Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще гласувате ли на президентските избори?

Featured Replies

Хубаво е, че повече от половината, гласували в тази анкета, ще гласуват на президентските избори. Според мен ако гласуваш, показваш, че те интересува какво става в държавата. Разбира се, всеки си има мнение и позиция. Да не дадеш гласа си за никой от кандидатите също е изразяване на гражданска позиция. Но да не гласуваш и след това да продължаваш да говориш, че тази държава няма да се оправи, че я управляват некадърници и т.н. вече не е много нормално. Или по-точно не е много правилно. Абе в две изречения: Дават ни възможност да изберем кой да ни управлява -->избираме -->не ни харесва-->недоволстваме. Дават ни възможност да изберем кой да ни управлява --> не гласуваме -->не ни харесва--> мълчим. Мълчим, защото не сме изразили мнение, когато е трябвало. Това е мое лично мнение разбира се, не го насаждам на никой.

• Отговори 74
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да,ще гласувам както винаги в последните 16 години. Дори и да не променим нещо,то нека не спираме да опитваме. Най-малко заради бъдещето на децата ни.

Дават ни възможност да изберем кой да ни управлява -->избираме -->не ни харесва-->недоволстваме. Дават ни възможност да изберем кой да ни управлява --> не гласуваме -->не ни харесва--> мълчим. Мълчим, защото не сме изразили мнение, когато е трябвало.

Това е вярно донякъде, но за парламентарните избори, където е задължително според мене дори да избираме най-малкото зло, но за президентския вот не виждам защо - след като това е преди всичко представителна функция - реално кой ще ни е Президент няма голямо значение, така че ако никой не ни харесва в мажоритарния вот не виждам смисъл да гласуваме, освен от опасността да стане Президент някой като Волен Сидеров, и като се сещам за тази възможност може би щеше да е хубаво да се направи и антигласуване, но само за президент :) че ако го направят за партии ще стане доста опасно :)

Аз ще гласувам! До сега винаги съм гласувал на избори и ще продължавам да го правя. Това е мнението ми за гласуването на изборите. Мисля, че трябва да се гласува.

Хубаво е, че повече от половината, гласували в тази анкета, ще гласуват на президентските избори. Според мен ако гласуваш, показваш, че те интересува какво става в държавата. Разбира се, всеки си има мнение и позиция. Да не дадеш гласа си за никой от кандидатите също е изразяване на гражданска позиция. Но да не гласуваш и след това да продължаваш да говориш, че тази държава няма да се оправи, че я управляват некадърници и т.н. вече не е много нормално. Или по-точно не е много правилно. Абе в две изречения: Дават ни възможност да изберем кой да ни управлява -->избираме -->не ни харесва-->недоволстваме. Дават ни възможност да изберем кой да ни управлява --> не гласуваме -->не ни харесва--> мълчим. Мълчим, защото не сме изразили мнение, когато е трябвало. Това е мое лично мнение разбира се, не го насаждам на никой.

Права си - ама почти! Недемократичното в случая е, че колкото и да ме интересува какво става в държавата нямам силата и властта да променя ситуацията! Президент или народен представител се излъчва от партия! Смисъла на думата партия е хора обединени от еднакви политически и/или икономически интереси (те политическите така или иначе се превръщат в икономически). Въпрос... Ако никоя партия не излъчва кандидат отговарящ на моите интереси - как да гласувам тогава? За кого? Ако системата беше наистина демократична, можеше да изглежда примерно по следния начин... Организират се предварителни избори. Всеки гласува за политик (от вече съществуващите или ново лице), който иска да го представя. Тези, които съберат над десет процента от гласовете на населението от даден изборен район, отиват на изборите. Другите са недостойни! Ако няма никой с необходимия процент - организират се нови предварителни избори. В противен случай, ако се облегна на сегашната система, се получава, че гласувам за чужди интереси! Обясни ми моля те, защо да гласувам тогава? За човека, който няма да удовлетвои моите искания? Къде е демокрацията? Защото народоуправлението (това е смисъла на думата демокрация) не е еднополюсен, двуполюсен или триполюсен модел! Това е с две думи е волята на народа - нека попитам в днешни дни, къде е тази воля, кой е упълномощен от мен, теб или всеки един от нас (ние все пак сме съставните части на този народ) да ни представя? След като никой от нас не избира списъка от представители? Нека дадат същинската власт в ръцете на този, който има интерес от управлението (сиреч ние), да видим тогава дали ще има всенародна апатия към политическия живот или ще има популизъм и демагогия. Време е законите свързани с определянето правилата за избор на законодателна и изпълнителна власт да пренасочат обекта на въздействието си, така че облагодетелстван да е народа или с други думи ние - всеки един от нас!

макар да знам,че е важно да се гласува по време на избори,нали това е заложено в демократичното устройство на страните.

дали ние сме държава с демократично управление?дали политиците ни се интересуват от нас,народа?дали наистина ще ни представят или ще представят интереси на икономически кръгове?

"каквото повикало ,такова се обадило"

да гласуват за тях тези ,които биват облагодетелствани от управлението им,аз виждам само негативите им.

"Маке ще гласувам за тия пущиняци! Те трябва да гласуватт за мен!" Цеко. laugh.gif

Да, ще гласувам. После как ще си отговоря на въпроса какво съм направил за избора на Х? Защо да ругая себе си вместо него?

Че то няма зая кой да се гласува бре, все крадливи маймуни на клона!

Трябва да гласуваме,за да уважим себе си,парламентът и българският народ.Трябва да покажем,че сме силни,и смели и да свалим знамето на хауса и безредието в нашета държава,и да качим на негово място една силна,велика и могъща империя.Трябва да се преборим с тези неразборйи и да осъзнаем,че сме велик български народ.Трябва да изберем добър президент,но този президент да идва от сърцата ни,не да го мислим кой ще е.Трябва да се извести нашета държава в Европа като една подредена и чиста България със една съвършенна природа.Моля народа:

Гласувайте за да се издигне знамето на истинската България

Трябва да гласуваме,за да уважим себе си,парламентът и българският народ.Трябва да покажем,че сме силни,и смели и да свалим знамето на хауса и безредието в нашета държава,и да качим на негово място една силна,велика и могъща империя.Трябва да се преборим с тези неразборйи и да осъзнаем,че сме велик български народ.Трябва да изберем добър президент,но този президент да идва от сърцата ни,не да го мислим кой ще е.Трябва да се извести нашета държава в Европа като една подредена и чиста България със една съвършенна природа.Моля народа:

Гласувайте за да се издигне знамето на истинската България

Хубаво, но ми прилича повече на приказка :wors:

PoliceMan, то от тези кандидати един чеп за зеле не става, за кой да гласувам, като все същото ще е.

До някъде сте прави.myd,донякъде си прав,че е приказка.Maximilian,защо не вземът да изберат някой българин като теб да оправи държавата.Не се подигравам,а говоря напълно сериозно.Защо не изберат някой патриот със найстина добри чувства към българският народ.

Еее, нали ако изберат такъв човек, ще им се объркат игричките и паричките. Те пред камерите се плюят всичките, но иначе заедно решават кое как ще стане, че да не си бъркат по купичките. Как да вярва човек, като е лъган толкова пъти?

Не знам какво да направя.

До сега като гласувах/за по доброто бъдеще на България/какво получихме ние.Само обещания.

Мога ли да искам да искам сметка от тези същите защо не си изпълниха обещанията?Не мога!

От 1989 г. до сега все някоя партия на власт която и да е била тя трябваше да направи живота ни по лек.Президента може ли да помогне да се се промени сегашното състояние на България към по добро?

Не знам.Мога ли след президентските избори да попитам същия този който се явяваше толкова близко до нас хората-Какво стана с Вашите обещания?Не мога.

Не би трябвало да ме интерисуват неща от типа "тежко наследство""заварено положение"ТИ когато даваш дума или обещание на този народ тези неща не могат да ти бъдат извинение.

И сега не знам защо ни е такова положението дали благодарение на тези които гласуваха или на негласувалите.

Просто не знам как да постъпя.

Еее, нали ако изберат такъв човек, ще им се объркат игричките и паричките. Те пред камерите се плюят всичките, но иначе заедно решават кое как ще стане, че да не си бъркат по купичките. Как да вярва човек, като е лъган толкова пъти?

Превелно...Дано един път свърши тази обърквация.Всички плюят нашета държава,но аз се радвам,че много англичани се заселиха по нашета земя,по селата.Не мисля,че когато влезем в ЕС нещо ще се управи,но имам мъничка светлина надежда.Надявам се сте ме разбрли правелно да не се нахвърляте пак отгоре ми biggrin.gif

АЗ няма да гласувам на президентските избори.Просто виждам че няма смисал от това гласуване незажисимо дали е за президент или за правителство.Порсото те всички са заедно и са едни и същи.Напразни обещания колкото искаш но никой не ги спазва.А и м/у другото правата на президента са доста ограничени така че ми е все тая кой ще е .

ТЪЖНО,незнам до каква степен тези проценти са реалната картина, за мнението на хората в страната месец и половина преди изборите,но 36% не биха гласували,14% се "лутат".

как ви се струва близо 50% да не гласуват за президент,и реално да бъде избрана кандидатурата ,която е подкрепена от 27-28% (лица над 18г.)

още по интересно става като се види,кой е твърдият електорат,като се оцени ,че винаги се печелят изборите на подкрепените от тях кандидатури ,в последните вече 17г.Сигурен ,че в тази група не са младите в страната,също и ...и ....и (тогава кой ни избира управниците)...

Честито на печелившите cool.gif

20 000 000 лв за президентските избори?!?!?!?!!!!! ohmy.gif

А за какви други каузи могат да се дадат тези пари. Децата в домовете гладуват, нямат пари за учебници. Други деца се нуждаят от скъпи операции. "Хора, помагайте, спасете един човешки живот. Дарете левче..." 20 милиона лева?! За избори! Не искам да избирам! Кого да избера? И защо да го избирам? Не ми коства много в деня на изборите да отида на 50 метра и да драсна едно хиксче. Може би ще го направя. Ама защо? Бих искала да чуя отговор - "Защото..." и той да ме удовлетвори.

Стряскат ме такива суми, определени за такива неща. ОК, част от тзи пари ще отидат за членовете на избирателните комисии. И аз съм била сред тях на последните два вида избори. 20 млн..............

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

20 000 000 лв за президентските избори?!?!?!?!!!!! ohmy.gif

А за какви други каузи могат да се дадат тези пари. Децата в домовете гладуват, нямат пари за учебници. Други деца се нуждаят от скъпи операции. "Хора, помагайте, спасете един човешки живот. Дарете левче..." 20 милиона лева?! За избори! Не искам да избирам! Кого да избера? И защо да го избирам? Не ми коства много в деня на изборите да отида на 50 метра и да драсна едно хиксче. Може би ще го направя. Ама защо? Бих искала да чуя отговор - "Защото..." и той да ме удовлетвори.

Стряскат ме такива суми, определени за такива неща. ОК, част от тзи пари ще отидат за членовете на избирателните комисии. И аз съм била сред тях на последните два вида избори. 20 млн..............

Права си че са много пари и тези пари няма да отидат за нуждаещи се хора, а за заблуда на хората които се лутат. Права си че и няма за кой да гласуваме, всички хъкат и мъкат но нищо не казват, нищо с което да ни покажат че са достойни за гласа на българския народ.

Не искам да чувам изказвания от сорта на "имам идеи ..." искам да чуя: "предлагам решения на проблема ..."

sad.gif За съжаление за да гласувам,ще трябва да измина към 300 км,пресичайки балкана,просто работата ми няма да ми позволи няколко дни отпуска за това.Но иначе винаги се старая да гласувам,ако мога,имам възможност :lol6:
  • Автор
sad.gif За съжаление за да гласувам,ще трябва да измина към 300 км,пресичайки балкана,просто работата ми няма да ми позволи няколко дни отпуска за това.Но иначе винаги се старая да гласувам,ако мога,имам възможност :lol6:

То и аз съм така... ама до колкото чух имало някакъв вариант да си издадеш документ?

Всъщност и за студентите имаше май някаква далавера... някой да е наясно?

Студентите и учащите май ползваха привилегията да гласуват там където учат,просто им се издава бележка от университета,или май само с книжките си могат,нещо такова беше.Същото важи за вониците,те гласуват там където служат,просто удостоверяват с военната си книжка че служат в този град например :)

Но за другите няма изключение,по местожителство трявба да се гласува,няма как sad.gif

• Автор
Студентите и учащите май ползваха привилегията да гласуват там където учат,просто им се издава бележка от университета,или май само с книжките си могат,нещо такова беше.Същото важи за вониците,те гласуват там където служат,просто удостоверяват с военната си книжка че служат в този град например :)

Аз на последните избори гласувах точно така - само със студентска книжка, но питам дали сега е същото...?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.