Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 25 минути, Profruit написа:

Ти наистина ли си в Nord или пишеш от някой сибирски Мухоебенск?

Твърди, че е учител по история във Франция.

преди 5 минути, parmobil написа:

Е, като няма, от кого ни е освободила? 

Сега от кого освобождава Украйна ?

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 7 минути, parmobil написа:

Бааавно и полеееека - американци и СССР са в съюз срещу Германия и съюзниците и (ние), нали? Нали? Нали? Нещо неясно?

Защо за теб едните са кравари, а другите освободители? А? 

Е що тогава ревеш само срещу единият паметник? Не съм видял да изразяваш желание за бутане и на онзи паметник на Козяк 

Аз нееднократно съм казвал, че ако ще се махат паметници, то трябва да бъдат премахнати и двата. Ти съгласен ли си с мен?

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Твърди, че е учител по история във Франция.

Сега от кого освобождава Украйна ?

Не освобождава, а защитава руснаците в Украйна. Пардон, Малорусия.

преди 7 минути, parmobil написа:

Е, като няма, от кого ни е освободила? 

И аз го мога.

Защо няма? Каква е твоята версия за липсата им?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Е що тогава ревеш само срещу единият паметник? Не съм видял да изразяваш желание за бутане и на онзи паметник на Козяк 

Аз нееднократно съм казвал, че ако ще се махат паметници, то трябва да бъдат премахнати и двата. Ти съгласен ли си с мен?

Принципно не възразявам. Но от кога е на САЩ-ите?

Забелязваш ли, че пак на всичко си на въпрос с въпрос? Посочих ти го.

И аз го мога. 

преди 8 минути, Bubbles написа:

Къде се позиционирам?
Говоря(Пиша) за неща които са исторически факти, съжалявам ако не ти харесват.
Народния съд е част от последтствията които България е понесла като част от губещия отбор, но това е друга тема.
На кой какво му харесва няма значение, фактите са такива.

Е да, ама има разлика как говориш (пишеш) за нещата.

Не съм казал, че ми харесват, така е. Но не им намирам оправдание като теб, че сме с понесли щетата като част от губещия отбор. Все пак не сме обявили война на СССР, не сме си депортирали евреите, били сме принудени да сме на страната на Германия, но сме правили всичко възможно да не участваме в бойни действия срещу СССР. Обаче Червената армия идва и ни окупира, за да ни сложат гадния комунизъм. Ти смяташ, че е било заслужено, а аз не. Казвам, че е историческа несправедливост. И естествено, че не ми харесват несправедливости. Но да изкарваме себе си виновни, това не ми харесва изобщо. Затова влязох в спор тук с теб и честно казано повече не ми се спори.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

А кой е започнал?

Има, как да няма.

Реджеп вече ти отговори.

преди 1 час, Bubbles написа:

Ти си поредния когото ще попитам, коя история за теб истинската?
Дотук този въпрос го задавам на 5ма от подобните на теб които си позволяват да говорят за история и нейното кривене, отговори 0(Нула).
Войната започва на 1ви Септември 1939 година.

И какво се е случило на 1-ви септември ? Нахлуване в една държава, след подписването на един пакт, а след това и другата държава от този пакт нахлува. Ама не бе, тя втората държава няма нищо общо. За нея почва войната през 41-ва и даже не се казва ВСВ.

Сериозно? И как го реши това?

Сигурно ми е видял подписа. 

преди 1 час, БаалБек написа:

Е щом така си го тълкуваш...

:newspaper:

Веещ съветски знамена по гръб не пада.

Ааа сетих се нещо що просто не сменят съвестка с украинска? И паметника цял и посолството доволно хихи

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Не освобождава, а защитава руснаците в Украйна. Пардон, Малорусия.

От какво ги защитава, от свободата им ... да ги закрепости на ново?

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Защо няма? Каква е твоята версия за липсата им?

И защо едните са кравари, а другите освободители? И двете страни ни бомбардират.

И аз мога.

Ми не бе, властта в България е била комунистическа, обаче понеже Хитлер и Мосулини са им били мноо приятни сме влезли в техния отбор.
Айде моля ти се вземи почни да мислиш.

Когато влизат съветските войски тук, "нацистката" власт не е на власт. 

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Е, как да го тълкувам. След като Хитлер е мразил славяните, комунистите. Седнал е на една маса със славяните и комуниста Сталин. И са си казали ти вземи това, аз това. Чакай аз ще ти пратя малко нацистка войска, аз пък комунистическа и да нападнем Полша. И така започнала войната.

Пълни глупости.

@Bubbles това нещо да не ходи на уроци по история при теб ? 

преди 16 минути, Гражданин написа:

Ти смяташ, че е било заслужено, а аз не.

Ето това е ключа от палатката, ти си имаш твое мнение по въпроса и аз го уважавам, ок, смяташ така, твое право си е, аз мисля по друг начин.
Аз не мога да отрека това което си написал за евреите и опитите да не участваме във войната, но няма как да отрека че така или иначе сме се числили към Германците и страната ни е била считана за враг на Русия...
...каква ирония като днес(Не хващай тази тема че няма край хехе).

преди 17 минути, N1K17Y написа:

И какво се е случило на 1-ви септември ? Нахлуване в една държава, след подписването на един пакт, а след това и другата държава от този пакт нахлува. Ама не бе, тя втората държава няма нищо общо. За нея почва войната през 41-ва и даже не се казва ВСВ.

Сигурно ми е видял подписа.

За някои сигурно започва и през 45та, какво да направя аз?

За подписа мога само да туи благодаря, всеки път ме кара да се усмихвам. :)

преди 35 минути, Bubbles написа:

Неутрална в кавички(Не отричам че така се е водила), но факта е че България е считана за враг към онзи момент заради участието си на страната Оста.
Това е, а тук се чудят ама защо Руснаците не са дошли с цветя и бонбони.

Братушка, това е друга тема и незнам къде е садена тази дума, но факта е, че тук повечето пишещи се водят на според политическите си възгледи, не гледат факти, отричат такива и плюят или подминават когато нещо не им изнася.

Аха, щото сенегалци, нигерийци, алжирци или мароканци ти носят всеки ден цветя и бонбони. И чак пък с главни букви "Руснаците".
Има русские и россияне. Разликата е колкото Ален Делон и негро от Нигер с френски паспорт.
По това време русите са капут. Коба ги утилизира буквално, а за капак оцелелите поемат първи удара. Стига се до диспропорция 12 жени на един мъж, което превръща всякакви уроди в обект на женски ласки. Ако не си разбрал до тук прочети още веднъж.

Коба от Зорге най-после вдява, че 2+2 е 4 и депортира сибирските дивизии заложени срещу Япония на запад. Моят дядо ми разказваше как България я налазили диви и миризливи "монголци". Моят съученик Петко Петков на вид бе монголец.Баба му го е отнесла от такъв "освободител". На практика "пироманът" жоро Тарабата пише писмо до грузинския скункс, да си озапти красноармейците. Мародери, алкажи и изнасилвачи. В Сърбия историята се повтаря и там тито пише гневно писмо от изстъпленията на тези варани. Нищо ново в Украйна и те го повториха. Факт!

преди 2 минути, Bubbles написа:

За някои сигурно започва и през 45та, какво да направя аз?

Доразвий си каквото имаше да казваш, все пак цели 5-ма души си питал въпрос за историята, които не са ти отговорили, най-после получи отговор. Или си питаш ей така, колкото да взимаш участие, с надеждата никой да не ти се върже, че да изглеждаш, че имаш какво да кажеш ? 

преди 59 минути, ivottoshev написа:

Няма такъв паметник. Има паметник на армията, освободила Източна Европа и в частност България от нацисткият ботуш!

И паметник на американски летци, загинали за освобождение на цяла Европа от нацисткия ботуш няма, има такъв на гадни кравари с хвърчила, убивали невинни българи с лошите бомби, нали ? :wub:

Иво Сникерсович, борец срещу двойните стандарти и лицемерието. 

преди 49 минути, Bubbles написа:

Това е, а тук се чудят ама защо Руснаците не са дошли с цветя и бонбони.

Това твърдите прикритите и неприкритите русоробчета, защото най-лесно е да извъртиш думите на някого и да оборваш твърдение, което ти си измисляш. Тук се чудим, защо се кланяте и благодарите на окупатори. 

преди 15 минути, N1K17Y написа:

Доразвий си каквото имаше да казваш, все пак цели 5-ма души си питал въпрос за историята, които не са ти отговорили, най-после получи отговор. Или си питаш ей така, колкото да взимаш участие, с надеждата никой да не ти се върже, че да изглеждаш, че имаш какво да кажеш ?

Тоест да разбирам че за теб войната започва 41ва и това е твоят отговор на въпроса ми? Е благодаря ти, че поне опита!
Какво да развивам, урок ли да ти провеждам? Лятна ваканция съм.

преди 17 минути, N1K17Y написа:

Това твърдите прикритите и неприкритите русоробчета, защото най-лесно е да извъртиш думите на някого и да оборваш твърдение, което ти си измисляш. Тук се чудим, защо се кланяте и благодарите на окупатори. 

Да си ме видял да благодаря? Говорим за неща които са се случили, за факти, няма да се повтарям повече. За глупостите които си въобразяваш за русо-не знам какво нямам какво да ти кажа защото такова нещо не съществува.

Ако нѣкой вѣрва, че България е била управлявана отъ фашистки режимъ до 1944 г. и Червената армия е донесла освобождение на Родината ни, то този човѣкъ сѫщо така вѣрва, че Българската фашистка армия е била окупирала и Македония и македонския народъ, а македонцитѣ не сѫ българи.
Ако нѣкой вѣрва, че старитѣ българи сѫ тюрко-монголско племе, то този нѣкой изповѣдва тезата на македониститѣ, че българитѣ сѫ татари.
преди 36 минути, parmobil написа:

Забелязваш ли, че пак на всичко си на въпрос с въпрос? Посочих ти го.

И аз го мога. 

Ти само това можеш, защото нямаш друг отговор. Това го разбрахме отдавна.

Питаш с кой са се били тук руснаците. Ми очевидно с никой, защото след като са се появили на границата ни, немците са се изнесли. Това че не са се водили битки на наша територия не означава че заслугата за Освобождението ни от нацисткият ботуш не е единствено и само на Червената армия. 

преди 1 минута, ivottoshev написа:

немците са се изнесли.

Такива не е имало! Освен няколко едри бизнес личности

Ей, чугун.... до дни ми излиза и третия! Ще ми плащате още поне 20 г, мръсни червени кратуни! 

преди 21 минути, Profruit написа:

Аха, щото сенегалци, нигерийци, алжирци или мароканци ти носят всеки ден цветя и бонбони. И чак пък с главни букви "Руснаците".
Има русские и россияне. Разликата е колкото Ален Делон и негро от Нигер с френски паспорт.
По това време русите са капут. Коба ги утилизира буквално, а за капак оцелелите поемат първи удара. Стига се до диспропорция 12 жени на един мъж, което превръща всякакви уроди в обект на женски ласки. Ако не си разбрал до тук прочети още веднъж.

Коба от Зорге най-после вдява, че 2+2 е 4 и депортира сибирските дивизии заложени срещу Япония на запад. Моят дядо ми разказваше как България я налазили диви и миризливи "монголци". Моят съученик Петко Петков на вид бе монголец.Баба му го е отнесла от такъв "освободител". На практика "пироманът" жоро Тарабата пише писмо до грузинския скункс, да си озапти красноармейците. Мародери, алкажи и изнасилвачи. В Сърбия историята се повтаря и там тито пише гневно писмо от изстъпленията на тези варани. Нищо ново в Украйна и те го повториха. Факт!

Какво общо имат ся африканците? И сред тях има говеда но има и свестни, работещи и най общо казано хора...

...да познавам и такъв който е цветар хехе.

Сега какво ти е разправял дядоти е друга бира, на мен дядовците ми са ми разправяли различни неща и на всекиго баба и дядо по нещо разправят, но важно е каква всъщност е истината, И не да я кривим както ни е угодна а да я приемаме каквато е.
Тук доста потребители се пробват да ми завират думички на клавиатурата, да ми подхвълрят че съм защитавал тези или онези или че съм този или онзи отбор или съм някакъв там фил, роб ала-бала и т.н. щуротии просто за да се намират на приказка, други съвсем открито се заяждат и т.н.
Честно не ме интересува, това е просто форум, а и аз никога не съм крил произхода си нито пък възгледите си...
...е много хора не могат да приемат че не отивам в никоя крайност но това си е техен проблем.

преди 51 минути, Гражданин написа:

били сме принудени да сме на страната на Германия

И все пак нас ни бомбардират англичани и кравари. Те не са ли знаели че сме били членове на Тристранният пакт по принуда? Що не са ни простили?

току-що, NewRedDragon написа:

Ей, чугун.... до дни ми излиза и третия!

Третия какво? Трети крак ли ще ти порасне. Ти да не си се навъртал около Чернобил през '86-та?

преди 12 минути, ivottoshev написа:

И все пак нас ни бомбардират англичани и кравари. Те не са ли знаели че сме били членове на Тристранният пакт по принуда? Що не са ни простили?

И до сега се спори че това зверство не е било обосновано, особено върху мирно население, но това оправдание ли е за окупацията ни от СССР/Русия?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.