Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Виц:

Какво ни дава комбинацията от иванка, куку1 и триволта? Неочаквано добра комбинация. Електрически, пардон електронен, клапан за тоалетно казанче, с калпав софтуер.

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

с калпав софтуер

Ех дядка, гроздето е кисело.

Приеми си съдбата, че освен шкембе - друго не си способен да постигнеш.

Няма ли да ходиш да вардиш на коча МОЧА дрънгоча, или си баш "патриот". Те другите да се занимават, мене са ми обещали 50 лв. данъчно намаление.

преди 22 минути, АСПЕКТ написа:

Стой си в Испания.

Първо трябва да отида там!

преди 17 минути, Sliderum2 написа:

Виц:

Какво ни дава комбинацията от иванка, куку1 и триволта? Неочаквано добра комбинация. Електрически, пардон електронен, клапан за тоалетно казанче, с калпав софтуер.

Перфектно !

Триволта ще препоръча компютър за управление

преди 5 минути, adersa написа:

Тоя паметник е на път да предизвика МАЙДАН 

Нали това е целта? Иначе за какво е тази прокси война освен за изпиране на пари. 

преди 46 минути, чичо Сашо написа:

:lol6:

Тома Неверни :cantbelieve: Добре, и на теб ще я кажа за пореден път. Навремето не бях толкова активен по форумите, сядах чат пат, просто бях доста повече ангажиран. Но съпругата почна да ми прави забележка, че като пиша и отговарям да имам в предвид , че тя си е в нейния акаунт и така всички мислят , че тя отговаря и да взема да си направя в крайна сметка моя регистрация. Основно пишех в несъществуващия вече data.bg . Чудех се какъв никнейм да си измисля, а по ТВ вървеше първия , ако не се лъжа БигБрадър. Имаше там еди циганин в една от игрите трябваше да назове актьора и се изцепи с това ТРИВОЛТА и всички се заляхме от смях. Там го бъзикаха сигурен ли е да не е ПЕТВОЛТА или ДВАНАДЕСТВОЛТА и т.н. Реших никнейма да ми е Джон Траволта, но уви бе зает и тогава взех решение да е този , защото предизвикваше различни асоциации, от тази твойта до тези с волтовете. Та в този ред на мисли, аз не съм се ограничил до червени книжки и филми, та познавам поне световно известните актьори и певци със сигурност!

преди 5 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Тома Неверни :cantbelieve: Добре, и на теб ще я кажа за пореден път. Навремето не бях толкова активен по форумите, сядах чат пат, просто бях доста повече ангажиран. Но съпругата почна да ми прави забележка, че като пиша и отговарям да имам в предвид , че тя си е в нейния акаунт и така всички мислят , че тя отговаря и да взема да си направя в крайна сметка моя регистрация. Основно пишех в несъществуващия вече data.bg . Чудех се какъв никнейм да си измисля, а по ТВ вървеше първия , ако не се лъжа БигБрадър. Имаше там еди циганин в една от игрите трябваше да назове актьора и се изцепи с това ТРИВОЛТА и всички се заляхме от смях. Там го бъзикаха сигурен ли е да не е ПЕТВОЛТА или ДВАНАДЕСТВОЛТА и т.н. Реших никнейма да ми е Джон Траволта, но уви бе зает и тогава взех решение да е този , защото предизвикваше различни асоциации, от тази твойта до тези с волтовете. Та в този ред на мисли, аз не съм се ограничил до червени книжки и филми, та познавам поне световно известните актьори и певци със сигурност!

Но не и руските или български, u know? Сееш ли съ?

преди 32 минути, АСПЕКТ написа:

Но не и руските или български, u know? Сееш ли съ?

Какво значение или връзка има? Ти като гледам не си "ЧЕБУРАШКА" :chinese:

преди 5 часа, чичо Сашо написа:

Историята не се пипа, независимо дали е лоша или добра, 

Всичките русороби, като по команда го повтаряте навсякъде :) 

Бах тая пропаганда. 

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

Кое е фалшиво? Тук има музеи на ГДР, паметници на ГДР, стената е тук в Берлин...

Ето я. Стената. Хората правят пари от това.

Туризъм.

И какво пише на стената бе, амебо ? Пише ли за някакви благодарности към съветските кретени, че са оградили германци като животни и им забраняват да напускат ? Тука пълно с дебили, ама твоите коментари са все най-малоумните. 

преди 3 часа, Hristo52 написа:

Как са се събрали - една бомба! Мръсни гейове. Децата в училище ще ми учат да си определят пола след 18 години...ммм..техната...

Айде отваряй некой руски форум как се прави форум и отивай, да те гледаме по новините. 

преди 11 минути, N1K17Y написа:

Всичките русороби, като по команда го повтаряте навсякъде :) 

Бах тая пропаганда. 

И какво пише на стената бе, амебо ? Пише ли за някакви благодарности към съветските кретени, че са оградили германци като животни и им забраняват да напускат ? Тука пълно с дебили, ама твоите коментари са все най-малоумните. 

Айде отваряй некой руски форум как се прави форум и отивай, да те гледаме по новините. 

Амеба си ти.

преди 57 минути, Coco1 написа:

Айде, подготвен е за демонтаж

Може да бъде изображение с паметник и камбанария

Обичайно в бг действителността, като се стигне до този етап с оградите, значи остават само още няколко години до завършване на обекта.

Паметникът на съветската армия, както и всички подобни паметници в Европа, имат една единствена цел – безапелационно да покажат кои са добрите и кои са злите сили в една ситуация, в която това, меко казано, не е съвсем ясно. Хитлер е сатана, всичко свързано с него е зло, следователно всичко против него няма какво друго да е, освен добро. И е важно да се знае кое е „доброто“, защото на него се гради целият европейски следвоенен мироглед.

Ако поставим под съмнение приказката за доброто и злото, то ще рухнат митологеми като героичната антифашистка борба, партизаните, ятаците, активните борци; цялата власт след 1944 ще бъде поставен под съмнение. Думата „революция“ лесно ще се замени с „преврат“, а работническо-селската диктатура на Отечествения фронт – с хунта. Изобщо, десакрализирането на паметника ще постави под съмнение легитимността на всичко случило се през втората половина на XX и първата четвърт на XXI век. Освободителите – и съветски, и български – бързо ще се превърнат в окупатори и превратаджии. 

Щом махнем МОЧА, ще отнемем илюзорната святост на тоталитарната власт с всички последици за привилегированите поколения, които днес управляват под формата на капиталисти и частни предприемачи. 

Пълния текст

преди 2 минути, БаалБек написа:

Паметникът на съветската армия, както и всички подобни паметници в Европа, имат една единствена цел – безапелационно да покажат кои са добрите и кои са злите сили в една ситуация, в която това, меко казано, не е съвсем ясно. Хитлер е сатана, всичко свързано с него е зло, следователно всичко против него няма какво друго да е, освен добро. И е важно да се знае кое е „доброто“, защото на него се гради целият европейски следвоенен мироглед.

Ако поставим под съмнение приказката за доброто и злото, то ще рухнат митологеми като героичната антифашистка борба, партизаните, ятаците, активните борци; цялата власт след 1944 ще бъде поставен под съмнение. Думата „революция“ лесно ще се замени с „преврат“, а работническо-селската диктатура на Отечествения фронт – с хунта. Изобщо, десакрализирането на паметника ще постави под съмнение легитимността на всичко случило се през втората половина на XX и първата четвърт на XXI век. Освободителите – и съветски, и български – бързо ще се превърнат в окупатори и превратаджии. 

Щом махнем МОЧА, ще отнемем илюзорната святост на тоталитарната власт с всички последици за привилегированите поколения, които днес управляват под формата на капиталисти и частни предприемачи. 

Пълния текст

Хитлер наистина е злото. Не е илюзия. Питай жертвите на Холокоста. Те ще ти кажат, ако не са сменили и там паметниците или историята. Все още.

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Хитлер наистина е злото. Не е илюзия. Питай жертвите на Холокоста.

А Сталин? Питай жертвите му. Забравих, че няма как да питаш, защото си в Германия. А и самите жертви няма как да питаш. А дали имат и наследници, които да ти отговорят честно, че сега там (в РФ) не знаят какво и как да говорят. Сигурно има причина ама аз не я знам.

:popcorn2:

преди 37 минути, АСПЕКТ написа:

ussr GIF

Туй ли ви е патриотизма бе, да веете съветски байраци?

преди 27 минути, БаалБек написа:

А Сталин? Питай жертвите му. Забравих, че няма как да питаш, защото си в Германия. А и самите жертви няма как да питаш. А дали имат и наследници, които да ти отговорят честно, че сега там (в РФ) не знаят какво и как да говорят. Сигурно има причина ама аз не я знам.

:popcorn2:

Не знаех, че Сталин е започнал войната. Това явно е от вашата нова история. На ПППП.  По старата история, Хитлер започва войната.

преди 22 минути, IvanKirov написа:

Е ти какво очакваш от чуждопоклонници и родоотстъпници! Българския трибагреник никога не са поствали, камоли да са го вдигали над родно си огнище!

преди 28 минути, IvanKirov написа:

Да, благодарни сме, че червената армия ни е освободила от Хитлер. От фашизма.

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Е ти какво очакваш от чуждопоклонници и родоотстъпници! Българския трибагреник никога не са поствали, камоли да са го вдигали над родно си огнище!

Не бяхте ли вие против пилона? Които веете украински знамена, сякаш България е под окупация.

Гейпросащесср трололинките живеят на плоската земя, където историята е такава, каквато е удобна на господарите им. 

преди 11 часа, bigiadri написа:

НЕ виждам обаче какво значение има дали сме освобождавани или не  за МОЧА.

Ами паметникът е издигнат в чест на армията, която ни е освободила. Не е паметник на Русия, СССР, Путин или на нещо друго. Запиши си го някъде!

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Ами паметникът е издигнат в чест на армията, която ни е освободила

Нищо не освобождавала тази армия - класическа окупация! Чети Американските учебници - не рассийските! 

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Не е паметник на Русия, СССР, Путин или на нещо друго.

Баш на се се сере е! Ама малко му остана! Снощи полицията помоли да не не го разкостваме...а и бяха много. Но....някоя вечер, съвсем скоро.....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.