Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Съгласно Даскалтерориста. Вие не се ли четете бре ?

Ми а разберете се ватенките и излезте с единна позиция.

Последно враг ли ни е СССР или не.

Галошев е бездънно тъп. Само Дагея може да се мери с него по тъпотия и безпросветност.

Даскалтерориста знае, ма вика за Русия, аз ви казах.

Когато България влиза в пакта. Оста Рим, Берлин, Токио, естествено че е враг на СССР.

Second_world_war_europe_1941-1942_map_en

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 38 минути, АСПЕКТ написа:

Когато България влиза в пакта. Оста Рим, Берлин, Токио, естествено че е враг на СССР.

само, че България влиза в пакта, когато Хитлер и Сталин все още са в съюз - причина поради, която тъкмо комунистите в България са приветствали най- радостно включването ни в пакта. 😉

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Извинявам се, обърках темата

Не си сбъркал, козяшко слугинче.

Козяк се радва на дупедавството ви и не различава темите, стига само да лаете, чихуа-хуенца.

Аз винаги съм живял и работил в България и за нея... с каквото мога. Вие, питам, къде сте?! Щом не живеете тук а в Ирландия, Холандия, Испания и т.н. и не работите за България. Ако работите, де... Та някой от вас питаше (не помня кой ама не ми се търси, ама чуждоземец де- в смисъл не живее в България), та питаше: А какво му е на Борис Трети?! Ами каквото е и на баща му - Фердинанд. И двамата докараха национални катастрофи. Това му е. И не ми разправяйте, че нямало как...Имало е и сърбите го показаха тогава. Затова и ВСВ за тях завърши по един начин, а за нас-по друг. Че и пак минахме метър...щото Сталин не позволи да ни цапнат по умните тиквета. Ако трябва да бъда ехиден, ще кажа, че само заради това МОЧА трябва да остане. Че ако не беше влязла РККА тогава, сега България щеше да бъде по-малка от Княжество България отпреди Съединението. От юг турците са били готови за скок...подстрекавани от нашия голям "приятел" Чърчил. Който е искал втория фронт да се открие на балканите. 

преди 12 минути, Hristo52 написа:

Имало е и сърбите го показаха тогава.

ъхъ - и я разкажи какво са показали сърбите? 😁

преди 55 минути, insec написа:

ъхъ - и я разкажи какво са показали сърбите? 😁

Ами прочети историята, а не само да се правите на всезнайковци пред компютрите! 

То и четене трябва!

преди 6 минути, Hristo52 написа:

То и четене трябва!

Четене и четене на пропаганда за чугуни са две различни неща. 

преди 1 час, Hristo52 написа:

Аз винаги съм живял и работил в България и за нея... с каквото мога. Вие, питам, къде сте?! Щом не живеете тук а в Ирландия, Холандия, Испания и т.н. и не работите за България. Ако работите, де... Та някой от вас питаше (не помня кой ама не ми се търси, ама чуждоземец де- в смисъл не живее в България), та питаше: А какво му е на Борис Трети?! Ами каквото е и на баща му - Фердинанд. И двамата докараха национални катастрофи. Това му е. И не ми разправяйте, че нямало как...Имало е и сърбите го показаха тогава. Затова и ВСВ за тях завърши по един начин, а за нас-по друг. Че и пак минахме метър...щото Сталин не позволи да ни цапнат по умните тиквета. Ако трябва да бъда ехиден, ще кажа, че само заради това МОЧА трябва да остане. Че ако не беше влязла РККА тогава, сега България щеше да бъде по-малка от Княжество България отпреди Съединението. От юг турците са били готови за скок...подстрекавани от нашия голям "приятел" Чърчил. Който е искал втория фронт да се открие на балканите. 

Комунетата сте си кухи и такива ще си останете.

Това за намеренията на Сталин знаеше ли го ?

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid029Hx8xS7V1VemzGVB775M8f8od1QrvSuMho2D6JKzbvs19s586mEN4Wn6pTHMkC4tl&id=100015423071226

преди 1 минута, miro20 написа:

Комунетата сте си кухи и такива ще си останете.

И след това показваш нещо написано във фейса - умен си да знаеш :D

преди 1 минута, miro20 написа:

преди 6 минути, Coco1 написа:

Четене и четене на пропаганда за чугуни са две различни неща. 

Четене и четене на пропаганда за соросоиди, са две различни неща. 

преди 1 минута, AAUUXX написа:

нещо написано във фейса

Не.

"Цитирани документи във фейса"  е правилния израз.

преди 5 минути, miro20 написа:

Не.

"Цитирани документи във фейса"  е правилния израз.

Ето ти правилен документ.

Цитат

...Разказът е безмилостен и откровен: хората трябва да се срамуват от своята история. Историята на силните, злоупотребяващи със слабите, е в основата на Америка. Америка не е, както каза Ейбрахам Линкълн в Гетисбърг, нация, „зачената в свобода и посветена на твърдението, че всички хора са създадени равни“. По-скоро то е заченато в потисничеството, родено е от потисничеството и винаги е било посветено на потисничеството...

преди 7 минути, AAUUXX написа:

И след това показваш нещо написано във фейса - умен си да знаеш

Толкова си може. За него всичките жълти сайтове бяха достоверни, а сега явно се е преместил в фейса по достоверност! Фейса достоверен! Помисли само какви са му източниците! :lol6:

преди 9 минути, Sliderum2 написа:

Четене и четене на пропаганда за соросоиди, са две различни неща. 

Сега соросоидите бабо около теб ли са

Айде другари соц тролове :yanim:

Може да бъде изображение с текстово съобщение

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Стига пък ти бе! Фейса е изворът на истината. Има правила на общноста??? И каквото не се харесва на посолството и на хамериканците веднага се затваря..

364108740_1014044736617887_9174633359211702829_n.jpg.21db9cbb8a2c83741020a10b93c5bb9c.jpg

Сещас се! Собственика, не те! А собственика не знае нищо!!!

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Стига пък ти бе! Фейса е изворът на истината. Има правила на общноста??? И каквото не се харесва на посолството и на хамериканците веднага се затваря..

364108740_1014044736617887_9174633359211702829_n.jpg.21db9cbb8a2c83741020a10b93c5bb9c.jpg

За гейпросащесср трололинките винаги правилната информация е тази сведена им от фашингтон. Дали през разните "социални" мрежи, или по радиото в главите им, няма значение.

току-що, Hristo52 написа:

Къде е онъз Барбуната дет едвам те накара бабо да пристъпиш към фейса. :giggle1:

преди 53 минути, Hristo52 написа:

То и четене трябва!

е разкажи де, разкажи, нали ти си я чел и си всезнайко - кво са показали сърбете? 😏

Например през 1942г. Сърбия е била държавата с най- много депортирани евреи, за което получава почетното звание на Третия Райх "Юденфрай" т.е. свободна от евреи. Та викаш що не сме направили и ние така - да поизбием де що има евреи? в съгласие с политиката на нацистите? Ама не би, гадния монархофашист хем отказал да трепи евреи, хем отказал да се бие срещу ссср - какъв гаден предадел, нали бре ватник гнусен. 😉

преди 6 минути, insec написа:

е разкажи де, разкажи, нали ти си я чел и си всезнайко - кво са показали сърбете? 😏

Например през 1942г. Сърбия е била държавата с най- много депортирани евреи, за което получава почетното звание на Третия Райх "Юденфрай" т.е. свободна от евреи. Та викаш що не сме направили и ние така - да поизбием де що има евреи? в съгласие с политиката на нацистите? Ама не би, гадния монархофашист хем отказал да трепи евреи, хем отказал да се бие срещу ссср - какъв гаден предадел, нали бре ватник гнусен. 😉

И днес ли настъпи мотиката бре :giggle1:

Цитат

След като Германия окупира голяма част от Европа и претърпява неуспех в опита си да наложи въздушно превъзходство над Великобритания, Адолф Хитлер отправя войските си на изток към гигантския Съветски съюз. Неговите неизчерпаеми ресурси ще бъдат нужни на Райха в бъдеще. За нападението Германия трябва да си осигури южния фланг – Балканите. Така започва  политическият и военен натиск върху държавите от полуострова. България в началото се опитва да запази неутралитет, но на власт идва правителството на германофила Богдан Филов. След присъединяването на Румъния към силите на Оста, натискът се увеличава и на 1 март 1941 година България няма избор и подписва във Виена протокол за присъединяването си към Тристранния пакт. Страната ни предоставя територията и комуникациите си за разгръщане на германските войски, подготвящи своята кампания на Балканите. Последвалите настъпателни действия водят до разгром и капитулация на Югославия и Гърция. В тях български войски не участват.

преди 5 часа, N1K17Y написа:

Най-скорошният пример който цитирах е на Аспекта, който си мисли, че Германия сама започва ВСВ, а на съветските войски благодари, че са ни окупирали, пардон, освободили. 

Не съм попадал на този негов пост, но определено това не отговаря на истината.

преди 5 часа, insec написа:

Разликата е, че цяла източна Европа направиха лустрация и се развиват, и подкрепят Украйна, и не щат да чуят за шибаните орки - с изключение на България.

24b8ef2f570.jpg&q=0&b=1&p=0&a=0

преди 1 час, AAUUXX написа:

И днес ли настъпи мотиката бре :giggle1:

говорим за Сърбия, ти ми цитираш за България - напекло те е явно. Връщай се да си напишеш домашното. :getout:

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Добре пущай сръбите и си сипи ена мастика тогава :D

добави си и лед, че наистина много те е напекло. 👌

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.