Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 40 минути, AAUUXX написа:

Местните избори не са референдум ,но каквото реши мнозинството това ще бъде за всички останали ,така трябва да е и при референдуми за всеки важен въпрос касаещ ни като граждани.

Тц, историята не можеш да я моднеш, тя е каквато е била и това е. С паметник или не ,тя ще остане каквато е ,какво ще спре хората да я предават на децата си ,на внуците си? Нима я разказват сега пред някой паметник ? Махането му няма да промени нищо.

Хич не е чак толкова важен въпроса за преместването на монумента. Да , като окултно място за сектантите може да е важно. Парламентарна Република сме и има на 4 години реферндум, дори и на по-малък интервал от време. Гласуваш за тези, които мислиш, че покриват твоите възгледи!

Тя историята е една, просто трябва да я знаеш по възможност в по-пълен обем, ама то с червени книжки не става - справка историята на комунетата в сев. македония, цял свят им се смее, така и на комунетата тука - облъчени 45 години с фалшив преразказ за отминалите времена. Добре , че са поостанали архиви и както каза ти и наследници , които помнят разказите на тези отцелели от гонения, лагери, репресирани и пр.

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 1 час, AAUUXX написа:

Целта на паметника е да ни напомня историята към него

Този паметник е създаден за да се ПОДМАЖАТ комунистите на началниците си от кремъл , а като се вижда какви зверства вършат приемниците на съветската армия е УНИЖЕНИЕ за българите и държавата. Колко по-бързо се махне и се изгради на неговото място нещо БЪЛГАРСКО ,толкова по бързо  ще възстановим ДОСТОЙНСТВО си  като българи. Този паметник  трябва да се махне!

преди 1 час, AAUUXX написа:

Паметник в музей :ohmy:

Целта на паметника е да ни напомня историята към него ,а не да е някъде скрит в музей, ти как разбираш смисъла на паметник ?

Кой е казал, че трябва да ни напомня на нещо и по-точно на какво? Паметник във възхвала на комунизма и чуждата сила, която го е наложила с кръв и концлагерен режим като всячески се опитвате да изопачите неща, че са едва ли не някакво освобождение. Паметник е като има памет за нещо, а тук паметта за какво е?

преди 48 минути, bigiadri написа:

Колко по-бързо се махне и се изгради на неговото място нещо БЪЛГАРСКО ,толкова по бързо  ще възстановим ДОСТОЙНСТВО си  като българи. Този паметник  трябва да се махне!

Пак ще попитам ,ако след това има които не харесат новия паметик какво следва ? Ще го демотнират отново и сменят с друг?

Вярваш ли в това ,че нещо би харесало на всички в държавата ?

преди 42 минути, bioid написа:

Хубаво, ще го махнете паметника. А после какво е наред?

Имената на улиците, булевардите, храмовете и т.н.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Пак ще попитам ,ако след това има които не харесат новия паметик какво следва ? Ще го демотнират отново и сменят с друг?

Новият паметник няма да е във възхвала комунизма и това е достатъчно.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Хахахаа. Комунистите и соцносталгиците вече сте на изчерпване. Освен вас друг не виждам да квичи.

преди 1 минута, Гражданин написа:

Новият паметник няма да е във възхвала комунизма и това е достатъчно.

Добре ,но какво гарантира ,че всички ще го харесат ми беше питането?

преди 1 минута, AAUUXX написа:

А смяна на имената ни ще има ли ?

За пореден път показваш функционална "грамотност" и "подредена" логика.

току-що, AAUUXX написа:

Добре ,но какво гарантира ,че всички ще го харесат ми беше питането?

Това не е аргумент, за да си стои стария тотем, с който империя е маркирала на картата, че тук е нейна територия и нейният войник триумфира със шмайзер докато ходи по главите на хората ниско долу, които покорни и прегърбени целуват нозете му и му се кланят за режима, който им налага с кръв.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Хахахаа. Комунистите и соцносталгиците вече сте на изчерпване. Освен вас друг не виждам да квичи.

Комунетата упорито и тъпо си плямпат че това е безразборно премахване/или слагане/ на паметници .

Тъпите безродници не разбират че няма нормална държава, която да пази символите на окупацията си и възхвала на чужда държава и наложен режим .

Който освен това е признат за престъпен . Все едно да се пазят нацистките паметници на Хитлер и символиката на нациолналсоциалистическата партия и СС .

И както цитирах по назад, тъпите комунета не разбират че тези паметници нямат нищо общо с тези в Европа и другаде, където са признателност към  наистина ЗАГИНАЛИ войници за техните страни .

Не виждам какво му е смешното @AAUUXX

Аз написах това: 

преди 13 минути, БаалБек написа:

Имената на улиците, булевардите, храмовете и т.н.

Въпросът ти е:

преди 8 минути, AAUUXX написа:

А смяна на имената ни ще има ли ?

Ти в коя категория се самоопределяш: паметник, храм, улица, булевард или нещо друго.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Ти в коя категория се самоопределяш: паметник, храм, улица, булевард или нещо друго.

Определям се като нещо друго.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Определям се като нещо друго.

Комунист ли си?

току-що, bioid написа:

Ти фашист ли си?

Не. А ти комунист ли си?

току-що, AAUUXX написа:

Не ,а ти комунист ли си ?

Не.

преди 2 минути, Coco1 написа:

Защо всичли комуняги сте фашисти 

С приемането на 23 август за Ден в памет на жертвите на тоталитарните режими на ХХ век Европейският парламент през 2008 г. постави равенство между националсоциализма, фашизма и комунизма.

23 август – Ден на жертвите на тоталитарните режими

преди 34 минути, AAUUXX написа:

Сам си задаваш и същевременно отговаряш с въпрос - естествено, болшинството решава, а щом е решило означава , че им харесва!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.