Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Флорида, Тексас и още 23

Не е точно така.... Вярно е, че доста Щати, отхвърлиха повечето мерки с/у вируса (имат право - федералните разпоредби, го позволяваха), но специално в Тексас си беше задължителна маската на всички летища, големи магазини - тип МОЛ, както му казвате вий и други. Без сертификат - само Горди граждани на САЩ (тук също има една особеност, за лица с двойно гражданство). Но парковете не бяха затворени, както и разните зоо кътове и други открити атаркциони! 3 пъти се ходихме по време на пандемията! За Хлорида - не знам - много е далеч

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Не. 3-ти март не ни разделя. Разделят ни шепа соросоиди, които заради събитията в Украйна видяха възможност да плюят още повече по Русия. Замисли се. Сложи си ръка на сърцето и кажи дали си имал нещо против 3-ти март преди пет години примерно.

На 3-ти март не празнуваме руската победа над османците, както се опитват да ти внушат. Празнуваме нашето Освобождение и появата ни на картата след пет вековно отсъствие, което по стечение на обстоятелствата е станало благодарение на Русия. По същият начин щяхме да го празнуваме и ако освободители бяха англичани, кравари, габонци или извънземни. От това по-достоен ден за национален празник не виждам как може да има.

Така е преди 5 години въобще  нямах против 3 март ,а чак толкова да празнувам НЕ е имало ,просто почивен ден. Но след тези зверства на рассия в Украйна  отношението ми към този агресор и изнудвач НАПЪЛНО е променено ,защото война в Европа НЕ трябва да има ,а причината каквото и да пишете е путлер и агресора рассия.

преди 10 часа, ivottoshev написа:

ще се замисли че допреди да стане модерно да се плюе колкото се може повече по Русия

Това е реалността пред която НЕ трябва да си затваряме очите ,рассия и тъпите руснаци  ЗВЕРСТВАТ  в УКрайна

преди 1 час, bigiadri написа:

Но след тези зверства на рассия в Украйна  отношението ми към този агресор и изнудвач НАПЪЛНО е променено ,защото война в Европа НЕ трябва да има ,а причината каквото и да пишете е путлер и агресора рассия.

И как очакваш да не се намеси Русия след като от 2014г се избиват в гражданска война ? Населението в областите Донецк, Луганск е над 50% руско ,нима мислиш ,че Русия би оставила този народ да бъде избиван ?

Това е реалността пред която НЕ трябва да си затваряме очите ,рассия и тъпите руснаци  ЗВЕРСТВАТ  в УКрайна

А защо ? Каква е причината според теб ? Преди да влезе Русия в Украйна не виждаше ли проблем там?

преди 22 минути, AAUUXX написа:

И как очакваш да не се намеси Русия след като от 2014г се избиват в гражданска война ? Населението в областите Донецк, Луганск е над 50% руско ,нима мислиш ,че Русия би оставила този народ да бъде избиван ?

А защо ? Каква е причината според теб ? Преди да влезе Русия в Украйна не виждаше ли проблем там?

Лошото е че, имаме още един проект на Русия на Балканите. Македония. По подобен начин се развива Македония, както в Украйна. Признаване на държавата, асимилиране на местното население в някаква измислена от Русия нация, македонизация(в Украйна беше украйнизация на всичко). Само и само хората да вярват в изкуствената създадена държава от Русия.  

Сиреч, Русия сама си прави проблемите, сама си ги решава.

Така е преди 5 години въобще  нямах против 3 март ,а чак толкова да празнувам НЕ е имало ,просто почивен ден. Но след тези зверства на рассия в Украйна  отношението ми към този агресор и изнудвач НАПЪЛНО е променено ,защото война в Европа НЕ трябва да има ,а причината каквото и да пишете е путлер и агресора рассия.

Ще повторя, щото мисля че не си разбрал какво съм писал: На 3-ти март не празнуваме руската победа над османците, както се опитват да ти внушат. Празнуваме нашето Освобождение и появата ни на картата след пет вековно отсъствие.

Заради държавата, подпомогнала Освобождението, ти искаш да отречеш самото Освобождение. Извинявай, ама това е супер малоумно.

преди 28 минути, ivottoshev написа:

Ще повторя, щото мисля че не си разбрал какво съм писал: На 3-ти март не празнуваме руската победа над османците, както се опитват да ти внушат. Празнуваме нашето Освобождение и появата ни на картата след пет вековно отсъствие.

Заради държавата, подпомогнала Освобождението, ти искаш да отречеш самото Освобождение. Извинявай, ама това е супер малоумно.

На 3-т март празнуваме подмяната на собствената ни история и новата ни васална зависимост. На тази дата заменяме една такава с друга. Добре поне, че следва Берлинския конгрес и макар и разпокъсани се отърваваме от руското иго.

преди 6 часа, bioid написа:

Дай тогава да сложим датата на Берлинския конгрес за национален празник?

Пак предпочитам 24 май.

И утре да не забравите да благодарите на 3-ти украински фронт че ви оттърва от фашизма.

преди 8 часа, AAUUXX написа:

И как очакваш да не се намеси Русия след като от 2014г се избиват в гражданска война ?

Това НЕ е вярно, просто руснаците си намериха повод да нападат ,както например Германия анексира Чехословакия ,нападна Полша  ,НЯКАКВИ ФАЛШИВИ ПОВОДИ!. Истината е ,че в Европа русия преди Крим ,а след него  дори, путин се посрещаше в ЕС на червен килим ,разговаряха с него ,с русия се търгуваше. След вероломната агресия на руснаците в Украйна ,също както Германия нападна СССР , нещата се промениха . Руссия е санкционирана ,а путлер го чакат с белезници на границите.Смешното е ,че руските ватенки тук в България НЕ си промениха и няма да се променят дори ако руските фашисти започнат да ни бомбандират ,даже ще вземат да им показват къде по-ефектно да бомбандират. За това трябва всички символи които величаят рассия да се премахнат ,да се скрият ,да НЕ бъдат реклама на АГРЕСОРА рассия.

преди 8 часа, bioid написа:

Дай тогава да сложим датата на Берлинския конгрес за национален празник?

същото, като трети март - тъпчовци, нищо не разбирате, знаете само да робувате.

преди 55 минути, bigiadri написа:

Това НЕ е вярно..

:offtopic_s:

Не е ли ?

Случило се през 2014-15г

Апокалипсис на 10 км от Донецк

Цитат

В последно време летището в Донецк е мястото на най-тежки сражения в цяла Източна Украйна. Местоположението му го превръща в един вид ключ към милионния град, към сърцето на въгледобивния регион Донбас. Летището е разположено само на 10 километра от центъра на града и беше ремонтирано за 870 милиона долара. Благодарение на дългите си писти за излитане и кацане, летището може да приема самолети от всякакъв тип. Украинското правителство в Киев иска да задържи летището на всяка цена. "Ако отстъпим Донецк, врагът ще бъде в Киев или Лвов", заяви наскоро президентът Петро Порошенко.

https://www.dw.com/bg/апокалипсис-на-10-км-от-донецк/a-18202530

преди 14 минути, AAUUXX написа:
Цитат

Проруските сепаратисти се опитват да го завладеят още от април 2014 година.

Чети си линковете бре смотан.

преди 11 минути, insec написа:

Чети си линковете бре смотан.

Че те в Донбас са руснаци бре несмотан :D

Ше се отбраняват ли ако не ги напада некой ?

преди 22 часа, БаалБек написа:

Пума -  голяма котка, която се среща в Северна, Централна и Южна Америка.

Пумаци - явно за теб са човеко-котки, които се срещат в определени области на България.

Помаци - известни в България и като българи мохамедани.

Благодаря за вниманието!

:hush:

Моля, пак заповЕдай. Точно третия разряд имах предвид.

Дори и да махнат паметника, историята си остава. Колкото и да се напъвате да я заличите, само една кафява черта ще пуснете.

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Ше се отбраняват ....

Завладяването откога се брои за отбраняване бре смотан.

Не виждам какъв е проблема да се премести? Я вижте как в Плевен го премахнаха и никой не рева!

Преди:aliosha_1-696x704.jpg

Сега:

991-ratio-pametnik-vladimir-vazov.jpg

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Не виждам какъв е проблема да се премести? Я вижте как в Плевен го премахнаха и никой не рева!

Как ще реве ,като е известен лафа ,че ако мине под вдигналия с ръка руски войник девствена жена ръката му ще падне ... затова го махнаха ве. 😄 

преди 3 минути, nikssi написа:

Как ще реве ,като е известен лафа ,че ако мине под вдигналия с ръка руски войник девствена жена ръката му ще падне ... затова го махнаха ве. 😄 

Не , че нещо се е променило в следствие :lol6:... за девствеността по този регион :camera2:

преди 1 минута, nikssi написа:

Да де , ама никой не го е шубе вече,че нещо ще му падне на главата ... 😆 

Особенно , ако е с жена си :ski4:

Другарки и другари! Да ви поздравя с 9 септември, и да ви представя една част от славната българска армия! Тая дето трябва да ни пазят! Не дай боже...

37.jpg.9294b4e967818f0fdf2042dfc2fc1032.jpg

Изглежда, че храната е добра! Браво! Браво! Героии!  :giggle1: 

Това младите поколения! Голяма работа бе! :giggle1:

преди 1 час, Hristo52 написа:

Това младите поколения! Голяма работа бе! :giggle1:

Явно само с шкембе чорба ги хранят :)

преди 7 часа, Hristo52 написа:

Ти да не искаш да гладуват? 😁 Тия ако влязат в окоп и ще се залостят и нема излизане от него.

преди 35 минути, nikssi написа:

😁 Тия ако влязат в окоп и ще се залостят и нема излизане от него.

Няма лоша реклама!

Ако в някакво обозримо бъдеще ще трябва да се праща и натовско пушечно месо на украинския фронт, убеден съм, че след тази снимка сюзеренът ще ни пощади!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.