Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 4 минути, Гражданин написа:

ако го няма нашия идеологически отпор.

:lol6:

И простотията ли стана вече идеология.

преди 7 минути, Гражданин написа:

Личи си, че например аз или ти влагаме много повече в мислене при писане и обосноваване,

И пишете след много мисъл от ваша страна само това: "чугуни, ватенки, комуняги, рашисти...:.

• Отговори 6,4k
  • Прегледи 242,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

току-що, инж. Велев написа:

:lol6:

И простотията ли стана вече идеология.

И пишете след много мисъл от ваша страна само това: "чугуни, ватенки, комуняги, рашисти...:.

Тебе някой питаше ли те нещо, бабо? А да, сетих се, че май по-рано и към теб имаше въпрос дали нахрани кокошките?

преди 15 минути, инж. Велев написа:

Не позна! Визирам тия много преди соца, които са живели по време на турското робство и близките години след освобождението. 

А ти като типичен представител на родоотстъпниците и тия, които се срамуват от Родината си, смяташ че обикновените българи са слабоинтелигентни и с ниско образование. Добре че са били такива, че да я има още България! Ако всички бяха учени и високоинтелигентни като тебе досега да сме още под Турско робство.

Тук позна, срамувам се от моментното състояние на родината си - пълна с дебили, лумпени, псевдо патрЕоти, русофилистици, конспиратори. Имам много ниско мнение за средния българин в наше време, и това е вярно. Пък и след като съм ходил няколко пъти в Турция и знам как живеят, не съм сигурен дали нямаше да е по-добре... Ето, без бой и съвсем доброволно ще си призная и дълбоко ще шокирам соц душата ти - аз не съм патриот. Не приемам самата концепция за патриотизъм - да се гордея с делата на хора от преди векове и това да ми дава фалшиво самочувствие. Гордея се само с делата, които аз съм извършил. Родоотстъпник и безродник не съм - познавам в детайли родата си, помня разкази от прадядовците ми, засягащи периоди от векове назад и знам как и откъде започва родословното ни дърво. Копейките много обичате да наричате безродник всеки, който не споделя шовинистичните ви и закостенели възгледи. Но щом това ще ти достави душевен комфорт - нека съм безродник и родоотстъпник.

преди 17 минути, WhiteHart написа:

Тук позна, срамувам се от моментното състояние на родината си - пълна с дебили, лумпени, псевдо патрЕоти, русофилистици, конспиратори. Имам много ниско мнение за средния българин в наше време, и това е вярно. Пък и след като съм ходил няколко пъти в Турция и знам как живеят, не съм сигурен дали нямаше да е по-добре... Ето, без бой и съвсем доброволно ще си призная и дълбоко ще шокирам соц душата ти - аз не съм патриот. Не приемам самата концепция за патриотизъм - да се гордея с делата на хора от преди векове и това да ми дава фалшиво самочувствие. Гордея се само с делата, които аз съм извършил. Родоотстъпник и безродник не съм - познавам в детайли родата си, помня разкази от прадядовците ми, засягащи периоди от векове назад и знам как и откъде започва родословното ни дърво. Копейките много обичате да наричате безродник всеки, който не споделя шовинистичните ви и закостенели възгледи. Но щом това ще ти достави душевен комфорт - нека съм безродник и родоотстъпник.

Признат грях - половин грях.

За съжаление не може да ти се помогне. Добре че сте малко такива като теб.

Най-лесно е да ругаеш по Родината си и Народа си. А какво правиш ти за това да са добро място, умни и богати. Нищо! Само се възхищаваш от други народи и от турците в случая. Ами те си обичат родината и си държат на народа. Хубави, лоши, умни, глупави, ама си държат на Родината. При тях няма такива като тебе! И оня червения драгон.

преди 6 минути, инж. Велев написа:

Най-лесно е да ругаеш по Родината си и Народа си. А какво правиш ти за това да са добро място, умни и богати. Нищо! Само се възхищаваш от други народи и от турците в случая. Ами те си обичат родината и си държат на народа. Хубави, лоши, умни, глупави, ама си държат на Родината. При тях няма такива като тебе! И оня червения драгон.

Просто човекът ти каза, че не иска животът му да мине заврян в партийни задни части проповядващи на плебеите някакъв лъжепатриотизъм обвързан тясно с колениченето пред Русия. За вас който не се кефи на мутро простотията копейковска е национален предател, това е ясно. Но за нормалните хора е нормално да поставяш себе си преди държавата на мутрите. Обратното е при вас, вие поставяте себе си близко до тази черта, която разделя задните части на вашите кумири на две части и само чакате команда някой да ви каже, че е патриотично да си заврете лицата и да почнете. Родина е мястото, където да се чувстваш сигурен, че можеш да си гледаш семейството, а не да се чувстваш заплашен с макетни ножчета от мутри с къси прически и тениски с надпис SECURITY и татуси свобода или смърт, които смеят да се сравняват с някогашните възрожденци и са готови да ти строшат костите, ако ги погледнеш накриво или недай си Боже кажеш, че формулата да завреш муцуна в задни партийни части не е твоята формула за прогрес.

преди 1 час, Гражданин написа:

Родина е мястото, където да се чувстваш сигурен, че можеш да си гледаш семейството, а не да се чувстваш заплашен с макетни ножчета от мутри с къси прически и тениски с надпис SECURITY и татуси свобода или смърт, които смеят да се сравняват с някогашните възрожденци и са готови да ти строшат костите, ако ги погледнеш накриво или недай си

Нали това ти повтарям досега. При соца ги нямаше тия неща - прости о невъзпитани младежи, които да режат приятелките си. При соца нямаше младежи с надпис SECURITY, които те охраняват, ако им плащаш.

Освен това кой искаш да ти осигури това сигурно място Родина? Някой друг ли?

Ние трябва да направим Родината сигурно и богато място, където да живеем и отглеждаме децата си. Защото чакаме друг да го направи това, а ние наготово да си живеем затова сме на тоя хал.

Как чакаш от хора, които не чувстват България за Родина, да я направят богато и сигурно място за живеене.?

преди 29 минути, инж. Велев написа:

Нали това ти повтарям досега. При соца ги нямаше тия неща - прости о невъзпитани младежи, които да режат приятелките си. При соца нямаше младежи с надпис SECURITY, които те охраняват, ако им плащаш.

Освен това кой искаш да ти осигури това сигурно място Родина? Някой друг ли?

Ние трябва да направим Родината сигурно и богато място, където да живеем и отглеждаме децата си. Защото чакаме друг да го направи това, а ние наготово да си живеем затова сме на тоя хал.

Как чакаш от хора, които не чувстват България за Родина, да я направят богато и сигурно място за живеене.?

В моята родина не искам казарма, да сме вън от ЕС и НАТО и гушнати с евразийски военолюбци. С тва дето искате, ако то стане ще ни обеднее родината и ще се върнат мутренските 90-те, а тук ще стане един ганьовски резерват, в който ще се пълни експоненциално с младежи с надпис SECURITY или рисунки на лъвчета на тениските си, които ще бъдат ударните наказателни групи на копейките управляващи. Умните няма да има кой да ги вземе на работа като избягат всички инвеститори като ни видят балканската клоунада как ганьо си иска прегръдка с мечката и да вее байряци и да се тупа в гърдите колко е велик. Мястото на България е в Европа по европейския ѝ път към богатство и просперитет, а не в посока на там дето е сърцето на копейките!

преди 18 часа, инж. Велев написа:

Какво правя ли? Ами нека ти кажа - живея така, че да не преча и вредя на другите, спазвам законите, купувам си билетче за градския транспорт, не си хвърлям боклуците по пътищата, държа се добре с хората. Навсякъде, където съм работил, всички имат добро мнение за мен и поддържаме чудесни отношения. Какво НЕ правя? Не си татуирам Левски и Ботев на бицепса, не мразя различните от мен - и като раса, и като сексуална ориентация, нямам предубеждения и предразсъдъци, не съм ---фил или ---фоб. В България мнозинството хора смятат, че трябва да си русофил, или пък американофил, или пък да мразиш някой. Не изпитвам топли или враждебни чувства към никой народ. Мисля, че да влагаш емоции и да отъждествяваш някоя нация с историческото й минало и да я мразиш заради това е глупаво. Всички сме хора и всички искаме просто да живеем живота си колкото се може по-добре. На всички псевдо патриоти, фили и фоби бих препоръчал едно много ефективно лекарство против предразсъдъци - пътувайте. Пътуването и опознаването на различни народи и култури разширява мирогледа ви и ви прави по-отворени и толерантни. А ако не можете да си го позволите - тогава четете. Книгата е могъщ инструмент, който разбива предразсъдъците и разсейва незнанието. Лошото обаче е, че средностатистическият Ганьо не чете. Достатъчна му е ракийката в гаражното кръчме пред блока. 

преди 3 часа, WhiteHart написа:

Какво правя ли? Ами нека ти кажа - живея така, че да не преча и вредя на другите, спазвам законите, купувам си билетче за градския транспорт, не си хвърлям боклуците по пътищата, държа се добре с хората. Навсякъде, където съм работил, всички имат добро мнение за мен и поддържаме чудесни отношения. Какво НЕ правя? Не си татуирам Левски и Ботев на бицепса, не мразя различните от мен - и като раса, и като сексуална ориентация, нямам предубеждения и предразсъдъци, не съм ---фил или ---фоб. В България мнозинството хора смятат, че трябва да си русофил, или пък американофил, или пък да мразиш някой. Не изпитвам топли или враждебни чувства към никой народ. Мисля, че да влагаш емоции и да отъждествяваш някоя нация с историческото й минало и да я мразиш заради това е глупаво. Всички сме хора и всички искаме просто да живеем живота си колкото се може по-добре. На всички псевдо патриоти, фили и фоби бих препоръчал едно много ефективно лекарство против предразсъдъци - пътувайте. Пътуването и опознаването на различни народи и култури разширява мирогледа ви и ви прави по-отворени и толерантни. А ако не можете да си го позволите - тогава четете. Книгата е могъщ инструмент, който разбива предразсъдъците и разсейва незнанието. Лошото обаче е, че средностатистическият Ганьо не чете. Достатъчна му е ракийката в гаражното кръчме пред блока. 

Това можеш да го кажеш на средностатистическите ганьове, ако те влизаха във форумите, за да четат и да си вадят поуки за продънения си живот. Но тук влизат със сигурност 90% платени тролове, които не се изморяват да пишат глупости и дори и да се престараеш да им пишеш, никой в реалността няма да бъде променен дори и тук да има блестящ за него анализ. В повечето случаи оставаме да си говорим сами едни на други (ние нормалните хора).

Иначе ето какво бих казал аз на тези съсухрени от живота с ракийката в гаражното кръчме пред блока и на децата им дето естествено без добър пример в живота си не паднат по-далеч от дървото и започват да се развиват на свой ред в кварталния фитнес, татуират се с Левски и Ботев на бицепса с надеждата да ги забележат по-големите момчета там и да и да ги викнат, за да ги "вкарат в играта" докато един ден не се затвори колелото на живота и те не завършат като бащите си в гаражното кръчме.

В този случай вие сте две поколения, една дърта и една млада копейка, на които кръгът на живота просто ви се е затворил и трудно може да ви накара някой да излезете от него със съвети във форума. Вашият случай е че бащата е с ограбена младост от късния соц и най-бедните години на прехода, та му е трудно да приеме, че демокрацията вече наистина е пристигнала. Тя е тук, но за по-младите, а ти по-старият вече си изплют от живота и за съжаление трябва да се примириш. А ти, младата копейка, виждаш участта на баща си и попиваш погрешната поука, че семейната ви немотия е едва ли не следствие на демокрацията и започваш и ти да я мразиш като баща си. Виждаш се в кварталния фитнес с кварталните батки копейки от същите бащи като твоя и още повече си набиваш филма, че сте в гадно безперспективно гето и единственият изход е да помпаш, за да станеш един ден SECURITY. Днес в държавата ти изглежда че така се успява. Вчера гръмнаха един дето точно така е станал милиардер, почнал от съвсем ниско стъпало на побойник в службите. И така ти, млада копейко, погрешно смяташ, че днес пътят ти трябва да мине непременно през фитнеса, до побойник с патриотични татуировки на входа на дискотеката и лека по лека да се добуташ до някаква по-тежка далавера. Не ти се занимава с глупости като например да учиш за ай ти и да си толерантен. Това са неща все за гейовете. Нали и баща ти така все ги псува на педераси тия хилави момченца с очилца и с нови спортни хечбеци на светофарите? Сигурно за това ти харесва и Евразия. Там правото е на по-силния, по-жестокия, по-нацепения. И бият момченцата с нови гейски колички. Истинските мъже, силните момчета, ония дето помпате във фитнесите и се татуиратв с патриотизми, вие трябва да карате 20 годишни БМВ-та, а не гейски колички на лизинг за 40 бона, нали така? И като ти станеш един ден security с макетно ножче, съвсем естествено е да подкрепяш руската пропаганда, защото тя повече приляга на твоя лайфстайл "сила и бой", а не "демокрация", в която награждават момчета с меки ръчички от бизнеспарка на по 22 с нови спортни хечбеци.

• Автор

СССР два пъти ни отмъква златния резерв?!?

Но ни отклоняват вниманието с  "Дънди Прешъс".

Ограбват ли златните концесии България?

Съветската пропаганда много обичаше да говори за напредналата индустрия, техническите постижения и уникалните разработки на страната на социалистическия труд. Казват, че Западът само прави жалки опити да открадне и копира тези брилянтни изобретения. В действителност нещата бяха точно обратното. СССР беше този, който безсрамно копираше, а понякога просто открадна всички технологии и изобретения (от оръжия и военна техника до детски играчки) преди 15-20 години в "загниващия" Запад и след това ги предаде като продукт на съветските инженери и дизайнери.

https://fb.watch/mxD7rc05bD/

на 20.08.2023 г. в 14:18, Cocatron написа:

Ето малко НЕ - руска пропаганда-

d0b3d0b5d0b9-44.webp.0d38d1bd61a42b7f3fdd1ed59a568db9.webp.7967ec46cbb08d5e029d66d210f0b645.webp

974297809_.jpg.1f4f4749bc41bbbcfa507a35b895433f.jpg.4271979fd2f4dd71e417ee05d0606c51.jpg

150px-Pediki_05.jpg.ebc01c508da9634c68cc30ea70a025e1.jpg.aa6efe4828339e05ff2f8e961c7a9d2a.jpg

1450251_10200985036612028_857078491_n.jpg.79c1032ba30362d9ecf3119415cf4fd2.jpg.9eadd9087c2b502142564b5b95395134.jpg.91b1ba813c593bb93c150ed991b43669.jpg

Tъпите изрожденци и комунета , не разбрахте ли че явлението няма раса, държавност, идеология ?

Няма РФ, няма САЩ, няма Китай. В природата, както в човешкия и животински свят пед'''растията си е фактор засягащ около 10% от индивидите.

С укази и идеология това не може да се промени . Инквизицията се е старала едно време, с абсолютен неуспех.

на 17.08.2023 г. в 9:35, WhiteHart написа:

А ако не можете да си го позволите - тогава четете. Книгата е могъщ инструмент, който разбива предразсъдъците и разсейва незнанието. Лошото обаче е, че средностатистическият Ганьо не чете. Достатъчна му е ракийката в гаражното кръчме пред блока. 

Лошото е че Ганьо не познава собствената си история, и залита на лесното и на маниплируемата история.

• Автор
  • Автор

Анти-американската реторика съвсем изплиска легена

А ето края на статията:

Това са фактите. И нито един катун бездомници в Лос Анджелис или Сан Франциско няма да промени тези факти. Моят съвет към русофилите е да обърнат повече внимание на собствената си разтурена къщичка и по-малко да слюноотделят по адрес на Америка. Защото докато Москва „дедоларизира“ света, рублата падна под един цент, а Русия изчезна от световната икономическа карта.

преди 46 минути, N1K17Y написа:

Правилно са направили!

• Автор

РУСКИЯТ ПОСЛАНИК В ЦАРИГРАД ЗИНОВИЕВ: "ЕДНА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ НИКАК НЕ СХОЖДА С РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ"

Изказване на руския посланик в Цариград Зиновиев в средата на 1903 г., малко преди Илинденското въстание, пред управляващия германското посолство в Цариград - барон Вангенхайм:

„Ние (т. е. русите) днес можем да бъдем благодарни на Германия, че по време на Берлинския конгрес не бяха запазени разпоредбите на Санстефанския договор, защото след това ние разбрахме, че българите не желаят да слушат Русия, но искаха да бъдат независим народ с определени стремежи и за сметка на другите да образуват голяма държава. Но една Велика България никак не схожда с руските интереси. Тя би си присвоила хегемонията над други балкански държави, би обърнала Солун във военноморско пристанище и би се споразумяла с Англия. По-далечните цели на великобългарската политика биха били завладяването на Цариград. Понеже по вътрешни и външни причини България не можа да бъде присъединена към Русия, то затова трябва своевременно да се попречи на една българска експанзивна политика. Македония в никой случай не може да бъде българска, нито да бъде присъединена към някоя друга Сила (разбирай Австрия). Също не може засега да става дума за автономия, защото това би предизвикало гражданска война, ето защо има само едно разрешение на Македонския въпрос: там да се запази турската власт."

/Политическа и дипломатическа история на България, т.13, Стр.131., проф. Г. П. Генов./

Понеже съм зверски изгладнял за мръвка да споделя преди да забравя от глад:

В Германия се яде месо само веднъж седмично вече, по зле от това няма накъде просто. Германия е готова да капитулира във войната с Русия. Магазините са празни ужас просто..

https://tsargrad.tv/articles/mjaso-edim-raz-v-nedelju-huzhe-ne-bylo-germanija-gotova-kapitulirovat-v-vojne-s-rossiej_852976

Ако имам грешки - от глада е :)

• Автор

Медии и потребители на социалните мрежи представят снимка на жив българин за загинал при пожара в одеския Дом на профсъюзите

Тези фейкове се появиха на 25.02.2023 г. след началото на пълномащабната война на РФ срещу украинската държава и продължават масово да се споделят в българския сегмент на социалните мрежи.

П.П.

Има и още. Замесен е и Калоян Паргов от БСП

преди 26 минути, БаалБек написа:

Медии и потребители на социалните мрежи представят снимка на жив българин за загинал при пожара в одеския Дом на профсъюзите

Тези фейкове се появиха на 25.02.2023 г. след началото на пълномащабната война на РФ срещу украинската държава и продължават масово да се споделят в българския сегмент на социалните мрежи.

П.П.

Има и още. Замесен е и Калоян Паргов от БСП

Набива се на очи, че се занимаваш само с помия и долни лъжи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.