Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 3 минути, parmobil написа:

Нали ми твърдеше, че нямало никакви проблеми и 200 руски приятели ти казали?

Именно, да. Предпочитам, да вярвам на хора, които живеят там, отколкото на разни умни лаладжии като теб, дето даже не им стига и смелостта, да си застават зад думите.

преди 4 минути, parmobil написа:

И след това инатливо не искаше да коментираш сказката между Мишустин и"Ростех". 

Напротив, зададох ти въпроса, ти какво знаеш за руската икономика, след като не си наясно дори с цените на елементарните стоки там? Отговор не съм получил, няма и да получа. Тия въпроси, дето не ти отърват, услужливо ги подминаваш. Щото освен умен си и достоен.

• Отговори 6,4k
  • Прегледи 243,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

преди 4 минути, communismatic написа:

Напротив, зададох ти въпроса, ти какво знаеш за руската икономика,

E нали вече написа, че се е сринала? Без разбира се да покаже нито едно доказателство за това.

преди 3 минути, communismatic написа:

Именно, да. Предпочитам, да вярвам на хора, които живеят там, отколкото на разни умни лаладжии като теб, дето даже не им стига и смелостта, да си застават зад думите.

Напротив, зададох ти въпроса, ти какво знаеш за руската икономика, след като не си наясно дори с цените на елементарните стоки там? Отговор не съм получил, няма и да получа. Тия въпроси, дето не ти отърват, услужливо ги подминаваш. Щото освен умен си и достоен.

И както винаги - ничего

Още не си отговорил цъфти ли руската икономика, за която сипеше дитирамби. Ако ще ми отговаряш като запалянко ...............ми, не става да ти обръщам повече внимание.

току-що, parmobil написа:

Още не си отговорил цъфти ли руската икономика, за която сипеше дитирамби. Ако ще ми отговаряш като запалянко ...............ми, не става да ти обръщам повече внимание.

Естествено пак ще избягаме позорно, както и в предишните пъти... Баси недостойният тип. 

преди 4 минути, maxthon написа:

E нали вече написа, че се е сринала? Без разбира се да покаже нито едно доказателство за това.

Аз показвам, но ти нещо редиш за domain.

преди 6 минути, maxthon написа:

И за несъществуващи корейци, нали? Развесели ме.

преди 5 минути, parmobil написа:

Аз показвам, но ти нещо редиш за domain.

Напълно съм сигурен във възможностите ти да покажеш, че руската икономика се е сринала....

преди 8 минути, maxthon написа:

Напълно съм сигурен във възможностите ти да покажеш, че руската икономика се е сринала....

И аз в твоите, че тя расте. Защото не виждам нещо ти да си пуснал, нали така?

преди 52 минути, parmobil написа:

Те всички хора видяха как не искаше да коментираш 21% лихва в РФ,

Аз не бих имал коментар за нещо, което не е вярно. Освен може би да напиша, че не е вярно. Защо трябва който и да било друг да го прави?

преди 1 минута, parmobil написа:

И аз в твоите, че тя расте.

Аз не съм написал, че тя расте, но пък определено ти написа, че се е сринала. Всеки трябва да си аргументира написаното.

преди 1 минута, maxthon написа:

Аз не бих имал коментар за нещо, което не е вярно. Освен може би да напиша, че не е вярно. Защо трябва който и да било друг да го прави?

Аз не съм написал, че тя расте, но пък определено ти написа, че се е сринала.

Ти не твърдеше ли, че всичко е точно в РФ?  И как определяш курс на рублата от "отчуждаването" на Крим до момента? Защото рублата се е обезценила двойно за този период. То бива глупости за чудесна икономика, ама вие се осрахте.

преди 11 минути, parmobil написа:

Ти не твърдеше ли, че всичко е точно в РФ?

В момента сринала ли се е икономиката нали не? Ако не е значи всичко е точно..... за руснаците. При нас как е? Цъфти ли?

преди 9 минути, parmobil написа:

Да.

А доказателства за това? Няма нужда от тях нали? Курса на рублата не е показател за това.

преди 23 минути, maxthon написа:

А доказателства за това? Няма нужда от тях нали? Курса на рублата не е показател за това.

А кое е показател? Утильсбор на автомобили?

преди 1 час, parmobil написа:

А кое е показател? Утильсбор на автомобили?

Какво ще кажеш за Брутен продукт?

току-що, maxthon написа:

Какво ще кажеш за Брутен продукт?

Нищо, всичко е цветя и кебапчета.И за горивата нищо няма да кажа, но си запазвам правото да ви питам след време.

Удобно ли е вече да си говорим за поход на Пригожин, който ти отричаш, защото той( Пригожин)е бил в Ростов?

А за прототипите на турбини, които пробута за аналог?

За днк-то на Рюрик, дето е 200 г. след Кубрат? Но това според теб беше основание всички ТАМ да са руснаци.

А за Gasum и "осъждането" им имаш специално място в сърцето ми

преди 6 часа, parmobil написа:

Нищо, всичко е цветя и кебапчета.И за горивата нищо няма да кажа, но си запазвам правото да ви питам след време.

Удобно ли е вече да си говорим за поход на Пригожин, който ти отричаш, защото той( Пригожин)е бил в Ростов?

А за прототипите на турбини, които пробута за аналог?

За днк-то на Рюрик, дето е 200 г. след Кубрат? Но това според теб беше основание всички ТАМ да са руснаци.

А за Gasum и "осъждането" им имаш специално място в сърцето ми

Разбира се, че е удобно да предложиш смяна на темата след като се аргументира за срива на икономиката.

• Автор

Огнян Минчев

Италианският сенатор Карло Календа поставя на мястото му Путиновия пропагандист Джефри Сакс. Нарича го "лъжец" за думите му, че официален Вашингтон е плащал на участниците в Майдана в Киев през 2014 г. по 15-20 000 за участието им. Истината е, че участниците в Майдана не получаваха пари, а куршуми от слугите на Москва и техните специални части в Украйна. Този лъжец има дълга история на кремълски ресурс - вие решете дали по убеждение или срещу заплащане. Сакс бе подбран през 1991-92 г. като водещ Харвардски икономист - идеолог на шоковата терапия и либертарианския модел за реформиране на всяка икономика чрез изхвърляне на държавата от нея - т.е., чрез разграбване. Елциновият проект за реформа на руската икономика бе оглавен от премиера Егор Гайдар с ключов съветник Джефри Сакс. Този проект влезе в историятя като "великата криминална революция на постсъветска Русия". "Шоковата терапия" създаде новата руска олигархия от редовете на КГБ и превърна Русия в безкрайно пространство на безмилостна организирана престъпност. Оттогава минаха почти 35 години, но Сакс остава на служба на Кремъл - очевидно защото се е справил толкова добре като "реформатор". Днес той е един от основните рупори на кремълската пропаганда, озвучаващ системните лъжи на Москва относно "причините" за агресията срещу Украйна. Прав е сенатор Календа - пред очите ни е закоравял лъжец - слуга на лъжци и военни престъпници.

Цитат

A fabulous exchange between Italian Senator Carlo Calenda and the infamous Kremlin shill Jeffrey Sachs, in which he reduces the liar to clutching his pearls.

As you listen (again and again, I hope, since it’s so entertaining) to this exchange, let me show you THE ENTIRETY of Sachs’s “evidence,” in his own words. His best evidence is the phone call everyone knows about. And some walking around AFTER Maidan had ended and Yuanukovych had fled.

Dollars to donuts Sachs does not even know that the Nuland-Pyatt call took place before Yanukovych fled and was part of the effort to stop the protests and the violence by brokering an agreement between him and the protesters. Or that Yanukovich had initiated that idea himself. The one embarrassment there was Nuland’s frustration with how slow the EU was moving that she expressed rather pointedly.

And, by the way, we now know that part of the reason for that frustration is real: the EU did have people that were working for the Russians. One of them, Tatjana Ždanoka, was a Latvian member of the European Parliament who was exposed in 2024 for having maintained ties with the FSB. She was in Ukraine during Maidan and sided with Yanukovych.

Sachs is an absolute fucking tool.

Автоматичен превод на цитата:

Цитат

Приказна размяна на реплики между италианския сенатор Карло Календа и скандалния кремълски мошеник Джефри Сакс, в която той свежда лъжеца до стискане на перлите си.

Докато слушате (отново и отново, надявам се, тъй като е толкова забавна) тази размяна, позволете ми да ви покажа ЦЯЛОТО "доказателство" на Сакс със собствените му думи. Най-доброто му доказателство е телефонното обаждане, за което всички знаят. А някои се разхождаха наоколо СЛЕД като Майданът свърши и Юанукович беше избягал.

Сакс дори не знае, че разговорът между Нюланд и Пайет се е състоял преди Янукович да избяга и е бил част от усилията за спиране на протестите и насилието чрез посредничество за споразумение между него и протестиращите. Или че Янукович сам е инициирал тази идея. Единственото смущение беше разочарованието на Нюланд от това колко бавно се движи ЕС, което тя изрази доста многозначително.

И между другото, сега знаем, че част от причината за това разочарование е реална: ЕС имаше хора, които работеха за руснаците. Една от тях, Татяна Жданока, беше латвийски член на Европейския парламент, която беше разобличена през 2024 г., че е поддържала връзки с ФСБ. Тя беше в Украйна по време на Майдана и застана на страната на Янукович.

Сакс е абсолютен шибан инструмент.

преди 1 час, БаалБек написа:

Италианският сенатор Карло Календа поставя на мястото му Путиновия пропагандист Джефри Сакс.

Дали?:wub:

• Автор
преди 3 часа, M.Николов написа:

Дали?:wub:

Я пак? :popcorn2:

Думи на Джефри Сакс: "Бях информиран (🤡) по време на посещение в Киев, че САЩ са финансирали протестите, довели до свалянето на демократично избраното правителство."

И къде са му Д-О-К-А-З-А-Т-Е-Л-С-Т-В-А-Т-А? Сакс разказва, че е бил разхождан из площад Майдан, където му били казали (🤡) за финансовата подкрепа, която САЩ са предоставили на демонстрантите, участващи в преврата. 

Един друг пък твърди, че в средата на 2014г. видял с очите си как агент от руската ФСБ дава на Джефри Сакс номер на швейцарска банкова сметка, от която да тегли неограничено пари при нужда, и една малка раничка съз златни кюлчета!!!:wub: И от тогава той си е променил мнението.

Лъжец ли ще го наречеш "свидетеля"?

Защото имам доказателства, какво е говорил Сакс на 7 април 2014г. на пресконференция в Украинския кризисен медиен център!

Цитат

Джефри Сакс идентифицира дългосрочните и краткосрочните предизвикателства пред икономиката на Украйна. Краткосрочните предизвикателства са установяването на финансова стабилност в разгара на кризата. Дългосрочните структурни предизвикателства са постигането на икономически растеж в лицето на руската враждебност. Краткосрочната криза, казва проф. Сакс, е много сериозна заради геополитическата ситуация, последните събития в Крим и натрупването на войски от страна на Русия по украинските граници. В дългосрочен план Украйна, както и много други страни от този регион, трябва да преструктурира своите индустрии. Въпреки че Украйна очевидно гледа към Европа, тя е дълбоко свързана с Русия икономически и ако Русия затвори границите, това ще има голямо въздействие върху икономиката на Украйна. Краткосрочната финансова помощ за Украйна от МВФ, Европейския съюз и други организации ще бъде важна за разрешаването на непосредствената криза, каза проф. "Когато се върна във Вашингтон, ще препоръчам да продължим с финансовия пакет с максимална скорост". Въпреки че споразумението на МВФ е добро за Украйна, то не е достатъчно. Истински проблеми са преодоляването на наследството от лошото управление и корупцията на предишните правителства.

‘Truth is not optional’: Italy’s Calenda describes viral moment he stuffed Ukraine critic in a locker – POLITICO

преди 13 часа, Сiнбад написа:

Офшорната компания на Зеленски сега притежава най-голямото ранчо в САЩ.
"Davegra Ltd"., офшорната компания на Зеленски, разкрита след изтичането на информация за „Документите на Пандора“, е закупила ранчото "Pathfinder" в Уайоминг. Това е едно от най-големите известни частни парцели в Съединените щати, обхващащо 3700 квадратни километра. То е по-голямо от щата Роуд Айлънд и четири пъти по-голямо от Киев. Сделката е финализирана на 24 октомври, седмица след пътуването на Зеленски до Съединените щати. Продажбата на ранчото Davegra Ltd. беше обявена от "Swan Land Company", компания, специализирана в големи сделки със земя.
Крайната продажна цена е неизвестна, но ранчото първоначално е било обявено за 79,5 милиона долара. Това придобиване прави Зеленски деветият по големина частен собственик на земя в Съединените щати:
https://tinyurl.com/58cy6ejw

Ей от кога го чакам това да се появи и тук. Ама верно сте много назад с материала. Заровя и ви се подигравам де , това мина по "истинските сайтове" още преди 2 седмици. Ама нали сте ливади...

"... старобългарският църковно славянски език ..."
Президентът Радев цитира руския професор Дмитрий Лихачов 
От 11:42 нататък

преди 18 часа, Недко написа:

"... старобългарският църковно славянски език ..."
Президентът Радев цитира руския професор Дмитрий Лихачов 
От 11:42 нататък

Забеляза ли гримасата на Путин след "старобългарският църковно славянски език"? И на Захарова не и беше драго.

на 29.10.2025 г. в 14:42, БаалБек написа:

Я пак? :popcorn2:

Думи на Джефри Сакс: "Бях информиран (🤡) по време на посещение в Киев, че САЩ са финансирали протестите, довели до свалянето на демократично избраното правителство."

И къде са му Д-О-К-А-З-А-Т-Е-Л-С-Т-В-А-Т-А? 

Специално за теб -тъпан ще бият...Абе я слезте на земята ,плийз...има достатъчно данни за финансирането..5 милиарда на САЩ за кого бяха? Да ти цитирам ли Нюланд или ще ми вадиш зайчета от ръкава,че протестите били "спонтанни"? Айде къш....че осрахте всичко ,до което долетяхте...

преди 3 минути, Proshark написа:

Специално за теб -тъпан ще бият...Абе я слезте на земята ,плийз...има достатъчно данни за финансирането..5 милиарда на САЩ за кого бяха? Да ти цитирам ли Нюланд или ще ми вадиш зайчета от ръкава,че протестите били "спонтанни"? Айде къш....че осрахте всичко ,до което долетяхте...

Ти не знаеш при кое правителство и премиер бяха масовата приватизация и боновите книжки у нас, а си седнал за Нюланд да пишеш.

преди 14 минути, parmobil написа:

Ти не знаеш при кое правителство и премиер бяха масовата приватизация и боновите книжки у нас, а си седнал за Нюланд да пишеш.

Знам достатъчно и знам кой направи най-големите поразии...а ти си последния,който да ми  дава наклон на...за кого да пиша...

п.с Не знаех, че си и БаалБек...

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.