Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 4 часа, Hristo52 написа:
преди 4 часа, AAUUXX написа:

И след това показваш нещо написано във фейса - умен си да знаеш

Толкова си може. За него всичките жълти сайтове бяха достоверни, а сега явно се е преместил в фейса по достоверност! Фейса достоверен! Помисли само какви са му източниците! :lol6:

Кух си бе комуне. Кух ще си останеш .

Фейса и другите социалнимрежи са просто средство . Както казах, цитират се ДОКУМЕНТИ .

Знаеш ли какво са документи, исторически при това ?

Не вярваш за казаното от Сталин ? Не ти е виновн фейса или туитъра, или ВКонтакте ... а това че си малоумно комуне което наивно си е решило да вЕрва че Земята е плоска

369902505_1641932329664187_2555488383518

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

Това е било състоянието на нещата декември 1941г. за България като съюзник на Хитлер.

С времето много неща се променят, с тях се променя и мнението на Сталин относно България.

преди 11 часа, insec написа:

добави си и лед, че наистина много те е напекло. 👌

И малко мента  и водица за да се заоблачи.

Защитниците на Паметника на Съветската армия предприемат нов ход в опит да се махне оградата около монумента. От обединение "Левицата" внесоха искане за незабавно спиране на изпълнението на заповедта на областния управител за ограждане на съоръжението в Административния съд, предаде БНТ.

https://www.vesti.bg/bulgaria/levicata-vnasia-zhalba-za-pametnika-na-syvetskata-armiia-6177197

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Нещо авангардно:

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15298463

Не ми ги фали. Бяха на власт със СДС и не го взривиха.

Бяха на власт с ГЕРБ и не го взривиха.

Ся пак са на власт с ГЕРБ и ППДБ и още не са го взривили.

Още колко доказателства ви трябват за да разберете, че са ядрени ватенки ?

на 27.08.2023 г. в 21:03, JohnTRIVOLTA написа:

2d2af2044cab62ba54eef6c2b249dfb2_XL.jpg

Прости ни АПОСТОЛЕ !!!

И Альошата трябва да взривим, а да турим Апостола горе !!!

Дарина Григорова: Напразно се стараете да „изчегъртате“ Русия от историята на България

06.09.2023
%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0
Проф. д-р Дарина Григорова

Проф. Дарина Григорова публикува пост в своя профил във Фейсбук, в който се опитва да ограмоти неолибералите по история. В краткия си пост тя обяснява събитията случили се по времето на Освобождението на България.

Ето и целия пост на Дарина Григорова:

„На Трети март дума не се обелва, че Русия е Освободител на България, темата е табуирана, докато на 6 септември внезапно си спомнят, че Освободителката е била против Съединението, удобно забравяйки, че Александър III не допуска Турция да нахлуе през оголената граница, когато българските войски се прехвърлят на запад след сръбското нападение на България.

Нищо друго не спира Турция, за която Съединението на Княжество България и Източна Румелия е анексия. На 22 септември пък ще забравят, че независимостта на България е платена от Русия – тя финансово компенсира Турция вместо нас.

Напразно се стараете да „изчегъртате“ Русия от историята на България.“

преди 9 минути, инж. Велев написа:

... Александър III не допуска Турция да нахлуе през оголената граница, когато българските войски се прехвърлят на запад след сръбското нападение на България.

И как става този номер, при положение, че всички руски офицери са отзовани?

Защо Сърбия напада Съединената България- по своя воля или по идея на Москва?

Всъщност е точно обратното. Руската империя казва на Султана че няма да се намесва ако реши да си върне със сила южна България .

И разбира се че изтеглянето на офицерите е с цел да се обезглави младата българска войска, надявайки се сърбите с лекота да ни унищожат.

Един въпрос към неграмотните патриоти - Представяте ли си ако обезглавената българска армия не бе извършила подвиг срещу сърбите, и ако те ни бяха победили ?

Как ли щяха да разкъсат България , бедна ми е фантазията... В услуга и заради интересите на имепрска Русия която винаги е била против България и никога не е имала намерение да има независима държава на Балканите.

преди 36 минути, miro20 написа:

Всъщност е точно обратното. Руската империя казва на Султана че няма да се намесва ако реши да си върне със сила южна България .

Интересно какво ли спира Султана, щом като руснаците са му казали че няма да се намесват?

преди 38 минути, miro20 написа:

И разбира се че изтеглянето на офицерите е с цел да се обезглави младата българска войска, надявайки се сърбите с лекота да ни унищожат.

Ама чакай малко. Ти не трябва ли да се радваш, че руснаците са се изтеглили?

Когато след Освобождението те остават тук и помагат за създаването на армията ни, структурите на държавата ни, създават и военноморският ни флот подарявайки ни първите бойни кораби - ти наричаш това "окупация". Сега пък ревеш че са се били изтеглили...

преди 2 часа, jhoro написа:

И как става този номер, при положение, че всички руски офицери са отзовани?

Става.

преди 2 часа, jhoro написа:

Тогава "идеите" на сърбите ги дават от Австро-Унгария.

Ауу, не съм бил гласувал.

Паметници - не трябва да се разрушават, добри или лоши във вижданията на съвременното поколение - това е част от нашата история като държава, част от паметта на съществуване на нашата държава. Унищожението им няма да промени историята ни, единствено може да я замъгли.

Даже арабите се осъзнаха и самоозаптиха да разрушават пирамидите, които не само не са част от тяхната история, ами са в драстично противоречие и с тяхната религия.
Следователно арабите са по-умни от българите!

преди 2 часа, инж. Велев написа:

На Трети март дума не се обелва, че Русия е Освободител на България, темата е табуирана.....

да бе, даже е забранено със закон, пък толкова ми се иска на трети март да кажа, че руZия е ОСВОБОДИТЕЛ на България, ама не ми дават, заплашват ме с концлагер.

Много сте излъгани ватниците, никой няма да трие руZия от историята, само ще й се отреди полагащото й се място, като най- големия враг на България.

преди 6 минути, insec написа:

да бе, даже е забранено със закон, пък толкова ми се иска на трети март да кажа, че руZия е ОСВОБОДИТЕЛ на България, ама не ми дават, заплашват ме с концлагер.

Много сте излъгани ватниците, никой няма да трие руZия от историята, само ще й се отреди полагащото й се място, като най- големия враг на България.

Пак се изсекна неподготвен...

Както винаги не си разбрал за какво става дума и се присмиваш като примат.

Говори се , че не се обелва дума или е табу, а ти изведнъж поради липса на акъл се присмиваш, че е забранено със закон. Жалко за теб...

току-що, инж. Велев написа:

Говори се , че не се обелва дума или е табу.....

От кога бре? - от 2100 годината ли? Толкоз сте прости, че само за орки ставате. :getout:

преди 44 минути, insec написа:

Ти да си чул на Трети март някой политик да е казал от какво сме се освободили или пък още по-малко - кой ни е освободил? Аз поне не съм. Всички стигат до "освобождението на България" и са до там, така че статията си е много вярна - тази тема е "табу"!

преди 3 часа, jhoro написа:

По идея на Австро-Унгария, Жорка.

преди 2 часа, miro20 написа:

Ауу, Мирча-"Истината" срещу професор Григорова.

:laughing4:

преди 42 минути, ivottoshev написа:

Ти да си чул на Трети март някой политик да е казал от какво сме се освободили или пък още по-малко - кой ни е освободил? Аз поне не съм.

Значи си за ушен лекар.

преди 2 минути, insec написа:

Значи си за ушен лекар.

Е дай клипче де. 

Само ся да не вземеш да изтропаш нещо от Волен или Копейкин.

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Е дай клипче де. 

Само ся да не вземеш да изтропаш нещо от Волен или Копейкин.

волен, болен...МОЧА изчезва!

преди 47 минути, NewRedDragon написа:

волен, болен...МОЧА изчезва!

Кога? Не за друго, ама има такова решение от преди 30 години и се питам дали този път пак ще са толкова :wub:

Цитат

С решение № 19 на Столичния общински съвет по протокол № 6 от 25. 02. 1992 г., допълнено от решение № 2 по протокол № 24 от 18.03.1993 г., органът на местно самоуправление в София е изявил ясно волята си за демонтиране на „Паметника на Съветската армия“ 

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Кога? Не за друго, ама има такова решение от преди 30 години и се питам дали този път пак ще са толкова :wub:

Е, сега ще стане по бързо.....ама има някой иска да го мести.... Ние искаме взрвове и отломки, това е!

И за да не питаш, кои сме ние - тези, които имаме готовност да взривим МОЧА за няколко часа - ама копейкин трябва да етам....случайно, де

преди 1 час, ivottoshev написа:

Е дай клипче де.

Не клипче, а адрес на клиника за ушни заболявания ти трябва, но не ги знам - питай си личния лекар.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.