Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Не бяхте ли вие против пилона? Които веете украински знамена, сякаш България е под окупация.

Ми не, объркали сте човка кардинално .. сефте, при вас е нормално са живеете в заблуда!

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 7 минути, parmobil написа:

Ако не бях възпитан щях да ти кажа, че си тъп като крив кюнец в логическите ти заключения.

Но не го казвам.

.

Мерси за признателността :wors:

При кривия кюнец коя страна прави ъгъл и коя не прави ъгъл ,колко градуса са нужни за да стане кривя кюнец тъп ?

преди 8 минути, БаалБек написа:

Ти учител ли беше? Така ли учиш децата?

Отбора на нацистите, отбора на фашистите, отбора на еврейте, отборчето на цар Борис Трети, сборная на Сталин....:angry:

....Мъкааа...много мъка има по този свят. Горките дечица, които са в твоя "отбор"...

Тряя да си мноо проста за да си мислиш че в училище използвам езика който използвам в някакъв форум където влизам за развлечение.

току-що, ivottoshev написа:

Кьорав немец няма едва когато са Червената армия е на границата ни. Като сме толкова яки, що не сме изгонили немците още през 42-ра или 43-та?

Ама с кого се сражава "красная" храбро у нас?

И аз го мога това.

преди 6 минути, parmobil написа:

И аз го мога това.

Върни се назад и твоя камарад фашист е дал пропаганден материал, там във видеото си го казват. По смътен спомен мисля, че беше 30 хиляди нацисти на територията на България.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Мерси за признателността :wors:

При кривия кюнец коя страна прави ъгъл и коя не прави ъгъл ,колко градуса са нужни за да стане кривя кюнец тъп ?

Драго ми е да помогна. Ти пак си помисли дали нашето правителство е нацистко, дали Рибентроп - Молотов прави СССР нацисти

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Върни се назад и твоя камарад фашист е дал пропаганден материал, там във видеото си го казват. По смътен спомен мисля, че беше 30 хиляди нацисти на територията на България.

Не си сериозен!

преди 10 минути, parmobil написа:

Добре де, швепс, що ме цитираш избирателно? Рибентроп - Молотов какви ги прави СССР?

Ако не бях възпитан щях да ти кажа, че си тъп като крив кюнец в логическите ти заключения.

Но не го казвам.

.

Питал съм ги поне 10на пъти в теми тук! Нито един макар и да е грешен отговор:wub: Неудобните въпроси или истината най-боли когато си заоблен с червени книжки ... фрапирани, изумени, шашнати са едни от малкото състояния в които изпадат, гълтат граматиката и ни вопъл ни стон :diving:

преди 23 минути, Bubbles написа:

Нашия отбор? Кой по-точно? 

Цитираха те вече как мислиш обличайки нещата в "отбори". Отборът е личен избор. Както виждаш не те разпъвам на кръст за мнението ти, но ти си го казваш по един или друг начин че сме си го заслужили, че нали тук все пак имало нацисти... въпреки че не сме пращали евреи в лагерите, нито сме обявявали война на СССР... До последно сме били неутрални.

преди 2 минути, parmobil написа:

Ти пак си помисли дали нашето правителство е нацистко, дали Рибентроп - Молотов прави СССР нацисти

Дадох линк назад в темата ,там пише каква е била ролята ни тогава.

преди 16 минути, Bubbles написа:
преди 25 минути, БаалБек написа:

Ти учител ли беше? Така ли учиш децата?

Отбора на нацистите, отбора на фашистите, отбора на еврейте, отборчето на цар Борис Трети, сборная на Сталин....:angry:

....Мъкааа...много мъка има по този свят. Горките дечица, които са в твоя "отбор"...

Тряя да си мноо проста за да си мислиш че в училище използвам езика който използвам в някакъв форум където влизам за развлечение.

Неуспешен и НЕубедителен опит да си скриеш истинското "Аз".

Пробвай пак. :cool:

преди 57 минути, Реджеп Иведик написа:

Съветския Съюз и Германия нападат Полша през 1939 и си я поделят.

Ако си бягал от час по история, поне Гугъл нямаш ли ?

Хитлер си взима Судетска област от Чехия още през 1938. Попрочети за Мюнхенското споразумение. 

преди 57 минути, Реджеп Иведик написа:

паметника на армията окупаторка на България

Няма такъв паметник. Има паметник на армията, освободила Източна Европа и в частност България от нацисткият ботуш!

преди 15 минути, Гражданин написа:

Цитираха те вече как мислиш обличайки нещата в "отбори". Отборът е личен избор. Както виждаш не те разпъвам на кръст за мнението ти, но ти си го казваш по един или друг начин че сме си го заслужили, че нали тук все пак имало нацисти... въпреки че не сме пращали евреи в лагерите, нито сме обявявали война на СССР... До последно сме били неутрални.

Да това е жаргон и какво?
В кой отбор ме слагате Сюзниците или Оста?:lol6:

Ще го напиша възможно най просто и се надявам да разберете най сетне :

България е била част от Оста и считана за враг.

преди 18 минути, Bubbles написа:

Ми не бе, властта в България е била комунистическа, обаче понеже Хитлер и Мосулини са им били мноо приятни сме влезли в техния отбор.
Айде моля ти се вземи почни да мислиш.

Ти наистина ли си в Nord или пишеш от някой сибирски Мухоебенск?
Прочети истинската историята на България, вместо да лепиш приумици като путьовски троянски кон.

На 1-ви март 1941г Третият райх вдига ултиматум към неутрална България. Блядовете пишат за неопределена България.
12-та армия на Вермахта е строена на румънското крайбрежие на Дунава. Това са австрийски дивизии, които са смятани за второсортни. Ултиматумът дава срок от 24 часа за размисъл. Или по-мирен път присъединение към оста или след 48 часа, чрез бой същото. Изборът е бил предопределен, за да няма пролята кръв. До финала на ВСВ Вермахтът се е смятал за най-силната армия на момента.

Мусолини се осира на африкански бряг и търпи крушение в Гърция и в Албания, за което фюрера праща "лисицата" Ромуел на помощ. Сърбите се измятат и това е една от генералните причини за провала на райха. Вместо на 20-ти май удрят на 20-ти юни. Фатално закъснение за разпутица-та. Съществена причина сесерето да ухажва Сърбия и да ни мрази на генетическо ниво.

Това за домашно.
Братушка е подмолна дума (която бе насадена в тиквата на правешкия акордеонист като малкия брат).  Справка руски език.
Срал бы я хотел в рот этих братушек.

преди 57 минути, parmobil написа:

Няма германски бойци, когато влиза ссср у нас.

Няма, защото е имало Червена армия на границите ни. Преди тя да се появи там у нас немци е имало.

Да не би да твърдиш че това присъствие е някаква случайност и незначителна подробност, за която не си струва да се говори?

преди 59 минути, parmobil написа:

Каква нацистка власт у нас пък измисли?

Ми що ни бомбардират англичани и кравари тогава?!? 

преди 1 минута, Profruit написа:

Ти наистина ли си в Nord или пишеш от някой сибирски Мухоебенск?
Прочети истинската историята на България, вместо да лепиш приумици като путьовски троянски кон.

На 1-ви март 1941г Третият райх вдига ултиматум към неутрална България. Блядовете пишат за неопределена България.
12-та армия на Вермахта е строена на румънското крайбрежие на Дунава. Това са австрийски дивизии, които са смятани за второсортни. Ултиматумът дава срок от 24 часа за размисъл. Или по-мирен път присъединение към оста или след 48 часа, чрез бой същото. Изборът е бил предопределен, за да няма пролята кръв. До финала на ВСВ Вермахтът се е смятал за най-силната армия на момента.

Мусолини се осира на африкански бряг и търпи крушение в Гърция и в Албания, за което фюрера праща "лисицата" Ромуел на помощ. Сърбите се измятат и това е една от генералните причини за провала на райха. Вместо на 20-ти май удрят на 20-ти юни. Фатално закъснение за разпутица-та. Съществена причина сесерето да ухажва Сърбия и да ни мрази на генетическо ниво.

Това за домашно.
Братушка е подмолна дума (която бе насадена в тиквата на правешкия акордеонист като малкия брат).  Справка руски език.
Срал бы я хотел в рот этих братушек.

Неутрална в кавички(Не отричам че така се е водила), но факта е че България е считана за враг към онзи момент заради участието си на страната Оста.
Това е, а тук се чудят ама защо Руснаците не са дошли с цветя и бонбони.

Братушка, това е друга тема и незнам къде е садена тази дума, но факта е, че тук повечето пишещи се водят на според политическите си възгледи, не гледат факти, отричат такива и плюят или подминават когато нещо не им изнася.

преди 40 минути, АСПЕКТ написа:

Нещо ти е дошло явно повече пиенето. Никаква ватенка не съм или копейка. Нито СССР, нито САЩ не ме интересува. Само България.

Хахаха, не бил копейка, само дето преди малко развя съветския байрак.

Само България вика, от сърцето на третия райх.

Копейки, сър!

10n.thumb.jpg.bb93a7154a194fdaaad50ec849148886.jpg1973835840_.thumb.jpg.d50f7dff4f3d9b31cf52148489c7942f.jpg25_n.thumb.jpg.f1fd09e9cf189b9696886b0c088b6ebe.jpg638569303_(12).jpg.514c6f49cf21e560c5458c050c848f6f.jpg1037800404_.thumb.jpg.ba90cba1d5e314ade61f3855667606c8.jpg908081788_1(3).thumb.jpg.9e6359c0fda8dff615d6e2bad92fcef2.jpg01.thumb.jpg.2243fd53e61b9859fc7f55c8f3a5f1e4.jpg0.jpg.0f37e1b41d87c088d4d92e604dbc4f1e.jpg07.thumb.jpg.26786d783291a559fc82c614dfe85b1b.jpg

%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%

преди 6 минути, Bubbles написа:

Да това е жаргон и какво?
В кой отбор ме слагате Сюзниците или Оста?:lol6:

Какво какво пак? Никъде не те слагам, ти сам се позиционираш някъде. Още малко ти трябва да се изцепиш с нещо подобно и на "Народният съд е необходимо и неизбежно военновременно правосъдие".

преди 33 минути, NewRedDragon написа:

Аз пари съм имал и по тошово - просто си искам моето

Жалко че тези времена са отминали и сега ти се налага да избираш дали да дадеш седмичната си печалба за нет или за почерпка в "Мръвката"...

Разбирам че си искаш твоето, ма за толкова време не разбра ли че само с въртене на геврека по дестинациите Студентски - Центъра и Центъра -Студентски, нема да стане тази работа?

преди 3 минути, Гражданин написа:

Какво какво пак? Никъде не те слагам, ти сам се позиционираш някъде. Още малко ти трябва да се изцепиш с нещо подобно и на "Народният съд е необходимо и неизбежно военновременно правосъдие".

Къде се позиционирам?
Говоря(Пиша) за неща които са исторически факти, съжалявам ако не ти харесват.
Народния съд е част от последтствията които България е понесла като част от губещия отбор, но това е друга тема.
На кой какво му харесва няма значение, фактите са такива.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Жалко че тези времена са отминали и сега ти се налага да избираш дали да дадеш седмичната си печалба за нет или за почерпка в "Мръвката"...

Разбирам че си искаш твоето, ма за толкова време не разбра ли че само с въртене на геврека по дестинациите Студентски - Центъра и Центъра -Студентски, нема да стане тази работа?

А ти не разбра ли, че дори не знам маршрута/тите. Да, имам 4 автомобила, които, наемателите (вероятно, без мое знание) карат, като таксита, но и 4-те работят (предполагам) във Варна. Аз съм.....весел безработен, със сериозни доходи

ПС: Не е далаверата в колата, далавеерата е да знаеш, на кого, какво да кажеш (почерпиш), за да можеш!

преди 14 минути, ivottoshev написа:

Няма, защото е имало Червена армия на границите ни. Преди тя да се появи там у нас немци е имало.

Да не би да твърдиш че това присъствие е някаква случайност и незначителна подробност, за която не си струва да се говори?

Ми що ни бомбардират англичани и кравари тогава?!? 

Бааавно и полеееека - американци и СССР са в съюз срещу Германия и съюзниците и (ние), нали? Нали? Нали? Нещо неясно?

Защо за теб едните са кравари, а другите освободители? А? 

преди 2 минути, Bubbles написа:

На кой какво му харесва няма значение, фактите са такива.

Фактите ги знаем.

Затуй искаме да се взриви паметника.

Факт е, че викаш за Русия, щото от твоя химикал излизат само отклонения на темата и никакви факти свързани с темата.

Щото заеш фактите и знаеш, че те не са в полза на оставане на паметника.

преди 1 минута, parmobil написа:

Защо за теб едните са кравари, а другите освободители? А? 

Щото вика за Русия.

преди 36 минути, parmobil написа:

А защо ли няма с кого да се сражава? Немците защо са се изнесли?

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Затуй искаме да се взриви паметника.

Само уточнение - не искаме да се взриви МОЧА, а просто да се махне от там! Просто взривяването, до вчера беше най-евтиния за държавата вариант.

Е вече има оферта в офисан на Бате - той скоро ще ви уведуми, какво ще се става

преди 1 минута, ivottoshev написа:

А защо ли няма с кого да се сражава? Немците защо са се изнесли?

Е, като няма, от кого ни е освободила? 

И аз го мога.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.