Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 27 минути, АСПЕКТ написа:

Не знаех, че Сталин е започнал войната. Това явно е от вашата нова история. На ПППП.  По старата история, Хитлер започва войната.

Не знаеш, щот си тъп като за 3-ма. Историята в промитата ти кратуна съм сигурен, че твърди и, че войната започва 41-ва. 

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Ами паметникът е издигнат в чест на армията, която ни е освободила. Не е паметник на Русия, СССР, Путин или на нещо друго. Запиши си го някъде!

От кого ни е освободила? Кьорав немец няма когато храбро нахлуват у нас.

И Германия не ни е окупирала, тоже. Баба ми, лека и пръст - дойдоха руснаците в Коньовица и докараха въшки.🤣

преди 5 минути, N1K17Y написа:

Не знаеш, щот си тъп като за 3-ма. Историята в промитата ти кратуна съм сигурен, че твърди и, че войната започва 41-ва. 

А кой е започнал?

току-що, parmobil написа:

Има, как да няма.

току-що, АСПЕКТ написа:

А кой е започнал?

Съветския Съюз и Германия нападат Полша през 1939 и си я поделят.

Ако си бягал от час по история, поне Гугъл нямаш ли ?

преди 6 минути, N1K17Y написа:

Ти си поредния когото ще попитам, коя история за теб истинската?
Дотук този въпрос го задавам на 5ма от подобните на теб които си позволяват да говорят за история и нейното кривене, отговори 0(Нула).
Войната започва на 1ви Септември 1939 година.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

А кой е започнал?

Има, как да няма.

Къде в България има немски войски когато идват СССР? Нещо май сте пушили.

преди 4 минути, parmobil написа:

България в кой отбор е била по време на войната?
Като си отговориш на този въпрос ще разбереш защо руснаците са влезли в България.

току-що, Bubbles написа:

Войната започва на 1ви Септември 1939 година.

Кой напада Полша от изток ?

А де, нали се драскаш уж учител по история

преди 3 минути, parmobil написа:

Къде в България има немски войски когато идват СССР? Нещо май сте пушили.

Има, как няма. Ето ги демократите.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Бомбардировки_над_България_през_Втората_световна_война

преди 4 минути, Bubbles написа:

Като си отговориш на този въпрос ще разбереш защо руснаците са влезли в България.

Влезли са, за да окупират България и да създадат марионетно комунистическо правителство.

Въпроса е, какви са ви тъпите аргументи да рипате като кочове срещу взривяването на паметника на армията окупаторка на България и носителка на кървав терор и комунизъм ?

преди 1 минута, Bubbles написа:

България в кой отбор е била по време на войната?

В отбора на Германия!!! Колко пъти да го уточняваме? И колко пъти да казваме, че съветската армия с никого не е воювала у нас?

току-що, АСПЕКТ написа:

Не знаех, че и ти си ядрена ватенка.

Войната ви изкара на светло всички.

току-що, parmobil написа:

В отбора на Германия!!! Колко пъти да го уточняваме? И колко пъти да казваме, че съветската армия с никого не е воювала у нас?

Бабълс вика за Русия, та чак жилите на врата му се надуват.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Май, ти си бягал от час. Къде пише СССР?

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Втора_световна_война

За начало на войната в Европа обикновено се приема 1 септември 1939 година[4][5] – началото на германското нападение на Полша, последвано два дни по-късно от обявяването на война на Германия от Великобритания и Франция.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Верно си напушен. Няма германски бойци, когато влиза ссср у нас. Както и да се кълчиш - това е. С никого не се е била съветската армия у нас.

преди 1 минута, parmobil написа:

Е нали трябва да се прочисти нацистката власт, или викаш нема войници нема проблеми кфо кат са врагове?

преди 9 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Всички факти, случки събития подкрепени с документи от местни и световни източници!

Като примерно Манифестите на Фердинанд?

А-а-а-а, забравих че когато тези "документи от местни и световни източници" не ти изнасят, те не се броят :wub:

преди 2 минути, Bubbles написа:

Е нали трябва да се прочисти нацистката власт, или викаш нема войници нема проблеми кфо кат са врагове?

Каква нацистка власт у нас пък измисли?

преди 2 минути, parmobil написа:

Верно си напушен. Няма германски бойци, когато влиза ссср у нас. Както и да се кълчиш - това е. С никого не се е била съветската армия у нас.

Операция Барбароса, какво е ? 

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Операция_„Барбароса“

току-що, Реджеп Иведик написа:

Не знаех, че и ти си ядрена ватенка.

Войната ви изкара на светло всички.

При това до преди войната в Украйна редовно пишеше и срещу руZия, и срещу соца. И същия седнал оня ден го гледам, да реди фермани за лицемерието. :laughing4:

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Някъде да съм писал кой кого напада?
Ясно е, че е имало споразумение между Хитлер и Сталин да си поделят Полша а и не само нея, защо реши че ще го отрека?
Аз уважаеми не съм като повечето тук които за едно си затваряте очите а за другото което ви е угодно не.

Влезли са, за да окупират България и да създадат марионетно комунистическо правителство.

Въпроса е, какви са ви тъпите аргументи да рипате като кочове срещу взривяването на паметника на армията окупаторка на българия и носителка на кървав терор и комунизъм ?

Аргумента е само един, държавата се тресе от корупция и всякакви политически престъпления а вие сте се хванали за една статуя, олигофренията ви няма край.

Бабълс вика за Русия, та чак жилите на врата му се надуват.

Сериозно? И как го реши това?

а! сефте.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Май, ти си бягал от час. Къде пише СССР?

Тука

"On September 17, Soviet troops invaded Poland from the east. Under attack from both sides, Poland fell quickly, and by early 1940 Germany and the Soviet Union had divided control over the nation..."

https://www.history.com/topics/world-war-ii/world-war-ii-history#outbreak-of-world-war-ii-1939

току-що, АСПЕКТ написа:

Ама какво общо има с това, че когато влиза "красная" в България, няма германци, с които да се сражава?

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Абе вие с ушко нормални ли сте ?

Ти пишеш безумни дивотии, той ти ги лайква...

Ми не бе, властта в България е била комунистическа, обаче понеже Хитлер и Мосулини са им били мноо приятни сме влезли в техния отбор.
Айде моля ти се вземи почни да мислиш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.