Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Да, а сега ще махате паметниците на тези, които са се борили с фашизма...

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 1 час, bioid написа:

Хубаво, ще го махнете паметника. А после какво е наред?

Трябва ли да има нещо следващо? Какво предлагаш?

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Сам си задаваш и същевременно отговаряш с въпрос - естествено, болшинството решава, а щом е решило означава , че им харесва!

Кога са питали болшинство ?

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Трябва ли да има нещо следващо?

Разбира се, винаги има. Няма да се спрете само с бутането на паметника.

преди 7 минути, bioid написа:

Остай ги да бутат кот искат, след като това е основен проблем и да минаваме на следващия проблем.

преди 38 минути, bioid написа:

Да, а сега ще махате паметниците на тези, които са се борили с фашизма...

Нали уточнихме, че комунизмът е другото лице на фашизма? Еднопатрийна система, липса на демокрация, задължителни манифестации по списък, на които ако не отидеш лошо пък по пропагандата за лъжлива всенародна радост "хиляди граждани излязоха радостни да отдадат почит към другарите от ЦК на БКП и специалните гости от ЦК на КПСС , които им махаха от трибуната..." и лагери за различно мнение и виц. Какво е това, ако не фашизъм?

преди 6 минути, Гражданин написа:

Нали уточнихме, че комунизмът е другото лице на фашизма?

Ааа моля, другото лице на фашизма е това ковто вие днес наричате демокрация и свобода, комунизъм май никой тук идея няма какво е.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Ааа моля, другото лице на фашизма е това ковто вие днес наричате демокрация и свобода, комунизъм май никой тук идея няма какво е.

Освен може би dioib. Вероятно последният комунист в България...

преди 1 минута, Bubbles написа:

Кои са твоите толкова потъпкани права в тая така лоша демокрация и свобода?

Някой да ти е забранил да пътуваш? Някой да ти е забранил убежденията? Несравними са двете системи каквито и грешки да изтъкваш на демокрацията, които изсмукваш между пръсите си.

преди 1 минута, bioid написа:

Във форума сте много комунистическите баби, спокойно. 

току-що, bioid написа:

Никой в семейството ми никога не е бил комунист. Нито родителите ми, нито дядо ми и баба ми, нито пък техните родители.

А ти защо стана комунист?

преди 30 минути, Гражданин написа:

Кои са твоите толкова потъпкани права в тая така лоша демокрация и свобода?

Някой да ти е забранил да пътуваш? Някой да ти е забранил убежденията? Несравними са двете системи каквито и грешки да изтъкваш на демокрацията, които изсмукваш между пръсите си.

Имаш права и свободи и никой не ти забранява убежденията...
Хайде сега опитай да помислиш малко по-сериозно върху горното, какви по-точо права и свбоди имаш и какво по-точно не ти се забранява. ;)

И отново, не знаеш какво е комунизъм, ти говориш за социалистическите строеве от близкото минало, а единственото общо което те имат с комунизма е че управляващите партии са се наричали комунистически.
Попрочети за комунизма и неговите идеи и ела тогава да си поговорим. :)

току-що, Bubbles написа:

Имаш права и свободи и никой не ти забранява убежденията...
Хайде сега опитай да помислиш малко по-сериозно върху горното, какви по-точо права и свбоди имаш и какво по-точно не ти се забранява. ;)

Е как какви? Съвсем нормалните за едно свободно човешко същество. Мога да изразявам мнение, да се организирам с други недоволни и на същото мнение, ако желаем да променим нещо и смело да застанем с позиция, която да отстояваме без да вземат да ни вкарат в концлагер. Мога и сам да отида и да протестирам, ако реша че битката е само моя или пък не мога да убедя съмишленици поради някаква причина и пак няма да ме вкарат в затвора. Това при комунизма го няма. Не си ли доволен на подаянията от партията, не си ли еднакъв с колектива, главата ти пада много бързо. Елементарно е това, не знам ти защо навлизаш в крайности едва ли не да ме убеждаваш, че истинската свобода е едва ли не всичко да става много лесно пък виж, то по демокрацията става трудно, защото имало много фактори. Да, има фактори, но не такива, че да те е страх за семейството си до три поколения напред, ако прегрешиш както например в СК. Но и това сме го говорили, навлизали сме и в дълбочина. Нищо ново няма да ти кажа всеки път когато спорим за едно и също.

току-що, Bubbles написа:

И отново, не знаеш какво е комунизъм, ти говориш за социалистическите строеве от близкото мнало, а едибнственото общо което те имат с комунизма е че управляващите партии са се аричали комунистически.
Попрочети за комузма и неговите идея и ела тогава да си поговорим. :)

Много добре знам за комунизма и неговите идеи за свобода, равенство, братство и т.н.. и всички тези неща много добре звучат на хартия и лозунги, но в практика няма как да станат. Имало е достатъчно комунистически експерименти. Няма нужда да се опитва пак, за да се види, че нещо не работи. Имало е много хора идеалисти долу в ниското, които макар и върхушката да е била корумпирана, те са ѝ вярвали безрезервно и като болтове в една машина са си вършили перфектно работата и са били на ментално ниво съвършени комунисти. Да кажем някои учители, милиционери, работници, те са вярвали в системата и са правили всичко за онези ордени и значки, които повечето хора имат за спомен от дядовците си заедно с орденски книжки, в които са се вписвали похвалите от режима и т.н.. Хора скромни и вярващи в онзи дух на времето и системата бол и въпреки всичко тя се е катурнала, не защото хората не са я желаели, а защото на върха винаги застават хора, които са или корумпирани или властта ще ги корумпира с времето. Не съм идеалист да вярвам, че демокрацията може да е съвършен режим, но тя опрделено е по-човеколюбива до колкото тази дума може да бъде употребена за нея, ако става въпрос за индивидуални права и свободи. Например аз не искам да ходя на задължителните комунистически манифестации и в последствие да си загубя работата, ако не съм отишъл, защото се цепя от колектива. А може и много по-лоши неща да ми се случат. Просто психологията на комунизма е такава, тя изисква обезличаване на идивида и уравниловка, която се постига чрез такива репетиции. Обратното, днес мога да си избера такава работа, на която не ми е необходимо да ходя на тиймбилдингите по задължение. 

преди 23 минути, bioid написа:

Аз съм тук. Не съм комунист, аз съм да кажем по прогресивен и много по радикален от класическия комунист.

Неокомунист от 22 век🙂

преди 10 минути, Гражданин написа:

Е как какви? Съвсем нормалните за едно свободно човешко същество. Мога да изразявам мнение, да се организирам с други недоволни и на същото мнение, ако желаем да променим нещо и смело да застанем с позиция, която да отстояваме без да вземат да ни вкарат в концлагер. Мога и сам да отида и да протестирам, ако реша че битката е само моя или пък не мога да убедя съмишленици поради някаква причина и пак няма да ме вкарат в затвора. Това при комунизма го няма. Не си ли доволен на подаянията от партията, не си ли еднакъв с колектива, главата ти пада много бързо. Елементарно е това, не знам ти защо навлизаш в крайности едва ли не да ме убеждаваш, че истинската свобода е едва ли не всичко да става много лесно пък виж, то по демокрацията става трудно, защото имало много фактори. Да, има фактори, но не такива, че да те е страх за семейството си до три поколения напред, ако прегрешиш както например в СК. Но и това сме го говорили, навлизали сме и в дълбочина. Нищо ново няма да ти кажа всеки път когато спорим за едно и също.

Хайкде сега си припомни къде бях аз преди няколко месеца, колко време протестира цяла Франция срещу пенсионната реформа и какъв беше крайния резултат.
Народа повика, поскача, понатупаха го и толкоз, както казваме в Българя "Аху, иху и после тихо"(Пък аз му викам ефекта на Фитилчо).
Това са правата които имаме.

преди 13 минути, Гражданин написа:

Просто психологията на комунизма е такава, тя изисква обезличаване на идивида и уравниловка, която се постига чрез такива репетиции. Обратното, днес мога да си избера такава работа, на която не ми е необходимо да ходя на тиймбилдингите по задължение. 

Ами не е съвсем така ако говорим за истински комунизъм, но ако се замислиш и днес го има обезличаването, само че то става бавно и неусетно, под шапката на приказки за свобода, права, толерантност и пр.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Хайкде сега си припомни къде бях аз преди няколко месеца, колко време протестира цяла Франция срещу пенсионната реформа и какъв беше крайния резултат.

Франция е огромна страна, 67,75 милиона души с огромни гета с малцинства, които вече даже не са малцинства. Всеки ли който идва от Африка си намира работа? Пенсионната реформа явно е била крайна мярка, явно не се е стигнало до нея просто милиардерите да се лишат от няколко супер яхти. Но ти би ли предпочел комунистическа Франция?

Народа повика, поскача, понатупаха го и толкоз, както казваме в Българя "Аху, иху и после тихо"(Пък аз му викам ефекта на Фитилчо).
Това са правата които имаме.

И пак имаш много повече права от колкото би имал в комунистическа държава. 

Ами не е съвсем така ако говорим за истински комунизъм, но ако се замислиш и днес го има обезличаването, само че то става бавно и неусетно, под шапката на приказки за свобода, права, толерантност и пр.

Че какво лошо има в толерантността? Обезличаване с толерантност? Я пак? Всеки може да бъде себе си в един толерантен към всички различни режим. Разбира се изключваме толерантност към нетолерантните. Този парадокс май съм ти го обяснявал. Имаш нивото да го осмислиш без да се преповтарям.

преди 1 час, bioid написа:

Какво друго трябва?

преди 45 минути, bioid написа:

Никой в семейството ми никога не е бил комунист. Нито родителите ми, нито дядо ми и баба ми, нито пък техните родители.

Да не намерим партийните книжки в утрешния ден. Те така много се отрекоха след 89та ама реалностите и фактите показват друго!

Откъде да знам какво друго трябва. Знам само, че няма да спрете само с това. По-напред се даде идея и за преименуване на улици, булеварди, храмове. Но и това няма да ви задоволи....

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Какво друго трябва?

Примерно ей това - ама е огромно и трябват поне тон TNT. Дразни ме от много годиби!Ч Надписа го махнахме, ама от долу има бункери, железобетон, ...а може и дриги изненади. Но ще го гръмнем скоро - вупрос на пари

image.png.8fba06b172dbac49e232baeb32989faf.png

преди 22 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Да не намерим партийните книжки в утрешния ден. Те така много се отрекоха след 89та ама реалностите и фактите показват друго!

Лъжец ли ме наричаш?!

Утре е четвъртък - нали не сте забравили? Къде щр копейкин? Набързо го скалъпиха момчета, ама пред МОЧА ще бъде АД, независимо от резултата от мача

https://www.facebook.com/vekovniPozdravi100godiniLevski/videos/5020141824776882/?ref=embed_video&t=4

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:
преди 3 часа, AAUUXX написа:

Кога са питали болшинство ?

На избори.

Една подробност - на избори се гледа мнението на болшинството ГЛАСУВАЛИ!

За някои дейности в сграда, в режим на етажна собственост - се иска 100% съгласие на съсобствениците.
А на изборите - гласуват 40%, от тях 26,5% за „първата“ политическа сила! Демек - само 10%.

преди 3 минути, jhoro написа:

Една подробност - на избори се гледа мнението на болшинството ГЛАСУВАЛИ!

За някои дейности в сграда, в режим на етажна собственост - се иска 100% съгласие на съсобствениците.
А на изборите - гласуват 40%, от тях 26,5% за „първата“ политическа сила! Демек - само 10%.

Демек, щом не гласуват са съгласни с мнозинството от малцинството гласували.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.