Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кабинетът "Денков-Габриел" - какво ви е мнението?

Featured Replies

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Не знаеш колко си прав...Отдавна съм се замислил. Нещата вървят към гражданска война. Ще се избием по улиците. Единствено което ме поддържа, че сме повече от тях, доста повече и няма да посмеят. Ще питаш защо? Ами ако бяха повече нямаше да спират референдумите. Все пак имат някакви точни данни, че има ли референдум, губят!

Дано да не си прав...Особено както се говори, че след изборите ще обявят пак пандемия и локдаун...тоя път ще се избием.

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 162,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• АСПЕКТ
    АСПЕКТ

Господ да пази България. Ужас!  Кой нормален ще го подкрепя?

• JohnTRIVOLTA
    JohnTRIVOLTA

Напротив. Това , че интересите на болшинството българи съвпадат и с тези на цивилизования свят е прекрасно - означава, че все още има надежда за една европейска,модерна и просперираща държава!

• Проф. Дайнов изтрещя: Нарича протестиращите "орки", "кръвосмесени гномове", "крепостни" и "роби"  До ректора на НБУ - ще уволните ли проф. Дайнов за насаждане на омраза и мракобесие? (epicenter

Публикувани изображения

преди 17 минути, Sliderum2 написа:

Не знам. Нещо много лошо се случва напоследък с нормалността на населението. Подкрепят полицай извършил убийство, чрез стрелба от голяма дистанция и в гръб, въпреки че с отлагане на преследването е можело да се стигне до безопасно залавяне.

Верно не нормално да обвиняваш полицай за това че си е свършил работата. За да ти е по-спокойно че няма да има повече такива "чудовищни престъпления" като стрелба по неподчинил се бандит, може би не трябва изобщо полицията да патрулира по улиците, щото после така или иначе може да се стигне до безопасно залавяне? Тогава ще си най-рахат, нали?

преди 3 часа, Hristo52 написа:

Енергетиците не кълват на нищожеството Денков.

5e0e696ec47e5e0c2629--vintage-ladies-diane.thumb.jpg.83b18ae527d4623a346da861a32cc514.jpg

Тоя не беше ли от Хари Потър?

putin-prilicha-na-duha-dobi-biserite-na-

163370463020670.jpeg

преди 14 минути, ivottoshev написа:

Верно не нормално да обвиняваш полицай за това че си е свършил работата. За да ти е по-спокойно че няма да има повече такива "чудовищни престъпления" като стрелба по неподчинил се бандит, може би не трябва изобщо полицията да патрулира по улиците, щото после така или иначе може да се стигне до безопасно залавяне? Тогава ще си най-рахат, нали?

Иво, няма нужда да ми напомняше че си минал в отбора на умнокрасивите гейпросащесср трололинки.

енергетиците яко ги използват, какво ли им са обещали

то тях винаги ги употребяват за избори де

а сега ми кажете какво е общото между кмета на София и ТЕЦ-овете - ми нищо

гледам и по нова тв клонят везните в тази посока

явно някой цели нещо друго - но ще видим

преди 34 минути, Sliderum2 написа:

Иво, няма нужда да ми напомняше че си минал в отбора на умнокрасивите гейпросащесср трололинки.

Не бре. Ще защитавам ман*галът-бандит и ще псувам полицая, който го е спрял изпълнявайки задълженията си без да наруши никакъв закон, разпоредба или правилник.

И кой отбор викаш че е този на защитаващите полицая? Те били "гейпросащесср"?!?

Та нали от Карвария и ЕС идва тази либерастия с защита на правата на долни отрепки като тоя бай Ман*гал? Не помниш ли къде се пръкна "BLM"? Ще ти подскажа че не е в Русия. В случая точно ти поддържаш "ценностите", пробутвани от "новото нормално"

преди 17 минути, ivottoshev написа:

Не бре. Ще защитавам ман*галът-бандит и ще псувам..

Ето, изпадането в крайности, което ти се случва и дори не се усещаш. Сигурен признак. Освен това словоредът ти почти като на иванка. Вече се чудя, дали не е хакнат тоз профил, а истинският Иво го няма да пише?

на 26.09.2023 г. в 19:13, Без умствен капацитет написа:

в договора ни за ЕС пише , че трябва да го приемем, така че ще стане - но дали 2025 зависи от правителството

Винаги може да се шикалкави до безкрай и да не се въвежда еврото - справка Швеция. 

Швеция стана член на ЕС още през 1995 г. като пое ангажимент и според договора за присъединяване се задължава да въведе еврото, но вече 28 години си натиска парцалите и си кюта с шведската крона, защото ѝ е по-изгодно. 

През 2003 г. в Швеция се провежда необвързващ референдум за въвеждане на еврото, т.е. резултатът не е задължителен за парламента. Избирателната активност е 82,6%, а резултатът е 55,9% "не" и 42,0% "да". Мнозинството гласува да не се приеме еврото и шведското правителство решава да се съобрази с резултатите от необвързващия референдум, въпреки че Швеция е поела ангажимент да се присъедини към Еврозоната. Ако шведите бяха гласували "за", планът беше да приеме еврото на 1 януари 2006 г.  Въпросът на бюлетината беше "Смятате ли, че Швеция трябва да въведе еврото като валута?"

Аз съм питал доста шведи защо не щат еврото. Това, което най-често са ми отговаряли е, че след финансова криза в Гърция, след която страните от Еврозоната трябваше да се намесят с икономическа подкрепа, шведите не желаят някой ден да спасяват друга разточителна държава, която не се простира според чергата си. Съседна Финландия тогава вече беше в Еврозоната и финландците заплашваха, че ще я напуснат ако ги принудят да плащат масрафа на разточителните гърци. Шведите смятат, че южните европейски държави са такива прахоснически държави, които не си правят сметката и затова държавните им дългове постоянно растат. Седем държави в ЕС имат дълг, надхвърлящ 100% от БВП и това са предимно държави в Южна Европа - Италия, Гърция, Испания, Португалия, Кипър.

Втората причина е, че Швеция има свободата да "играе" с валутата си в зависимост от глобалната ситуация, т.е. да обезценява валутата си и по този начин да повишава конкурентоспособността си на световните пазари. Ако въведе еврото губи този лост. Повече от половината БВП на Швеция се формира от износа. 

И третата причина е, че просто не е разумно толкова различни икономики като Гърция, Швеция, Германия и Испания да имат обща парична политика и обща централна банка, която определя основния лихвен процент.

Според последните проучвания на общественото мнение, които "Статистика Швеция" прави регулярно, вече 66% от шведското население е против въвеждане на еврото и само 20% са "за", останалите нямат мнение. 

преди 7 минути, Flashback написа:

Винаги може да се шикалкави до безкрай и да не се въвежда еврото - справка Швеция. 

Швеция стана член на ЕС още през 1995 г. като пое ангажимент и според договора за присъединяване се задължава да въведе еврото, но вече 28 години си натиска парцалите и си кюта с шведската крона, защото ѝ е по-изгодно. 

През 2003 г. в Швеция се провежда необвързващ референдум за въвеждане на еврото, т.е. резултатът не е задължителен за парламента. Избирателната активност е 82,6%, а резултатът е 55,9% "не" и 42,0% "да". Мнозинството гласува да не се приеме еврото и шведското правителство решава да се съобрази с резултатите от необвързващия референдум, въпреки че Швеция е поела ангажимент да се присъедини към Еврозоната. Ако шведите бяха гласували "за", планът беше да приеме еврото на 1 януари 2006 г.  Въпросът на бюлетината беше "Смятате ли, че Швеция трябва да въведе еврото като валута?"

Аз съм питал доста шведи защо не щат еврото. Това, което най-често са ми отговаряли е, че след финансова криза в Гърция, след която страните от Еврозоната трябваше да се намесят с икономическа подкрепа, шведите не желаят някой ден да спасяват друга разточителна държава, която не се простира според чергата си. Съседна Финландия тогава вече беше в Еврозоната и финландците заплашваха, че ще я напуснат ако ги принудят да плащат масрафа на разточителните гърци. Шведите смятат, че южните европейски държави са такива прахоснически държави, които не си правят сметката и затова държавните им дългове постоянно растат. Седем държави в ЕС имат дълг, надхвърлящ 100% от БВП и това са предимно държави в Южна Европа - Италия, Гърция, Испания, Португалия, Кипър.

Втората причина е, че Швеция има свободата да "играе" с валутата си в зависимост от глобалната ситуация, т.е. да обезценява валутата си и по този начин да повишава конкурентоспособността си на световните пазари.

И третата причина е, че просто не е разумно толкова различни икономики като Гърция, Швеция, Германия и Испания да имат обща парична политика и обща централна банка, която определя основния лихвен процент.

Според последните проучвания на общественото мнение, които "Статистика Швеция" прави регулярно, вече 66% от шведското население е против въвеждане на еврото и само 20% са "за", останалите нямат мнение. 

проблема е доста по голям, многостранен и други неща - има форуми които разискват тези проблеми - и пак няма категоричен отговор

Борисов за протестиращите енергетици: Така не може да се комуникира, това са български граждани

Цитат

"Подкрепяме тези министри, но начинът им на комуникация е изключително грешен". Така коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив продължаващите протести на енергетици и миньори в страната срещу приемането на териториалните планове за справедлив преход.

Цитат

"Сега преговорите за приемането на плана се водеха от колегите и нас не ни канят на среща. Ако някой ги съветва така да комуникират с разгневена общност, не е правилно, защото това са български граждани и надали на тях им е приятно да препятстват други български граждани", каза Борсов относно блокираните пътища в сгтраната.

https://www.vesti.bg/bulgaria/borisov-taka-ne-mozhe-da-se-komunikira-tova-sa-bylgarski-grazhdani-6179960

Е да. Те хората предупредиха, че тоя път и кръв може да има!

https://www.facebook.com/dennews/videos/2360856864102570/

На АМ "Струма"край Дупница се стигна до сблъсъци между протестиращи енергетици, миньори и полиция, жандармерия и отряда за борба с безредиците, след като колоната с колите им беше спряна от жандармерията пред ТЕЦ "Бобов дол". В крайна сметка кордонът бе пробит и в момента АМ "Струма" при пътен възел Бинека е блокирана и в двете посоки. Полиция пази изхода към Е-79 за да може колите да се отклоняват по него. Протестиращите пропускат само автомобили с малки деца, коли на Спешна помощ и пожарната

https://www.facebook.com/dennews/videos/235736662806395

И ВМЗ Сопот на протест в подкрепа на енергетиците

Image_15704713_40_0.jpg

Цитат

И работещите във ВМЗ Сопот излизат на протест на Подбалканския път в подкрепа и в знак на солидарност с енергетиците, съобщи председателят на националния стачен комитет на КТ "Подкрепа" Марио Нинов, който пристигна заедно с вицепрезидента на синдиката Йоанис Партениотис при протестиращите на АМ "Струма".

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15704350

И служители на „Топлофикация – Русе“ излязоха на протест

https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/311/Image_15703311_40_0.jpg

Цитат

С апел за подкрепа от страна на обществото служителите на „Топлофикация – Русе“ се събраха пред дружеството днес. Освен за работните си места, хората се опасяват, че над 20 000 домакинства в града ще останат без топлоподаване сред тях детски градини, училища и болници.

Към момента блокиране на движението в района на Дунав мост не се планира. Протестите пред топлофикационното дружество обаче ще продължат, пише БНТ

https://www.24chasa.bg/index.php/bulgaria/article/15703288

а защо протестиращите отказват да работят в нова централа на ток пак държавна - мисля че трябва вече да ви светне лампата, че ги използват - но като гледам повечето сте изключително слаботокови и захранването няма май не е достатъчно за светене на лампата

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

а защо протестиращите отказват да работят в нова централа на ток пак държавна - мисля че трябва вече да ви светне лампата, че ги използват - но като гледам повечето сте изключително слаботокови и захранването няма май не е достатъчно за светене на лампата

Къде е тази нова централа на ток в която да работят ?

преди 5 минути, AAUUXX написа:

плана е на мястота на тази да има нова централа ФЕЦ ми да си я направят, отгоре на всичко едно от условията им е да не се поставят панели върху полетата им - не мислиш ли че просто целите им са не да си запазят местата

а и както казах тези централи са пикове и винаги ще има няква част от тях която ще работе

преди 16 минути, Без умствен капацитет написа:

плана е на мястота на тази да има нова централа ФЕЦ

За такъв план аз не знам ,до 2038г централите ще са със затихващи функции.

преди 40 минути, AAUUXX написа:

Ти на глупостите им ли вярваш? На такива дето на всяко нещо постват смях. Хора остават без работа, те се смеят, толкова им мозъка. Ама да изхвърлят някой който го издържа или него самия та тогава аз да се смея! Хора без морал и възпитание! Изобщо отбор "амеба"... Много добре си е кръстил профила!

преди 33 минути, AAUUXX написа:

За такъв план аз не знам ,до 2038г централите ще са със затихващи функции.

да, така е - но в същот

преди 58 минути, Без умствен капацитет написа:

плана е на мястота на тази да има нова централа ФЕЦ ми да си я направят, отгоре на всичко едно от условията им е да не се поставят панели върху полетата им - не мислиш ли че просто целите им са не да си запазят местата

а и както казах тези централи са пикове и винаги ще има няква част от тях която ще работе

о време ще се прави ФЕЦ , докато трае прехода - НО тяхното изискване не е логично за бъдещо развитие на централата

ето ти малко за този план - https://www.economic.bg/bg/a/view/predlagat-tec-marica-iztok-da-stane-zelen-hyb

преди 3 часа, Hristo52 написа:

Ти на глупостите им ли вярваш? На такива дето на всяко нещо постват смях. Хора остават без работа, те се смеят, толкова им мозъка. Ама да изхвърлят някой който го издържа или него самия та тогава аз да се смея! Хора без морал и възпитание! Изобщо отбор "амеба"... Много добре си е кръстил профила!

Бай изкуфяла комуняго, като изхвърлят някой, той си търси нова работа, не блокира пътищата с искания да го оставят до пенсия ;) 

те не ги гонят - това е парадокса

преди 3 часа, Без умствен капацитет написа:

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.