Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да постъпя с приятеля ми митоман?

Featured Replies

Моля за мнения и съвети, как да се държа с приятеля ми митоман? Изчетох много материали относно непрестанните му лъжи, (които пряко не ме засягат) и съм категорична, че става въпрос за митомания. Винаги има разминаване в измислиците и реалния му живот. Сложно е да го обясня, не е свързано с жени, а явно с жестоки комплекси. Не съм конкретизирала лъжите му пред него, за да не го унижавам, но той въобще не осъзнава, че е в измисления си свят. Обичам този, който е, виждам истината, но той не спира да си измисля истории. Обича ме със сигурност, лъжите му не са свързани с някаква изгода, просто са светът, в който му се иска и вярва, че живее. Абсурд е да чуе или да му предложа лечение, но как да му помогна да спре да фантазира? Благодаря!

• Отговори 63
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Нямаш работа при такъв човек. Спасявай се докато е време! 

• Белгиеца
    Белгиеца

Е па нека си измисля, кво ти пречи, ти нали си го обичаш баш такъв какъвто е = митоман. Разни жени си обичат наркомани, алкохолици, побойници които им трошат редовно кокалите и т.н. Това сте вие ж

• Без умствен капацитет
    Без умствен капацитет

в форума има психоложка @_sirena_

Публикувани изображения

Каква зодия е?

преди 31 минути, miq_f написа:

Обичам този, който е, виждам истината, но той не спира да си измисля истории.

Е па нека си измисля, кво ти пречи, ти нали си го обичаш баш такъв какъвто е = митоман.
Разни жени си обичат наркомани, алкохолици, побойници които им трошат редовно кокалите и т.н.
Това сте вие жените, способни сте да обичате пълни боклуци, пък после свестните мъже все не ги харесвате.
Значи чалъмът е следният, раждаш две деца от него и по този начин си осигуряваш извинение като за пред хората, защо го търпиш = за да имат баща децата ти.
Няма да се плашиш, ти не си единствената попаднала на човек с психически отклонения от нормалното. Носиш си кръста сестро и търпиш и не си признаваш пред хората в какъв ад си се вкарала. Те и другите хитруши и те не си признават когато техните мъжлета ходят по пpocтитyтки.

преди 1 час, miq_f написа:

Моля за мнения и съвети, как да се държа с приятеля ми митоман? Изчетох много материали относно непрестанните му лъжи, (които пряко не ме засягат) и съм категорична, че става въпрос за митомания. Винаги има разминаване в измислиците и реалния му живот. Сложно е да го обясня, не е свързано с жени, а явно с жестоки комплекси. Не съм конкретизирала лъжите му пред него, за да не го унижавам, но той въобще не осъзнава, че е в измисления си свят. Обичам този, който е, виждам истината, но той не спира да си измисля истории. Обича ме със сигурност, лъжите му не са свързани с някаква изгода, просто са светът, в който му се иска и вярва, че живее. Абсурд е да чуе или да му предложа лечение, но как да му помогна да спре да фантазира? Благодаря!

И кво? Ми човека има развинтена фантазия, може да стане например художник или писател/сценарист. И не използвай думата лъжа за това което описваш в поста си, лъжа би било ако е нещо сериозно което би оказало ефект върху вашите отношения или живота ви и отношенията ви с други хора, а да фантазира лошо няма дори не е и чудно предвид малоумния свят в който живеем стига само да осъзнава че го прави, премине ли тази граница спасението е разговори с психолог. Ако държиш толкова на него посети сама някой психолог и поговори с него обясни му подробно ситуацията и заедно вземете решение как да действате, поговори и с родителите му, НО нищо не прави зад гърба му.

Апропо на колко сте?

преди 2 часа, miq_f написа:

имаш ли си гадже?

Бягай на далеч докато е време. Няма смисъл да се забъркваш. То верно , че е трудно в днешни дни да срещнеш нормален , но малко от малко. Категоричен съм изтривай го от главата си да не съжаляваш после действай на време.

Стани умна!!! = Роди му дете и да пренасочиш манията му. ;) 

преди 13 минути, дioiд написа:

а дали ще е пренасочи - бих казал че на работата му има нещо което го стимулира да лъже

преди 2 часа, Bubbles написа:

Ако държиш толкова на него посети сама някой психолог и поговори с него обясни му подробно ситуацията и заедно вземете решение как да действате, поговори и с родителите му, НО нищо не прави зад гърба му.

Ааааааааа, ама те психодамите искат кинти за всеки час прекаран в кабинета им.
Пък те истинските психотерапии продължават бая време и няма да има желаещи да плащат за това. Най-трудно се помага на глупави хора, вари го печи го, то си знае неговата си “истина“. Особено когато кухият тъпанар си е въобразил, че е по-умен от другите хора.

преди 34 минути, Белгиеца написа:

Ааааааааа, ама те психодамите искат кинти за всеки час прекаран в кабинета им.
Пък те истинските психотерапии продължават бая време и няма да има желаещи да плащат за това. Най-трудно се помага на глупави хора, вари го печи го, то си знае неговата си “истина“. Особено когато кухият тъпанар си е въобразил, че е по-умен от другите хора.

Да съм казал, че е безплатно?

И ако държи на него какво значение има колко ще продължи?

преди 6 часа, Гражданин написа:

Каква зодия е?

Май Риби или Близнаци. 

преди 4 часа, Gangosa написа:

Бягай на далеч докато е време. Няма смисъл да се забъркваш. То верно , че е трудно в днешни дни да срещнеш нормален , но малко от малко. Категоричен съм изтривай го от главата си да не съжаляваш после действай на време.

Само в днешни дни ли? Ние не знаем в предишни дни какви ненормалници е имало.

Тоя е тип Бойко Борисов. Тази жена ако му роди дете, той ще си изфантазира, че не е от него, ще я накара да направят тест и като излезе че той е баща, ще каже че тестът е подправен. После ще я зареже.

преди 8 часа, Без умствен капацитет написа:

а дали ще е пренасочи - бих казал че на работата му има нещо което го стимулира да лъже

Случая е тривиален. Той се съмнява в себе си, а не в другите. В работата му няма как нещо да го стимулира, защото иначе щеше да е безработен.

Или считаш, че професията му е измамник ли??? И прави сухи тренировки вкъщи??? :) 

преди 10 часа, дioiд написа:

Няма оправия ,аз познавам един такъв човек,фантазира си яко и няма спирка и не се усеща и си мисли че му вярваш.

преди 11 часа, Bubbles написа:

Да съм казал, че е безплатно?

И ако държи на него какво значение има колко ще продължи?

Аха нямало проблем да си плащат значи, на чужд гръб и 100 тояги са малко, нали така.
За сведение в Люксембург психодамите искат по 90€ на час. То това по-скъпо отколкото при простипyтkитe ...

преди 17 часа, Milkydead написа:

Може да съобщиш на родители му , психичното здраве е много важно , няма как да се подложи на лечение ако самия той не иска.

Той изобщо не разбира, че лъже... Не може да се говори за лечение...

преди 17 часа, Емил Костов написа:

Нямаш работа при такъв човек. Спасявай се докато е време! 

Благодаря, това май е единственият изход.

преди 17 часа, Белгиеца написа:

Е па нека си измисля, кво ти пречи, ти нали си го обичаш баш такъв какъвто е = митоман.
Разни жени си обичат наркомани, алкохолици, побойници които им трошат редовно кокалите и т.н.
Това сте вие жените, способни сте да обичате пълни боклуци, пък после свестните мъже все не ги харесвате.
Значи чалъмът е следният, раждаш две деца от него и по този начин си осигуряваш извинение като за пред хората, защо го търпиш = за да имат баща децата ти.
Няма да се плашиш, ти не си единствената попаднала на човек с психически отклонения от нормалното. Носиш си кръста сестро и търпиш и не си признаваш пред хората в какъв ад си се вкарала. Те и другите хитруши и те не си признават когато техните мъжлета ходят по пpocтитyтки.

Извини ме, но не е това начинът. И не слагай всички жени под един знаменател.

преди 17 часа, Белгиеца написа:

преди 17 часа, Без умствен капацитет написа:

в форума има психоложка @_sirena_

Благодаря!🍀

преди 4 часа, нушо написа:

Няма оправия ,аз познавам един такъв човек,фантазира си яко и няма спирка и не се усеща и си мисли че му вярваш.

Да, наистина няма оправия. Всичко беше наред, докато деликатно мълчах. Проблемът е, че той си вярва, а аз съм виновна, че съм го помолила да спре. Това е особеното в митоманията.

преди 5 часа, дioiд написа:

Случая е тривиален. Той се съмнява в себе си, а не в другите. В работата му няма как нещо да го стимулира, защото иначе щеше да е безработен.

Или считаш, че професията му е измамник ли??? И прави сухи тренировки вкъщи??? :) 

Категорично, не е измамник. Не лъже за облаги, а мами себе си. Проблемът е, че преди да науча всичко за митоманията, реагирах с разкриване на непрестанните му лъжи, а той изобщо не разбира, че лъже.

А ти защо не си хванеш някое сериозно гадже а се занимаваш с този?

преди 1 час, Белгиеца написа:

Аха нямало проблем да си плащат значи, на чужд гръб и 100 тояги са малко, нали така.
За сведение в Люксембург психодамите искат по 90€ на час. То това по-скъпо отколкото при простипyтkитe ...

Ако държиш някому парите нямат значение, това че за теб хартията е преди всичко си е твой проблем.

преди 15 минути, Звяра!!! написа:

А ти защо не си хванеш някое сериозно гадже а се занимаваш с този?

Той не е измамник и не търсеше никакви облаги, мами себе си и ме обича искрено, аз също го обичам. Преди няколко дни научих всичко за митоманията, той не осъзнава, че лъже. Жестоко е наранен с разкриването, той живее в измисления си свят и сега страда. Страдам и аз, че влоших състоянието му. Възможно е да е регистриран с шизофрения (това е един от симптомите, следствие), но няма как да разбера. Тъжно е...

преди 17 часа, Bubbles написа:

И кво? Ми човека има развинтена фантазия, може да стане например художник или писател/сценарист. И не използвай думата лъжа за това което описваш в поста си, лъжа би било ако е нещо сериозно което би оказало ефект върху вашите отношения или живота ви и отношенията ви с други хора, а да фантазира лошо няма дори не е и чудно предвид малоумния свят в който живеем стига само да осъзнава че го прави, премине ли тази граница спасението е разговори с психолог. Ако държиш толкова на него посети сама някой психолог и поговори с него обясни му подробно ситуацията и заедно вземете решение как да действате, поговори и с родителите му, НО нищо не прави зад гърба му.

Апропо на колко сте?

Грешиш, лъжа е. Митоманията е вътрешна, неконтролируема потребност да лъже. Не го осъзнава изобщо! Не може да става и дума, че има проблем и е необходим личен разговор с психолог. Напротив, с разкриването на лъжите, отношенията се сриват и двете страни продължават да се обичат, но страдат. Той, че ме обича, но е разкрит, а аз за същото, но влоших състоянието му. Късно разбрах за митоманията, сгреших. Трябваше да действам по друг начин, за да му помогна.

преди 17 минути, miq_f написа:

Той не е измамник и не търсеше никакви облаги, мами себе си и ме обича искрено, аз също го обичам. Преди няколко дни научих всичко за митоманията, той не осъзнава, че лъже. Жестоко е наранен с разкриването, той живее в измисления си свят и сега страда. Страдам и аз, че влоших състоянието му. Възможно е да е регистриран с шизофрения (това е един от симптомите, следствие), но няма как да разбера. Тъжно е...

Щом това ти харесва обичай си го. Пожелавам ти светло бъдеще.

преди 1 минута, Звяра!!! написа:

Щом това ти харесва обичай си го. Пожелавам ти светло бъдеще.

Не ми харесва, разбира се, ако ми харесваше, нямаше да пиша тук. Любовта не може да се изтрие с магическа пръчка. С разкриването той прекрати връзката и сега страда като обичащо, жестоко наранено животно от мен... Не исках да го наранявам, но не бях наясно, че е с митомания и точно това постигнах.

преди 16 часа, Banesc написа:

имаш ли си гадже?

Е пък той ми беше тадже...

преди 6 минути, miq_f написа:

Е пък той ми беше тадже...

защо?

преди 12 часа, Mediterranean написа:

Тоя е тип Бойко Борисов. Тази жена ако му роди дете, той ще си изфантазира, че не е от него, ще я накара да направят тест и като излезе че той е баща, ще каже че тестът е подправен. После ще я зареже.

с тебе така ли постъпиха?

жените само за раждане ставате 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.