Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

• Автор

12 литра в секунда! 1 000 000 литра на ден! Минерална вода в центъра на града, която изтича в канала!?! Вместо тази сграда да бъде модерен спа комплекс и туристическа дестинация, както в Будапеща например!!!

minwater.png

Цитат

Софийската централна баня бе затворена преди над 40 години. 20 години се рушеше в състояние на ...ремонт. После вместо да се превърне в модерен СПА комплекс - каквито например има 3 големи в центъра на Будапеща, като единият бе направен такъв от музей, у нас направихме обратното - превърнахме банята в музей. Това ако не е символ на българското комунистическо управленско скудоумие и глупост, не знам какво е. При всеки случай е символ на една окупирана от съветски манталитет отмираща държава, която бавно се превръща в музей на социалистическата разруха и безумие.

• Отговори 6,4k
  • Прегледи 243k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

преди 7 минути, БаалБек написа:

12 литра в секунда! 1 000 000 литра на ден! Минерална вода в центъра на града, която изтича в канала!?! Вместо тази сграда да бъде модерен спа комплекс и туристическа дестинация, както в Будапеща например!!!

minwater.png

Сега остана и да обясниш каква е връзката с руската пропаганда. Темата ли обърка или просто така плясссс и готово.

Бисерната орхидея на форума па изригна...

Отде да знае една преждевременно повехнала орхидея, че....

преди 18 минути, NovakJ написа:

Руската пропаганда в България е смесване на истината с лъжа, за да се създаде алтернативна реалност.

Всяка пропаганда е смесване на истина с лъжа, като не създава, а провокира създаването на алтернативна реалност...

Създават я за себе си тези, които са повярвали в пропагандата в една или друга степен....

Реалността се разбира чрез знания, а не чрез вяра....

преди 24 минути, NovakJ написа:

Твърдят се неща за които нямат никакви доказателства...

Напротив - всяка пропаганда доказва твърденията си....

Често, едни и същи факти се използват за доказване на коренно противоположни пропагандни твърдения...

Пропагандата е в интерпретацията на фактите, ползвани за доказване на твърдението...

преди 30 минути, NovakJ написа:

Езика на пропагандата е често емоционален и крайно критичен като например Западът унищожава България, или вие платени от Сорос, САЩ, ЕС, сорсоидчета и други...

Което е същото като - Русия е главният враг на България, България не се развива добре, заради руското вмешателство и платените от Кремъл български политици и обществени личности, който не е съгласен с това, веднага се обявява за - комунист, четирихилядник, русороб, ватник и т.н. и т.н.....

Или може би орхидеята има доказателства за това?

преди 37 минути, NovakJ написа:

Разпространяващата се пропаганда се опитва да ни внуши, че Западът експлоатира България и че е по-добре да сме неутрални или про-руски.

Другата разпространяваща се пропаганда се опитва да внуши, че всички беди на България са инспирирани от Русия и че е грешно да реагираме спрямо собственият си национален интерес, защото националният ни интерес съвпада с т.н. "евроатлантически интерес", квото и да значи това понятие и т.н. и т.н....

преди 43 минути, NovakJ написа:

За да се предпазим от пропагандата, трябва да четем новини от различни и надеждни източници, а не да се доверяваме на мнението на непознати, анонимни профили в мрежата!

За да се разбере кое в едно пропагандно твърдение е истина, трябва да се стремим да попълваме липсващите ни знания...

В случаи като орхидеята - това е мишън инпосибъл...

И за такива като него остава само да препотвърждават вярата си в пропагандата, под чието влияние са се оказали, чрез различни "надеждни" източници, които им казват тточно това, което искат да чуят....

Не съществува 100% надежден източник, а всеки един източник носи достатъчно ценна информация за тези, които имат необходимите знания да отсеят и анализират фактите от пропагандното им тълкуване....

преди 15 минути, БаалБек написа:

Тъкмо щях да ти напиша следното: "Сърбия има толкова голям икономически растеж , че е решила да влезе в ЕС за да си охлади малко икономиката и намали  ръста"

НО видях това:

Членството в ЕС не гарантира ускоряването на темпа на икономическия растеж, нито намаляването му ...

Като всяко членство в един икономически съюз и членството в ЕС има своите предимства и недостатъци....

Който успява да се възползва от предимствата и да парира в по-голяма степен недостатъците успява...

Румъния горе доли успя, Чехия, Полша и Унгария още повече, Словения също, Хърватия по-слабо, а ние се издънихме....

И то не заради "комунистите", "руските агенти" и т.н....

А защото очакваме всичко да дойде наготово, без да положим необходимите усилия да защитаваме собствения си интерес, разчитайки че други ще се погрижат по-добре за него, а ние е достатъчно да сме "предвидимият лоялен партньор"....

Няма такъв вариант и никога не е имало една държава да се грижи за чужди интереси....

Но....

преди 1 час, andiay написа:

Как анализираш тези графики?

Защото по отговора, който си се канила да ми дадеш става ясно, че дори не си се опитала...

И... още чакам да кажеш....

преди 2 часа, andiay написа:

Но... как да определим някой (в случая теб), който реагира с палец (т.е. одобрява) тотално малоумни постове като онези на Гост за НСИ и КФН?

Да разбирам ли, че си съгласна с малоумните му твърдения?

преди 8 минути, БаалБек написа:

Душице, сега остава да обясниш ка комунистите са виновни за туй, че днес няма "модерен спа комплекс"....

Винаги ме изумяваш как успяваш да изнамериш и покажеш най-тъпите пропагандни небивалици....

• Автор
преди 3 минути, nikssi написа:

Сега остана и да обясниш каква е връзката с руската пропаганда. Темата ли обърка или просто така плясссс и готово.

Темата си е моя и каквото преценя това ще пиша. Но по реакцията виждам, че си столичанче и нещо се засегна ли?

Ти не искаш ли в столицата на България да има ултрамодерен СПА център? Или предпочиташ да се разруши?

Ето я връзката с руската пропаганда. Промити са ви мозъците и виждате само паметници. А хората се наслушаха на ченгета и доносници, че "демокрацията ни отне много" и най-вече фразата - "Свободата създаде мафията". И това се повтаря от държаното в политическа неграмотност население от сладкопойните чучулиги на престъпния комунистически режим, за да бъде то отвратено от свободата и демокрацията. А истината е, че комунистическата държавна сигурност създаде мафията на посткомунизма, защото тя самата беше вътрешно-партийна мафия, която завладя властта и плячкоса собствеността след измамната промяна.

преди 42 минути, БаалБек написа:

Да ти я "вземат" или да ти я купят?

Точните думи на Тръмп бяха нещо такова - "Тези територии са нужни на Америка, за да гарантираме нашата сигурност. Ако трябва ще използвам и сила, за да станат наши".....

Балбучката

Ти си уникална кратуна 

Отрасъл съм до тая баня. Ти не знаеш за какво е спряха :) Но мнение даваш

• Автор
преди 1 минута, andiay написа:

Ако трябва ще използвам и сила

И после пояснил: "Финансова сила"

току-що, nikolov2020 написа:

Балбучката

Ти си уникална кратуна 

Отрасъл съм до тая баня. Ти не знаеш за какво е спряха :) Но мнение даваш

И сега какво е?

СПА?

След едно заметресение водата стана опасна и спряха спешно чешмите отвън 

Иначе тълпата която сега пълни на спирката на трамвайте беше пред банята.

Столицата ни е неспасяема, по ред причини.  Най главната е краденето от бюджета и откакто сме в ЕС.

Я провери в уики има ли столица с ВСИЧКИ ВИДОВЕ градски транспорт

Цеко Минев ни спря най-хубавия - да му благодарим :)

• Автор
преди 3 минути, nikolov2020 написа:

Най главната е краденето от бюджета и откакто сме в ЕС.

Zабрави да допишеш и:

"Демокрацията ни отне много" и "Свободата създаде мафията"

:popcorn2:

на 10.01.2025 г. в 8:15, NovakJ написа:

Ние

...?

WE don't believe you.

Къде се буташ в класа, която е на милиард долара над теб.

• Автор

Атанас Запрянов: Абсурдни руски лъжи саботират армията ни

Министърът посочва, че с дезинформация Русия води хибридна война против България. Потвърждава, че секторът на отбраната у нас е мишена на системни опити за зловредно информационно въздействие.

току-що, БаалБек написа:

И после пояснил: "Финансова сила"

Тцъ...

"Финансова и каквато сила е нужна" - бе отговора му...

Зададения му въпрос  бе - "Каква сила, финансова ли?"....

Но... да разбирам ли, че оправдаваш упражняването на финансов натиск срещу една държава от друга, за да бъде принудена да се раздели с част от територията си?

преди 11 минути, БаалБек написа:

Темата си е моя и каквото преценя това ще пиша. Но по реакцията виждам, че си столичанче и нещо се засегна ли?

Ти не искаш ли в столицата на България да има ултрамодерен СПА център? Или предпочиташ да се разруши?

Ето я връзката с руската пропаганда. Промити са ви мозъците и виждате само паметници. А хората се наслушаха на ченгета и доносници, че "демокрацията ни отне много" и най-вече фразата - "Свободата създаде мафията". И това се повтаря от държаното в политическа неграмотност население от сладкопойните чучулиги на престъпния комунистически режим, за да бъде то отвратено от свободата и демокрацията. А истината е, че комунистическата държавна сигурност създаде мафията на посткомунизма, защото тя самата беше вътрешно-партийна мафия, която завладя властта и плячкоса собствеността след измамната промяна.

Само ти си знаеш ка в главата си навързваш всичко това с факта, че 35 години след падането на комунизъма и 18 години след като сме станали член на ЕС банята не е превърната в СПА център....

Би ли посочила причинно-следствените връзки, които са те довели до заключението, че комунистите са виновни....

Въе Вършец па ли те са виновни?

А във Велинград сигурно ДПС е причината да станат "спа столицата на Балканите".....

• Автор
преди 3 минути, andiay написа:

Би ли посочила причинно-следствените връзки, които са те довели до заключението, че комунистите са виновни....

Ти сам си го написал. Ще си го прочетеш ли или да те цитирам?

преди 2 часа, andiay написа:

Казах, че сме се качили на скоростен асансьор (ЕС), но някой (тук в България) е натиснал копчетата, за да спира на всеки етаж....

Кой е този някоЙ?

А ти какво мислиш за така наречения "възродителен процес"? Това не е ли геноцид, а не възродителен процес?

Роднини са ми разказвали, че когато са били ученици преди 1989г. са имали две момичета в класа, които се казвали - Гюлхан и Ажда. Но един "прекрасен" ден учителката съобщила на класа, че вече се наричат - Галя (Гюлхан) и Адриана (Ажда). И какво са постигнали с това комунистическите пропагандатори?

Куха куха кратуна

Я ми обясни 3 и 4 лъч на метрото за 4 милиарда какво помагат за столицата ?

• Автор
преди 1 минута, nikolov2020 написа:

Я ми обясни 3 и 4 лъч на метрото за 4 милиарда какво помагат за столицата ?

Като се преместя в София ще ти разкажа. Не знам кой е кух и пита глупави неща...

@nikolov2020 нищо не казваш за "възродителния процес". Да не си участвал в него?

преди 2 минути, БаалБек написа:

Атанас Запрянов: Абсурдни руски лъжи саботират армията ни

Министърът посочва, че с дезинформация Русия води хибридна война против България. Потвърждава, че секторът на отбраната у нас е мишена на системни опити за зловредно информационно въздействие.

Честно казано, това...

Цитат

Същеверменно лъжи и слухове за предстоящо изпращане на български военнослужещи в Украйна водят до липса на военни.

Е пълна безсмислица....

1. Недостигът в числеността на армията е много преди войната....

2. Ако некой се плаши, че може да бъде изпратен да воюва когато е войник, то значи няма качества за да бъде войник, защото на войника туй му е работата и затова му се плаща.....

3. Ако не се плаши да воюва по принцип, но не иска да воюва в Украйна, значи не е съгласен с държавната ни позиция по този въпрос...

току-що, БаалБек написа:

Ти сам си го написал. Ще си го прочетеш ли или да те цитирам?

Продължаваш да четеш избирателно душице....

А така ти се губи смисъла на написаното....

преди 1 минута, БаалБек написа:

Кой е този някоЙ?

Отговорил съм в следващия ред след това, което си цитирала от мнението ми....

преди 2 минути, БаалБек написа:

А ти какво мислиш за така наречения "възродителен процес"? Това не е ли геноцид, а не възродителен процес?

Не е геноцид със сигурност....

"Възродителен процес" също....

Бе поставяне под общ знаменател и репресия над всички български турци и турчеещи се роми, поради поведението и възгледите на малцина от тях....

Адски ненужно и глупаво решение за справяне с проблем на властта по един бих казал престъпен начин....

преди 10 минути, БаалБек написа:

Роднини са ми разказвали, че когато са били ученици преди 1989г. са имали две момичета в класа, които се казвали - Гюлхан и Ажда. Но един "прекрасен" ден учителката съобщила на класа, че вече се наричат - Галя (Гюлхан) и Адриана (Ажда). И какво са постигнали с това комунистическите пропагандатори?

На теб са ти разказвали, аз съм го видял с очите си....

Докато твоите роднини са били просто свидетели, аз макар и все още ученик реагирах като заявих на учителката си, че не тя и не държавата решават кой как се казва и че няма сила, която да ме принуди да казвам Иван на Илхан, или Борис на Басри, ако те самите не се смятат за Иван и Борис...

Следствие на което бях изгонен от час, а след мен към вратата един по един се насочиха мълчаливо и 2/3 от съучениците ми....

Следствие на което се срещнах с органите на ДС за първи път по въпрос касаещ моето лично поведение...

Ако не бе директорката на училището ми (между другото върла комунистка), някои познати на баща ми и лично Александър Фол, щях да бъда съден за подстрекателство към бунт срещу народната власт и да се озова в Бойчиновци на първо време....

Но... не успях да се размина нито с т.н. "другарски съд" в училището, нито със същия в т.н. квартална ОФ организация, нито със все по-чести срещи с ДС и органите на народната милиция...

Та... това, което на теб ти разказват едни или други, кога вярно, кога не, аз и семейството ми сме го преживяли лично....

преди 2 часа, БаалБек написа:

Темата си е моя и каквото преценя това ще пиша. 

Цитат

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Няма значени кой е автора.  Приемам,че си се объркала с оная твоя любима тема. 

преди 2 часа, БаалБек написа:

Но по реакцията виждам, че си столичанче и нещо се засегна ли?

Не , не съм софиянче и не съм се засегнал.Стана ми смешно. Прав е Боко за наливането на акъл ... 

• Автор
преди 2 часа, nikssi написа:

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Понеже не си посочил тълкуване на  <<прекомерните>>  ще приема, че се заяждаш на лична основа и не си наясно с правилата на форума.

преди 2 часа, nikssi написа:

Прав е Боко за наливането на акъл ... 

току-що, БаалБек написа:

Душице, знаеш ли кой е открил силата на киноизкуството като мощно пропагандно оръжие?

Киното никога не е било оръжие на истината....

преди 19 минути, БаалБек написа:

защо на снимката дето американците са кацнали на луната се   вее американското знаме и на заден фон е луната ?

Колкото хамериканците са стъпвали на Луната, толкова и е имало нещо в Буча... Ама Баалбек... в смисъл, знаем си я... толкова може момичето.

преди 1 минута, communismatic написа:

Колкото хамериканците са стъпвали на Луната, толкова и е имало нещо в Буча... Ама Баалбек... в смисъл, знаем си я... толкова може момичето.

Продължаваш да лъжеш! Ако поискам доказателства, че Американци не са стъпвали на луната или че не е имало нищо в Буча.... няма да ни представиш! Това доказва, че лъжеш.

преди 4 минути, communismatic написа:

Много пъти съм ви опровергавал рашистката малоумна дезинформация около Буча, Ирпень, Мариуполь и т.н.

Масовите гробове , терор и геноцид срещу цивилни  са факт, ООН и др организации трупат ли трупат постоянно доказателства за военните престъпления на рашистите .

:hush:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.