Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да постъпя с приятеля ми митоман?

Featured Replies

преди 9 минути, miq_f написа:

Не ми харесва, разбира се, ако ми харесваше, нямаше да пиша тук. Любовта не може да се изтрие с магическа пръчка. С разкриването той прекрати връзката и сега страда като обичащо, жестоко наранено животно от мен... Не исках да го наранявам, но не бях наясно, че е с митомания и точно това постигнах.

Е пък той ми беше тадже...

А сега последно, че не мога да те разбера, искаш да си запазиш връзката с него или.

Виждаш ли бъдеще с този човек? Какво желаеш да се случи от тук нататък?

• Отговори 63
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Нямаш работа при такъв човек. Спасявай се докато е време! 

• Белгиеца
    Белгиеца

Е па нека си измисля, кво ти пречи, ти нали си го обичаш баш такъв какъвто е = митоман. Разни жени си обичат наркомани, алкохолици, побойници които им трошат редовно кокалите и т.н. Това сте вие ж

• Без умствен капацитет
    Без умствен капацитет

в форума има психоложка @_sirena_

Публикувани изображения

преди 39 минути, miq_f написа:

Грешиш, лъжа е. Митоманията е вътрешна, неконтролируема потребност да лъже. Не го осъзнава изобщо! Не може да става и дума, че има проблем и е необходим личен разговор с психолог. Напротив, с разкриването на лъжите, отношенията се сриват и двете страни продължават да се обичат, но страдат. Той, че ме обича, но е разкрит, а аз за същото, но влоших състоянието му. Късно разбрах за митоманията, сгреших. Трябваше да действам по друг начин, за да му помогна.

Пак ще те пипитам - На колко сте години?

Веднъж казваш че фантазира и не е нищо сериозно, сега казваш че лъже пък бил разкрит...
Хайде уточни се моля.

току-що, Bubbles написа:

Пак ще те пипитам - На колко сте години?

Веднъж казваш че фантазира и не е нищо сериозно, сега казваш че лъже пък бил разкрит...
Хайде уточни се моля.

Годините са без значение. Не съм казала, че не е нещо сериозно, а че мен не ме касае. Касае него, мисли, че си повдига рейтинга пред мен. Живее в неговия измислен свят на фантазии, измислици, лъжи... При митоманите разкриването на истината означава мъка.

току-що, miq_f написа:

Годините са без значение. Не съм казала, че не е нещо сериозно, а че мен не ме касае. Касае него, мисли, че си повдига рейтинга пред мен. Живее в неговия измислен свят на фантазии, измислици, лъжи... При митоманите разкриването на истината означава мъка.

Напротив възрастта в конкретия случай е от доста сериозно значение.
Ако сте деца все още има някаква надежда, ако обаче сте възрастни забрави да го отучиш.

Протчетох ти втори път първия пост, продъжавам да не съм сигурен какво точно искаш да ни кажеш, но да видим дали съм разбрал правилно :

Значи той обича да се прави на какъвто не е за да изглежда в очите ти че е голямата работа?
С други хора държи ли се така?

Ако отговора е не, то човека не е митоман а има комплекс за малоценност и страх че може да те изгуби ако бъде себе си, може би ти си по-успяла от него в живота или той се има за твърде жалък пред теб и срамува от истинското си аз. И да тук решението е разговор с психолог и ти да му покажеш по всякакъв начин че го обичаш какъвто е.

Ако отговора е да, това е човек със сериозен комплекс за малоценност и лично аз бих стоял далеч от такъв човек.

преди 3 часа, miq_f написа:

Проблемът е, че преди да науча всичко за митоманията, ...

Хайде ако обичаш да ни обясниш това „всичко“ в какво се изразява и от кои източници си го научила. С линкове към страници и книги в PDF за безплатно сваляне. Ако е от книги на хартия, снимай страниците и ги покажи във вид на снимки тука.
Така ще ни убедиш че наистина го обичаш и може да се получи полезен за теб разговор.
При това безплатно!

преди 2 часа, Звяра!!! написа:

А сега последно, че не мога да те разбера, искаш да си запазиш връзката с него или.

Виждаш ли бъдеще с този човек? Какво желаеш да се случи от тук нататък?

Той се обиди и се отдръпна, по никакъв начин не мога да си го върна. Да, виждам бъдеще с него, защото лъжите му не са насочени към мен. Бих се опитала да му помогна да осъзнае, че има проблем. 

преди 3 часа, Bubbles написа:

Ако държиш някому парите нямат значение, това че за теб хартията е преди всичко си е твой проблем.

Ако имаш дъщеря анорексичка на да речем на 17г. тогава парите нямат значение, трябва да си спасяваш детето и търсиш помощ от баш майсторка психарка и си плащаш като поп.
Но да си харчиш парите за някоя психично болна, само защото не ти е стигнал акъла да я прецениш отначало че не е наред с главата, си е пълна глупост. Още повече пък и ако нямате общо дете двамата. Зарязваш я веднага щом разбереш че е с поведенческо отклонение, да си троши главата сама както си ѝ е кеф на нея. С нищо не си длъжен на някаква си само щото била с готини цiцi и зaдниk. Твоят живот си е твой, никоя дефектна няма право да ти го съсипва. Обичат се нормални жени, не се обичат наркоманки, алкохолички, анорексички, митоманки, шизофренички и т.н. Това обичането е за да създадете семейство с някоя нормална жена и да отгледате физически и психически здраво поколение.

п.п.
думам ти дъще, сещай се снахо

преди 16 минути, Белгиеца написа:

Хайде ако обичаш да ни обясниш това „всичко“ в какво се изразява и от кои източници си го научила. С линкове към страници и книги в PDF за безплатно сваляне. Ако е от книги на хартия, снимай страниците и ги покажи във вид на снимки тука.
Така ще ни убедиш че наистина го обичаш и може да се получи полезен за теб разговор.
При това безплатно!

Не са нужни никакви линкове, достатъчно е да напишеш "митомания" и да си го прочетеш сам. И защо трябва да те убеждавам, че го обичам. Не си длъжен да ми да даваш акъл "безплатно". 

преди 4 минути, Белгиеца написа:

Ако имаш дъщеря анорексичка на да речем на 17г. тогава парите нямат значение, трябва да си спасяваш детето и търсиш помощ от баш майсторка психарка и си плащаш като поп.
Но да си харчиш парите за някоя психично болна, само защото не ти е стигнал акъла да я прецениш отначало че не е наред с главата, си е пълна глупост. Още повече пък и ако нямате общо дете двамата. Зарязваш я веднага щом разбереш че е с поведенческо отклонение, да си троши главата сама както си ѝ е кеф на нея. С нищо не си длъжен на някаква си само щото била с готини цiцi и зaдниk. Твоят живот си е твой, никоя дефектна няма право да ти го съсипва. Обичат се нормални жени, не се обичат наркоманки, алкохолички, анорексички, митоманки, шизофренички и т.н. Това обичането е за да създадете семейство с някоя нормална жена и да отгледате физически и психически здраво поколение.

п.п.
думам ти дъще, сещай се снахо

Много повърхностно гледаш на нещата, най-лесно е да зарежеш някого, трудно е да помогнеш. Ако знаех тогава повече за митоманията, нямаше да покажа, че знам истината, нямаше да се отдръпне и щях да направя необходимото, за да променя психиката му. Дори и да е симптом на шизофрения, не бих се отказала от човек, когото обичам. 

преди 5 часа, miq_f написа:

Не лъже за облаги, а мами себе си.

Би следвало да знаеш, че това е в следствие, че в миналото не са му обръщали внимание. Той по този начин привлича вниманието. 

Принципно такива случаи трябва да се "анимират, т.е. да им се ангажира съзнанието с някаква дейност, а не да му се дава думата, и в този случай да му се обръща внимание за това какво е свършил. = Примерно дава му се една права лопата и да копа някъде!! Няма да му остане време за лъжи. :) Това при положение, че нямате деца, иначе ... нека да лъжи бебето ... или по-общо детето си.  

преди 10 минути, дioiд написа:

Би следвало да знаеш, че това е в следствие, че в миналото не са му обръщали внимание. Той по този начин привлича вниманието. 

Принципно такива случаи трябва да се "анимират, т.е. да им се ангажира съзнанието с някаква дейност, а не да му се дава думата, и в този случай да му се обръща внимание за това какво е свършил. = Примерно дава му се една права лопата и да копа някъде!! Няма да му остане време за лъжи. :) Това при положение, че нямате деца, иначе ... нека да лъжи бебето ... или по-общо детето си.  

Благодаря за мнението, но при него не е това. 🍀

преди 3 минути, miq_f написа:

Благодаря за мнението, но при него не е това. 🍀

Е, в тоя случай "шир-потреба": Как да приземите младия митоман (24chasa.bg)

Успех!

на 10.05.2023 г. в 18:29, Емил Костов написа:

Нямаш работа при такъв човек. Спасявай се докато е време! 

Май ще се окажете с най-адекватен съвет, благодаря!

преди 1 минута, miq_f написа:

Май ще се окажете с най-адекватен съвет, благодаря!

Имам познат, който се държи по същия начин. Едно, че никой не му вярва, смешно е и на моменти доста неприятно неприятно. В един момент почва всеки да го избягва.А ти не знам как живееш с такъв човек.

преди 2 часа, miq_f написа:

Той се обиди и се отдръпна, по никакъв начин не мога да си го върна. Да, виждам бъдеще с него, защото лъжите му не са насочени към мен. Бих се опитала да му помогна да осъзнае, че има проблем. 

А мислиш ли, че би те разбрал?

Разбирам проблема и напълно те подкрепям при тази ситуация, но не мисля че разговори ще помогнат при тази ситуация.

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Имам познат, който се държи по същия начин. Едно, че никой не му вярва, смешно е и на моменти доста неприятно неприятно. В един момент почва всеки да го избягва.А ти не знам как живееш с такъв човек.

Не живея с него. Не съм се интересувала за мнението на околните, не знам дали и тях ги лъже така, както мен. От всичко преживяно с него стигам до заключението, че митоманията му се е отключила от комплекси за малоценност. В резултат на търпението и разбирането ми, той се влюби и със сигурност ме обича, аз също го обичам. Разривът беше в момента, в който му казах, че го обичам такъв, какъвто е, а не такъв, какъвто ми се представя. Това беше, той е наранен, отдръпна се и страда, а аз излязох виновна. Не знаех, че при митоманите не се постъпва така. Той беше щастлив...

преди 18 минути, Звяра!!! написа:

А мислиш ли, че би те разбрал?

Разбирам проблема и напълно те подкрепям при тази ситуация, но не мисля че разговори ще помогнат при тази ситуация.

Не, никакви разговори по темата с него, това ще влоши още повече ситуацията. Той или не разбира, че ме лъже и си живее в неговия измислен свят, или го е срам от разкриването. При всички случаи митоманите реагират по тоя начин - не разбират въздействието на лъжите си към околните. А всъщност той е добър човек и беше всеотдаен, с любов  към мен.

преди 3 часа, miq_f написа:

Дори и да е симптом на шизофрения, не бих се отказала от човек, когото обичам. 

Сега остава да родиш две луди деца и ще цъфнеш та ще завържеш даже.
Ама госпожицата не била знаела че то това шизофренията се предава и по наследство, ха ха ха ...

Това дето му го писах на французина е за тебе ма, алооооо...
Ако знаеш колко такива като тебе са ми снасали кинти за точно същите женски идиотщини и капризи, че били влюбени в поредния боклук, свят ще ти се завие.
Троши си главата както ти е кеф, няма да ми стане жал за тебе, нито за никоя друга жена в същата ситуация, защото вие сами си го търсите.
Това женското влюбване е по-опасно и от митоманията, няма лекарства за него в аптеките.
Миналата седмица нали показваха по една от телевизиите как една пак се е върнала в дома на един, срещу който е имало съдебни решения да не се доближава до нея. Е, резултатът е че сега е мъртва. Те това прави женският ви каприз на който му викате любов. Убиват ви, правят ви да сте сексуални робини, пребиват ви от бой, унижават ви, ама ги обичате.
Еми хубаво, обичай си го шизофреника, ама що ни ревеш на нас на главите тука ма?

преди 1 час, miq_f написа:

Не, никакви разговори по темата с него, това ще влоши още повече ситуацията. Той или не разбира, че ме лъже и си живее в неговия измислен свят, или го е срам от разкриването. При всички случаи митоманите реагират по тоя начин - не разбират въздействието на лъжите си към околните. А всъщност той е добър човек и беше всеотдаен, с любов  към мен.

Опитвам се да те разбера но колкото и да ми се иска, чесно казано не те разбирам.

Ти сама казваш, че те лъже и не знаеш дали той разбира, че те лъже, и в същото време говориш за любов към теб?

Сигурна ли си, че този човек наистина изпитва, е изпитвал любов към тебе? Възможно ли е всичко да е била една голяма лъжа, която да е била във неговия измислен свят и ти да си била част от тази лъжа? Не знам да ли го написах ясно, но наистина всичко е много объркващо и се опитвам да ти помогна като ти задавам въпроси на които да отговориш.

преди 5 минути, Звяра!!! написа:

Опитвам се да те разбера но колкото и да ми се иска, чесно казано не те разбирам.

Ти сама казваш, че те лъже и не знаеш дали той разбира, че те лъже, и в същото време говориш за любов към теб?

Сигурна ли си, че този човек наистина изпитва, е изпитвал любов към тебе? Възможно ли е всичко да е била една голяма лъжа, която да е била във неговия измислен свят и ти да си била част от тази лъжа? Не знам да ли го написах ясно, но наистина всичко е много объркващо и се опитвам да ти помогна като ти задавам въпроси на които да отговориш.

Точно така е, както го описвам и това е особеност на мито манията. Повечето от тях не осъзнават, че лъжат или ако го осъзнаят в определен момент, не осъзнават каква реакция предизвикват в околните, просто игнорират лъжите. Това не са обикновени лъжци или измамници, както си мислиш. Не съм се излъгала, обича ме, доказваше ми го непрекъснато, но ме забавляваше с измислени истории. Това е, в момента в който разберат, че са разкрити, те се отдръпват и отричат. Дори психолозите не могат да се ориентират дали осъзнават лъжите си. Ние бяхме щастливи до момента, в който му казах, че не е нужно да ме лъже. Сринахме се, без да сме имали никога никакви конфликти. 

преди 17 минути, miq_f написа:

Точно така е, както го описвам и това е особеност на мито манията. Повечето от тях не осъзнават, че лъжат или ако го осъзнаят в определен момент, не осъзнават каква реакция предизвикват в околните, просто игнорират лъжите. Това не са обикновени лъжци или измамници, както си мислиш. Не съм се излъгала, обича ме, доказваше ми го непрекъснато, но ме забавляваше с измислени истории. Това е, в момента в който разберат, че са разкрити, те се отдръпват и отричат. Дори психолозите не могат да се ориентират дали осъзнават лъжите си. Ние бяхме щастливи до момента, в който му казах, че не е нужно да ме лъже. Сринахме се, без да сме имали никога никакви конфликти. 

Ами точно това ми беше целта, сама да си отговориш на въпроса и го направи.

Връзката която сте имали се е крепяла благодарение на теб и твоето разбиране, влизане в положение и до някъде на желанието ти да сте заедно. В един момент си щракнала със пръсти и си му показала реалния свят.

Не мисля, че ако се съберете отново ще е пак същото каквото е било преди да се разделите. Правилно сте постъпили!

преди 11 часа, Banesc написа:

защо?

с тебе така ли постъпиха?

жените само за раждане ставате 

Не. Говоря за Борислава Йовчева.

преди 4 часа, miq_f написа:

Предполагам, че той се чувства като човек с изцяло сринат имидж пред теб и знае, че ти вече няма да му се възхищаваш.

Явно това го е вдигало много високо - мисълта , че ти му се възхищаваш и боготвориш.

Сега не може да черпи енергия от теб. Мъжете предимно гледат да черпят енергия от жените. Ако това не могат, те нямат полза от тях. Той, за мен, те е използвал за помпане на самочувствието. 

Нека подходим по този начин:

Може ли да споделиш някоя от лъжите му тук??? 

• 2 седмици по-късно...
на 10.05.2023 г. в 18:09, miq_f написа:

Моля за мнения и съвети, как да се държа с приятеля ми митоман? Изчетох много материали относно непрестанните му лъжи, (които пряко не ме засягат) и съм категорична, че става въпрос за митомания.

Любопитно ми е, какви съвети дават в материалите, които сте изчела?

Само си помислете: Някакъв учен с богат опит и с много прочетени книги открил някакво състояние и не дал съвет как да се постъпве при това състояние. Вие се обръщате към участници във форум, на които това не им е работа и опит. Не е ли чудновато че питате неучените, след като го няма у учените?

Ако не бяхте сложили диагноза, а описвахте един човешки случай "Приятелят ми фантазира. Измисля си, че има богати и влиятелни приятели, че ще ми прави подаръци, за които няма средства и това ме обърква. Какво да правя?", щеше да е по- интересно, макар че щяхте да получите същите отговори, които получихте и сега- "Или Бягай, или се приспособявай". Никой не би написал как да бъде той променен. Предполагам учените- също. Заради това и питам, какво пишат те?

на 25.05.2023 г. в 23:00, Търсещ истини написа:

Никой не би написал как да бъде той променен. Предполагам учените- също.

Изучилите се и т.н. ще ти кажат, че без самият субект да желае промяна няма как да се осъществи "лечение". 

Всеки опит да се промени човек достигнал своята еманация е обречен на провал. По-лесният начин е да се замени тази му мания с друга. 

преди 3 минути, _ramus_ написа:

:lol6:

Не е психоложка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.