Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да защитим децата си от джендър - идеологията!

Featured Replies

Имаш доста права не е като по време на соца.С тия пари и мен ми е писнало.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 98,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Проблема пич е, че всичко монава под шапката на уж свободен избор : 1. Вие живеете в демокрация, в демократичен свят. Зависи кой какво разбира под демокрация. 2. Вие имате право на избо

• Май ще излезе истина в буквалния смисъл начина, по който наричам гейпросащесср трололинките. Те са сексуални престъпници срещу деца, освен изменници и срещу България. Без изключения.

• Къде съм писал нещо за народа? Гейпросащесср трололинките не са народа и не могат да бъдат.

Публикувани изображения

преди 5 минути, shishmanovp861 написа:

Имаш доста права не е като по време на соца.С тия пари и мен ми е писнало.

Кои са тези права? Да се обличам с рокля и да нося токчета ли? Да се разхождат по прашки в училището. Или да пребия учителя, защото имам слаба оценка.

Къде са тия права?

mainata.jpg

преди 58 минути, АСПЕКТ написа:

В медицината, в извозването на боклука, айти фирмите повечето, занаятчиите, .. всичко това е с познати и е много, много, много трудно, трябва да имаш голям късмет, ако чрез кандидастване стане нещо и директно отидеш, кандидастваш за това. Тото лото.

Стига пляка глуспости, бе чистач! Хал хабер си нямаш от IT сферата!

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Стига пляка глуспости, бе чистач! Хал хабер си нямаш от IT сферата!

Кой те уреди тебе във високата стълбица на Айти сферата? Кой знае, кой те сложи на поста. Да не цитирам Ралин само.

току-що, АСПЕКТ написа:

Кой те уреди тебе във високата стълбица на Айти сферата?

Уменията ми!

Не съм циврил като тебе, в най-гладните години бях студент, и казарма ходих, и първата ми работа беше без заплата! Ама в истинския бизнес.

При нас шуро-баджанащината не минава, и дори носи обратен знак.

Щото  в частния сектор после трябва да те носят на гърба си.

преди 9 минути, IvanKirov написа:

Уменията ми!

Не съм циврил като тебе, в най-гладните години бях студент, и казарма ходих, и първата ми работа беше без заплата! Ама в истинския бизнес.

При нас шуро-баджанащината не минава, и дори носи обратен знак.

Щото  в частния сектор после трябва да те носят на гърба си.

Аха, да и започва така твоята приказка. Имало едно време и завършва с яли, пили и се веселили. Разправяй ги тия неща на някой друг.

Карбовски: Разбираме свободата като силикон, алкохол, кренвирши и ракия

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Аха, да и започва така твоята приказка. Имало едно време и завършва с яли пили и се веселили. Разправяй ги тия неща на някой друг.

Карбовски: Разбираме свободата като силикон, алкохол, кренвирши и ракия

Чистачо, искаш ли да ти покажа CV-то си, сертификати, препоръки, че за всеки случай си направих нотариално заверено копие на задграничния паспорт, преди да изтече. Помага за виза за САЩ.

Не всички са мрънкала като тебе! Твоят пазар е пренаситен, тарамбуките от цял свят се натискат за мястото ти. Щото са ти на образованието и акъла. Той Копейкин затуй ви залъгва. Някой ви крив, че сте мизерници!

При нас се учи цял живот. Щом пишеш тук значи имаш компютър, знанието е безплатно. Оръдието на труда е в ръцете ти.

Ама не става само с ручане.

преди 1 час, IvanKirov написа:

Чистачо, искаш ли да ти покажа CV-то си, сертификати, препоръки,

Това е само хартия Иванчо, света вече е пълен с хартиени вундеркинди.

Не съм циврил като тебе

Че ти не спря да цивриш в този форум ве мой, какви гладни студентски години?
Запоите по студентския ли бъркаш? Верно гениите от УНСС и НБУ пиете без мезе.

За гейпросащесср трололинките важи само оценяването в кинти. Ако имат деца и им предложат достатъчно, биха ги продали на норвежките педофили 

Чистачо, искаш ли да ти покажа CV-то си, сертификати, препоръки, че за всеки случай си направих нотариално заверено копие на задграничния паспорт, преди да изтече. Помага за виза за САЩ.

Не всички са мрънкала като тебе! Твоят пазар е пренаситен, тарамбуките от цял свят се натискат за мястото ти. Щото са ти на образованието и акъла. Той Копейкин затуй ви залъгва. Някой ви крив, че сте мизерници!

При нас се учи цял живот. Щом пишеш тук значи имаш компютър, знанието е безплатно. Оръдието на труда е в ръцете ти.

Ама не става само с ручане.

Честно да ти кажа не съм виждал чистач от арабските или персийските страни. Не съм виждал и при брането на реколтата. Не съм ги виждал и на строежа. Къде ли съм ги виждал?

В заведението, да пушат наргилета да идват с джипове като украинците. Бягащи от войната. Поне е такава е версията.  Поне украинците работят нещо. Нищо, че някой от тях идват с джипове. Арабелите още се чудя какво ли работят?

преди 4 часа, Bubbles написа:

Не си разбрал какво искам да кажа : В магазина като влезеш 95%+ от стоките са боклуци в лъскави опаковки. А това е следствие от погрешната политика на системата по отношение качеството на храните което се определя не от тяхното съдържание а от техния външен вид. Пример : Домат първо качество се води плод който няма никакви белези по външната си обвивка, има идеална форма и зелената шапчица(Тревичката) отгоре. А дали става за ядене или за хладно оръжие няма значчение.

Маркетингът има за цел да ти пробута нещо, а ти имаш очи и акъл да мислиш докато избираш и купуваш. Има си агенции по безопаснотта на храните. Тяхната цел не е да следи дали опаковките са розови, за да ти изглеждат по-хубави морковите, а дали храната е годна за ядене. Годна не означава, че задъжлително трябва да е вкусна. Популацията народ е голяма и има прекалено много бедни, които не могат да си позволят най-качествената храна. Ако забраниш да се порадават твърди домати, които явно губят вкус и цвят заради по-евтино отглеждане, реално погледнато ще ограничиш консумаията на много бедни. И няма защо да се правим, че проблемът с бедността може да бъде решен лесно. Ако искаме да живеем в настоящата система на консуматорско общество, понеже по-добре работеща система не е доказвана до сега, че съществува, то тогава трябва да има и маркетинг и хората да се вкарват в консуматорския филм колкото и лош съветник при покупки може да е той. Все пак така се движи бизнеса, не може да пробутваш говна, ако не ги напарфюмираш преди това малко.

Да политиците не идват от небето, те са част от нашето общество, а това говори много лошо за обществото ни.

Ми говори, така си е. То е доста калпаво това общество. Не знам хората какво се сърдят на капитализма и демокрацията. Явно те самите не са стока, че си избират все тъпи политици, които лъжат нагло и мислят само за себе си. 

Колкото до бягане от обществото, това не е решение, иначе при други обстоятелства бих избрал Япония.

Япония ми се струва доста извратена като порядки и обществен ред. Лудо бъхтене от работа почти без почивки до пенсия и много забрани. Да чакаш цял живот, за да се пенсионираш и да обикаляш вече уморен по света не ми се вижда като щастлив живот. А и пък бедните (обслужващия персонал) живеят в някакви апартаменти тип кутия за обувки, буквално на по 4 кв метра, като изключени са от това общество, трудно могат да създадат семейство и т.н.. При теб, ако си учител, ще е по-добре. Четох, че това там е сред най-уважаваните професии. Имаше някакъв разказ тук или из фейсбук циркулираше наскоро, де да знам, как някакъв дядо станал и направил място на някакъв младок да седне в градския транспорт и зачудено българин попитал своя приятел, с когото пътували заедно как това е възможно, а той му обяснил, че младежът всъщност бил учител и в Япония това е най-уважаваната професия и даже дядовци и баби нямат проблем да отстъпват местата си на училите, а често на опашки можеш да минеш и най-отпред, ако си покажеш учителската карта. Нещо такова беше. 

Пенсионната реформа не беше наложителна, но беше най лесния начин Макрон да си върже гащите затова и я наложи насила въпреки неодобрението на парламента.

Не съм запознат в такава дълбочина с френската политика и каква му е на Макрон ползата. Като е във втори мандат може да взима по-тежки решения, защото няма трети мандат, за който да се кандидатира.

А ако целта е да вземаш колкото се може по-малко време пенсия, ами да я отменят тогава, явно, че пенсионерите им пречат.

Реално пенсионерите винаги са в тежест на една държава и тя все търси начини да са ѝ по-малка тежест за колкото се може по-малко време.  Както и една компания няма за цел служителите ѝ да стават богати, а тя има за цел да е богата благодарение на тях и това става като тя ги държи на възможно най-ниски заплати да вършат колкото е възможно повече работа. Като човек не може да върши работа повече за тази компания, той ѝ става ненужен, а тя има интерес да го компенсира колкото се може по-малко след съкращение. По същния начин работи и държавата. Когато някой спре да работи и да вкарва данъци в нея, тя има интерес да се отърве колкото се може по-бързо от него. Разбира се, във вторият случаят не може да говорим за писано правило по морални причини, защото на никого няма да му стане хубаво да го прочете, но нещата наистина стоят така. Затова е много важно докато си млад да си постелеш добре чергата, на която ще се опънеш като остарееш.

Тук не става дума за това както искам аз да гледам, къде ще отида и т.н., а единствено и само за факта, че тези неща се завират навсякъде по един или друг начин, налагат ги бавно и полека така че с времето да се приемат от все по-голям процент от хората за нормални. По същия начин се налагат и много други неща.
Сега чалга концерти, там какво още спомена, това са други събития, докато гейпарада има за цел просто да покаже "Вижте ни ние сме обратни, искаме права".
Какви права всъщност искат тези? Някой да ги е спрял да работят, да учат, да пътуват?

Има много хора, които не могат да си намерят работа, осакатени са или са убити заради едното нищо, просто защото някакви комплексари не са им харесали сексуалната им ориентация. Заради това е тази борба, сам го каза, просто искат равни права. Те може да са с равни права по документи, но нека не се лъжем, не живеем в толерантно общество и не защото всички гееве ходят облечени като Азис в скандалните му години. Как на запад в развитите общества процентът хора, които имат някакъв проблем с тези хора е толкова малък, а тук са готови да те убият? Казах вече, че в този форум например само за дето писах някакви неща за толерантност и т.н.. някакъв пещерняк ме заплаши с убийство, но не успях да си скрийншотна мнението му, защото бях нов във форума и не знаех, че след като едно мнение се докладва то изчезва и ти не можеш да си го откриеш никъде после. Нямаше как да не го докладвам, защото пишеше, че ще ме отрепа и още много други цветущи приказки. Беше стар профил с много мнения. Прави си сметка какво е обществото, че само за дето защитаваш по-слабите, някой бабаит иска да те убие. Па макар и да са само закани.

Споменавал съм вече, в България един от добрите ми приятели е такъв, висшист е, заема висок пост, половинката му също, обаче тях на такъв парад не можеш да ги видиш, дори на улицата ако ги срещенещ не би разбрал че са такива. Никога не съм бил против тия хора, не ми е работа кой с кого си ляга(стига да не е в моя креват хихи), но тия парадираници са прекалени, да не говорим че в тия ЛГБТ среди вече циркулират не само гейове/лесбийки а и всякакви други извратеняци, а доколкото чета следващите ще са ония най гнусните.

Не ти говоря за гнусни хора, говоря ти и аз за най-обикновени хора. Тези паради са за всички. Ако в едно общество не се допускат такива паради, обикновено в държавата има някакъв вид тирания и отсъства реална демокрация. Един от признаците на зрялото демократично общество е толерантността и независимо дали ти харесват тия или ония хора, тях ще си ги има с или без твоето одобрение така или иначе, така че от това, че ти ще им забраниш нещо, следва че и на теб ще ти се забранят други неща. Може и неусетно да стане, но колкото по-малко права имат те, толкова повече ще намалеят и твоите права. Може да не го усетиш веднага, но постепенно така може да осъмнеш в Русия един ден. Почва се от забраната на гей паради и се стига до забраната ти да пътуваш и да се обличаш както си искаш и да слушаш каквато си искаш музика. Съвсем естествен развой на събитията на това, ако обществото е тесногръдо и се препълни с нелепи горди алфа мъжкари.

И отново, не става дума за това какви и колко канали има, а защо трябва изобщо по детски канал да се говори за такива неща? Дали и кой ше го гледа не е важно. Въпроса е каква е целтана това?
Вижте дечица Петърчо си има тате Сашо и мама Григор и е мнмого щастлив с тях, честит ви месец на прайда! Добре че тия неща ги няма тука в европейските версии на тия канали.
В американските анимации вече има гей персонажи, задължителните черен, женски/мъжки персонажи т.н. вече отдавна да толкова неестествени на места. Защо цялото това нещо всъщност?
Нещо повече - наскоро гледах един епизод от "На гости на теретата планета", та там става дума за това че черните ходят на сбирки за черни и няма проблем с това, према се нормално, обаче този главния герой понеже е бял отива на някаква сбирка за бели които са изкарани няка'ви луди расисти и всички после го гледат на криво...
Какво иска да ни каже този епизод? Е ли престъпление в САЩ да си просто обикновен бял човек?(Съжалявам за отклонението от темата).

Расовият признак е съвсем отделен филм. Но колкото по-расистки са обществата, толкова по-голяма е тенденцията и да са хомофобски настроени. Толерантността трябва да обхваща всички. И разбира се, ако ще си толерантен, тогава какво против имаш гей двойки да си отглеждат деца? Твоите притеснения от какво се пораждат, че ще станат децата им гееве или, че според теб това си е само твое право да имаш деца единствено и само защото си хетеро? Ми тия деца дето са осиновени от гееве може и да станат много качествени и продуктивни и при това съвсем нормални хетеро членове на това общество? Или щото двойките дето могат да ги отгледат са гееве, заради това децата незабавно да се върнат в сиропиталищата държавата да ги отглежда? А колко ги гледа държавата е ясно на всеки.

Преди да ти кажа каквото и да е по този въпрос, ще те помоля да ми формулираш "Остарели неща", благодаря. :)

Остаряла методология например. Описах ти много детайлно остарелите неща, които според мен пречат на качественото образование. Ако искаш отговаряй на тази част, нямам сили да разтягам още локуми.

Какво виждаш ти в определението "Нормална европейска държава"?

Мисля, че много пъти сме си говорили тук какво за мен означава нормална държава. Ми такава с висок стандарт, няма какво да разтягам локуми. На снимка ли да ти ги показвам тия държави. Вярвам че и ти си пътувал и видял достатъчно. И също така, такива "нормални държави" обикновено  доста толерантни.

Изобилието от информация го има, но тук въпроса е, защо се налага тази цензура?

Защото не може да си толерантен към нетолерантните. Може да си толерантен с всичко друго, но не и с нетолерантни хора. Може да ти се струва като парадокс, но помисли малко над това и сам ще си го обясниш. 

Т.е. на мен не ми пречи някой да е наци по убеждения, но ако това води до друго от освен някаква негова си ексцентрична вътрешна философия, например той да се опита да я покаже тази си нетолерантност към другите и почне да я налага и насила, то тогава трябва да се направи всичко възможно това да се спре, защото може да се разрастне като тумор и да обхване и друга част от обществото. И лека по лека да се загуби крехкият мир, в който живеем. 

Аз, ще търся в интернет и ще видя каквото си искам, ти също, но има хора които не могат и те са много, явно се търси влияние точно върху тях.

Това не противоречи ли на идеята на демокрацията?

Ми като не могат, значи са и по-уязвими на това, на което попадат. Интелигентните хора винаги могат отсяват информация, по-семплите като не могат, значи им трябва цензура. За някои хора наистина е важно, защото ментално са доста инфантилни и буквално вярват във всичко, което четат. Да, това са движещите маси на обществото, плебеите са най-голямата част от коснуматорското общество. Те по правилно не разсъждават толкова много, за да стигнат зад най-дълбоките пластове на мистерията на живота, трябват им хляб и зрелища дет се вика и политиците и медиите им дават точно от това. А малко да мръднеш, да кажеш нещо "по-така" и това т.нар. "общество" ще си извади вилите да ги наточи и ще запали факлите, за да те подгони с тях. Едно време колко "вещици" са изгоряли така. Нормално е и политиците и медиите, за да се харесат на тази най-голяма част от обществото, да говорят и внушават същите глупости и ниски страсти. Човек не обича да следва неразбираеми за него неща, ми слуша този, който му е на нивото. Мнозинството печели и понякога си заслужава съдбата. Проблемът е, че хората са най-лесно програмируеми чрез страх, храна и секс, но дай сега да не задълбаваме и натам. Мисля, че основното, което ти казвам ти е ясно.

Ето сега в щатите съдят някаквио момче защото за да се прави на мъжкар бил разпространил някакви документи и това било "Заплаха националната им сигурност" и като цяло точно американците вършат какви ли не изродщини по цял свят с оправданието че си защитавали националната сигурност.
Аз до ден днешен така и не мога да разбера каква е тая сигурност.

Конкретно по този случай няма как да знаем какво точно се е случило. Представят ни го така, че някакъв хлапак се похвалил пред онлайн приятелчетата си, че имал достъп до класифицирана информация. Ма как пък е имал достъп до нея като е такъв идиот не става ясно. Национална сигурност трябва да има всяка държава. Всички държави имат интерес да си хранят своето население първо, а комфорта на останалите хора по света извън техните предели не ги вълнува. В случаят САЩ може да си ходи където си поиска и да налага своя ред. Не че е много справедливо, но няма такива неща като справедливост в международната политика. Ако ценностите на САЩ обаче ти помагат повече да просперираш, тогава по-добре да следваш тях и да не си срещу САЩ. Ако следваме руските ценности какво щеше да следва за нас сега например? Беларус е почти в същата международна изолация като Русия в момента. Репресии, цензура и т.н.. "Цензурата на САЩ" е много по-лека форма от извратената диктатура по руски образец. Избираме по-малкото зло и т.н.. Нашата национална сигурност е да си следваме интереса.

В заключение бих казал следното: Ако искаме едно по-развито общество, то аз си представям то да излежда така, че в него да има състрадание дори и към малките животинки. Това би ставало в по-голяма честота по-скоро, ако следваме западните ценности и възпитание. Един вид, ако видиш блъснато кученце на улицата, ще отидеш да му помогнеш, а може дори и да се обадиш на "зоо бърза помощ" каквато има в развитите държави, която да дойде и да му помогне. Ако пък не са тия западни ценности, си представям общество, в което най-доброто, което може да направиш за горкото животно е да го донаръгаш, за да не се мъчи. Вторият случай е много по-вероятен в общество далеч от западните ценности, например такова по руски модел ("Че аз толкова проблеми си имам за личното си оцеляване в тая бандитска и скъпа за живот държава, че то това да ми е проблема, някакъв пес. По-скоро дай да го донаръчкаме с нещо там, да не се мъчи, да умира по-бързо и да си ходим.").

преди 6 часа, Гражданин написа:

Колкото по-сложна е демокрацията за разбиране, толкова по-малко демокрация има. Демокрация накратко е свобода и такъв баланс, че да имаш достатъчно свободи срещу справедливи отговорности. Няма как да е пълна за теб, ако например ти разбираш свободата като правото да тичаш по голи задни части на оживена улица. Тогава ще те приберат, за да си вземеш поука, че други пък не искат да ти гледат голите задни части. Демокрация обаче е, че в дома си или пък в двора си на село ще имаш свободата да си гол, ако си искаш. Или пък ако искаш може да отидеш на нудистки плаж с други твои съмишленици, с които смятате, че може да се мандрахерцате както майка ви е родила в съвсем естествено състояние. Извън нудисткия плаж пак ще е демокрация, но с други права или правото на останалите да не ви гледат как сте голи. Демокрация значи по малко за всеки, така че всички естествени нужди на човек да са удовлетворени. Искаш да правиш еди какво си, ето ти място където да го правиш. Т.е. да трябва да има някакъв баланс. Демокрация не е обаче да се забранява на хората дори в собствения си дом да се чувстват така както искат, защото болшинството видиш ли друго е решило. Тя и КНДР има "демократична", "народна" и "република" в името си, но е ясно, че нищо от тези три синонима на демокрацията няма там, само тавтология, за да се набива нарочно на очи, това което реално там го нямат. Току-виж от повторението хората затъпеят и така да не задават неудобни въпроси. В крайна сметка ни трябва демокрация, която да е балансирана между желанията на всички, да отговаря на културни ценности и особености. В този смисъл българската демокрация, разбирай свободията сега е най-подходящата в този конкретен исторически момент за нас докато се научим на деморкация. Тогава ще минем на следващ етап към по-усъвършенстваната ѝ форма. Малко да мръднем сега в страни и пак се връщаме в клозета НРБ.

Ами ти така го виждаш, никой не те кара да ядеш боклуци, никой не ти иска паспорта, за да отидеш от т. А до т. Б в рамките на ЕС например, и да, трябва да имаш нужните документи все пак, както и пари. Демокрацията не значи да нямаш нужда от документи и пари. Нерелевантен пример.

Политиците не идват от небето, те са продукт на обществото, в което живееш. Това произвежда то, такива политици ти дава. Като не ти харесват тези политици, или не гласуваш за тях, или ако за теб има непреодолими морални или други причини да не живееш в обществото си, бягаш в друго. Ако и там в крайна сметка установиш, че нямаш желание дори и там да стоиш, хващаш пътя за гората. От къде да знам.  И едвали е решил току-така за една вечер Макрон, че трябва да ти вдигне пенсионната възраст. Такива непопулярни решения не са лесни за никой политик, просто пенсионната система там явно няма как да издържи. Ако средната възраст в някои държави като у нас например е 70, то тя във Франция е 82 и това означава, че близо 20 години пенсионерите там се радват на големи пенсии, а те постоянно се увеличават като бройка, а няма достатъчно работна ръка под тях, за да ги замества и вече социалната система няма да издъри на този натиск. Това са демографски проблеми, не демократични.

Ми да, много добър пример, виж каква мизерия е в КНДР преди да се дразниш на демокрацията. За предпочитане ли е някаква свиня да те управля и да трябва да плачеш от радост всеки път когато великата свиня каже, че е направила нещо за теб? Тя ли лично е построила дома, язовира или електроцентралата ти? Не че ще живееш в лукс, ще имаш много вода за да се къпеш или ток така или иначе въпреки тези неща (режимите там са си като в НРБ), но ако не си благодарен на тази велика свиня, някой може да те изпорти, защото е или много промит, или така ще си уререди сметките с теб понеже не ти се кефи. Някои хора са просто зли в душите си, а такива особености на режима им дават възможност да злодействат. Демокрацията дава по-малко възможности на злото. Не случайно режимите като комунистически, фашистки и т.н. са давали най-много жертви. Не съм чул някъде демократичен режим да дава същите числа жертви. Германия през 30-40-те годнини на 20 век 6 милиона, СССР - 20 милиона, Китай през 20 век 100 милиона (напълно относителни числа, но някакви такива бяха изчислените според различни източници). От друга гледна точка къде си чул в САЩ например да са имали такива количества жертви и то не на война, а само на режима вътре в своите държави? Демокрацията гледа да балансира нещата, не тотално да ги изроди. В недемократичните режими властва уродливостта. Да не вземеш да кажеш "ми що тогава там бият черните или за индианците"? Отдавна нещата не са така както са били преди 100 години. Към този момент няма по-хубаво за един интелигентен човек от демокрацията. Дори ти си нясно, че ако си роден в КНДР или някоя друга диктатура си изтеглил късата клечка по дефолт още преди да се родиш. От всякъде си е за предпочитане запада пред някой източен режим.

Дадох ти за пример нудистките плажове. Като не искаш да гледаш паради, не ги гледаш. Парадите ти пречат, ми кво тогава правиш там? Един ден в годината, някакъв си тъп парад? Ми то има и други събития, направо "порно събития" като чалга концетри, проститутски фестове и т.н., те що не ти пречат? На запад хората не са толкова малоумни, да си мислят, че някой комар ще ухапе някой гей понеже става голяма концентрация на геевее на такива мероприятия и после ще пренесе я спин, я гейска болест на следващия когото ухапе. Не знам логиката ква е да се пазиш от геевее като дявол от тамян. И освен това родителите винаги могат да обяснят на децата си кви са ти неща по спокоен и интелигентен начин. 

Отдавна е пълно с толкова много и разнообразни канали, че е глупаво да кажеш, че само това имат за гледане децата ти. Ти можеш да им избираш, определяш и дори налагаш какво да им пускаш под твоя си покрив. В ютуб има милиарди канали и забавления, как пък не можеш да намериш други такива освен такива дето показват две майки или двама бащи не те знам?

Образователната система трябва да е в крак с времето. Децата са заляти с толкова много информация днешно време, че е абсолютна простотия насила да им спъваш развитието като ги караш да учат остарели неща. Такива безумни простотии има в учебната програма, само и само, за да се запълва времето. Не забравям, че си учител и няма да ти хареса това, което ще кажа, но все пак ще го кажа. Има нужда и от заетост за учители, така програмата се пълни с неща, които реално изискват и нуждата от учители, а не толкова, че децата имат нужда да ги учат. Примери бол. Каква полза има да зубриш дати по история, които забравяш веднага след контролното или пък в училище да ти дадат за срока 10/20 книги или 12500 страници по литература, които да се преструваш, че си имал времето да прочетеш от кора до кора за срока, само за да получиш хубава оценка (щото ще ти е важна някъде напред за в бъдещето, когато ще кандидатстваш?!), която получаваш, ако им препишеш наготово от някъде анализите, за да ги представиш на госпожата си като свои и тя да им измисли оценка? И това като си 7 клас да речем, на 14 годишна възраст? Матури на тая възраст. И така всеки клас докато добуташ до 12-ти. Количества и количества безумно натоварване пречещи за научаването на същинските неща и важни предмети, които вместо да ги знаеш добре, ги научаваш калпаво поради това, че системата те е разсеяла със сумати друга простотия, за да се намират учителите на работа (и на части уроци). Така че, нека я изменят тая тъпа образователна система, ако трябва и на 5 или на 3 или на по-малко дори години да я променят докато не стигнат до нещо оптимално.

Никой не взима деца от добри родители. Не можеш да ме ужбедиш, че на читав родител ще му вземат детето. Такива неща просто не се случват.

Кредитът си е кредит, лична финансова отговорност, която носи един възрастен човек. Който хленчи, че е теглил кредит, да не го е теглил. Не мога да изпитвам съчувствие към възрастен човек, който е теглил кредит за айфон, а после се жалва, че му е тежко и едвам свързва двата края. Има хора, които се учат на финансов минимализъм. Не ти трябва кола за 40 хиляди, можеш да си купиш такава за 5, или може и въобще да не ти трябва кола. Може да не ти трябва и жилище, защо ти е да си вързан цял живот на едно място и да пътуваш по 2 часа до работа щото жилището ти е в квартал X, а пък работата ти в Y, уж в един и същи град, но на разстояние от 30 км? Взимаш си жилище под наем близко до работата ти. Ся, ясно е, че в България е по-сложно, че като стигнеш пенсия няма да имаш пари за наеми, но то е ясно, че не сме "типична западна държава", чакаме да стигнем поне до там. Но малко по малко ще стане, някой ден, стига копейките да не си наложат волята. Че тогава няма да има демокрация, с която да ги махнем, ако те ползват сегашната демокрация, за да си наложат тяхната диктатура.

Има такова изобилие от информация, че само един ограничен човек бе се оплаквал, че му цензурират нещо. Цензурата е за тъпаците, че верно като им спрат по телевизията нещо и няма как да го видят случайно. Но умният човек знае какво да търси, как и къде и не се влияе от никаква тъпа цензура. И намира и място къде да си каже тревогите, пак не му пречи цензурата. Цензурата почва да става най-противна колкото по-авторитарна става държавата. Ако не щеш деморкация, дори в сегашния ѝ вид, приготви се да живееш в много голяма тежка цензура на всички нива от живота си. Защото ще има доволни тъпаци, които ще се радват на тоталитарната цензура. Ще е забранено например да критикуваш великия режим, но ще има тъпаци дето ще си мислят, че щом не се споменава никъде за някакви неправди (защото режимът ще забранява нарушаването на хармонията с "лоши новини"), то неправи няма. Както и соц носталгиците сега, мислят си, че не е имало престъпност в НРБ-то. Или както копейките, мислят си, че щом няма опозия в Русия, Путин е велик.

Какво разбираш под национална сигурност?

преди 15 минути, Гражданин написа:

Маркетингът има за цел да ти пробута нещо, а ти имаш очи и акъл да мислиш докато избираш и купуваш. Има си агенции по безопаснотта на храните. Тяхната цел не е да следи дали опаковките са розови, за да ти изглеждат по-хубави морковите, а дали храната е годна за ядене. Годна не означава, че задъжлително трябва да е вкусна. Популацията народ е голяма и има прекалено много бедни, които не могат да си позволят най-качествената храна. Ако забраниш да се порадават твърди домати, които явно губят вкус и цвят заради по-евтино отглеждане, реално погледнато ще ограничиш консумаията на много бедни. И няма защо да се правим, че проблемът с бедността може да бъде решен лесно. Ако искаме да живеем в настоящата система на консуматорско общество, понеже по-добре работеща система не е доказвана до сега, че съществува, то тогава трябва да има и маркетинг и хората да се вкарват в консуматорския филм колкото и лош съветник при покупки може да е той. Все пак така се движи бизнеса, не може да пробутваш говна, ако не ги напарфюмираш преди това малко.

Ми говори, така си е. То е доста калпаво това общество. Не знам хората какво се сърдят на капитализма и демокрацията. Явно те самите не са стока, че си избират все тъпи политици, които лъжат нагло и мислят само за себе си. 

Япония ми се струва доста извратена като порядки и обществен ред. Лудо бъхтене от работа почти без почивки до пенсия и много забрани. Да чакаш цял живот, за да се пенсионираш и да обикаляш вече уморен по света не ми се вижда като щастлив живот. А и пък бедните (обслужващия персонал) живеят в някакви апартаменти тип кутия за обувки, буквално на по 4 кв метра, като изключени са от това общество, трудно могат да създадат семейство и т.н.. При теб, ако си учител, ще е по-добре. Четох, че това там е сред най-уважаваните професии. Имаше някакъв разказ тук или из фейсбук циркулираше наскоро, де да знам, как някакъв дядо станал и направил място на някакъв младок да седне в градския транспорт и зачудено българин попитал своя приятел, с когото пътували заедно как това е възможно, а той му обяснил, че младежът всъщност бил учител и в Япония това е най-уважаваната професия и даже дядовци и баби нямат проблем да отстъпват местата си на училите, а често на опашки можеш да минеш и най-отпред, ако си покажеш учителската карта. Нещо такова беше. 

Не съм запознат в такава дълбочина с френската политика и каква му е на Макрон ползата. Като е във втори мандат може да взима по-тежки решения, защото няма трети мандат, за който да се кандидатира.

Реално пенсионерите винаги са в тежест на една държава и тя все търси начини да са ѝ по-малка тежест за колкото се може по-малко време.  Както и една компания няма за цел служителите ѝ да стават богати, а тя има за цел да е богата благодарение на тях и това става като тя ги държи на възможно най-ниски заплати да вършат колкото е възможно повече работа. Като човек не може да върши работа повече за тази компания, той ѝ става ненужен, а тя има интерес да го компенсира колкото се може по-малко след съкращение. По същния начин работи и държавата. Когато някой спре да работи и да вкарва данъци в нея, тя има интерес да се отърве колкото се може по-бързо от него. Разбира се, във вторият случаят не може да говорим за писано правило по морални причини, защото на никого няма да му стане хубаво да го прочете, но нещата наистина стоят така. Затова е много важно докато си млад да си постелеш добре чергата, на която ще се опънеш като остарееш.

Има много хора, които не могат да си намерят работа, осакатени са или са убити заради едното нищо, просто защото някакви комплексари не са им харесали сексуалната им ориентация. Заради това е тази борба, сам го каза, просто искат равни права. Те може да са с равни права по документи, но нека не се лъжем, не живеем в толерантно общество и не защото всички гееве ходят облечени като Азис в скандалните му години. Как на запад в развитите общества процентът хора, които имат някакъв проблем с тези хора е толкова малък, а тук са готови да те убият? Казах вече, че в този форум например само за дето писах някакви неща за толерантност и т.н.. някакъв пещерняк ме заплаши с убийство, но не успях да си скрийншотна мнението му, защото бях нов във форума и не знаех, че след като едно мнение се докладва то изчезва и ти не можеш да си го откриеш никъде после. Нямаше как да не го докладвам, защото пишеше, че ще ме отрепа и още много други цветущи приказки. Беше стар профил с много мнения. Прави си сметка какво е обществото, че само за дето защитаваш по-слабите, някой бабаит иска да те убие. Па макар и да са само закани.

Не ти говоря за гнусни хора, говоря ти и аз за най-обикновени хора. Тези паради са за всички. Ако в едно общество не се допускат такива паради, обикновено в държавата има някакъв вид тирания и отсъства реална демокрация. Един от признаците на зрялото демократично общество е толерантността и независимо дали ти харесват тия или ония хора, тях ще си ги има с или без твоето одобрение така или иначе, така че от това, че ти ще им забраниш нещо, следва че и на теб ще ти се забранят други неща. Може и неусетно да стане, но колкото по-малко права имат те, толкова повече ще намалеят и твоите права. Може да не го усетиш веднага, но постепенно така може да осъмнеш в Русия един ден. Почва се от забраната на гей паради и се стига до забраната ти да пътуваш и да се обличаш както си искаш и да слушаш каквато си искаш музика. Съвсем естествен развой на събитията на това, ако обществото е тесногръдо и се препълни с нелепи горди алфа мъжкари.

Расовият признак е съвсем отделен филм. Но колкото по-расистки са обществата, толкова по-голяма е тенденцията и да са хомофобски настроени. Толерантността трябва да обхваща всички. И разбира се, ако ще си толерантен, тогава какво против имаш гей двойки да си отглеждат деца? Твоите притеснения от какво се пораждат, че ще станат децата им гееве или, че според теб това си е само твое право да имаш деца единствено и само защото си хетеро? Ми тия деца дето са осиновени от гееве може и да станат много качествени и продуктивни и при това съвсем нормални хетеро членове на това общество? Или щото двойките дето могат да ги отгледат са гееве, заради това децата незабавно да се върнат в сиропиталищата държавата да ги отглежда? А колко ги гледа държавата е ясно на всеки.

Остаряла методология например. Описах ти много детайлно остарелите неща, които според мен пречат на качественото образование. Ако искаш отговаряй на тази част, нямам сили да разтягам още локуми.

Мисля, че много пъти сме си говорили тук какво за мен означава нормална държава. Ми такава с висок стандарт, няма какво да разтягам локуми. На снимка ли да ти ги показвам тия държави. Вярвам че и ти си пътувал и видял достатъчно. И също така, такива "нормални държави" обикновено  доста толерантни.

Защото не може да си толерантен към нетолерантните. Може да си толерантен с всичко друго, но не и с нетолерантни хора. Може да ти се струва като парадокс, но помисли малко над това и сам ще си го обясниш. 

Т.е. на мен не ми пречи някой да е наци по убеждения, но ако това води до друго от освен от някаква негова си ексцентрична вътрешна философия, например той да се опита да я покаже тази си нетолерантност към другите и почне да я налага и насила, то тогава трябва да се направи всичко възможно това да се спре, защото може да се разрастне като тумор и да обхване и друга част от обществото. И лека по лека да се загуби крехкият мир, в който живеем. 

Ми като не могат, значи са и по-уязвими на това, на което попадат. Интелигентните хора винаги могат отсяват информация, по-семплите като не могат, значи им трябва цензура. За някои хора наистина е важно, защото ментално са доста инфантилни и буквално вярват във всичко, което четат. Да, това са движещите маси на обществото, плебеите са най-голямата част от коснуматорското общество. Те по правилно не разсъждават толкова много, за да стигнат зад най-дълбоките пластове на мистерията на живота, трябват им хляб и зрелища дет се вика и политиците и медиите им дават точно от това. А малко да мръднеш, да кажеш нещо "по-така" и това т.нар. "общество" ще си извади вилите да ги наточи и ще запали факлите, за да те подгони с тях. Едно време колко "вещици" са изгоряли така. Нормално е и политиците и медиите, за да се харесат на тази най-голяма част от обществото, да говорят и внушават същите глупости и ниски страсти. Човек не обича да следва неразбираеми за него неща, ми слуша този, който му е на нивото. Мнозинството печели и понякога си заслужава съдбата. Проблемът е, че хората са най-лесно програмируеми чрез страх, храна и секс, но дай сега да не задълбаваме и натам. Мисля, че основното, което ти казвам ти е ясно.

Конкретно по този случай няма как да знаем какво точно се е случило. Представят ни го така, че някакъв хлапак се похвалил пред онлайн приятелчетата си, че имал достъп до класифицирана информация. Ма как пък е имал достъп до нея като е такъв идиот не става ясно. Национална сигурност трябва да има всяка държава. Всички държави имат интерес да си хранят своето население първо, а комфорта на останалите хора по света извън техните предели не ги вълнува. В случаят САЩ може да си ходи където си поиска и да налага своя ред. Не че е много справедливо, но няма такива неща като справедливост в международната политика. Ако ценностите на САЩ обаче ти помагат повече да просперираш, тогава по-добре да следваш тях и да не си срещу САЩ. Ако следваме руските ценности какво щеше да следва за нас сега например? Беларус е почти в същата международна изолация като Русия в момента. Репресии, цензура и т.н.. "Цензурата на САЩ" е много по-лека форма от извратената диктатура по руски образец. Избираме по-малкото зло и т.н.. Нашата национална сигурност е да си следваме интереса.

В заключение бих казал следното: Ако искаме едно по-развито общество, то аз си представям то да излежда така, че в него да има състрадание дори и към малките животинки. Това би ставало в по-голяма честото по-скоро, ако следваме западните ценности и възпитание. Един вид, ако видиш блъснато кученце на улицата, ще отидеш да му помогнеш, а може дори и да се обадиш на "зоо бърза помощ" каквато има в развитите държави, която да дойде и да му помогне. Ако пък не са тия западни ценности, си представям общество, в което най-доброто, което може да направиш за горкото животно е да го донаръгаш, за да не се мъчи. Вторият случай е много по-вероятен в общество далеч от западните ценности, например такова по руски модел ("Че аз толкова проблеми си имам за личното си оцеляване в тая бандитска и скъпа за живот държава, че то това да ми е проблема, някакъв пес. По-скоро дай да го донаръчкаме с нещо там, да не се мъчи, да умира по-бързо и да си ходим.").

Твоите и на @JohnTRIVOLTA изказвания са:

:wors:

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

Кои са тези права? Да се обличам с рокля и да нося токчета ли? Да се разхождат по прашки в училището. Или да пребия учителя, защото имам слаба оценка.

Къде са тия права?

Какво толкова те интересува кой как се облича и кой с кого спи? А какво искаш? Учителя да ти бие с пръчка през ръцете детето ли, че не слуша.Кат едно време.

Като не му се учи да се отказва.Училището е за тия дето искат да учат.

преди 3 часа, Bubbles написа:

Това е само хартия Иванчо, света вече е пълен с хартиени вундеркинди.

Тия хартийки ми носят доста добри доходи. Без връзки, и квито още фантазии, ражда необразованата глава на чистач. Яд ли те е, че си монетизирам познанията? Ех, ти ако си искал да учиш ехеее... Ся се зъбите като плъхове, Копейкин как щял да прибере от нас, да даде на вас.

преди 3 часа, Bubbles написа:

Че ти не спря да цивриш в този форум ве мой, какви гладни студентски години?
Запоите по студентския ли бъркаш? Верно гениите от УНСС и НБУ пиете без мезе.

Аз съм инженер, учил съм туй дето работя в момента. Тия от УНСС и НБУ стават таксисти, после Копейкин ги прави депутати. Е, взема им повечето от заплатата, по споразумение.

преди 3 часа, Sliderum2 написа:

За гейпросащесср трололинките важи само оценяването в кинти. Ако имат деца и им предложат достатъчно, биха ги продали на норвежките педофили 

Туй важи само за менте патриот. Поради липса на други качества - майките си продавате.

Ние нямаме нужда, продаваме си уменията.

• Автор

Изчетох куп глупости и лъжи за запада. Само едно ще ви кажа - който се подиграва на пенсионерите, накрая си го получава по такъв начин, че през останалата част от мизерния си живот ходи по - ниско от тревата!

Когато през есента на 2003 година бившата ми учителка по математика и музика замина за САЩ, заедно с двете си дъщери, и то завинаги, се за зарадвах много. Грозното беше, че натресе на моите родители да се грижат за нейните. Сякаш те си нямат свои родители и свои грижи. После баща и се оказа болен от рак на гърлото, оперираха го, тя не си дойде, ами пращаше по имейла някакви рецепти за лечения с билки и подобни. Скоро след това човека почина. Тя си дойде малко за погребението и пак замина. Остави майка си сама. Взимаше я при себе си само за зимата.

Лично за мен, човек, който е готов да замени красивата Берковица, за скучния Акуърт в щата Джорджия, няма акъл.

Предпочитам хора, които мразят България и българското, да си стягат багажа и да се махат оттук, да не ни ядат храната, да не ни пият водата и да не ни дишат въздуха.

Ние не желаем да сме копие на САЩ!

А мисленето тип "Мария Антоанета" много го мразя.

преди 1 минута, Anneliese написа:

Изчетох куп глупости и лъжи за запада. Само едно ще ви кажа - който се подиграва на пенсионерите, накрая си го получава по такъв начин, че през останалата част от мизерния си живот ходи по - ниско от тревата!

Я кажи кое са куп глупости и лъжа и кой се подиграва с пенсионерите и как?

преди 25 минути, Гражданин написа:

Я кажи кое са куп глупости и лъжа и кой се подиграва с пенсионерите и как?

Май мяука за Франция или затва дет го писа за Япония за учителите

преди 15 минути, petie1 написа:

Май мяука за Франция или затва дет го писа за Япония за учителите

Аз залагам, че мяука за всичко, но май почна провокирана заради частта, където обясних как държавата вижда пенсионерите. Не знам и това ли го нарече лъжа, въпреки че на всеки би трябвало да му е ясно, че давам пример как държата е мащеха за всеки без изключения, независимо коя, къде и кога. 

преди 2 часа, Anneliese написа:

А мисленето тип "Мария Антоанета" много го мразя.

Koй се е подигравал, кви пенсионери, и аз нищо не разбрах!

на 23.04.2023 г. в 19:09, shishmanovp861 написа:

Какво толкова те интересува кой как се облича и кой с кого спи? А какво искаш? Учителя да ти бие с пръчка през ръцете детето ли, че не слуша.Кат едно време.

Като не му се учи да се отказва.Училището е за тия дето искат да учат.

Не, не е редно всеки да има абсолютната свобода да прави това, което поиска.

Казваш "Като не му се учи да се отказва". Като се откаже, какъв ще стане? Ако ще става престъпник, примерно, това ще вреди на обществото, допринасяйки към инфлацията (и "сивия сектор"), наранявайки хората, които ще са му жертви. Ако стане дилър на наркотици, примерно, ще повлече редица съдби със себе си, тъй като ще зарибява хора, които ще влязат в безкрайната спирала на пристрастяване, лечение, рецидив.

Програмата "Harm Reduction" е капиталистическа измама.

Колкото се отнася до това - "кой с кого си ляга", то също има значение. Знаем, че педофилията е в процес на нормализиране и легализиране. Ще има изнасилвани и малтретирани деца, които са в крехка, пре-пубертетна възраст, когато все още се оформят личности. Като се има предвид какъв живот очаква децата в бъдеще, какви личности ще бъдат произведени, ако не отчуждени от реалността социопати, неспособни да изпитват емпатия, злокачествени нарцисисти (malignant narcissism), серийни убийци, дисфункционални индивиди, както е редица други видове продукти на процеса на социалната атомизация и загубата на връзка с реалността?

Това, което става с днешното поколение, ще има даде ефект в бъдещето на обществото.

Помниш ли това, което ставаше преди 20+ години, примерно? Ако да, ще знаеш какво възпитание дадоха чалгаджийките, силикона и мутрите на подрастващото поколение, което изкара малко по времето на "червеното хапче" (Redpill), времето, през което капитализма превърна взаимоотношенията на хората в стока, след което рухна и се разгради в наркомани и объркани хора, които не знаят къде се намират... защото се оказа, че живеят в свят, много по-различен от света, за който родителите им са ги били подготвяли по времето на тяхното детството.

Анке, родителите ти няма да са вечни.Като си останеш сама с 300лв. болнична пенсия ще те питам.Кое по напред.Сметки ли да плащаш,лекарства ли или ядене.

преди 12 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Не, не е редно всеки да има абсолютната свобода да прави това, което поиска.

Вие си искате това от Соца. Държавата да се грижи за вас.Да ви предпазва от изкушенията. Дали ще са наркотиците, дали ще е казиното и заложните къщи.Да няма пропаднали съдби. Така, че всеки си носи кръста. При капитализма е индивидуалността напред. Тоест от теб си зависи. За вас джендър идеологията е легализиране на педофилията. А става въпрос за права и свободи на различните. Същите важат и за цигани,негри,араби,турци,жълти и т.н. Освен гейове и лесбийки вие може и други да не харесвате.Е какво да се направи?

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Анке, родителите ти няма да са вечни.Като си останеш сама с 300лв. болнична пенсия ще те питам.Кое по напред.Сметки ли да плащаш,лекарства ли или ядене.

Вие си искате това от Соца. Държавата да се грижи за вас.Да ви предпазва от изкушенията. Дали ще са наркотиците, дали ще е казиното и заложните къщи.Да няма пропаднали съдби. Така, че всеки си носи кръста. При капитализма е индивидуалността напред. Тоест от теб си зависи. За вас джендър идеологията е легализиране на педофилията. А става въпрос за права и свободи на различните. Същите важат и за цигани,негри,араби,турци,жълти и т.н. Освен гейове и лесбийки вие може и други да не харесвате.Е какво да се направи?

Джендър идеологията е стъпка към трансхуманизъм. 

преди 2 часа, shishmanovp861 написа:

може и други да не харесвате

Чакай малко, нямам ли право да не харесвам?

преди 3 часа, shishmanovp861 написа:

Отново не си разбрал нещата. "Джендър" е социален пол, а не сексуална ориентация.

Да, педофилията ще бъде легализирана. Подбраната на ценности и социалното инженерство са задействани отдавна.

Кои са тези "права и свободи за различните"? Примерно, обясни как принуждаването на хората да плащат такси и данъци за осъществяването на агентурите на Биг Фарма, като химическа кастрация и легализиран трафик на наркотици, е "право" и "свобода".

Ако може, обясни и как " drag queens", обучаващи невръстни в пре-пубертетна възраст относно смяна на пола и детски стриптийз, примерно, е "право" и "свобода".

Ще е добре и да обясниш как декриминализяцията, легализацията на престъпления и съзнателното отказване за преследване на престъпници, примерно, е "право" и "свобода".

Обясни как наличието на НПО-та, фондации и организации, провеждащи психологически операции, целящи налагането на масова психоза, е "право" и "свобода".

Това с "правата и свободата" беше просто претекст през 60те години на 20ти век. Нали осъзнаваш, че вече е 2023г, 21ви век?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.