Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

• Автор
преди 14 минути, Proshark написа:

И за Украйна...Всъщност новите умнокрасиви идиоти твърдят,че именно Сталин е нападнал Украйна..и че всъщност Путин довършва делото....

Леко си изтрещял! Давай с медикаментите, заедно с @communismatic.

Думите на руските фашисти, отдавна нищо не значат. Не е като в България - "казана дума - хвърлен камък"; "Дума дупка не прави". Затова нямаме нищо общо с този измислен народ- руския. Те все още не са се оформили като една нация.

Лъжите и подлостта. Винаги последни във времето.

21 декември 2021 г.: "Въоръжените конфликти, кръвопролития абсолютно не са наш избор, не искаме такова развитие на събитията", заяви Владимир Путин. https://www.rbc.ru/politics/21/12/2021/61c1bbfd9a7947745e70ed5b

28 януари 2022 г.: "Ако зависи от Руската федерация, няма да има война." Ние не искаме война", заяви Сергей Лавров. https://www.rbc.ru/poli…/28/01/2022/61f3a5139a79475af40b2da2

10 февруари 2022 г. (ТАСС): Русия не планира агресивни действия спрямо Украйна, заяви директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация Сергей Наришкин: „Русия няма и няма никакви агресивни планове спрямо Украйна. "

Напоследък в западните страни, както и в Киев, има изявления за евентуално руско "нашествие" на украинска територия. Говорителят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече подобна информация празна и неоснователна провокация на напрежение. Той подчерта, че Русия не е заплаха за никого. https://tass.ru/politika/13665723

10 февруари 2022 г. (ТАСС, анализи): "Агресията на Русия срещу Украйна" като пример за фалшива политика":

"Фалшивите новини отдавна не са новост, а добре развита технология. Днес се занимаваме с една напълно нова реалност - време е за фалшива политика, базирана на фалшиви разкази, но преследва много реалистични цели. Именно фалшивата политика демонстрира целия дискурс на западните лидери и медии за предполагаемата предстояща руска инвазия в Украйна. Всичко, което чуваме и виждаме по тази тема, целият комплекс от действия и имитации на действия са всичките му компоненти.

Ежедневни изявления на президента на Съединените щати Джо Байдън и върховния представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел относно ужасните западни санкции, които Предупрежденията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за укрепване на източния фланг на алианса и готовността му да накара Русия да „плати висока цена“ за Словални и непоследователни отговори на САЩ, НАТО и ЕС на конкретни предложения на Руската федерация за европейската сигурност. "Мирното посещение" на френския президент Еманюел Макрон в Москва и Киев

Всичко е фалшива политика.

При всичко това никой не може ясно да отговори на основния въпрос: защо Русия би нападала Украйна? В Брюксел, Вашингтон, Варшава и Лондон се чуват три варианта: да унижат НАТО и Запада; да накажат Киев; да спасят Донбас.

Много експерти обаче са съгласни, че унижението на Запада повече, отколкото вече е направил, е малко вероятно. Да накаже Киев с окупация и да поеме възстановяването на напълно фалирала държава, която според Европейската комисия е „изяла“ над 17 милиарда евро субсидии от 2014 г., без да броим парите на МВФ, е безинтересна перспектива. Да спасим Донбас - да, определено; но ще е необходимо да спасим само, когато Киев реши да нападне.

Цялата история с военната истерия около Русия явно може да се развие само при два сценария сега. Сценарий първи: Киев ще си изгуби нервите, а той ще реши за някаква провокация в Донбас, на която Русия ще е трудно да не отговори военен начин, последван от нов обрат на вече интензивна конфронтация между Руската федерация и Запада, който така или иначе няма да стигне до военен. Сценарий втори: нищо няма да се случи, а Джо Байдън, под хор на други западни лидери, ще обяви голямата си дипломатическа победа.

Киев на първо място може да реши да агресира, като вярва, че Русия няма да отговори. Вторият вариант просто потвърждава, че цялата история на руската агресия е един безкраен фейк. https://tass.ru/opinions/13666719

15 февруари 2022 г. (ТАСС): "Руският президент Владимир Путин понякога се позовава с хумористично на съобщения с дати на предполагаемата планирана руска ин "Това каза пред журналисти говорителят на държавния глава Дмитрий Песков във вторник, обяснявайки, че е невъзможно да се отнася с разбиране към подобна "маниакална информационна лудост".

"На такива (репортажи за датите на предполагаемата планирана руска инвазия в Украйна - заповядайте. ТАСС) Трудно е да се отнесеш към разбирането. Понякога [Путин] дори се шегува - иска да разбере дали някъде по часовника е публикуван точният час, когато ще започне войната", заяви говорителят на Кремъл. https://tass.ru/politika/13711311

Патологични лъжци.

Това е всичко, което трябва да знаете за Русия

преди 7 минути, communismatic написа:

И аз си чакам отговора на въпроса. Докажи поне веднъж, че не си малоумна, за каквато болшинството от пишещите тук те смятат.

Правиш неуспешни опити да изместиш темата за руската пропаганда в друга посока. Следващия път пак пробвай. Успех.

:popcorn2:

• Отговори 6,4k
  • Прегледи 243,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

• Автор
преди 3 минути, communismatic написа:

Баалбек? Кво стана с отговорите на въпросите ми? :) 

Задай го пак, за да не стане аз да пиша за нещо, което не си имал предвид.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Задай го пак, за да не стане аз да пиша за нещо, което не си имал предвид.

Е, нали уж си чела книгата? Твърдиш, че много знаеш историческите факти а-у... Значи няма проблеми? Поне докажи, че не си с акъл на катеричка, както те мисли всеки тук. :) 

• Автор
току-що, communismatic написа:

Е, нали уж си чела книгата? Твърдиш, че много знаеш историческите факти а-у... Значи няма проблеми? Поне докажи, че не си с акъл на катеричка, както те мисли всеки тук. :) 

Ще си напишеш ли въпроса или не?

току-що, БаалБек написа:

Ще си напишеш ли въпроса или не?

Пак ли? Ти верно ще излезеш бавноразвиваща...

Защо вярваш в тезата на Виктор Суворов, че Сталин е искал, да напада Хитлер, но Хитлер просто го е изпреварил. Какви са историческите факти от тоя период, на какво се уповаваш. Много интересно ще ми е, да узная...

Какво правят нашите управляващи, че България, да не излезе като победена от войната, че и в един даден период срещу всички велики сили? Нали все виниш Сталин, че ни е окупирал... Какво са направили управляващите, та да предотвратят всичко това?

А, да. И кои са тия "северномакедонци", за които говориш в предния път? Много ми е чудно, наистина...

• Автор
преди 1 минута, communismatic написа:

Защо вярваш в тезата на Виктор Суворов, че Сталин е искал, да напада Хитлер, но Хитлер просто го е изпреварил.

Защото Сталин е струпал войски по западната си граница, като е мислел, че Хитлер ще атакува първо Великобритания. Това е била измамата на Хитлер, който е дезинформирал Сталин, а са били съюзници, но са се надлъгвали.

И двамата са кръвожадни сатрапи. Национал-социализма и комунизма са почти едно и също нещо с превес на болшевишките извращения.

преди 5 минути, communismatic написа:

И кои са тия "северномакедонци", за които говориш в предния път?

Като погледнеш картата ще видиш  кои са северномакедонците. Които са облъчени от руска и сръбска пропаганда.

А твоето мнение?

преди 2 минути, БаалБек написа:

Защото Сталин е струпал войски по западната си граница, като е мислел, че Хитлер ще атакува първо Великобритания.

Глупости на търкалета. Струпани са войските, понеже отбранителната линия "Сталин" ще се мести напред заради новата граница след пакта "Рибентроп-Молотов". Не случайно те питах, понеже исках, да ти видя акъла докъде ти стига...

преди 3 минути, БаалБек написа:

Като погледнеш картата ще видиш  кои са северномакедонците.

Ми аз гледам картата и не виждам по време на Втората световна война, да има такива...

преди 4 минути, БаалБек написа:

А твоето мнение?

Моето мнение е, че си с акъл на земноводно. Общо-взето, това е... Относно тезите на Суворов, писал съм доста обширни постове по-назад в темите. Ако толкова те интересуват.

Не съм искал дискусия с теб, искам просто да те гавря... Доставя ми огромно удоволствие.

Тъй... И? Какво правят нашите управляващи за да не нахлуе чичо Джо тук? На тоя въпрос нещо не си отговорила...

Тъй... И? Какво правят нашите управляващи

Смеят ти се...😂

Вагона с книги които спомена, май си го сънувал...😂

• Автор

Не съм искал дискусия с теб, искам просто да те гавря... Доставя ми огромно удоволствие.

И какво изгаври? Даже не можеш да се аргументираш. Две нормални изречения да напишеш,ако не ползваш chatgpt или deepseek.

Като те затапят така пишеш. Неможеш да ме обориш и злобееш.

Глупости на търкалета.

image.png

току-що, БаалБек написа:

Неможеш да ме обориш и злобееш.

Ми ти не си наясно каква е тая отбранителна линия "Сталин", за какво оборване говориш? Аз те питам, на базата, на какво си стигнала до тоя извод, че Хитлер е изпреварил Сталин, ти ми даваш някакъв отговор, дето просто е официалната версия на книгата. Ти дори не си я и отваряла въпросната книга. Гаранция! Я кажи за бързите танкове като толкова знаеш? Нали искаш, да влезем в дискусия? Кажи ми какво е обяснението на Суворов за бързите танкове. Умишлено не посочвам кои са те, искам да й гледам сеира.

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Вагона с книги които спомена, май си го сънувал...

Джокович, смятам да ти постна сюрията от реагирания, която плясна за по-малко от 2 минути след поне 25 от моите постове, ама не знам... да не вземеш пак да си направиш нов акаунт? Влизам ти в положение просто. Толкова много ли ме мразиш? Гаврата ще продължи, не се безпокой...

преди 4 минути, БаалБек написа:

И какво изгаври?

Не "какво", а "кой". Почти всекидневно теб. Пак да повторя - доставя ми отгромно удоволствие. Елементарните хора винаги трябва да бъдат сочени с пръст и да бъдат мачкани. :) 

• Автор

Ми ти не си наясно каква е тая отбранителна линия "Сталин", за какво оборване говориш? Аз те питам, на базата, на какво си стигнала до тоя извод, че Хитлер е изпреварил Сталин, ти ми даваш някакъв отговор, дето просто е официалната версия на книгата. Ти дори не си я и отваряла въпросната книга. Гаранция! Я кажи за бързите танкове като толкова знаеш? Нали искаш, да влезем в дискусия? Кажи ми какво е обяснението на Суворов за бързите танкове. Умишлено не посочвам кои са те, искам да й гледам сеира.

Виждам, че нямаш смелост да пишеш твои съждения. Ти мъж ли си или стар чичак, които е свикнал Партията да мисли вместо теб?

Гаврата ще продължи, не се безпокой...

Знам, нали затова съм тук -да ти се смея...😂

• Автор
преди 4 минути, communismatic написа:

Елементарните хора винаги трябва да бъдат сочени с пръст и да бъдат мачкани.

Щом пишеш така, то значи лично си го изживял. И продължават болките - отзад. Така ли е?

току-що, БаалБек написа:

Виждам, че нямаш смелост да пишеш твои съждения. Ти мъж ли си или стар чичак, които е свикнал Партията да мисли вместо теб?

Съжденията ти ги написах, питам те, какви са тия "бързи" танкове, за които той говори? Абсолютно на всеки въпрос който си ми задала съм ти отговорил, щото за разлика от теб съм чел измишльотините на Резун. Питам те, какви са тия "бързи" танкове, за които пише Виктор Суворов?

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Знам, нали затова съм тук -да ти се смея

Принципно 90% от хората тук се смеят на теб, а останалите 10 са на твоят акъл, ама... щом така си решил, няма проблеми. 😆

Принципно 90% от хората тук се смеят на теб, а останалите 10 са на твоят акъл, ама... щом така си решил, няма проблеми. 😆

Сигурно вече си разбрал, че не се засягам от обиди написани от такива като теб - дето няма с какво да мислят? 😂

• Автор

Съжденията ти ги написах, питам те

Не си написал нищо. Аз ти написах какъв е замисълът на сталин и хитлер.

Ти написа - "глупости на търкалета"

Само това ли можеш? И с това ме обори или сам се направи за смях. 

току-що, ДзВяРа! написа:

Сигурно вече си разбрал, че не се засягам от обиди написани от такива като теб - дето няма с какво да мислят? 😂

Ама те обидите са от почти всички, там е работата. И очевадно е, че се засягаш, понеже последният път след като те гаврех, че си качил видеоклип в YouTube канала си снимайки тоя форум, направо си изтри профила. Тъй, че... разправяй ги тия глупости на някой друг. 😆

Не си написал нищо. Аз ти написах какъв е замисълът на сталин и хитлер.

Ти написа - "глупости на търкалета"

Само това ли можеш? И с това ме обори или сам се направи за смях. 

Сляд това се радва, че му се смеем и дори се похвали в темата за войната. 😂 Смятай колко е млум...😂

Аз ти написах какъв е замисълът на сталин и хитлер.

Да, де... Замисъла на Сталин е отбранителната линия, да бъде преместена. Това е обяснението защо техниката е струпана по границата. А не, че е щял да го напада. Който е чел и две книги през живота си би се уповавал на документи, а не на логически съждения. Суворов не се уповава на никакви документи, а на свои си логически размишления. Сигурен съм, че и това не го знаеш, та... поне да научиш нещо.
Кажи за "бързите" танкове... Да питам още 20 пъти, ако трябва?

• Автор

Замисъла на Сталин е отбранителната линия, да бъде преместена. Това е обяснението защо техниката е струпана по границата. А не, че е щял да го напада.

Ти да видиш. Същото като Путин, а? Правят учение до границата с Украйна, а?

Виждаш ли се каква си ливада. Само чичак облъчен с руска пропаганда и чел само руска "история" може такива елементарни изводи да направи.

Няма как руската пропаганда да си признае, че хитлер е надлъгал сталин. 

Видях ти знанията. Смешко.

преди 7 минути, ДзВяРа! написа:

Сляд това се радва, че му се смеем и дори се похвали в темата за войната. 😂 Смятай колко е млум...😂

Смешник

Само чичак облъчен с руска пропаганда и чел само руска "история" може такива елементарни изводи да направи.

Смяташ ли тая година, да ми отговориш на въпроса за "бързите" танкове? Разбрах, че и идея си нямаш, какво е "отбранителна линия Сталин", поне докажи, че изобщо си отваряла книгата на Виктор Суворов? Щото до момента... освен, да се излагаш, друго не правиш. Благодаря за вниманието, чакам си отговора на въпроса...

• Автор

Смяташ ли тая година, да ми отговориш на въпроса за "бързите" танкове?

Ти отговори ли ми? Само едно измислено:

преди 8 минути, communismatic написа:

Замисъла на Сталин е отбранителната линия, да бъде преместена. Това е обяснението защо техниката е струпана по границата. А не, че е щял да го напада.

Последно били ли са хитлер и сталин съюзници? Правили ли са заедно паради? Искали ли са да завладеят заедно Европа? хитлер надхитрил ли е сталин, като го е заблудил, че ще атакува първо Великобритания и онзи малоумник от грузински произход се е хванал на въдицата? Вярно ли е, че за периода 1939-1941 СССР доставя на нацистка Германия нефт, зърно, каучук и други суровини, подпомагайки германските военни усилия срещу Великобритания и Франция? Вярно ли е, че руснаците са помогнали за ремонта на повредените немски военни кораби и са позволили на самолетите на Луфтвафе да зареждат гориво на съветските летища?
Вярно ли е, че в замяна Германия предостави на СССР машини, промишлени технологии и прототипи на оръжия?

Смешко научи си урока и ела пак!

Достатъчно за смях стана!

току-що, БаалБек написа:

Ти отговори ли ми?

Отговорих ти, да. Това е причината, да има струпана техника на границата. Просто след пакта "Рибентроп-Молотов" отбранителната линия Сталин, трябва да се премести напред, това е и причината техниката да е по границата. Ама откъде да ги знаеш тия неща...

Чакам си отговора на въпроса за "бързите" танкове, щото и бавноразвиващ прозря, че изобщо не си и отваряла книгата на Виктор Суворов. :)

Последно били ли са хитлер и сталин съюзници?

В известен смисъл - не.

Вече отговорих на Мичигън (долу-горе сте на един акъл) относно въпросния пакт...
Пакта "Рибентроп-Молотов" е просто един формален акт, с който се цели и от двете държави, просто да си дадат малко време. Тоя пакт е от особено важно значение за СССР, понеже в държавата е проведена поредната чистка, която особено тежко засяга ръководните структури в РККА. Oтделно от това има сериозен недостиг на персонал (особено команден) на всички нива, което само се задълбочава още и още от чистките. Отделно има и недостиг на боеприпаси, въоръжение, екипировка, техника и т.н. Това ясно си проличава по време на Финската война.
Какво е положението в цяла Европа преди пакта "Рибентроп-Молотов" и защо е толкова важен за Германия и СССР? В Испания се води гражданска война като общо-взето цяла Европа подкрепя "франкистите", къде директно (Германия и Италия не спират, да ги снабдяват с оръжие през Португалия), къде индиректно. Това е първият пряк сблъсък между двете държави, понеже Сталин е в опозиция и подкрепя републиканците. Вторият сблъсък (макар и индиректен) е когато Германия, Италия и Япония подписват антикоминтерновият пакт, който естествено е насочен срещу СССР. Тъй... Отделно от всичко това, както се вижда и с просто око... Великобритания, Полша и Франция очевидно нямат нищо против военните интервенции на Адолф Хитлер и дори жертват Чехословакия, подписвайки Мюнхенското споразумение през 1938-ма, което както и да го погледнем е един успешен техен опит, да насочат мустакатото фюрерче към нападение над СССР. Отварят му фронта, а на всичкото отгоре даже му предоставят и възможност швабите, да се индустриализират военно чрез чешката индустрия. Очеизбождащо никоя велика сила не желае никаква конфронтация с Германия към този момент, Хитлер си прави каквото си поиска и никоя от тях не смее, да гъкне. Сталин на няколко пъти предлага своите услуги в опити да се спрат най-сетне нацистките набези, но всички негови опити са отхвърлени. И не случайно...
Тъй... Какво се получава на практика? СССР буквално е в тотална изолация, СССР е обграден отвсякъде. Още повече, че по това време започват и война с японците. От германска страна... пък се вижда, че Вермахта като цяло не е в отлично положение, чисто технически, чисто ресурсно... те също имат своите проблеми и им трябва време, да се дошлифоват. Та... така се случват нещата. Сталин даже маха Максим Литвинов, понеже е евреин, та слага на негово място Вячеслав Молотов.
Изобщо договаряне между Хитлер и голямата славянска държава ми звучи супер комично. Остави, че фактически е тотално невярно, но той дори в собствената си книга "Моята борба" вини за всички земни грехове славяните и евреите. Това е хубаво да го прочетат всички негови фенове в България, а те хич не са малко. Нали ни бил дал възможност, да си върнем едновремешните територии. Това според разни лоботомирани индивиди...

• Автор
преди 4 минути, communismatic написа:

Изобщо договаряне между Хитлер и голямата славянска държава ми звучи супер комично

Не е важно как на теб ти звучи. Защото главата ти кънти от кухота и не може да чуе и види фактите.

А пък това измислено нещо, като славянска държава - хептен куха фраза, без съдържание. русия все още не се оформила като нация. Путин прави опити, но за сега неуспешни. Затова рашистите не могат да понасят европейците. Всички си имат национална идентичност, само рашистан краде и преправя история за да се самоопредели като нация.

Чао Смешко!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.