Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 7 часа, BANKATA написа:

Умишлено е да избомбимиш с кинжал болница и да обвиниш украинското ПВО

Ми ти ми кажи дали руснаците избиват умишлено цивилни. Изстреляли за една вечер 250 дрона и десетнайсет Искандера, и убили... трима души.

Според теб руснаците дали са толкоз калпави та ако наистина са искат да трепят цивилни, с над 300 броя ракети и дронове ще уцелят  САМО трима души? Ако наистина това им е била целта, не трябваше ли жертвите да са стотици пъти повече?

• Отговори 6,4k
  • Прегледи 243,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Ми ти ми кажи дали руснаците избиват умишлено цивилни. Изстреляли за една вечер 250 дрона и десетнайсет Искандера, и убили... трима души.

Според теб руснаците дали са толкоз калпави та ако наистина са искат да трепят цивилни, с над 300 броя ракети и дронове ще уцелят  САМО трима души? Ако наистина това им е била целта, не трябваше ли жертвите да са стотици пъти повече?

Ако думнеш болница с кинжал какво трябва да означава?

преди 18 минути, BANKATA написа:

Ако думнеш болница с кинжал какво трябва да означава?

Ти по-добре недей поства вече по тая тема, честно. Оказа се, че дори не си наясно със сложните отношенията между Русия и Украйна респективно Източната и Западната част на Украйна. Той за репресиите срещу украинците с руско самосъзнание изобщо не е и чувал, кво му обира главата от темата за войната в Украйна, еб* ли му м*йката...

преди 5 минути, communismatic написа:

Ти по-добре недей поства вече по тая тема, честно. Оказа се, че дори не си наясно със сложните отношенията между Русия и Украйна респективно Източната и Западната част на Украйна. Той за репресиите срещу украинците с руско самосъзнание изобщо не е и чувал, кво му обира главата от темата за войната в Украйна, еб* ли му м*йката...

И какви са отношенията че се налага да бомбиш по болница.

Какво в главата ти оправдава този акт?

току-що, BANKATA написа:

Ми теб питам, нали си уж много наясно с нещата. Постоянно все Русия ти е в устата, пардон... клавиатурата. Уж си голям моралист, защитник на правата на украинските герои и прочее, а снощи се оказа, че изобщо дори не си наясно какво се е случвало до началото на СВО-то между Изтока и Запада. И никой не бомби болница, ако украинската сган се крие там (щото не им е за първи път) и руснаците са ги опукали... това е нещо съвсем различно. Щото никой няма да ги чака, да излязат от там. Нека да си припомним, че на Цветница руснаците опукаха някаква сбирка на украинските военни... на центъра на Суми. Преди това пък руснаците удариха сбирка на НАТО на някаква пицария в Кривой Рог, която пак беше в центъра на града. Очевидно украинската сган не пази собственото си население, а защо трябва Русия да го прави!?

преди 3 минути, communismatic написа:

Ми теб питам, нали си уж много наясно с нещата. Постоянно все Русия ти е в устата, пардон... клавиатурата. Уж си голям моралист, защитник на правата на украинските герои и прочее, а снощи се оказа, че изобщо дори не си наясно какво се е случвало до началото на СВО-то между Изтока и Запада. И никой не бомби болница, ако украинската сган се крие там (щото не им е за първи път) и руснаците са ги опукали... това е нещо съвсем различно. Щото никой няма да ги чака, да излязат от там. Нека да си припомним, че на Цветница руснаците опукаха някаква сбирка на украинските военни... на центъра на Суми. Преди това пък руснаците удариха сбирка на НАТО на някаква пицария в Кривой Рог, която пак беше в центъра на града. Очевидно украинската сган не пази собственото си население, а защо трябва Русия да го прави!?

Аз да обяснявам на теб твоята ти теза за удар по болница. 

преди 12 минути, BANKATA написа:

Какво в главата ти оправдава този акт?

Терор. Тотален терор и налагане на психоза , страх в населението . Че са безсилни срещу бруталния терор. 

Затова се изпозлват мощни не толкова прецизни, бомби . Те не целят някое мазе или конкретен обект , а пуцат по градовете , по гъстонаселени квартали, все някъде ще порази  и нанесе щети на площ. Колкото повече площ, толкова по добре за рашистките уроди .

А иначе копейките плямпат глупостите за натовски щабове, бла бла бла... До сега затриха няколкопъти цялото командване на НАТО :) 

Горе фекалиомета тошеф се чуди що само трима.. очевидно не е чувал че се обявява въздушна тревога и все пак хората са свикнали всеки ден да седят с часове в укритията

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 26 минути, BANKATA написа:

Аз да обяснявам на теб твоята ти теза за удар по болница. 

Не знам, бе. Ти все ни заливаш тук с жалкият си пацифизъм, постоянно все за руснаците пишеш, а в същото време си нямаш никакво понятие от нещата. И то за пореден път. Даже и за репресиите срещу тия с руско самосъзнание не си чувал, кво има да коментираме повече.

преди 33 минути, communismatic написа:

Не знам, бе. Ти все ни заливаш тук с жалкият си пацифизъм, постоянно все за руснаците пишеш, а в същото време си нямаш никакво понятие от нещата. И то за пореден път. Даже и за репресиите срещу тия с руско самосъзнание не си чувал, кво има да коментираме повече.

Хайде обясни. Какво в твоявта глава може да оправдае бомбене на болница. 

То като приключи тази война ще се окаже че руснаците са избили повече украински граждани с руско самосъзнание само за 1 година от войната колото украинците за 8 години в Донбас.

Украйна репресираше хора в Донбас и руснаците имат право да стрелят по болници. Толкова ти е акъла.

преди 1 час, miro20 написа:

Терор. Тотален терор и налагане на психоза , страх в населението . Че са безсилни срещу бруталния терор. 

Затова се изпозлват мощни не толкова прецизни, бомби . Те не целят някое мазе или конкретен обект , а пуцат по градовете , по гъстонаселени квартали, все някъде ще порази  и нанесе щети на площ. Колкото повече площ, толкова по добре за рашистките уроди .

А иначе копейките плямпат глупостите за натовски щабове, бла бла бла... До сега затриха няколкопъти цялото командване на НАТО :) 

Горе фекалиомета тошеф се чуди що само трима.. очевидно не е чувал че се обявява въздушна тревога и все пак хората са свикнали всеки ден да седят с часове в укритията

Малоумбияяя, можеш ли да обясниш защо тези "мощни бомби по гъстонаселени квартали" са взели само три жертви? Ако си прав, не трябваше ли да са поне триста?

• Автор

Да продължа с любимците на трола @communismatic!

Кой оценяваше Сивилов? Поглеждайки състава на научното жури, изплува обезпокоителна картина на множество конфликти на интереси. Вместо безпристрастни арбитри, мнозинството от оценяващите се оказват директно подчинени в катедрата, колеги в съавторство с него, членове на руския център VIA EVRASIA, редовни участници в предаването му известни със своята проруска позиция.

Ето някои от ключовите фигури:

Проф. Дарина Григорова - известна с прокламирането на руските гледни точки, автор в руското издание на платформата "Православие", ръководител на Център VIA EVRASIA, където Сивилов е координатор. Дарина Григорова е внучка на Митко Григоров - вторият след Живков (1961-1966), който председателства пленума - посветен на ликвидирането на България - като 16-та република на СССР. Той е съосновател на лагера на смъртта - Белене. Григорова и Сивилов имат дългогодишна съвместна дейност: проф. Григорова е главен редактор на алманаха „VIA EVRASIA", а Сивилов й е заместник главен редактор. 

Проф. Искра Баева - утвърден русофил и дългогодишен преподавател в Софийския университет, също част от журито като рецензент. Баева е била пряко академичeско свързана със Сивилов - тя е неговата бивша преподавателка и ментор. В рецензията си проф. Баева сама отбелязва, че Сивилов е завършил магистратура по история на Русия под нейно научно ръководство. Тя е била начален наставник в кариерата му - научен ръководител на дипломната му работа през 2003 г. Освен това, отношенията им не се изчерпват с миналото: само преди две години Сивилов и Баева заедно са издали книга, посветена на Втората световна война - Сивилов е съставител, а Баева научен редактор. Тоест, през 2023 г. двамата официално са били в ролята на съавтори (редактори) на значима научна публикация.Тя е също и редовен политически коментатор в предаването на Сивилов, член на евразийския клуб VIA EVRASIA, заедно са протестирали срещу премахването на идеологическия символ на Кремъл - МОЧА и да честват " Дeня на победата". Фактът, че проф. Баева е едновременно скорошен сътрудник, участник в алманаха на VIA EVRASIA и бивш научен наставник на кандидата, меко казано поставя под съмнение нейната безпристрастност.

Централна роля в тази история играе Евразийският център VIA EVRASIA - организация, около която гравитират повечето действащи лица. VIA EVRASIA е създадена като уж научен център за изследвания на Евразия, Русия, Източна Европа и т.н. В ръководството и екипа ѝ откриваме същите имена: проф. Дарина Григорова (ръководител), доц. Александър Сивилов (координатор), проф. Искра Баева (член на колегията), както и други известни с проруски позиции фигури като проф. Нина Дюлгерова и доц. Евгений Кандиларов. На практика това е ядро от хора, споделящи една идейна платформа - прокарване на „евразийски" (често съвпадащи с официалните руски) гледни точки. 

Проводниците на руските наративи във форума са основно @Flashback@maxthon и @communismatic

• Автор

"Хибридни въздействия". Руски диверсионни групи действат в България

В България има диверсионни групи, които осъществяват хибридни въздействия и които са част от политическия живот на страната. Това каза премиерът Росен Желязков по време на парламентарния контрол в петък.

От изказването му стана ясно, че говори за хибридни действия, свързани с Русия.

преди 4 часа, BANKATA написа:

Хайде обясни. Какво в твоявта глава може да оправдае бомбене на болница. 

Извинявай, ти ще се научиш ли тая година, да четеш с разбиране. Не съм ли го обяснил вече? Не съм ли го обяснил вече? Да задам още един път въпроса?

То като приключи тази война ще се окаже че руснаците са избили повече украински граждани с руско самосъзнание само за 1 година от войната колото украинците за 8 години в Донбас.

Верно ли? Ти досега нямаше идея, че имало избити хора в Донбас, а вече си сигурен, че след краят на СВО-то щяло да има и повече, че и за едногодишен период. Уникална логическа мощ! 

Толкова ти е акъла.

Е, твоят със сигурност е много повече. Щом още не си вдянал за болниците. Доста умно момче си...

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Малоумбияяя, можеш ли да обясниш защо тези "мощни бомби по гъстонаселени квартали" са взели само три жертви? Ако си прав, не трябваше ли да са поне триста?

Тия недоразумения няма да загреят, че никой няма да ти хаби ракети, дето струват майка си и баща си, за да ударят по някакви цивилни. Това по никакъв начин няма да помогне на руснаците във войната. Удря се там, където ще затрудни максимално украинската армия...

преди 19 минути, communismatic написа:

Извинявай, ти ще се научиш ли тая година, да четеш с разбиране. Не съм ли го обяснил вече? Не съм ли го обяснил вече? Да задам още един път въпроса?

Верно ли? Ти досега нямаше идея, че имало избити хора в Донбас, а вече си сигурен, че след краят на СВО-то щяло да има и повече, че и за едногодишен период. Уникална логическа мощ! 

Е, твоят със сигурност е много повече. Щом още не си вдянал за болниците. Доста умно момче си...

Тия недоразумения няма да загреят, че никой няма да ти хаби ракети, дето струват майка си и баща си, за да ударят по някакви цивилни. Това по никакъв начин няма да помогне на руснаците във войната. Удря се там, където ще затрудни максимално украинската армия...

Много добре разбирам циничността ти, ама ти не се виждаш от страни.

току-що, BANKATA написа:

Много добре разбирам циничността ти, ама ти не се виждаш от страни.

Разбираш, естествено. Кажи за болниците, като разбираш. Кажи какво разбра... ;) 

преди 2 минути, communismatic написа:

Разбираш, естествено. Кажи за болниците, като разбираш. Кажи какво разбра... ;) 

Ти кажи, ти намираш оправдание в това руснаците да бомбят болници, не аз.

току-що, BANKATA написа:

Ти кажи, ти намираш оправдание в това руснаците да бомбят болници, не аз.

Т.е. нищо не си разбрал, каква изненада... 😆

преди 4 минути, communismatic написа:

Т.е. нищо не си разбрал, каква изненада... 😆

Ти да не си казал нещо че да има какво да разбера ?

преди 6 минути, BANKATA написа:

Ти да не си казал нещо че да има какво да разбера ?

Пита ме, що руснаците са удряли по болниците. Аз обясних какво е станало. Ти какво разбра от обяснението ми, щото гледам, че пак си като алкохолизиран. Взе да ти става навик.

преди 2 минути, communismatic написа:

Пита ме, що руснаците са удряли по болниците. Аз обясних какво е станало. Ти какво разбра от обяснението ми, щото гледам, че пак си като алкохолизиран. Взе да ти става навик.

И как разбра че това е истина, а не е поредното им оправдание? Това е най-лесното "щото имаше военни". По време на война военни има на всякъде. Всеки път така става като думнат някоя болница, пазар, пицария и т.н., евтини обяснения без ниакви аргументи.

преди 1 минута, BANKATA написа:

И как разбра че това е истина, а не е поредното им оправдание? Това е най-лесното "щото имаше военни". По време на война военни има на всякъде. Всеки път така става като думнат някоя болница, пазар, пицария и т.н., евтини обяснения без ниакви аргументи.

Ми, разбрах, понеже имам нещо в главата си. И не, умно момче такова, по време на война няма военни навсякъде, защото по тоя начин, те застрашават собственото си цивилно население, ако евентуално противника им пусне една ФАБ например. Каква работа имат украинските нацюги, да си раздават ордени из центъра на огромен град като Суми, при това в неделя, при това на Цветница, при положение, че ще бъде бъкано с хора. Суми е град с над 260 000 души население. Ти кво искаш? Те на украинските боклуци очевидно не им пука за собственото си цивилно население, което буквално го ползват като жив щит, а на руснаците в същото време да им дреме, че да чакат украинците, да излязат от сградата и да почнат, да бомбят те по тях?! Никой абсолютно няма да ги чака, разузнаването работи, намират къде са се събрали и им еб*ват майката. Това е положението. Само за твое сведение, точно тогава... кмета на град Конотоп (пак Сумска област) искаше да се уволни шефа на Сумската област (или нещо подобно) заради тая издънка с тия военни. Т.е. част от самите украински управляващи са наясно с всичко това. Те примерите са бол. Най-редовно украинските боклуци се крият в цивилни, административни или обществени сгради. В Кривой Рог беше същата работа. Направили си миличките сбирка на НАТО-вските военни в някаква пицария, пак на центъра на града. Я виж къде е ресторант "Магелан". Университета е наблизо. Успели да ги опукат, проблема обаче е, че бомбата е ФАБ и за огромно съжаление са загинали и дечица. Направо бяха еб*ли майката на тоя ресторант.

Ми, разбрах, понеже имам нещо в главата си. И не, умно момче такова, по време на война няма военни навсякъде, защото по тоя начин, те застрашават собственото си цивилно население, ако евентуално противника им пусне една ФАБ например. Каква работа имат украинските нацюги, да си раздават ордени из центъра на огромен град като Суми, при това в неделя, при това на Цветница, при положение, че ще бъде бъкано с хора. Суми е град с над 260 000 души население. Ти кво искаш? Те на украинските боклуци очевидно не им пука за собственото си цивилно население, което буквално го ползват като жив щит, а на руснаците в същото време да им дреме, че да чакат украинците, да излязат от сградата и да почнат, да бомбят те по тях?! Никой абсолютно няма да ги чака, разузнаването работи, намират къде са се събрали и им еб*ват майката. Това е положението. Само за твое сведение, точно тогава... кмета на град Конотоп (пак Сумска област) искаше да се уволни шефа на Сумската област (или нещо подобно) заради тая издънка с тия военни. Т.е. част от самите украински управляващи са наясно с всичко това. Те примерите са бол. Най-редовно украинските боклуци се крият в цивилни, административни или обществени сгради. В Кривой Рог беше същата работа. Направили си миличките сбирка на НАТО-вските военни в някаква пицария, пак на центъра на града. Я виж къде е ресторант "Магелан". Университета е наблизо. Успели да ги опукат, проблема обаче е, че бомбата е ФАБ и за огромно съжаление са загинали и дечица. Направо бяха еб*ли майката на тоя ресторант.

То е ясно че имаш нещо в главата си, ама не и мозък.

Нима очакваш руснаците са си признаят ли?

А кайъв е шанса информацията да им е грешна? 

За много безгрешни ги имаш ватенките.

В Суми намериха един нектолог и сбирка на военни. Ей на такива глупости се връзва човек с нещо в главата си. 

Единствените ви аргумунти са да повтаряте казаното от Кремъл докато стане истина.

току-що, BANKATA написа:

Ей на такива глупости се връзва човек с нещо в главата си. 

Извинявай, за човек, дето до снощи нямаше никаква идея, че украинските боклуци са избивали деца в Донбас, ти на мен, да ми обясняваш, че съм говорил глупости... малко е смешно, не мислиш ли? 😆

Извинявай, за човек, дето до снощи нямаше никаква идея, че украинските боклуци са избивали деца в Донбас, ти на мен, да ми обясняваш, че съм говорил глупости... малко е смешно, не мислиш ли? 😆

Казах ти, така написано вменяваш вина че децата са убивани умишлено. Което е поредната ти глупост.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.