rolleyes:

на 14.09.2023 г. в 11:29, AAUUXX написа:

Сигурно си купил некой китайски ,моят работи добре и мери вярно :rolleyes:

Щот си купил американски. :laughing4:

на 14.09.2023 г. в 10:22, чичо Сашо написа:

"Дали своето", не значи "дали живота си", нали?

И кво са дали тогава? - рубли и копейки ли? 😁

на 13.09.2023 г. в 8:46, free... написа:

Правилното нещо е да се премахне и на негово място да се издигне Български паметник !!!

С какви пари смятате да стане това? С държавни ли, като пилона в Рожен?!

преди 2 часа, bioid написа:

С какви пари смятате да стане това? С държавни ли, като пилона в Рожен?!

Няма значение със кои средства ще го премахнат ,важното е да се премахне. Скандален е и винаги ще има спорове ако остане. 

Тази причина е достатъчна за да го махнат.

преди 1 минута, free... написа:

Няма значение със кои средства ще го премахнат ,важното е да се премахне. Скандален е и винаги ще има спорове ако остане. 

Тази причина е достатъчна за да го махнат.

Споровете ако продължат и след премахването му какво ще премахваме?

Ако има спорвове по новия паметник , ще го махаме ли и него след това?

току-що, AAUUXX написа:

Споровете ако продължат и след премахването му какво ще премахваме?

Те споровете ще продължат но няма да има палатки в центъра и агитки които вечер да го рушат. Колко пъти вече го боядисват знаеш ли? Затова ще го приберат в музей за съхранение.

преди 3 минути, free... написа:

Те споровете ще продължат но няма да има палатки в центъра и агитки които вечер да го рушат. Колко пъти вече го боядисват знаеш ли? Затова ще го приберат в музей за съхранение.

Защо го рушат? Ако бива поддържан и пазен не следва да има палатки и да бъде цапан с боя. Какво гарантира ,че това няма да бъде правено и с новия паметник ,след като старите си паметници не пазим?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.