Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 7 минути, BANKATA написа:

Казах ти, така написано вменяваш вина че децата са убивани умишлено. Което е поредната ти глупост.

А как са загинали? Какво се е случило с тях? Мълния е паднала на няколко детски градини и училища едновременно?

• Отговори 6,4k
  • Прегледи 243,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

• Автор
преди 8 часа, M.Николов написа:

Проф. Мария Пиргова е от същото котило на СУ.  Като проф. Дарина Григорова, доц. Александър Сивилов, проф. Искра Баева, проф. Нина Дюлгерова, доц. Евгений Кандиларов....

На практика това е ядро от хора, споделящи една идейна платформа - прокарване на „евразийски" (често съвпадащи с официалните руски) гледни точки. 

Днес 5.10.2025г. Георги Харизанов я направи на две стотинки и половина, в предаването "Челюсти"

2-1.png

преди 4 минути, БаалБек написа:

Проф. Мария Пиргова е от същото котило на СУ.  Като проф. Дарина Григорова, доц. Александър Сивилов, проф. Искра Баева, проф. Нина Дюлгерова, доц. Евгений Кандиларов....

На практика това е ядро от хора, споделящи една идейна платформа - прокарване на „евразийски" (често съвпадащи с официалните руски) гледни точки. 

Днес 5.10.2025г. Георги Харизанов я направи на две стотинки и половина, в предаването "Челюсти"

Какво очакваш от човек завършил Московският държавен университет?

преди 38 минути, BANKATA написа:

Какво очакваш от човек завършил Московският държавен университет?

Tи що така услужливо пропусна питанката ми? Какво се е случило с дечицата от Донбас? Намери ли в интернет нещо по въпроса? Щото досега нямаше хал-хабер... поне може да си се поинтересувал.

преди 1 минута, teo-glavata написа:

Той, какво е пропуснал, не знам. Но паднеш ли ми....ще пропуснеш и попа. Няма да има, какво да опява

Тео Умния пак с публичните заплахи... 😆

току-що, teo-glavata написа:

Каква заплаха? Обещание е! Ако те докопам и съм сигурем, че си ти, просто ще те изчезна! Имам това право

Кога идваш до Русе? Давай да се уговаряме? Казваш точен час, точен ден и да се видим?

преди 41 минути, communismatic написа:

Tи що така услужливо пропусна питанката ми? Какво се е случило с дечицата от Донбас? Намери ли в интернет нещо по въпроса? Щото досега нямаше хал-хабер... поне може да си се поинтересувал.

Чакам ти да ми обясниш как е станало избиването.

преди 4 минути, BANKATA написа:

Чакам ти да ми обясниш как е станало избиването.

Обясних, просто понятие си нямаш от взаимоотношенията между Изтока и Запада в Украйна. Нормално... Толкова си можеш. 

преди 8 часа, communismatic написа:

Обясних, просто понятие си нямаш от взаимоотношенията между Изтока и Запада в Украйна. Нормално... Толкова си можеш. 

Като вменяваш вина на украинците се аргументирай, "лошите взаимоотношения" е оправдание да не се разбираш с жена си или гаджето, а не може да е оправдание за бомбене на болници.

Интернет "активист" от Западната част обвинява бежанците от Донбаска област в насочване на ракетите 

ВАНКАТА голямо си дрънкало. Повтаряш едни и същи опорки до безкрай.

И на Запад не минава мой човек - минаха 4 години - хората отидоха на място и разбраха какво се случва.

В ракетном ударе по Львову виноваты русскоязычные беженцы, приехавшие в город, дал понять писатель Виталий Капранов.

«Львов переживает нашествие русскоязычных. Львов становится целью ударов российских ракет. Это факты. А связь между ними можете поискать сами», - написал он в Facebook.

Его заявление раскритиковали в соцсетях.

Untitled-1.jpg

преди 9 часа, BANKATA написа:

Като вменяваш вина на украинците се аргументирай, "лошите взаимоотношения" е оправдание да не се разбираш с жена си или гаджето, а не може да е оправдание за бомбене на болници.

Виж сега. За бомбенето на болници... мисля, че вече обясних. Ако не си разбрал... това вече е отделна тема. Относно "лошите взаимоотношения", аз продължавам, да недоумявам, след като ти буквално хал-хабер нямаш, за това, какво се е случило от рухването на съветската система до началото на СВО-то между Източната част на Украйна, сиреч украинците с руско самосъзнание и промитите бандеровци от Западна Украйна, това как имаш акъл, да виеш на умряло срещу руските атаки по украинските градове? Ти значи си тотално некомпетентен по тая тема... Примерно, имаш ли понятие за горенето на живи хора в Одеса по време на майдана? 

преди 14 минути, communismatic написа:

Виж сега. За бомбенето на болници... мисля, че вече обясних. Ако не си разбрал... това вече е отделна тема. Относно "лошите взаимоотношения", аз продължавам, да недоумявам, след като ти буквално хал-хабер нямаш, за това, какво се е случило от рухването на съветската система до началото на СВО-то между Източната част на Украйна, сиреч украинците с руско самосъзнание и промитите бандеровци от Западна Украйна, това как имаш акъл, да виеш на умряло срещу руските атаки по украинските градове? Ти значи си тотално некомпетентен по тая тема... Примерно, имаш ли понятие за горенето на живи хора в Одеса по време на майдана? 

Пак си в грешка. Промити са на изток от Украйна. 

преди 1 минута, BANKATA написа:

Пак си в грешка. Промити са на изток от Украйна. 

Смяташ ли, да ми отговориш на въпроса? Нещо пак бягаш по тъча...

• Автор

Екипът на Recorded Future публикува наскоро цялостен анализ за бързото разрастване и оперативните промени в руската мрежа за влияние, известна като "CopyCop" (Storm-1516), в който се подчертава използването на усъвършенствано съдържание, генерирано от изкуствен интелект, масовото създаване на неавтентични уебсайтове и насочването към различни геополитически среди с цел подкопаване на западната подкрепа за Украйна и дестабилизиране на демократичните институции.

- От март 2025 г. мрежата CopyCop е създала над 200 нови фиктивни медийни уебсайта, като общо броят им надхвърля 300, насочени към аудитории в редица държави, сред които САЩ, Франция, Канада, Германия, Молдова, Армения.

- Мрежата използва собствен хостинг, нецензурирани езикови модели (LLM), базирани на Llama 3 на Meta, подкрепени от руското военно разузнаване (ГРУ) и Центъра за геополитическа експертиза в Москва, за да генерира проруски и антиукраински наративи на различни езици, включително турски, украински и суахили.

- CopyCop продължава да използва дийпфейкове, фалшиви интервюта и „досиета“, генерирани от изкуствен интелект, все по-често се представя за легитимни медийни марки или местни медии и огледални сайтове чрез поддомейни, за да максимизира обхвата и устойчивостта си.

- Мрежа от проруски инфлуенсъри в социалните медии и свързани с тях организации, като Portal Kombat и InfoDefense (и двете присъстват и в България), усилва влиянието на мрежата.

Основната мисия е да се подкопае подкрепата за Украйна и да се създадат политически разделения, като вторичните цели са разширяване на политическото влияние на Русия в страни като Армения и Молдова.

- Известни примери включват фалшиви истории, насочени срещу президента Зеленски, обвинения срещу западни политици, измислени връзки между Украйна и престъпни групи и опити да се посее раздор между Франция и Армения.

- Домейните често се регистрират на групи; сайтовете често остават неактивни, докато не бъдат използвани за активни дезинформационни кампании и са защитени от доставчици като Cloudflare и Akamai/Linode.

- CopyCop хоства уебсайтове и акаунти като Truefact News, които се представят за проверители на факти (фактчекъри), в допълнение към имитирането на медии в целевите страни.

- Поддомейни и огледални сайтове се използват, за да се подобри оцеляването при премахване и да се разшири експозицията.

/ Руслан Трад /

Пълния доклад  ТУК

• Автор
преди 1 час, kiro 2025 написа:

Тоя скоро ще замести Грозев

Само че пари няма да види.

Не се отвличай с кухи фрази, а спазвай стриктно инструкциите на Кремъл, за да си заслужиш копейките!

instruktsiy.png

Без коментар... 

И все пак тъжно. 

Тъжно е да видиш отзад да има логото на железопътния оператор, името на отбора да е Локомотив, на униформата да има логото на клуба и да не се досетиш, че това е железничарска униформа.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Другари, имам един въпрос с повишена трудност. Ще помоля само най-начетените да отговорят

За тая среща на Путин и президента на Сирия( екс-терориста с обявена награда от 10 милиона долара) в Москва

Няма да питам за тази разлика в представянето 

G3Zeak3XIAAnGNA?format=jpg&name=large

Дори няма да ви припомням как другаря Poo-тин ги смазване тия същите. Все пак не съм такъв толкова зъл ;)

Просто искам да питам с коя ръка се здрависва екс-терориста и случайно да знаете с какво са го оправили след комата? Елементарен въпрос е това, благодаря предварително за отговорите .

За по-умните имам подсказа тук -

https://tass.ru/armiya-i-opk/4618833

Конашенков е номер 1!

@maxthon @Flashback @kiro 2025

на 16.10.2025 г. в 9:02, maxthon написа:

Тъжно е да видиш отзад да има логото на железопътния оператор, името на отбора да е Локомотив, на униформата да има логото на клуба и да не се досетиш, че това е железничарска униформа.

То няма и униформи, само шапки.

Ама идиотите подскачат на всичко руско.:lol6:

преди 18 часа, kosyo написа:

За тая среща на Путин и президента на Сирия( екс-терориста с обявена награда от 10 милиона долара) в Москва

А кой е обявил наградата?

Русия ли?😄

преди 2 часа, M.Николов написа:

А кой е обявил наградата?

Русия ли?😄

Интересна среща имаше въпросния екс терорист преди време. Точно с човека обявил наградата. Държаха се като първи дружки.....

на 16.10.2025 г. в 8:50, miro20 написа:

Без коментар... 

Е, да. По-добре нищо не пиши. В смисъл, то се вижда, за какво става дума.

преди 3 минути, communismatic написа:

Е, да. По-добре нищо не пиши. В смисъл, то се вижда, за какво става дума.

Той Жордан е обяснил вече за какво става дума. Кои сме ние, че да спорим с него.....

на 16.10.2025 г. в 7:50, miro20 написа:

Без коментар... 

И все пак тъжно. 

Народ, който плюе по Мони Николов, си заслужава голямото Д (Шиши)!

Мирчолинке, и друг път съм ти казвал, че имаш уникалния "талант" да кълвеш на най-долнопробните фейкове!

Къде по-точно видя "военна" униформа!? 

Българските медии са отразили коректно новината, че това е железничарска фуражка с оглед принадлежността на клуба.

https://www.24chasa.bg/sport/article/21505470

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.