Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 13 часа, maxthon написа:

Интересна среща имаше въпросния екс терорист преди време. Точно с човека обявил наградата. Държаха се като първи дружки.....

Ама аз не разбрах с коя ръка са се здрависали? С ампутираната или другата? И били била така добра най-жалката и отчаяната тролка тук да ми припомни едни думи на другаря Poo-tin за същата тая организация и евентуално грубо колко пари похарчиха срещу нея. Няма да питам за ефекта , че знам - неудобно е ;)

• Отговори 6,4k
  • Прегледи 243,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

• Автор

Тема за размисъл специално за нашите джендъри-русороби!

Руската пропаганда успя да убеди македонците, че вкарването на българския народ в конституцията е лошо за Македония, а копейките и русоробите, че същото е добре за България. ФАКТ!

преди 26 минути, БаалБек написа:

Тема за размисъл специално за нашите джендъри-русороби!

Руската пропаганда успя да убеди македонците, че вкарването на българския народ в конституцията е лошо за Македония, а копейките и русоробите, че същото е добре за България. ФАКТ!

А какво всъщност е добре за Македония и за България в случая? Май само и единствено македонците могат да решат кое е добре за тях.

• Автор

Антология на украинската класическа литература: 1798 – 1865 – Владимир Колев

Може да се запознаете с "несъществуващата" украинска балетристика!

ЦЪК

преди 5 минути, maxthon написа:

А какво всъщност е добре за Македония и за България в случая? Май само и единствено македонците могат да решат кое е добре за тях.

Сценарият, който ви спускат и по който работите не е достатъчно изпипан и се получава една голяма смешка. Но вие едва ли го осъзнавате. 

преди 8 минути, БаалБек написа:

Сценарият, който ви спускат и по който работите не е достатъчно изпипан и се получава една голяма смешка. Но вие едва ли го осъзнавате. 

Имаш ли обяснение кое е добре за Северна Македония и защо? Аз съм на мнение, че те могат и сами да си решат кое е добро за тях и без чужда "помощ".

Ей там.. горе в дъното на 3-я ред е сим-ката на бота макстонката... :giggle1:

на 6.10.2025 г. в 17:48, communismatic написа:

Ти значи си тотално некомпетентен по тая тема... Примерно, имаш ли понятие за горенето на живи хора в Одеса по време на майдана? 

Виж как си личи че си тотално некомпетентен по тази тема. Кой е горил хора в Одеса по време на Майдана ? 

Темата е дискутирана многократно , а вие само рашистки фейкове плямпате. 

Промити изпранимозъци с аче и белина. 

на 5.10.2025 г. в 16:55, communismatic написа:

украинските боклуци са избивали деца в Донбас

Всички, абсолютно всички жертви са в резултат на рашистката война вкарана там от престъпника путлю и шайката му военни.

Няма нито една жертва в Крим или Донбас ПРЕДИ там да нахлуят рашистките боклуци с войната си и анексиите си . 

Нито една жертва няма ! 

Мирчолинке, всички проблеми на измислената държавица Украйна започнаха след като се отказа от неутралния си статут, записан в нейната конституция в съчетание с глупостта на бандерлогите да се репчат на Русия в ролята им на натовско прокси.

Да бяха мирно седели - не биха се в чудо видели!

А след като зелената гнида счупи тъпомера с отхвърляне на Истанбулското споразумение - връщане назад няма! Отиде коня у ряката! 

Мирчолинка

Ще трябва да свикнеш мисълта че Украйна я лайкват 10 пъти по малко откакто избомбиха тези апаратури

• Автор
на 25.10.2025 г. в 11:26, miro20 написа:

Ей там.. горе в дъното на 3-я ред е сим-ката на бота макстонката... :giggle1:

Виж как си личи че си тотално некомпетентен по тази тема. Кой е горил хора в Одеса по време на Майдана ? 

Темата е дискутирана многократно , а вие само рашистки фейкове плямпате. 

Промити изпранимозъци с аче и белина. 

Всички, абсолютно всички жертви са в резултат на рашистката война вкарана там от престъпника путлю и шайката му военни.

Няма нито една жертва в Крим или Донбас ПРЕДИ там да нахлуят рашистките боклуци с войната си и анексиите си . 

Нито една жертва няма ! 

Латвийската полиция, съвместно с Европол, Естония и Австрия, разкри измамна мрежа в страната, управлявала приблизително 50 милиона фалшиви акаунта, — арестувани са 7 души.

Добра илюстрация за мащаба на подобни ферми (на акаунти), които могат да бъдат използвани, освен за скиминг и измами, също и за пропаганда, информационно-психологически операции (ИПСО) и друго информационно обслужване.

Telegram: View @yigal_levin

Иначе там всичко е точно, цъфти и

https://vfokuse.mail.ru/article/ekspert-zamorozka-pensionnyh-ballov-mozhet-podorvat-demografiyu-68452678/

Охо, линкът вече не работи, но ето съдържанието"

"На фоне растущего дефицита бюджета и усиления налогового бремени российские власти вновь обратили внимание на пенсионную систему. Дополнительным источником финансирования может стать заморозка стоимости пенсионного балла, считают в Госдуме. Председатель Наблюдательного совета Института демографии, миграции и регионального развития Юрий Крупнов объяснил ВФокусе Mail, чем чревата такая реформа.

В Государственной думе началось обсуждение потенциально болезненной для миллионов россиян реформы — пересмотра стоимости пенсионных баллов. По словам председателя комитета Госдумы по вопросам собственности, земельным и имущественным отношениям Сергея Гаврилова, в случае принятия соответствующего решения ценность каждого нового пенсионного балла будет уменьшаться, что приведет к ежегодному сокращению выплат.

Формула страховой пенсии построена так, что итоговая сумма напрямую зависит от стоимости одного пенсионного коэффициента», — объяснил парламентарий в беседе с ОСН. Пока этот коэффициент индексируется, это позволяет хотя бы частично компенсировать инфляцию. Однако заморозка или снижение стоимости пенсионного балла неминуемо приведет к тому, что пенсии миллионов россиян будут сокращены. По его оценкам, этой суммы может не хватит даже на базовые продукты питания.

В зоне повышенного риска находится молодежь, которая только начинает трудовой путь — их пенсионные выплаты рискуют оказаться настолько малы, что не смогут обеспечить даже минимально допустимый уровень жизни.

Особую тревогу у Гаврилова вызывает то, что обсуждаемые изменения могут затронуть уже сформированные пенсионные права. Миллионы россиян, десятилетиями отчислявшие взносы в ПФР, могут увидеть, как их будущие выплаты обесцениваются из-за административного решения.

«Любая заморозка стоимости пенсионного балла — это удар не только по карману пенсионеров, но и по демографической безопасности страны. Вместо того чтобы обесценивать пенсионные права граждан, нужно создавать стимулы для роста рождаемости, ведь именно многодетные семьи являются главными инвесторами в будущую пенсионную систему», — заявил ВФокусе Mail председатель Наблюдательного совета Института демографии, миграции и регионального развития Юрий Крупнов.

По словам эксперта, краткосрочная экономия на индексации пенсий способна породить долгосрочные негативные последствия — подорвать веру в пенсионную систему и усугубить демографический кризис. Он подчеркнул, что никакая экономия не должна ставиться выше стратегических интересов развития нации.

Альтернативные решения
Парламентарии предлагают различные пути решения проблем пенсионной системы. Депутат Сергей Гаврилов выступает за эволюционный подход, предлагая не менять фундаментальные параметры системы, а совершенствовать существующие механизмы. Он призывает повысить прозрачность начислений, устранить ошибки в расчетах и оптимизировать инвестиционную политику пенсионных фондов. «Такой подход позволит сохранить действующую систему, не подрывая доверия граждан», — заключает парламентарий.

В отличие от этой позиции, лидер «Справедливой России — За правду» Сергей Миронов предлагает более радикальную реформу. Он требует полной отмены системы индивидуальных пенсионных коэффициентов (ИПК), которая, по его мнению, «приводит к неравенству и лишает граждан с невысоким доходом права на полноценную страховую пенсию». Вместо сложной системы баллов Миронов предлагает вернуться к понятным критериям: общий стаж, размер заработка и особые условия труда.

Как начисляются пенсионные баллы в России
Современная пенсионная система России работает по страховому принципу с использованием индивидуальных пенсионных коэффициентов (баллов). За каждый год официальной работы с уплатой страховых взносов гражданин получает определенное количество баллов. Максимально можно заработать 10 баллов в год — для этого в 2025 году нужно получать зарплату в среднем около 230 тысяч рублей ежемесячно до вычета НДФЛ.

Стоимость балла ежегодно индексируется государством. С 1 января 2024 года один пенсионный балл установлен в размере 145,69 рубля. Проще говоря, каждый дополнительный пенсионный балл увеличивает вашу будущую пенсию. 10 баллов конвертируются по текущему курсу в дополнительные 1456 рублей 90 копеек к основной сумме пенсии. Для получения права на страховую пенсию необходимо набрать минимум 30 баллов и достичь пенсионного возраста, который сегодня составляет 63 года для мужчин, 58 лет для женщин.

В трудовой стаж также засчитывается и отпуск по уходу за ребенком — однако не более 6 лет за всех детей. Еще один законопроект, обсуждаемый сейчас в Госдуме, отменяет этот «потолок», позволяя начислять стаж и индивидуальные пенсионные коэффициенты (ИПК) за каждого ребенка, включая близнецов и тройняшек. По словам депутата Светланы Бессараб, достаточно минимального трудового стажа до первого декрета, чтобы женщина могла «работать мамой» и копить баллы: 1,8 за первого ребенка, 3,6 за второго, 5,4 за третьего и четвертого, что больше среднего показателя среди трудящихся россиян (4,3 балла при средней зарплате).

«Мы приравниваем воспитание детей к трудовой деятельности. Главное — не просто увеличивать пенсию, а давать возможность выходить на нее раньше. Трех-четырехдетная семья должна стать модельной в России с очевидными преимуществами», — заключил Крупнов"

Тоя толкова много мрази руснаците и Русия, че постоянно вади някакви страшни тъпотии и все "доказва" нещо... Предния път така "доказа", че нямало яйца по 90 рубли, че чак и излъга. Много ги разбира нещата, определено.

преди 11 минути, communismatic написа:

Предния път така "доказа", че нямало яйца по 90 рубли, че чак и излъга. Много ги разбира нещата, определено.

Клипче с цената на яйца от преди месец:

https://www.facebook.com/reel/1700756510622262

Аз никого не мразя. Показвам неща от руски сайтове, които обичащите РФ не могат да преглътнат и изопачат.

Но ми обясняват, че всичко е точно, по план и аз не разбирам какво се случва в РФ. Пак ли domain-а е фалшив?

току-що, parmobil написа:

Аз никого не мразя.

Никого, да. Просто ей така си лъжеш за спорта...

преди 2 минути, parmobil написа:

Руските сайтове ли лъжат?

Не, руските сайтове, а ти.

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Клипче с цената на яйца от преди месец:

https://www.facebook.com/reel/1700756510622262

Тошев, пак ли ?

За робството още не си се оправил в главата си. Пак ли да припомням глупостите за липсата на газ, която прогнозира след началото на СВО? Само без молби аз да припомням какво си писал в този форум. Хинт - борови иглички щяхме да горим.

преди 3 минути, communismatic написа:

Не, руските сайтове, а ти.

Мечтател.

преди 5 минути, parmobil написа:

Мечтател.

Е, не съм мечтател, те и други хора го видяха.

преди 9 минути, parmobil написа:

Тошев, пак ли ?

За робството още не си се оправил в главата си. Пак ли да припомням глупостите за липсата на газ, която прогнозира след началото на СВО? Само без молби аз да припомням какво си писал в този форум. Хинт - борови иглички щяхме да горим.

За робството ми оряза поста, щото нямаше как да ми отговориш без тезата ти да пропадне и се изниза като пръдня из гащи. 

Не липсата на газ коментирахме тогава, а цената на газа и съответно на парното, щото повечето от топлофикациите работят на газ, а не на борови иглички.

Клипчето за яйцата гледа ли? То някакво менте ли е?

преди 14 минути, ivottoshev написа:

За робството ми оряза поста, щото нямаше как да ми отговориш без тезата ти да пропадне и се изниза като пръдня из гащи. 

Не липсата на газ коментирахме тогава, а цената на газа и съответно на парното, щото повечето от топлофикациите работят на газ, а не на борови иглички.

Клипчето за яйцата гледа ли? То някакво менте ли е?

Аз съм ти отрязъл пост от контекст? Би ли показал, пожалуйста!

преди 17 минути, communismatic написа:

Е, не съм мечтател, те и други хора го видяха.

Те всички хора видяха как не искаше да коментираш 21% лихва в РФ, както и диалог между министър и главата на "Ростех". Но иначе опонираше как в РФ всичко е чудесно и "имаш" 200 руски приятели, които ти подкрепят полюциите.

преди 8 минути, parmobil написа:

Те всички хора видяха как не искаше да коментираш 21% лихва в РФ, както и диалог между министър и главата на "Ростех". Но иначе опонираше как в РФ всичко е чудесно и "имаш" 200 руски приятели, които ти подкрепят полюциите.

Кое да коментирам като съм казал, че лихвите са високи, което е нормално за страна, която е четвърта година във война? За разлика от теб, аз не съм някакъв лаладжия, дето да си пише тъпотии, на които сляпо, да вярва!? Ти твърдеше, че няма яйца по 90 рубли. Уж беше много наясно с нещата. Оказа се, че има дори и по-евтини яйца. Кой излезе лъжеца? Аз или ти? Кой излезе, че не знае нищо за елементарните цени на стоките в Русия? Аз или ти?

току-що, communismatic написа:

Кое да коментирам като съм казал, че лихвите са високи, което е нормално за страна, която е четвърта година във война? За разлика от теб, аз не съм някакъв лаладжия, дето да си пише тъпотии, на които сляпо, да вярва!? Ти твърдеше, че няма яйца по 90 рубли. Уж беше много наясно с нещата. Оказа се, че има дори и по-евтини яйца. Кой излезе лъжеца? Аз или ти? Кой излезе, че не знае нищо за елементарните цени на стоките в Русия? Аз или ти?

Естествено, че ти лъжеш и омаловажаваш сривът в икономиката на РФ. Нали ми твърдеше, че нямало никакви проблеми и 200 руски приятели ти казали? И след това инатливо не искаше да коментираш сказката между Мишустин и"Ростех". 

преди 13 минути, parmobil написа:

Аз съм ти отрязъл пост от контекст? Би ли показал, пожалуйста!

Не си го орязъл. Само в безизходицата си се направи на приятно разсеян и се хвана за единствената ти сламка - да приемаш за робство само онова в плантациите:

на 24.10.2025 г. в 22:23, ivottoshev написа:

В продължение на пет века няма България. По нашите земи има рая, част от Османската империя.

на 24.10.2025 г. в 22:57, parmobil написа:

Рая не е роб!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.