Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 14 минути, parmobil написа:

Няма героично загинали за родината от съветската армия. Кофти е, знам, ама няма откъде да изкарате подвизи на съветската армия на българска територия. 

Няма, защото не се е наложило. Немците са се насрали от страх щом са разбрали че Червената армия е на прага ни и са избягали.

Не разбрах за твоята версия по случая. Защо според теб немците са се изнесли точно когато тази армия е на границата ни? 

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 16 минути, Bubbles написа:

Не съществуват термините които употребяваш още по-малко важат за тези хора, това са си ваши лични измишльотини.
А благодарни има за много неща.

Иии само питам коя е истинската история според теб, ти поне опита да дадеш някакъв отговор за което благодаря, другите и това не направиха.

Коя е "алтернативната" история, че да посочвам истинската ? Историята вече я описах. Германия и СССР започват ВСВ с поделянето на Полша. Поне това е най-популярното схващане за началото на войната. Някой дали ще спори, че започва по-рано или по-късно, фокусът е, че СССР е рамо до рамо с Германия по онова време. Ако имаш нещо друго предвид, нямам представа какво. 

преди 14 минути, ivottoshev написа:

Не ти е за първи път да не ти се отдава четене с разбиране.

Да, според мен не е правилно да се маха паметник на армията, която ни е освободила, но щом се е взело решение за премахване на паметници, би трябвало първо да се започне от карварския. Къде видя противоречие?!? Нали знаеш значението на думичката "започне". 

Баси иронията.

Не коментирам никакво махане в момента, а само твоето двуличие и лицемерие, показно публично и лично написано от теб в коментарите ти, господин борец срещу двойните стандарти :) 

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

ПС: Нямаш какво да ти взема - живей!

Има бре. Три пъти седмично по 10-12лв. С радост бих ти ги давал :)

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Няма, защото не се е наложило. Немците са се насрали от страх щом са разбрали че Червената армия е на прага ни и са избягали.

Не разбрах за твоята версия по случая. Защо според теб немците са се изнесли точно когато тази армия е на границата ни? 

Това са пофробности, тошо! Мястото е интересно - ама $ трябват, куха кратуно

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Е, тогава? С кого "героично" се би и ни освобождаваше "красная"?

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Не коментирам никакво махане в момента, а само твоето двуличие и лицемерие, показно публично и лично написано от теб в коментарите ти, господин борец срещу двойните стандарти :) 

Да съм казал някъде, някога да не се маха паметника? Казвам само че или трябва да се почне от другият, или да не се пипат и двата. Къде го видя това двуличие и лицемерие? 

Да съм казал някъде, някога да не се маха паметника? Казвам само че или трябва да се почне от другият, или да не се пипат и двата. Къде го видя това двуличие и лицемерие? 

Няма "друг", бе маймун! Няма, разбра ли? И вас няма да ви има! Лош материал сте

преди 12 минути, parmobil написа:

Е, тогава? С кого "героично" се би и ни освобождаваше "красная"?

Има ли освобождение на нашите земи от нацисткият ботуш? Да, има!

Червената армия ли е причината да се случи таз случка? Да, според мен тя е причината!

Ще каже ли някога @parmobil каква е според него причината за изнасянето на нацистите от нашите земи? Ми не знам, вече пет страници увърта и не отговаря...

Не няма. ! Що не напеавихте Мерца в вашто бг бе малоумници!

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Червената армия ли е причината да се случи таз случка? Да, според мен тя е причината!

Няма случки, които да не са платени - няма начин  - парата, вади рибата! Разбра ли !

преди 17 минути, NewRedDragon написа:

Няма "друг", бе маймун! Няма, разбра ли?

Че кога го махнаха? Ти сигурен ли си че някоя дъска не хлопа около теб? Я провери :wub:

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Да ти говоря в момента за махане на каквото и да е ? Двуличието ти го описах още в първият си коментар, господин четене с разбиране. 

преди 1 час, N1K17Y написа:

И паметник на американски летци, загинали за освобождение на цяла Европа от нацисткия ботуш няма, има такъв на гадни кравари с хвърчила, убивали невинни българи с лошите бомби, нали ? :wub:

Буква по буква ли да обяснявам за лицемерното ти разбиране и двойните стандарти по описанието ти на 2-та паметника (които нямат нищо общо, но все ги сравняваш) .Само че съвсем ясно разбираш какво пиша, но понеже нямаш отговор се правиш, че не разбираш за какво говоря, с надеждата да отклониш темата към нещо друго. Сигурен съм, че след 3-4 коментара ще изкараш указа на Фердинанд. 

Че кога го махнаха? Ти сигурен ли си че някоя дъска не хлопа около теб? Я провери :wub:

АЗ, малоумнико не провервям - АЗ КАЗВАМ

преди 17 минути, ivottoshev написа:

Ще каже ли някога @parmobil каква е според него причината за изнасянето на нацистите от нашите земи? Ми не знам, вече пет страници увърта и не отговаря...

Не, няма!

Червената армия спогаждала ли се е с Германия за Полша- да, естествено. Документирано!!! Спогаждала ли се е с Германия за балтийски републики - да, естествено. И документирано!!!

От кого ни е освободила - от никого. Кой и къде се изнасял? С кого се би "храбрата" съветска армия у нас?

И аз мога да задавам въпроси.

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Буква по буква ли да обяснявам за лицемерното ти разбиране и двойните стандарти по описанието ти на 2-та паметника (които нямат нищо общо, но все ги сравняваш) .Само че съвсем ясно разбираш какво пиша, но понеже нямаш отговор се правиш, че не разбираш за какво говоря, с надеждата да отклониш темата към нещо друго. Сигурен съм, че след 3-4 коментара ще изкараш указа на Фердинанд. 

Наистина не те разбирам. Кое е лицемерно от моя страна? Това че не харесвам паметника на летците и не смятам че трябва да съществува ли?

Да, били са се срещу Немция в съюз със СССР, но конкретно бомбардировките им над българското цивилно население с какво са допринесли за доброто на България, та да заслужат паметник?

Прекрасно сравнение на Торос Торосян:

Забелязвате ли , нещата около МОЧА се наредиха ,като един мощен символ на комунизма и социалистическия блок - отвътре , оградени от свободния свят , близко до окупатора си , като в затвор .

Това бяхме тогава , цяла България бе като затвор.

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

АЗ, малоумнико не провервям - АЗ КАЗВАМ

Ми провери де. Може пък да се усетиш че има и "друг", а не да ръсиш смешки.

ПП: Всъщност недей. Така си си добре :D

преди 5 минути, parmobil написа:

Кой и къде се изнасял? С кого се би "храбрата" съветска армия у нас?

И аз мога да задавам въпроси.

Нацистите са се изнесли от нашите земи. 

Ето отговорих ти на въпроса. 

Сега ти ще отговориш ли защо са се изнесли или пак ще шикалкавиш?

Ми провери де. Може пък да се усетиш че има и "друг", а не да ръсиш смешки.

На по високо ниво съм! Няма "друг". докато не плати повече!

ПП: Всъщност недей. Така си си добре :D

Да ти кажа право - добресъм си.... За съжаление, идват едни избори, което значи, че ще си прекъсна отдиха, по рано.... а пук трябват и едни не малко кинти по тия избори....КЕШ-а трябва да се намери

Нацистите са се изнесли от нашите земи. 

Ето отговорих ти на въпроса. 

Сега ти ще отговориш ли защо са се изнесли или пак ще шикалкавиш?

Аз шикалкавя?

Изнесли се нацистите от нашите земи, нали? 

И с кого се бие храбро червената армия? Героично ни освобождават, ама от кого? Или те (красная) се появили и всички избягали?

Че защо изобщо имаше втора световна война? Има СССР и всичко е точно.

преди 21 минути, parmobil написа:

Аз шикалкавя?

Изнесли се нацистите от нашите земи, нали? 

И с кого се бие храбро червената армия? Героично ни освобождават, ама от кого? Или те (красная) се появили и всички избягали?

Че защо изобщо имаше втора световна война? Има СССР и всичко е точно.

Защо трябва непременно да е имало битка, за да бъдат изгонени нацистите? Факт е, че те се изнасят, нали? Ще кажеш ли най накрая защо според теб го правят? Ако съдя по последните пет страници май няма да дочакам отговор от теб. Ако това не е шикалкавене, не знам кое е :getout:

преди 1 час, N1K17Y написа:

Коя е "алтернативната" история, че да посочвам истинската ? Историята вече я описах. Германия и СССР започват ВСВ с поделянето на Полша. Поне това е най-популярното схващане за началото на войната. Някой дали ще спори, че започва по-рано или по-късно, фокусът е, че СССР е рамо до рамо с Германия по онова време. Ако имаш нещо друго предвид, нямам представа какво.

Именно няма алтернативна история, но вие постояно говорите за някаква история преподавана от някого някога затова и и аз питам коя е тази история.
Иначе за договора между Хитлер и Сталин е факт.

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Защо трябва непременно да е имало битка, за да бъдат изгонени нацистите?

битките са ти нужни за освобождението бре галошев - няма битки, няма освобождение и няма как да има, защото не сме били окупирани, че да ни освобождават.

преди 1 час, insec написа:

битките са ти нужни за освобождението бре галошев - няма битки, няма освобождение и няма как да има, защото не сме били окупирани, че да ни освобождават.

Няма освобождение, има прочистване, прави разлика.

И за пореден път : България има много по-сериозни и важни проблеми за решаване от някаква глупава статуя.

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Ами паметникът е издигнат в чест на армията, която ни е освободила. Не е паметник на Русия, СССР, Путин или на нещо друго. Запиши си го някъде!

А кого прославя този "велик" паметник? Кой е приемника на тази армия? Виждаме какво прави сегашния приемник на славната армия- убийства на цивилни,разрушения на цивилни обекти ,мародерства  и т.н.. Ако НЕ беше сегашната война едва ли толкова ОСТРО щеше да се поставя  премахване на този ГРОЗЕН паметник ,още повече че БГ напълно премахва всякакви обвързващи договори и зависимости с неприятелска рассия ,да тя ни смята за неприятелска държава  ние също НЕ виждам смисъл да сме приятели с тях. След всичко това ,защо този ГРОЗЕН паметник/символ  да стои в центъра на столицата, добре че му сложиха поне ограда  ,да не изпъква толкова много?

Стенографирай си това на челото ,като си такъв привърженик на писането!

преди 10 часа, parmobil написа:

Съюз с Германия прави нашето правителство нацистко? Хайде и ти помисли! Пакт Рибентроп-Молотов прави ли СССР нацисти?

Писах го вече ,защо сме станали съюзници с немците . Преди това сръбският крал също е сключил договор с нацистите ,но военните там правят преврат и анулират договора. Германия прегазва сърбите/Югославия за няколко дни със много разрушения и смърт на цивилни ,виждайки това цар Борис се присъединява към немците. Като уж техни съюзници НЕ сме изпращали войска да се бие на източния фронт ,като румънците например,НЕ сме предали нашите евреи на нацистите . А накрая цар Борис е отровен   от нацистите ,не е доказано ,НО е логично с оглед на водената от него политика като съюзник.

преди 29 минути, bigiadri написа:

А кого прославя този "велик" паметник? Кой е приемника на тази армия? Виждаме какво прави сегашния приемник на славната армия- убийства на цивилни,разрушения на цивилни обекти ,мародерства  и т.н..

Стенографирай си това на челото ,като си такъв привърженик на писането!

Ами примерно австрийци и немци не знаят ли кого прославят техните подобни паметници, и кой е приемника на тази армия? Не виждат ли какво прави сегашният приемник на тази армия? Що не премахнат и те паметниците си на Червената армия в Берлин и Виена?

Историята си е история и това да зачеркваш страници от нея, само защото сега е модерно да си русофоб е доста глупаво, не мислиш ли?

преди 23 минути, ivottoshev написа:

Що не премахнат и те паметниците си на Червената армия в Берлин и Виена?

Ти нали уж мразеше Запада. Що ги даваш за пример, когато подгъзуват на Касапина Путлер ?

Да не би да викаш за Русия ?

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Е що тогава ревеш само срещу единият паметник?

Заглавията на темите, в които пишеш, четеш ли ги ?

Никой не одобрява американския паметник. И никой не е изказвал мнение, че го одобрява.

В този смисъл внушенията ти са манипулативни.

МОЧА трябва задължително да се взриви, това е темата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.