Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 22 минути, miro20 написа:

Как беше... Колкото е по нагла лъжата, толкова повече хора ще повярват в нея..... 

Ти затова ли вярваш на всякакви фейкове? Или просто толкова ти е акъла?

• Отговори 6k
  • Прегледи 224,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

преди 2 часа, communismatic написа:

Коя е тая "истина", която някой я е заличил? Това са абсурди. Ние никога не сме били никакъв кой знае какъв фактор, че някой да иска, да ни заличава. Специално за произхода на прабългарите и изобщо нашият произход, всичко си е ясно, до толкова до колкото науката го позволява. Сега наистина са доста модерни ДНК анализите, та затова и такива болни твари като тия по-горе постоянно балалайкат по темата, пак да повторя - хора, дето не са прочели и една книга през живота си. Тоя даже няма идея какво е "хаплогрупа" (нарочно го питах, понеже ми беше пределно ясно, че няма понятие по темата), тръгнал, да ми коментира ДНК анализи. А за обяснения, че хрониките на Теофан Изповедник били "една жена ми каза на пазара" направо рева от смях. Това само демонстрира нагледно, как един изключително НИСКОинтелигентен човек, може да коментира някаква тема, която грам не разбира. Освен това ДНК анализите са изключително съмнителни, понеже абсолютно всички нямат нищо общо с предходните - баски, етруски, лангобарди, готи... В Украйна доказаха, че са с 80% арийски гени, между другото. Освен това, има и такива, които всъщност доказват, че сме славяни. Само дето тия изследвания естествено не се коментират грам, просто защото не им отърва истината.

Доц. Чобанов и доц. Стамов лъжат ли?

току-що, parmobil написа:

Доц. Чобанов и доц. Стамов лъжат ли?

Ми, аз не разбрах тезата им, щото и на теб просто не ти стига акъла и да я кажеш. Какво твърдят те? А и много ми е чудно, кво му обира главата по тая тема от човек, дето до преди няколко месеца ми развиваше тезата, че славяните били измислени от Екатерина Велика. Казвам ти сериозно, направо се метни от някой небостъргач. Поне ще отървеш роднините си от едно тежко бреме.

преди 2 минути, communismatic написа:

Ми, аз не разбрах тезата им, щото и на теб просто не ти стига акъла и да я кажеш. Какво твърдят те? А и много ми е чудно, кво му обира главата по тая тема от човек, дето до преди няколко месеца ми развиваше тезата, че славяните били измислени от Екатерина Велика. Казвам ти сериозно, направо се метни от някой небостъргач. Поне ще отървеш роднините си от едно тежко бреме.

Аз и твоята не разбрах. Знам само, че си подкован с руската за славяните.

P.S. Изобщо не се трогвам от простотиите ти, ама ми е интересно дали и в ежедневието си общуваш така. Сигурно си много самичък.

преди 1 час, communismatic написа:
преди 2 часа, miro20 написа:

Как беше... Колкото е по нагла лъжата, толкова повече хора ще повярват в нея..... 

Ти затова ли вярваш на всякакви фейкове? Или просто толкова ти е акъла?

Ти си прекрасен пример. 

Само рашистка пропаганда , незнание на история и тотални фейкове бълваш .

:hush:

Виждам дори не знаеш поговорката. не е за пръв път, не е зап оследен да не знаеш елементарни неща . Типично за всички промити копейкаджии  :getout: 

преди 2 минути, nikssi написа:

Пак тоя VPN - това някаква мания ще да е. 🤣

Покажи скритото съдържание

image.png.2a60b792ae088fea1ec6779bab3e1d4d.png

Не ми е мания, а казах, че може да се наложи да ползвате, за да отворите правилен руски сайт

btw, прочете ли, че още повече се орязаха услугите? Или пак си измислям?

преди 43 минути, parmobil написа:

Не ми е мания, а казах, че може да се наложи да ползвате, за да отворите правилен руски сайт

Така и не каза защо да ми трябва? Ние да не би да сме станали като комунетата от преди 10-ти и да забраянваме неправилните медии?

преди 1 час, parmobil написа:

Какво означава правилен руски сайт? Всяка медия има политика и я следва.

На кого са отрязали услугите на рашките или българите? Какво ме интересуват рашките,че да им следя живота? 

Последно това ли е смисъла на живота да пляскаме и ревем РУСКА ПРОПАГАНДА? Ставате и лягате с омраза и с мотото да борим руската пропаганда. Ами живейте си така.

Американска и прочие пропаганда няма нали така? Даже не е смешно вече. Утре като се променят везните в геополитиката ще се врътнете на 180 градуса. 

Аз ли неразбираемо пишa или вие трудно разбирате?

Давам линк към lenta.ru, който следва правителствената политика и не се отваря нормално. Аз и и руски сайтове не отварям нормално, защото ми казват руснаците, че не се намирам в правилната страна. Кое пак не е ясно?

@nikssi, ти се присмиваше за мерките за VPN , а сега се ожесточават. Лъжа ли?

• Автор
преди 6 часа, communismatic написа:

Коя е тая "истина", която някой я е заличил? Това са абсурди. Ние никога не сме били никакъв кой знае какъв фактор, че някой да иска, да ни заличава. Специално за произхода на прабългарите и изобщо нашият произход, всичко си е ясно, до толкова до колкото науката го позволява. Сега наистина са доста модерни ДНК анализите, та затова и такива болни твари като тия по-горе постоянно балалайкат по темата, пак да повторя - хора, дето не са прочели и една книга през живота си. Тоя даже няма идея какво е "хаплогрупа" (нарочно го питах, понеже ми беше пределно ясно, че няма понятие по темата), тръгнал, да ми коментира ДНК анализи. А за обяснения, че хрониките на Теофан Изповедник били "една жена ми каза на пазара" направо рева от смях. Това само демонстрира нагледно, как един изключително НИСКОинтелигентен човек, може да коментира някаква тема, която грам не разбира. Освен това ДНК анализите са изключително съмнителни, понеже абсолютно всички нямат нищо общо с предходните - баски, етруски, лангобарди, готи... В Украйна доказаха, че са с 80% арийски гени, между другото. Освен това, има и такива, които всъщност доказват, че сме славяни. Само дето тия изследвания естествено не се коментират грам, просто защото не им отърва истината.

Относно "древният" ни произход. Първите сигурни сведения за българи, както съм писал и по-горе са в "Анонимен римски хронограф" от 4 век. Никъде няма никакви сигурни доказателства за някакви по-ранни сведения. Между другото, въпросните хроники в днешно време също се преиначават, понеже ставало дума не за Зизаис, който със сарматите е съюзник на Констанций (именно по времето, когато са писани хрониките), а за някакви сведения, че всъщност синовете на Ной (от Библията) били българи. Това малко ми напомня на тезата на Спароток, че българите произвеждали водопроводни тръби за Римската империя. Изобщо... само мега невменяеми хора биха вярвали на подобни смехотворни тези. Тренев доколкото помня даже беше твърдял, че и Исус Христос бил с български корени. Ти да видиш.
Всъщност славянската теория за нашият произход няма нищо общо с комунизма и прочее, тя е върлувала особено активно още преди Освобождението. Справка - "История Славянобългарска" на Паисий Хилендарски, който в интерес на истината е повлиян от тезите на Мавро Орбини. Само да вметна, че Умния Костовист твърдеше, че славяните били измислени от Петър и Екатерина Велики. После естествено рязко изчезна от темата и спря, да отговаря... след като го подпитвах за едновремешните хронисти.
А, да... и кирилицата не е българска. Тя е абсолютно копи-пейст на гръцкият алфавит. Имаше някакъв умнокрасив тук (вероятно някой акаунт на тираджията), дето твърдеше, че в пещерата на Магурата имало български букви от преди 5000 години. Първо, там няма букви, а има руни. Руните не са букви, а знаци. И второ... как пък се реши, че тия знаци са точно български? Или всъщност май колкото там да си навържем малоумната теза.

Много глупости си надробил! Оплел си здраво конците в текста, но въпреки това на повърхността пак изплува руската пропаганда препредавана от Искра Баева и сие...🤡

Генетичните изследвания са най-точното доказателство, че ние ( БЪЛГАРИТЕ) сме типичен югоизточноевропейски народ. И мантрата, че сме славяни като руснаците е разбита на пух и прах. 

Ти ако искаш изпиши и десет страници, няма как да промениш ФАКТИТЕ! Много ви е мъка, че не сме "братя" с руснаците, ама....

преди 47 минути, parmobil написа:

@nikssi, ти се присмиваше за мерките за VPN , а сега се ожесточават. Лъжа ли?

Не виждам руснаците да са впечатлени от тия мерки. Трябва да си с два леви крака , че да не се справиш. 

преди 1 минута, nikssi написа:

Не виждам руснаците да са впечатлени от тия мерки. Трябва да си с два леви крака , че да не се справиш. 

Разбира се, но тук говорим за мерките, които предприема правителството. Нали така? Още ли ще се преструваш, че в РФ не се провежда юнашка цензура и блокиране на достъп?

преди 9 минути, parmobil написа:

Разбира се, но тук говорим за мерките, които предприема правителството. Нали така? Още ли ще се преструваш, че в РФ не се провежда юнашка цензура и блокиране на достъп?

При нас не е ли така? 

Фейсбук и цензура. Кой блокира профили и трие публикации

Въпрос на държавна политика.

преди 25 минути, nikssi написа:

При нас не е ли така? 

Фейсбук и цензура. Кой блокира профили и трие публикации

Въпрос на държавна политика.

Ама верно ли сравняваш частна компания с държавна политика? Попитай ме нещо друго, защото с руската цензура и ограничения не ти се получават примерите.

И къде видя нас в цялата ситуация? Ние сме META?

Ама верно ли сравняваш частна компания с държавна политика? Попитай ме нещо друго, защото с руската цензура и ограничения не ти се получават примерите.
А шефчето на Фейсбук призна ли си за държавна намеса в политиката на компанията по отношение именно на блокиране и изтриване на профили?

Sent from my 2211133G using Tapatalk

2026-01-31-19-49-27-www-kaldata-com-3b6d8ff10661.png
Имаше директно признание, че са го правили по поръчка. В момента вероятно го правят (може би и в по-малък размер) отново по отношение на неудобни постове.

Sent from my 2211133G using Tapatalk

преди 24 минути, parmobil написа:

Само заглавието ли прочете? Я прочети там да не споменавам коя служба е намесена. 

• Автор
преди 24 минути, parmobil написа:

Така диктуват от Кремъл. Политиката им е насочена към "полезните идиоти", основно за вътрешна консумация, но и за "външни потребители". Какво папагалят от дълги години? Капитализма (Запада) загива и той е виновен за състоянието на РФ, но те видиш ли щели да оправят нещата.

Капитализмът никога не се оправдава, а диктатурите постоянно държат обяснителни речи. Капитализмът е система на отговорността – ако фалираш, фалираш. Диктатурата е система на вината – ако тя фалира, винаги е виновен някой друг (Западът, ембаргото, шпионите).

Руския елит продава на народа „патриотизъм“ и омраза към Запада, докато самият той инвестира бъдещето на децата си именно в западните демокрации. Дъщерите и синовете на най-висшите руски чиновници (от Лавров до Песков) притежават имоти и гражданство в държави от НАТО.

Според разследвания на Фонда за борба с корупцията (ACF/FBK), докато тези политици говорят за „прогнилия Запад“ по телевизията, семействата им се наслаждават на лукс в Париж, Лондон и Ню Йорк. Нито един руски олигарх не държи спестяванията си в рубли или в банки в Пхенян или Хавана.

Всички те избират сигурността на западните банкови системи и върховенството на закона – същите блага, които отричат на собствения си народ. Това е върховният цинизъм – да караш хората да мразят света, в който ти самият си изпратил децата си.

преди 9 минути, nikssi написа:

Само заглавието ли прочете? Я прочети там да не споменавам коя служба е намесена. 

Искаш да кажеш, че руското правителство не предприема мерки за ограничаване на достъп? Явно четем различни неща.

2026-01-31-20-20-28-www-kaldata-com-9706

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.