Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 12 минути, Гражданин написа:

Ако не се опитват да са толерантни могат да се вкарат в гражданска война. Справка, има много черни бунтове в историята им, тероризъм и т.н. за отвоюване на елементарни човешки права.

Когато това прави Русия е неправилно ,а когато САЩ е правилно :ohmy:

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 52 минути, JohnTRIVOLTA написа:

А за болднатия от теб текст мисля за трети път ще кажа , че е написано по този начин за да са благосклонни към нас империите, които имат претенци към обявената Независимост!

Това са твои интерпретации а не факти! Факт е това, което е написано!

Разбирам че не се връзва с опорката за "лошата Русия" и сега се чудиш как да изкараш бялото-черно, ама фактът си е факт :)

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Факт е това, което е написано!

Пак излъга.

Това, което е написано от тебе е лъжа.

Факт е това, което се е случило наистина.

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Това са твои интерпретации а не факти! Факт е това, което е написано!

Разбирам че не се връзва с опорката за "лошата Русия" и сега се чудиш как да изкараш бялото-черно, ама фактът си е факт :)

Няма опорки, има факти!

преди 18 минути, ivottoshev написа:

сега се чудиш как да изкараш бялото-черно, ама фактът си е факт :)

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Пак казвам че няма да гледам 58 минути манипулативно поднесени факти. 

Когат боравиш само с факти, ама от хубавите. Давай сега да се пребориш и с лицемерите. 

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Е, и? Това означава ли че армията която ни е освободила не заслужава паметник, само защото сега на мода е конкурентното Посолство? А ако след десет или петдесет години нещата се обърнат? Тогава ще връщаме ли паметници, празници...

И освен това се цепиш се от колектива и Реджепчо пак ще ти дърпа ушите. Водещата опорка е че не е имало от какво да ни освобождават, а ти казваш че освобождение има, само съжаляваш че не е извършено от "правилните" хора.

Че имало ли в Бг по това време някакъв фронт , някакви немци , някакви български фашистки  войници , които да са се стражавали със съветската армия ,имало ли е загинали руски войници  ,както да кажем  е имало при руско-турската война , аз НЕ знам за такива . Ако  е имало някакви епохални битки ,както при Шипка,Плевен и т.н. кажи ги ,ние може да сме забравили комунистическата история. А ако ги е нямало ,какво следва  ?. Аз си имам МОЕ МНЕНИЕ и то се гради на горните факти ,всеки има право на собствено мнение.

преди 48 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Няма опорки, има факти!

Факт е Манифестът и аз ти го показах. Ти какъв факт показа, че не се сещам? До сега от твоя страна има само догадки за това какво не е пишело в оригиналният Манифест, който обаче не си виждал...

преди 49 минути, N1K17Y написа:

Когат боравиш само с факти, ама от хубавите. Давай сега да се пребориш и с лицемерите. 

Когато кажеш нещо конкретно - тогава съм готов да дискутираме.

преди 24 минути, bigiadri написа:

Че имало ли в Бг по това време някакъв фронт , някакви немци , някакви български фашистки  войници , които да са се стражавали със съветската армия ,имало ли е загинали руски войници  ,както да кажем  е имало при руско-турската война , аз НЕ знам за такива . Ако  е имало някакви епохални битки ,както при Шипка,Плевен и т.н. кажи ги ,ние може да сме забравили комунистическата история. А ако ги е нямало ,какво следва  ?. Аз си имам МОЕ МНЕНИЕ и то се гради на горните факти ,всеки има право на собствено мнение.

Това какво пък трябва да означава? Освободи ли ли са ни от нацисткият ботуш или не са? Сутринта ревеше че освобождението не е извършено от "правилните хора". Сега обърна палачинката и вече Освобождение няма. Така ли да разбирам поста ти?

преди 1 час, bigiadri написа:

Че имало ли в Бг по това време някакъв фронт , някакви немци , някакви български фашистки  войници

Че ако не е имало тогава немци у нас ,срещу кого са се били нашите войски?

На кого са издигнали в с. Очуша Паметник на загиналите във войната срещу Германия ?

War-memorial-in-Ochusha.jpg

преди 45 минути, AAUUXX написа:

Че ако не е имало тогава немци у нас ,срещу кого са се били нашите войски?

На кого са издигнали в с. Очуша Паметник на загиналите във войната срещу Германия ?

War-memorial-in-Ochusha.jpg

Има много паметници на загиналите през ВСВ. Нашата Армия води сражения и прогонва от балканския полуостров немските войски. Тези жертви са все от фронтовете във Вардарска Македония, Сърбия, Гърция, та до Унгария и Австрия по простата причина , че в България не е имало. Да не се бъркаме с паметници на партизани/шумкари/кокошкари елеменирани заради престъпна дейност и оказващи въоръжена съпротива на полицейските власти преди окупацията, но прикачили ги угодно към действията на БА в следствие.:computer2:  Трябва на тях, загиналите от БА да им се изгради паметник, те са истинските герои от онези времена, а не чугуните!

"Въпреки показаните от Българската армия високи бойни качества на териториите на Унгария и Югославия и приноса ѝ за окончателния разгром на Нацистка Германия, страната остава в международна изолация и попада в съветската сфера на влияние. На Потсдамската конференция, където съюзниците признават на Италия статут на съвоюваща страна, Йосиф Сталин предлага това да бъде направено и за България, но Хари Труман и Уинстън Чърчил / Клемент Атли отказват да обсъждат въпроса, настоявайки преди това за прилагане на решенията на Ялтенската конференция за провеждане на избори и възстановяване на либералната демокрация в страната.[26] По това време България е принудена да изхранва 200,000 души от Червената армия, разквартирувани в страната до подписването на Парижкия мирен договор от 1947 г. "

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

копейкин дали ще посмее довечера да брани МОЧА? От сега са му подписали отпускното

LIVE

Само Левски !!!

Ма те ще го отцепят с полиция

преди 12 минути, Реджеп Иведик написа:

Само Левски !!!

Ма те ще го отцепят с полиция

Kолко полиция да отделят? Тия с черните фланелки тръгнат ли..... МОЧА го няма! Само дето няма да става за местене

М/у другото в боя 15 на 15 сме смазали германците за 40 сек! Само една сч1упена ръка в лагера на Левски! От швабите 4-ма са откарани за превръзки

преди 38 минути, NewRedDragon написа:

Kолко полиция да отделят? Тия с черните фланелки тръгнат ли..... МОЧА го няма!

Достатъчно, че копейката да се измъкне навреме, щото тия с черните фланелки ще отидат най- напред за него - така да се каже, приоритет им е пред моча.

Не е лесно да си копейка в днешно време. 😏

преди 7 минути, insec написа:

Достатъчно, че копейката да се измъкне навреме, щото тия с черните фланелки ще отидат най- напред за него - така да се каже, приоритет им е пред моча.

Не е лесно да си копейка в днешно време. 😏

Мдааа, тоя път сгафи яко костя копейкин..... Тия не носят костюми вратовръзка, не се "изказват" в Парламента....просто издават присъди и ги изпълняват в кратки срокове - тихо, мирно, без право на отговор!

преди 5 часа, Гражданин написа:

САЩ е огромна свръх държава от всякакви раси, култури и т.н., не може да им кажеш какво да слагат във филмите си. Ако не се опитват да са толерантни могат да се вкарат в гражданска война. Справка, има много черни бунтове в историята им, тероризъм и т.н. за отвоюване на елементарни човешки права. Даже имат период на робство в историята си, с което не се гордеят. Аз не ти пропагандирам, че трябва да обичаш черните, близко е до акъла на човек, че в такава среда на микс от раси и култури е по-добре да си затваряш човката, че нещо не те кефи и ако не ти харесва киното на Холивуд, то не е единственото, с което да си наливаш култура в съзнанието. Както се казваше в една поговорка, дръж нещата далеч от очите си и няма да са ти в съзнанието. Никой не те кара да гледаш филмите с чернокожи или латиноамеркански актьори. А това "утре като нищо ще  прокарат и идеята и раса да избира детето..." е тотална нелепица. А и мисля че ти като учител много добре би трябвало да знаеш какво е да има дете от малцинствата и да го тормозят. Не ти отива да си толкова радикален.

Радикален?
Аз говоря за методите, не за това аз какво харесвам.
Аз нямам проблем с раси, полове и пр. дори нямам против обратните стига да не си завират заболяването в носа ми и този на децата ми, имам някои резерви единствено спрямо една група хора но не чак таквиа 1че да не мога да ги понасям.

САЩ могат да имат подобни проблеми каквито описваш, това е ясно, но те се опитват и не само се опитват а успяват да налагат тези свои практики и в Европа къде няма такива проблеми или поне не би имало ако не се плямпаше псотоянно и без причина за тях.
Начина по който американците действат за справяне с тези проблеми е смехотворен и недодялан, аз лично ако бях черен или от другоп малцинство там щях да се чувствам засегнат, така че не знам.

Преди години сигурно би определил като абсолютна нелепица и това децата сами да си избират пола, обаче днес това е реалност, така че не се заричай, живеем в свят в който всякаква форма на различие дори и най извратената вече претендира за права, затова нищо вече не би могло да ме изненада, но това не пречи да меплаши и не защото се притеснявам за себе си, аз вече не съм първа младост, но децата ми растът и се развиват в тая среда, виждам цялата простотия която се лее точно към тях и това ме вбесява.

Определението "Свръх държава" искрено ме разсмя.

преди 20 минути, NewRedDragon написа:

Мдааа, тоя път сгафи яко костя копейкин.....

Не е сефте политици, бизнесмени и въобще публично известни личности да си разменят провокативни реплики със фенове на футбола. Обаче едно е това да си го позволяват примерно: Батето, Тодор Батков, Васил Божков, Гриша Ганчев, Марешки, ако щеш, за светата троица Борисов, Доган и Пеевски да не говорим, нали много имена могат да се изредят. Но съвсем друго е, костя миндила да им се направи на оборотен - моча в случая няма значение кой, каква позиция имал, въпроса е, че копейката не си мери приказките с хора, с които този навик обикновенно води до здравословни проблеми.

Другари, вярно ли ще има печено пиле на грил за вечеря за пазителите? Не че нещо, но съм гладен зверски та ще ходя да попазя таз вечер. Дано феновете след мача изберат някой алтернативен маршрут, че инак трябва да дърпам ... да бяхме му осигурили грамотно преместване, а сега трябва да треперим :angry-minion:

преди 41 минути, Bubbles написа:

Радикален?
Аз говоря за методите, не за това аз какво харесвам.
Аз нямам проблем с раси, полове и пр. дори нямам против обратните стига да не си завират заболяването в носа ми и този на децата ми, имам някои резерви единствено спрямо една група хора но не чак таквиа 1че да не мога да ги понасям.

Ами не мисля, че някой завира заболяванията си в носа ти. Западните държави са доста високо развити от към степен на либерализация към индивидуализима. Явно има пазар за него и не си длъжен да им изгледаш всички филми, в които ти го завират в носа. Холивуд не е единственото място, от което можеш да черпиш култура. Не знам как са нещата във Франция, но те до голяма степен също претендират за това че са империя със супер култура и т.н., гледах наскоро френски сериал https://www.imdb.com/title/tt14140886/ и изглежда в тяхното "западно" общество тия неща с гейове и лезбийки и т.н.. не са нещо "егати работата". Има си такива малцинства, включват ги в сериалите и филмите. Ти ако не си с такава резба или предразположен, едва ли ще ти стане нещо от филма, даже ще ти хареса. (Впрочем, сериалчето е свежо).

САЩ могат да имат подобни проблеми каквито описваш, това е ясно, но те се опитват и не само се опитват а успяват да налагат тези свои практики и в Европа къде няма такива проблеми или поне не би имало ако не се плямпаше псотоянно и без причина за тях.

Както посочих, едва ли САЩ нещо налагат на тези горди нации като френската, които традиционно винаги са се присмивали на американците и са ги вижадали като тъпи. Поне аз съм останал с такова впечатление. А като им видиш киното на французите като това което ти показах, оставаш с впечатление, че и те са западняци и тази култура (всеки да се себеизразява както си иска и т.н. като това включва и сексуална разюзданост и свобода на предпочитанията...) не е "запазена американска мярка", тя си е просто "западна черта". Обществата на запад са еволюирали по този начин. И не са се сринали, напротив, най-хубавите места са за живот и свобода себеизразяване на душата. 

Начина по който американците действат за справяне с тези проблеми е смехотворен и недодялан, аз лично ако бях черен или от другоп малцинство там щях да се чувствам засегнат, така че не знам.

Наистина не знам от какво ще се засегне някое малцинство като сега всяко такова е добре дошло докато само до преди 60-70 години са се возили най-отзад в автобусите им. Направили са голям скок. Може би на някого може да му се струва "изкуствено", но вече няколко поколения си се раждат с мисълта, че са "нормални", а не белязани от расов признак. Наречи го ако искаш идеология, явно тук такъв подход по-трудно се разбира.

Преди години сигурно би определил като абсолютна нелепица и това децата сами да си избират пола, обаче днес това е реалност, така че не се заричай, живеем в свят в който всякаква форма на различие дори и най извратената вече претендира за права, затова нищо вече не би могло да ме изненада, но това не пречи да меплаши и не защото се притеснявам за себе си, аз вече не съм първа младост, но децата ми растът и се развиват в тая среда, виждам цялата простотия която се лее точно към тях и това ме вбесява.

Не знам къде деца си избират сами пола, стурва ми се силно преувеличено. Цитирай ми закони на коя да е държава, където пише черно на бяло, че детето може само да си избере пола. Докато нещо не е закон, просто е нелепо да се фантазира, че това са нормализирани неща.

Определението "Свръх държава" искрено ме разсмя.

"Много голяма държава" исках да кажа, все пак ползвам епитети, за да не ми е скучно да пиша или на теб да четеш. Какво толкова смешно има?

За щастие еврокметицата Фандъкова старателно се е погрижила за безопасността на моча.

https://nova.bg/news/view/2023/08/24/423468/сгъвайте-палатките-идваме-след-малко-фенове-на-левски-с-предупреждение-от-стадиона/

34 мин  ·

Когато безпросветната част на българското общество ви заговори за "подмяна", "пренаписване" на ИСТОРИЯТА и особено когато кажат думата ПАМЕТ (демек , не бутайте М.О.Ч.А., Альоша и вся остальная....,
ТОГАВА им покажете тези снимки! Направете го без ярост, но настойчиво. Покажете им ги! Нищо чудно и да не знаят за тези паметници.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.