Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Бабълс вика за Русия, та чак жилите на врата му се надуват.

Първо имало немски войски, те руснаците затова влезли, сигурно са се водили и тежки сражения и боеве с нацисти, а накрая "еее, то все пак може би са си тръгнали по-рано немците, ама все пак нацисти сред българите имало бол". :giggle1: 

преди 6 минути, Bubbles написа:

Е нали трябва да се прочисти нацистката власт, или викаш нема войници нема проблеми кфо кат са врагове?

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

За начало на войната в Европа обикновено се приема 1 септември 1939 година

World War II is generally considered to have begun on 1 September 1939, when Nazi Germany, under Adolf Hitler, invaded Poland. The United Kingdom and France subsequently declared war on Germany on 3 September. Under the Molotov–Ribbentrop Pact of August 1939  Germany and the Soviet Union had partitioned Poland

World War II - Wikipedia

преди 1 минута, Гражданин написа:

Първо имало немски войски, те руснаците затова влезли, сигурно са се водили и тежки сражения и боеве с нацисти, а накрая "еее, то все пак може би са си тръгнали по-рано немците, ама все пак нацисти сред българите имало бол". :giggle1: 

Кфо?

току-що, Bubbles написа:

Кфо?

Какво какво?

преди 2 минути, БаалБек написа:

World War II is generally considered to have begun on 1 September 1939, when Nazi Germany, under Adolf Hitler, invaded Poland. The United Kingdom and France subsequently declared war on Germany on 3 September. Under the Molotov–Ribbentrop Pact of August 1939  Germany and the Soviet Union had partitioned Poland

World War II - Wikipedia

Превод.

Втората световна война започва 1.09.1939 година когато нацистите(Хитлер) напада Полша....

преди 3 минути, Bubbles написа:

Ми не бе, властта в България е била комунистическа, обаче понеже Хитлер и Мосулини са им били мноо приятни сме влезли в техния отбор.
Айде моля ти се вземи почни да мислиш.

Съюз с Германия прави нашето правителство нацистко? Хайде и ти помисли! Пакт Рибентроп-Молотов прави ли СССР нацисти?

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:
преди 4 минути, БаалБек написа:

World War II - Wikipedia

Превод.

Втората световна война започва 1.09.1939 година когато нацистите(Хитлер) напада Полша....

Е щом така си го тълкуваш...

:newspaper:

преди 4 минути, Bubbles написа:

Пишеш някакви безумия, цитираш мен...

Не го приемай лично, вашият отбор ги пише тези безумия, ти просто ги извини за това какво са правили тук макар и немци да нямало вече "...или викаш нема войници нема проблеми кфо кат са врагове?"

Нито сме обявявали война на СССР, нит нищо ама айде, добре са дошли.

преди 2 минути, parmobil написа:

Съюз с Германия прави нашето правителство нацистко? Хайде и ти помисли! Пакт Рибентроп-Молотов прави ли СССР нацисти?

Разбира се...:lipstick:

Още от тогава ги наричат руZZнациСТИ....:lol6:

преди 6 минути, Гражданин написа:

Аз едно не мога да разбера, уж антируска коалиция ни управлява, а МОЧА няма кой да го взриви.

И общината е на ГЕРБ и ДБ, а правителството е на ГЕРБ и ППДБ.

Ако до края на годината не взривят МОЧА зрелищно, значи и те са ватенки.

преди 7 минути, БаалБек написа:

Е щом така си го тълкуваш...

:newspaper:

Е, как да го тълкувам. След като Хитлер е мразил славяните, комунистите. Седнал е на една маса със славяните и комуниста Сталин. И са си казали ти вземи това, аз това. Чакай аз ще ти пратя малко нацистка войска, аз пък комунистическа и да нападнем Полша. И така започнала войната.

Пълни глупости.

преди 5 минути, parmobil написа:

Съюз с Германия прави нашето правителство нацистко?

А не ве швепс,

Цитат

След като Германия окупира голяма част от Европа и претърпява неуспех в опита си да наложи въздушно превъзходство над Великобритания, Адолф Хитлер отправя войските си на изток към гигантския Съветски съюз. Неговите неизчерпаеми ресурси ще бъдат нужни на Райха в бъдеще. За нападението Германия трябва да си осигури южния фланг – Балканите. Така започва  политическият и военен натиск върху държавите от полуострова. България в началото се опитва да запази неутралитет, но на власт идва правителството на германофила Богдан Филов. След присъединяването на Румъния към силите на Оста, натискът се увеличава и на 1 март 1941 година България няма избор и подписва във Виена протокол за присъединяването си към Тристранния пакт. Страната ни предоставя територията и комуникациите си за разгръщане на германските войски, подготвящи своята кампания на Балканите. Последвалите настъпателни действия водят до разгром и капитулация на Югославия и Гърция. В тях български войски не участват.

https://bulgarianhistory.org/uchastieto-na-bulgariq-vuv-vtorata-svetovna-voina/

преди 8 минути, Bubbles написа:

Пишеш някакви безумия, цитираш мен...

Не са безумия, нали току що излъга, че не викаш за Русия.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Е, как да го тълкувам. След като Хитлер е мразил славяните, комунистите. Седнал е на една маса със славяните и комуниста Сталин. И са си казали ти вземи това, аз това. Чакай аз ще ти пратя малко нацистка войска, аз пък комунистическа и да нападнем Полша.

Пълни глупости.

Копейките май не миришат.

За Ушко бях сигурен, че е ватенка, още преди Прасето да го разкрие.

За тебе чак сега разбрах.

преди 1 минута, parmobil написа:

Ми нее, Аз съм от Лил ма не съм Мастиф и ходя на мач с фланелка Марсилия...

преди 8 минути, Гражданин написа:

Не го приемай лично, вашият отбор ги пише тези безумия, ти просто ги извини за това какво са правили тук макар и немци да нямало вече "...или викаш нема войници нема проблеми кфо кат са врагове?"

Нашия отбор? Кой по-точно? Пауло Фонсека, Самюел Юмтити?
CC les gars!

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Копейките май не миришат.

За Ушко бях сигурен, че е ватенка, още преди Прасето да го разкрие.

За тебе чак сега разбрах.

Нещо ти е дошло явно повече пиенето. Никаква ватенка не съм или копейка. Нито СССР, нито САЩ не ме интересува. Само България.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Ти викаш за някого и си мислиш че всички са като теб и викат за някого.

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Добре де, швепс, що ме цитираш избирателно? Рибентроп - Молотов какви ги прави СССР?

Ако не бях възпитан щях да ти кажа, че си тъп като крив кюнец в логическите ти заключения.

Но не го казвам.

.

преди 26 минути, Bubbles написа:

България в кой отбор е била по време на войната?

преди 15 минути, Bubbles написа:

Ми не бе, властта в България е била комунистическа, обаче понеже Хитлер и Мосулини са им били мноо приятни сме влезли в техния отбор.

Ти учител ли беше? Така ли учиш децата?

Отбора на нацистите, отбора на фашистите, отбора на еврейте, отборчето на цар Борис Трети, сборная на Сталин....:angry:

....Мъкааа...много мъка има по този свят. Горките дечица, които са в твоя "отбор"...

преди 3 минути, Bubbles написа:

Ти викаш за някого и си мислиш че всички са като теб и викат за някого.

И като не викаш за Русия, а се драскаш за учител по история, как тъй се не сети, че СССР е нападнал Полша на 17 септември 1939 та година, да им кажеш на Ушко и Зъбчо да не се излагат ?

преди 47 минути, NewRedDragon написа:

Нищо не освобождавала тази армия - класическа окупация! 

А кой ни е освободил от нацисткият ботуш?

преди 42 минути, parmobil написа:

От кого ни е освободила? Кьорав немец няма когато храбро нахлуват у нас.

Кьорав немец няма едва когато са Червената армия е на границата ни. Като сме толкова яки, що не сме изгонили немците още през 42-ра или 43-та?

току-що, ivottoshev написа:

А кой ни е освободил от нацисткият ботуш?

Не знам и не ме интересува, тебе кой от какво те е "освобождавал". Аз пари съм имал и по тошово - просто си искам моето

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.