Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шествие за парламентарна република в ЕС и НАТО

Featured Replies

преди 19 минути, insec написа:

и да се поддържате ей, да не ги забравиш - цървули във Франция продават ли, че ще имат нужда?

ам педерашки мурзилки кво да ги прайш. :speak:

педерашките мурзилки сте завлядани от 5G, световното правителство, рептилите, харп, извънземните, ваксините с чипове, криптовалутите и .... бе дълга и широка, как ще ви освободи путятя не го виждам, баят работа го чака.

пращай от Франция - на адрес руZкото посолство, получател нейно превъзходителство, другарката мутрафонова.

никой не е отнел правото педерашките мурзилки да се изметете у на майка ви руZията - още повече путятя ви очаква официално със широко отворени ковчези.

Това е то да си явно да евроатлантик, осцвъкан до ушите в собствените си екскраменти, вместо да си по-нисък от тревата от срам гордо пъчиш гърди.

Грусни сте и сте анти-българи, точка.

• Отговори 176
  • Прегледи 11,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Вече стаа ясно - и ти си от ПП - Продължаваме с Простотиите!

• ivottoshev
    ivottoshev

Амаааа, ние сега не сме ли "парламентарна република в ЕС и НАТО" ?!?   "на 2 юни - Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България" Свобода и независимост от какво

• Не съм го рисувал аз това, попадна ми снощи, но е съвсем на място. Ако питаш мен брака вече е консумиран, затова сега искат да перат чаршафите.  

Публикувани изображения

• Автор
преди 10 минути, Soviet Soldier написа:

....чичко Сорос, който ви и храни.

чичко ти Сорос вече е неспособен сам да се храни, тъй че нещо ти е закъсняла информация - осем години лапа мухи, сега ревеш, че ти ограничили руZката пропаганда и няма откъде да черпиш пресни опорки за фашистките си идеи. :getout:

преди 12 минути, Soviet Soldier написа:

Какво ни дадоха вашите господари?

свободата да се изметеш у на майка ти руZията, като толкова я обичаш.

преди 4 минути, Гражданин написа:

Ако се интересуваше от отсрещната страна на фронта, щеше да знаеш цялата фалшивост на твоята страна на фронта. Не виждам в мненията ти никаква допускливост на фактите.

Ето това е лошото на цялата работа, че тя е точно като нашата българска работа - И от едната и от другата страна чуваме 'Ние сме добрите, ония са лошите, ние казваме истината, онова на ония е пропаганда...".
Затова стигнахме и до там че в 21ви век ни налагат цензура.
Ясно че на големите сили им трябва послушна рая, но защо има хора които весело и с охота приемат тази роля и дори викат "Ооо ние сме свободни"?

• Автор
преди 3 минути, Bubbles написа:

.... вместо да си по-нисък от тревата .....

като педерашките байтошовски мурзилки, които са избивали българи без съд и присъда, че да се подмажат на масов убиец номер едно в световната история - не, мерси. Снишавай се там и мечтай за руZки бомби над български градове. :tease2:

преди 4 минути, insec написа:

свободата да се изметеш у на майка ти руZията, като толкова я обичаш.

Измети се ти в краварника като толкова го обичаш!
Но явно нямаш стинки за рейса до града да идеш, пък какво остава чак до САЩ.
Нищо де, то нали Враца ви е Ню Йорк. 🤣

преди 1 минута, insec написа:

като педерашките байтошовски мурзилки, които са избивали българи без съд и присъда, че да се подмажат на масов убиец номер едно в световната история - не, мерси. Снишавай се там и мечтай за руZки бомби над български градове. :tease2:

И днес има много за избиване, малко е било явно навремето, Радев да връща президентската република и да отваря Белене, тъкмо ще се научиш какво е работа вместо да кесиш цял ден по форумите.

• Автор
преди 2 минути, Bubbles написа:

Измети се ти в краварника като толкова го обичаш!

не мерси - не го обичам толкова, обичам България, за това съм останал да живея тук, а не в гадната западна Европа, като да речем Франция. Снишавай се!!!

преди 5 минути, Bubbles написа:

Ето това е лошото на цялата работа, че тя е точно като нашата българска работа - И от едната и от другата страна чуваме 'Ние сме добрите, ония са лошите, ние казваме истината, онова на ония е пропаганда...".
Затова стигнахме и до там че в 21ви век ни налагат цензура.
Ясно че на големите сили им трябва послушна рая, но защо има хора които весело и с охота приемат тази роля и дори викат "Ооо ние сме свободни"?

Ами аз гледам да не съм непропускваем, но ако някой тръгне да ми говори как по бай тошово време беше по-добре... какво да ти кажа?

Меря нещата според разума си до колкото мога и не ми се живее руски живот, повече ми се живее западен, уреден. Не ме е страх ако заради това ще има "джендъри". В момента България е като една малка Русия. С мутрите, ченгетата, политиците, законите. С малката разлика, че поне сме в ЕС. Излезем ли от ЕС, както много копейки искат, тогава какво ще стане? Ти го казваш, на големите им трябва послушна рая, по-добре послушни на ЕС/американците, от колкото послушни на Путин и да сме пиксели на манифестациите, да има военни паради и властта да се наследява. Преди ЕС не помниш ли каква мизерия беше? Заплати по 300 лева, всичко разбито навсякъде. Ся горе-долу кретат нещата. ЕС ни позакърпи на много места.

преди 2 минути, Гражданин написа:

Ако се интересуваше от отсрещната страна на фронта, щеше да знаеш цялата фалшивост на твоята страна на фронта. Не виждам в мненията ти никаква допускливост на фактите. Или си твърдоглав, или си трол. И в двата случая е загубена кауза. Та ти дори не се опитваш да кажеш нещо, само присъствено се записваш в темата, за да твърдиш стандартните глупости за наличието на някаква нелепа цензура въпреки че можеш да си пишеш и говориш каквото си искаш. И дори да беше така, все едно пък че в Русия има свобода на словото.

Все едно в тоя коментар за себе си говориш. 

И какво като може да пишеш тук? Изобщо не им пука. Цензурата е изразена в крупен мащаб. Не е възможно да си влиятелен видео блогъри, да имаш голяма аудитория и да не те възпрепятстват по всякакъв начин.
Трият се клипове, канали, и така нататък. Пълно е с телевизионни канали, които по цял ден промиват мозъците на хората с про-западзна пропаганда, но колко отразяват обратната гледна точка? 

Двойните стандарти са очевадни, англосаксите използват икономическите си бухалки, за да принуждават държави като нашата да се водят по постановките им. Какви санкции бяха наложени на САЩ, когато нахлу незаконно, примерно в Ирак? Колко държави се изредиха да блъскат Ирак с оръжие, за да се защити от агресора? В колко спорта, американските състезатели бяха лишени от право да участват? Колко американски медии бяха закрити? 

А ето малко статистика - доларовият дял в, резервите, активите и разплащанията рухна от 73% през 1991, до 47% в края на 2022г. и тази негативна тенденция продължава. БВП на БРИКС надмине това на Г7. Учете руски и китайско, другари и другарки. Ако нещата продължават да вървят в същия дух, тези езици силно ще ви се пригодят. Така де, ако сме живи, защото болните извратеняци на чело на западните страни, може да пожелаят да завлекат целия свят след себе си в ада, стартирайки ядрен конфликт с Русия или Китай. 

Още един пример, за двойните стандарти на англосаксонските неоколонизатори - това е различното отношение към сепаратизма. Нямаха против да отрежат Косово от Сърбия, нямаха против сепаратизма в СССР и Югославия, нямаха против сепаратизма в Китай, и даже за малко не разпалиха война с китайците, но този в Украйна не им се понрави. А терора над кюрдите в Турция? Защо не подкрепят и независим Кюрдистан? Това е 40 милионен народ без държава, окупиран и тероризиран от турците, и до днес, както са били страни като, България, Гърция, Армения и много други.

Англосаксите нямат партньори, или се подчиняваш, или те задушават по всеки възможен начин, санкции, създаване на въоръжена опозиция, уж граждански конфликти, в които вкарват оръжие и наемници, а ако и това не им се получи, се намъкват директно сами. Последният пример е съвсем пресен - Сирия! Още американците държат окупирани сирийски територии, от които крадат петрол и в момента. 

преди 7 минути, Гражданин написа:

Ами аз гледам да не съм непропускваем, но ако някой тръгне да ми говори как по бай тошово време беше по-добре... какво да ти кажа?

Меря нещата според разума си до колкото мога и не ми се живее руски живот, повече ми се живее западен, уреден. Не ме е страх ако заради това ще има "джендъри". В момента България е като една малка Русия. С мутрите, ченгетата, политиците, законите. С малката разлика, че поне сме в ЕС. Излезем ли от ЕС, както много копейки искат, тогава какво ще стане? Ти го казваш, на големите им трябва послушна рая, по-добре послушни на ЕС/американците, от колкото послушни на Путин и да сме пиксели на манифестациите, да има военни паради и властта да се наследява. Преди ЕС не помниш ли каква мизерия беше? Заплати по 300 лева, всичко разбито навсякъде. Ся горе-долу кретат нещата. ЕС ни позакърпи на много места.

Всеки трябва да мери, да гледа всички възможни страни, така се прави.
Никой обаче не може и няма право да лепи етикети "Това е само добро" "Това е само лошо", такъв филм няма, всяка монета си има страни.
Уважавам позицията ти и това че имаш такава.

Колкото до джендъри нямам нищо против тези...
...хмм... твари, стига да не ги завират при децата.

Излизане от ЕС? Това не трябва да се случва. Уж чета новини от България, но не съм попадал на информация да стои такова нещо на дневен ред и се надявам наистина да е така.

преди 25 минути, insec написа:

не мерси - не го обичам толкова, обичам България, за това съм останал да живея тук, а не в гадната западна Европа, като да речем Франция. Снишавай се!!!

Е като не го обичаш толкова защо плачеш толкова за него? Нещо няма логика.

преди 2 часа, Soviet Soldier написа:

И какво като може да пишеш тук? Изобщо не им пука. Цензурата е изразена в крупен мащаб. Не е възможно да си влиятелен видео блогъри, да имаш голяма аудитория и да не те възпрепятстват по всякакъв начин.
Трият се клипове, канали, и така нататък. Пълно е с телевизионни канали, които по цял ден промиват мозъците на хората с про-западзна пропаганда, но колко отразяват обратната гледна точка? 

И как като има цензура съм запознат с всичките ви опорки? Смея да твърдя, че всичките ви опорки могат да бъдат оборени. Смятам, че Путин постъпи неразумно. Уж такова разузнаване, уж втората армия в света, уж империя, а сякаш не ползва интернет и се е заобиколил с ласкатели, които му носят в папки новините за успехите на фронта и крият за мащабите на корупцията в страната му. Не знам какви клипове се трият, освен ако не са явна пропаганда. В youtube е пълно с клипове от руската пропаганда, показваща наци детски лагери в Украйна и какво ли не, не виждам да се трият. Пиши си nazi children in ukraine и се радвай на резултати. Това ли ти е липсата на гледни точки? Но какво от това? Значи ли, че и някой ден тук ще трябва да дойдат да ни денацифицират, защото има ултраси татуирани със свастики, които крещят много, но са малцинство?

Двойните стандарти са очевадни, англосаксите използват икономическите си бухалки, за да принуждават държави като нашата да се водят по постановките им. Какви санкции бяха наложени на САЩ, когато нахлу незаконно, примерно в Ирак? Колко държави се изредиха да блъскат Ирак с оръжие, за да се защити от агресора? В колко спорта, американските състезатели бяха лишени от право да участват? Колко американски медии бяха закрити? 

Американски медии не гледам, повечето неща си намирам в нета. И да вярваш на RT е като да вярваш безпрекословно на CNN. Ти излежда си само против САЩ, нямаш никаква критика към Русия и официалния ѝ наратив. Не търсиш истината някъде по средата, впуснал си се в защита на отечеството си. То си ти личи и по никнейма, съветски войник само дето когнитивния дисонанс е в това, че си го написал на "англосакски". 😂

А ето малко статистика - доларовият дял в, резервите, активите и разплащанията рухна от 73% през 1991, до 47% в края на 2022г. и тази негативна тенденция продължава. БВП на БРИКС надмине това на Г7. Учете руски и китайско, другари и другарки. Ако нещата продължават да вървят в същия дух, тези езици силно ще ви се пригодят. Така де, ако сме живи, защото болните извратеняци на чело на западните страни, може да пожелаят да завлекат целия свят след себе си в ада, стартирайки ядрен конфликт с Русия или Китай. 

Не ме интересува никакво БРИКС. Какво е дал той до сега? Определено не си комуникира визията за света добре, защото нищо не знаем за него. Една с друга тия държави само биха се изпокарали. Този съюз е силно зависим от Китай, който често диктува другите в групата в името на своите интереси. Трето, държавите които са в него са доста разбити като стандарт на живот на хората. Не успява да реформира живота на хората в своите държави, а ще тръгва да бори други съюзи. Ми тя и Индия е супер сила ама хората ѝ тънат в беднотия. По същия начин и народите в другите членки на този съюз. Ей само от тия факти ми е достатъчно да знам, че БРИКС е далеч от това да завладее света, първо трябва да си оправят собствените проблеми, после да тръгнат да завладяват. В момента САЩ, ЕС, НАТО... Това са съюзите, които ни трябват и които ни помагат. С другото от третия свят нямаме нищо общо и не бива да имаме.

Още един пример, за двойните стандарти на англосаксонските неоколонизатори - това е различното отношение към сепаратизма. Нямаха против да отрежат Косово от Сърбия, нямаха против сепаратизма в СССР и Югославия, нямаха против сепаратизма в Китай, и даже за малко не разпалиха война с китайците, но този в Украйна не им се понрави. А терора над кюрдите в Турция? Защо не подкрепят и независим Кюрдистан? Това е 40 милионен народ без държава, окупиран и тероризиран от турците, и до днес, както са били страни като, България, Гърция, Армения и много други.

Стига whataboutисми. Неоколонизатори не знам си какво си... Не ме интересуват държавите извън западния свят, в който сме и ние. Най-добре е да поддържаме добри търговски и кутлурни отношения с тях, но в никакъв слуай да не ставаме зависими от БРИКС-МИКС и тем подобни съюзи на далеч от нашето цивилизационно и културно развнище народи. Не знам за теб, но аз не смятам, че имаме нещо общо ни с кюрди, ни със северно корейци, ни с китайци и т.н..

Англосаксите нямат партньори, или се подчиняваш, или те задушават по всеки възможен начин, санкции, създаване на въоръжена опозиция, уж граждански конфликти, в които вкарват оръжие и наемници, а ако и това не им се получи, се намъкват директно сами. Последният пример е съвсем пресен - Сирия! Още американците държат окупирани сирийски територии, от които крадат петрол и в момента. 

Ми да, що не? Русия се провали да бъде обединителка на славянските държави, тогава какво трябва да правим? Да седим и да мизеруваме с евразийските народи поробени от наследствени диктатори и техните приближени, с нисък стандарт, без свобода на словото и със ширеща се мизерия и затворени граници. Тук не е Туркменистан.

преди 2 часа, Bubbles написа:

Излизане от ЕС? Това не трябва да се случва. Уж чета новини от България, но не съм попадал на информация да стои такова нещо на дневен ред и се надявам наистина да е така.

Това им е на дневен ред. Цялата тази истерия около истамбулски конвенции, джендъри, норвежци, гмо, кемтрейлс... всички тия конспирации са част от пропагандата срещу западния свят. И набира сила. Ако успеят да ни изкарат от ЕС, ще му отворят една голяма рана. По времето на соца щяха да ни правят 16та република. Не е далеч от възможностите. Паметниците на окупацията още си стоят и чакат "от векове за векове". Стратегията на Русия е да превърне Черно море във свое вътрешно езеро. България им трябва да бъде една Беларус на Балканите, подчинена е безгласна буква с нисък стандарт, за да не се надигне много населението. Колкото по-нисък стандарт, толкова по-лесен контрол, защото корупцията отваря много възможности за влияние. ЕС ни иска всички силни, няма интерес от слаба периферия. Тия милиарди фондове дето ни плаща не знам за какво им говорят на хората. Тъпо ми става като чуя разни прокариотни да ми говорят как целта на ЕС е някакъв заговор за унищожаване на нациите и трябвало да излезем.

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Точната фраза е: "ПРЕДОГОВАРЯНЕ НА УСЛОВИЯТА ЗА ЧЛЕНСТВО", а останалото са си ваши натъкмизми, с които да плашите кокошките и иванка!!!

Случайно да знаеш какво означава това ? Не съм виждал какво се иска да се предоговаря. 

преди 19 минути, N1K17Y написа:

Не съм виждал какво се иска да се предоговаря.

Ти па, всичко трябва да видиш. Кой играе белот със свалени карти, освен хлапетиите? Голямоноско така ли прави?

• Автор
преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Ти па, всичко трябва да видиш. Кой играе белот със свалени карти, освен хлапетиите? Голямоноско така ли прави?

даже не можеш да го натъкмиш, пък инак много знаеш - циркова трупа "ватнишки клоуни". :laughing4:

преди 33 минути, Гражданин написа:

ЕС ни иска всички силни, няма интерес от слаба периферия.

това нещо, ватник няма как да го разбере - тяхното ментално ниво е "роби и господари", повече от това е извън интелектуалните им възможности и въобще не могат да си го обяснят.

преди 14 минути, Joss Bomon написа:

Кви свалени карти бе, нали това ви е в програмата да привличате избиратели. Сам признава, че не знае за какво гласува и се гордее с това :question:

Едно ще ви призная поне, тамън смятам, че съм разбрал докъде стига тъпотията ви и ми показвате следващо ниво. 

• Автор
преди 6 минути, N1K17Y написа:

Сам признава, че не знае за какво гласува и се гордее с това :question:

знае той, знае, ала не му стига акъла как да натъкми, че не е заради копейковите обещания да извади държавата от ЕС и НАТО, и да вкарва в концлагери всеки който му рече, че е с къса писалка.

• Автор

Намерено из нета - автор неизвестен. Заглавие "руZороби":

Избрал като Юда нашия русороб
пред род и родина личния джоб.
Без капка достойнство, затваря очи.
Плюят върху му, а той: Дъжд ли вали?

Гнусно нарича безродния русофил,
всеки който не е като него: Дебил!
Мрази, презира, примитивен до гроб.
Сочи всеки патриот за враг русофоб.

Има култ към мавзолея и МОЧА
на окупаторите и счупената плоча.
Милее за старата номенклатура.
Още си иска червената диктатура.

Няма почивка. Щом не шпионира,
опорки в нета трола тиражира.
Възторг на теле буди в него Русия.
Към родината обратно. Лее помия.

За лилипутин от радост подскача.
СССР възбужда го. Направо откача
от снимки на хиперзвукови ракети,
безаналогови танкове и самолети.

Изменника сляп е слуга на хазарите,
сменил с монголски ботуш шалварите
лицемерно плюе западната система,
а децата с парите в Лондон и Виена.

Искат да сме бедни, болни и гладни.
За поука на други за свобода жадни.
Рушат по кремълски указ страната,
ренегати имат на държавна заплата.

Имат си и Мунчо, фигурант назначен.
Предателски бос. От Москва одобрен.
Задунайска губерния още сънуват.
Троянски коне внедрени бълнуват.

Я вижте Украйна, Беларус и Кавказ
и ще прозрете какво кроят и за нас.
Спомнете си Виденов, банките, борда,
борците с бухалките, катилната орда!

Опиянени днес от смърт и разруха
Невинната кръв не видяха, не чуха
Готови да бутнат надолу по склона
И наш'та страна таз пета колона.

Ние сме в Европа! Ние сме и в НАТО!
Вземете си Евразията, Путин и Тато!
Също и мафията, мутрите и келепира
от газа и атома. Оставете ни на мира!

Възмездие скоро помнете ще има!
С мегадело в Хага за тая пасмина.
Мунчо също така го чака зандан.
Иде край за русоробската сган.

Нещо много се изплашихте всичките предателчета на България, деца и внуци на някогашни фабриканти и търговци, съмнително забогатяли в царските години................Какво става, войната в Украйна не върви по план? Нещо се разсъхна украинската "голяма военна офанзива"? Разтреперахте се, че сега нормалните хора ще излязат да ви потърсят сметка за това, че ни натресоха насила пропагандата на шаренките? Страх ви е от юмруците на истинските мъже? От ръцете на истинските майки и жени?  От това, че сте малобройни, въпреки, че сте кресливи?

Това не е наш проблем!  Като сте решили да продавате България за пари, най - вече за фалиралите гущерчета и измислени евраци, сами си носете последствията! За вас и вашите семейства грам не ни пука! Проблема си е ваш! Решили сте да отмъщавате за дядовците нацисти, дето са подкрепяли нациста Богдан Филов и са крали радиа от евреите и са се насталини в бившите им имоти - ами има нещо, дето се нарича карма! Има хора, дето и след 80 години няма да забравят нацистките зверства! Има хора, дето не искат децата им да бъдат обърквани, мамени, лъгани и манипулирани!

Стягайте си багажа и се махайте оттук! Нали не харесвате България и ви е срам, че сте българи? Ами, границите са отворени! вървете в САщ, никой не ви пречи!

БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ, НЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ!

Който гей си позволи да посегне на дете, да си носи последствията!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Автор
преди 14 минути, Anneliese написа:

Какво става, войната в Украйна не върви по план?

мда - явно Киев няма да падне за три дена. :speak:

преди 4 минути, insec написа:

мда - явно Киев няма да падне за три дена. :speak:

Ахааааааааааааааааа, и затова няма велика украинска голяма офанзива, новото "Денят Д"?:lol6:

Урок от историята 

През 1204 г. рицарите от Четвъртия кръстоносен поход, начело с френския рицар и граф на Фландрия Ено Балдуин, нахлуват във Византия. Калоян им предлага своята помощ, но те я отхвърлят. На 12 април 1204 г. западните рицари превземат Константинопол и обявяват създаването на Латинската империя. Те отново отхвърлят предложената от цар Калоян подкрепа. Натовският император (коронясаният Балдуин I) тръгва на поход, за да накаже непокорните градове в Тракия, с всички войски, които има на разположение. 

На 14 април 1205 г. се провежда битката при Одрин, една от най-великите и значими битки в българската история, в която цар Калоян напълно разгромява евроатлантическите завоеватели. Битката започва с вихрена атака на евроазийските братушки на Калоян - куманите, които веднага след това демонстрират мнимо бягство, за да подмамят армията на НАТО. Част от евроатлантиците се втурват да ги преследват, увличайки и други след себе си, включително и император Балдуин. Така куманите ги отвеждат до мястото, където в засада чака основната част от българската армия. Дотогава смятани за непобедими, западните грабители биват напълно разгромени, а в плен пада самият император. Той е отведен в Търново, където остава пленник в т.нар. Балдуинова кула в Царевец до края на дните си, когато е хвърлен от т.нар. „Лобна скала“ в пропастта („Лобната скала“ била мястото за екзекуции в Търново).

След битката армията на Калоян започва да напада натовските владения на широк фронт. В опит да избяга от наближаващите български войски, в резултат на преумора, умира и вдъхновителят на IV кръстоносен поход, престарелият американски дож Бай Дън. Впоследствие, при засада в Източните Родопи е убит и кралят на краткотрайно просъществувалото Усраинско кралство – Волод Зелений.

преди 1 час, morandis написа:

Урок от историята 

През 1204 г. рицарите от Четвъртия кръстоносен поход, начело с френския рицар и граф на Фландрия Ено Балдуин, нахлуват във Византия. Калоян им предлага своята помощ, но те я отхвърлят. На 12 април 1204 г. западните рицари превземат Константинопол и обявяват създаването на Латинската империя. Те отново отхвърлят предложената от цар Калоян подкрепа. Натовският император (коронясаният Балдуин I) тръгва на поход, за да накаже непокорните градове в Тракия, с всички войски, които има на разположение. 

На 14 април 1205 г. се провежда битката при Одрин, една от най-великите и значими битки в българската история, в която цар Калоян напълно разгромява евроатлантическите завоеватели. Битката започва с вихрена атака на евроазийските братушки на Калоян - куманите, които веднага след това демонстрират мнимо бягство, за да подмамят армията на НАТО. Част от евроатлантиците се втурват да ги преследват, увличайки и други след себе си, включително и император Балдуин. Така куманите ги отвеждат до мястото, където в засада чака основната част от българската армия. Дотогава смятани за непобедими, западните грабители биват напълно разгромени, а в плен пада самият император. Той е отведен в Търново, където остава пленник в т.нар. Балдуинова кула в Царевец до края на дните си, когато е хвърлен от т.нар. „Лобна скала“ в пропастта („Лобната скала“ била мястото за екзекуции в Търново).

След битката армията на Калоян започва да напада натовските владения на широк фронт. В опит да избяга от наближаващите български войски, в резултат на преумора, умира и вдъхновителят на IV кръстоносен поход, престарелият американски дож Бай Дън. Впоследствие, при засада в Източните Родопи е убит и кралят на краткотрайно просъществувалото Усраинско кралство – Волод Зелений.

Ооооо това е нещо ново, наистина ме развесели. Цар Калоян громи НАТО и евроатлантици. Авторско ли е или някаква нова пропаганда?

Аз си мислех, че организацията НАТО е създадена няколко години след ВСВ, но явно не е така 🤣

Ето ти урок по история:

Цитат

Ботев: "Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии.Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност” и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение"

публикувана във в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.