Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусия - Предложението за промяна на датата на националния празник на България от 3ти Март на 24ти Май

Одобрявате ли предложението за промяна на националния празник на България от 3ти Март на 24ти Май? 49 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли предложението за промяна на националния празник на България от 3ти Март на 24ти Май?

• Да
      14%
      7
    • Одобрявам промяната но не и новата предложена дата
      18%
      9
    • Не
      67%
      33

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор
преди 11 минути, Гражданин написа:

Щото в народа няма много акъл за демокрация. Ако слушаш "народа", особено тоя дето е бил 5 века под робство, до никъде няма да се стигне. Като за начало трябва качествено образование и гражданска съвест и нулева толерантност към мутропростотията, към която предразполага един народ току-що излязал от полукомунистически режим заменен с мутренски с комунистически мутри.

Да де, аз те разбирам какво искаш да кажеш и в известен смисъл имаш право, но нали демокрацията е на прионципа "Глас народен, глас Божи"? Искате демокрация, значи трябва да се действа демократично, аз така го разбирам, иначе става нещо съвсем различно. :)

• Отговори 557
  • Прегледи 28k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И какво се опитваш да кажеш с тази пробита опорка, че османското владичество е свършило в началото на 18-и век ли? Ами не, не е свършило, просто том четвърти на енциклопедията обхваща този период, а в

• Нарича се цар Освободител защото е освободил руските селяни от крепостничеството а не защото е освободил България.

• Да си чувала или чела, че по това време се водеше т.н. Кръгла маса? Че на практика всичко се договаряше там? Защо всички тези "творения" с прословутия Указ 256 се появиха чак след смъртта на

Публикувани изображения

Да внеса малко уточнение, щото се получава объркване...  Използвайки "древния" принцип - секс или разврат се определя от това дали участваме или не, получаваме:

начи, когато ситуацията ни устройва - имаме демокрация, решава народът и можем да питаме другите - ти против демокрацията ли си?

когато не ни устройва - това е "демокрация", решават съответните посолства - не питаме нищо, щото си знаем - другите са гъзoлизци... и тогава влизаме ние - целите в бяло!

едит: 

Цирков артист замисля впечатляваща изява на бенефиса си...
- Представете си - цирк, препълнен с добре облечена официална публика. На арената огромно оръдие, на дулото му - каца пълна с л@йна. Бендът започва Entry of The Gladiators. Лампите постепенно гаснат. Мрак. Оркестърът спира изпълнението. Само перкусионистът свири тремоло! Оръдието гръмва! Лампите светват! Бендът продължава Entry of The Gladiators. Всичко и всички са в л@йна... и тогава влизам аз, целият в бяло!

на 26.07.2023 г. в 19:30, Bubbles написа:

България е била на пътя на военните действия, не и страна в конфликта защото просто не е съществувала официално.

Иначе дори и след ВСВ пак са ни надупили неусетно и без да ни питат.

И при тази ситуяция национален празник трябва да е 3 Март, 9 Септември или друга дата?

преди 40 минути, quarz написа:

Ти хейтиш демокрацията. Нали по-горе настояваше решенията да се взимали само от тези които мислят като теб, а не демократично от всички българи. :laughing5:

Не става въпрос някой да не мисли като мен, допускам и други гледни точки (стига да са нормални), но за една конкретна прослойка от народа нулев толеранс. Тази на копейките. Както те искат да ме осакатят и убият (получавал съм множество заплахи за живота си по форуми, включително и тук), така и аз смятам, че след като не ми желаят бял ден да видя, няма начин да ги толерирам тия кърлежи. Хейтя ги защото са прости и въобще не искат демокрация, а искат да я разменят с режим от путински вид с обещания за бай-тошов бахур (щот нали без ГМО), казарма, затворени граници и евразийска мизерия, в която най-лесно се котираш ако ближеш партийни части задни (а копейките само това могат). 

преди 33 минути, Bubbles написа:

Да де, аз те разбирам какво искаш да кажеш и в известен смисъл имаш право, но нали демокрацията е на прионципа "Глас народен, глас Божи"? Искате демокрация, значи трябва да се действа демократично, аз така го разбирам, иначе става нещо съвсем различно. :)

Трябва да спасяваме народа както можем! Не бива да даваме на кърлежите да дишат! Нали като има напаст някаква се пръска със спрей за намаляването им! Аз поне не искам лагери да отварям, давам акъли. Това е формата ми на спрей срещу тия кърлежи! Доста демократично имайки предвид, че те искат да ми светят маслото и много пъти са ми го писали. Тоест аз си оставам все пак доста толерантен за сметка на нетолерантността им.

преди 45 минути, Гражданин написа:

Щото в народа няма много акъл за демокрация. Ако слушаш "народа", особено тоя дето е бил 5 века под робство, до никъде няма да се стигне.

Значи излъга че си "за" демокрацията! Знаех си че си лъжец. Сега идва следващият въпрос: Ти само за това ли излъга, или по принцип не трябва въобще да ти се вярва каквото и да напишеш? :)

• Автор
преди 9 минути, ivan_pop написа:

И при тази ситуяция национален празник трябва да е 3 Март, 9 Септември или друга дата?

Ами при положение че благодарение на тази война нашата страна отново се е появила на картата, коя да е датата?
Бих попитал всеки който отрича датата 3ти Март и събитията довели до нея, ако хипотетично приемем, че Русия не беше нападнала Османската империя, как според вас би продължила историята на България, дали тя би получила помощ за да се освободи от друга страна или и днес щяхме да сме част от тази империя или пък тя щеше да се разпадне сама под натиска на новото време и сега щяхме да сме Турция или ситуацията би била нещо като тази между Израел и Палестина?
Честно как си представяте развоя на историята конкретно за България без гореспоменатите събития?

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Значи излъга че си "за" демокрацията! Знаех си че си лъжец. Сега идва следващият въпрос: Ти само за това ли излъга, или по принцип не трябва въобще да ти се вярва каквото и да напишеш? :)

Това са си твои копейковски плиткоумни заключения.

преди 4 минути, Гражданин написа:

Това са си твои копейковски плиткоумни заключения.

Аз само гледам какво пишеш ти. Твърдиш че си "за" демокрацията, но искаш мнението на неудобните да не се зачита. Това много ми прилича на един друг строй, а не точно на демокрация, което пък от своя страна прави теб лъжец!

Саморазпадането на османската империя не гарантира че ще има България. Да, такава възможност е съществувала като вероятност, но великите западни сили, можеше да решат каквото им е изгодно, примерно велика Сърбия или каквото друго може да си измислите, всякаква подялба на нашите територии между съсъдите ни и за разлика от действителното освобождение с военни действия, което е дело на Русия и поради това с правото на победителят, пред мнението на останалите.

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Аз само гледам какво пишеш ти. Твърдиш че си "за" демокрацията, но искаш мнението на неудобните да не се зачита. Това много ми прилича на един друг строй, а не точно на демокрация, което пък от своя страна прави теб лъжец!

Ма не ме интересува какво си мислиш и на къв строй ти прилича. Ше искате да отваряте Белене, щяло да има черни души и не знам си кво. Ми в такъв случай единственият начин да има демокрация е да се прояви нулева толерантност към нетолерантните! Да седя и да ви дам шанс на фашизоидите щот сте много ли? То така се чупи демокрацията, като разни паразити я превземат благодарение на собствените ѝ механизми!

преди 1 час, ivottoshev написа:

Щом не си против демокрацията, що си против волята на народа? Или може би за теб "демокрация" е само това, което съвпада с твоите виждания?

Ако се осигури електронно гласуване, гласуване в платформа с достъп от Интернет, да не е на хартия, да гасуват тези които имат минимум основно образование, дори така сравнително евтино да излиза на данъкоплатеца, аз съм ЗА . Инак както е сега не съм съгласен!

преди 25 минути, Bubbles написа:

...
Бих попитал всеки който отрича датата 3ти Март и събитията довели до нея...

Ъъъ, пак се обърках... т'ва...

на 26.07.2023 г. в 16:18, Bubbles написа:

...

Лично аз смятам че ако ще се прави промяна, правилната дата е 22ри Септември.

...

със или без отричане "датата 3ти Март и събитията довели до нея..." е?

преди 24 минути, Sliderum2 написа:

Саморазпадането на османската империя не гарантира че ще има България. Да, такава възможност е съществувала като вероятност, но великите западни сили, можеше да решат каквото им е изгодно, примерно велика Сърбия или каквото друго може да си измислите, всякаква подялба на нашите територии между съсъдите ни и за разлика от действителното освобождение с военни действия, което е дело на Русия и поради това с правото на победителят, пред мнението на останалите.

Факт е че има Българска Екзархия преди тази дата ... нали за факти говорим/ш и е факт , че след края на войната сме трибутарното княжество България, та от един васал на друг, само два месеца свобода и мечти !

преди 42 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Факт е че има Българска Екзархия преди тази дата ... нали за факти говорим/ш и е факт , че след края на войната сме трибутарното княжество България, та от един васал на друг, само два месеца свобода и мечти !

Според теб не е ли трябвало да има българска екзархия?

преди 59 минути, Гражданин написа:

Ми в такъв случай единственият начин да има демокрация е да се прояви нулева толерантност към нетолерантните! 

Ето сега вече показа истинската си същност. Искаш ти да определяш кой е толерантен, а останалите - под ножа

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Ето сега вече показа истинската си същност. Искаш ти да определяш кой е толерантен, а останалите - под ножа

Явно не схващаш принципа. Много ли е толерантно да се правят списъци с черни души и да се заплашва със смърт и Белене както правите вие копейките? 

преди 1 час, Bubbles написа:

Бих попитал всеки който отрича датата 3ти Март и ...

Абе 3 март та 3 март, я да то слагат през лятото този ден и пак да си му викат, че е относно освобождението ни от турско робство.
Люксембург - на 23 юни
Францата   - на 14 юли
Белгията   - на 21 юли
Така и так сме го изкопирали девиза от Белгия, трябва и една лятна дата да си изберем, може и със референдум.
На 3 март се пада да е голям студ бе, направо си е мазохизъм да се празнува навън.
Руснаците са си измислили ден на Русия, измисляме си и ние ден на България през лятото и готово, кво ни пречи.

• Автор
преди 1 час, lebel написа:

Ъъъ, пак се обърках... т'ва...

със или без отричане "датата 3ти Март и събитията довели до нея..." е?

Добре де хайде помисли малко : Ако нямаше война между Русия и Османската империя и победа за Русия, би ли имало 22ри Септември?
Ако да как?

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Ако се осигури електронно гласуване, гласуване в платформа с достъп от Интернет, да не е на хартия, да гасуват тези които имат минимум основно образование, дори така сравнително евтино да излиза на данъкоплатеца, аз съм ЗА . Инак както е сега не съм съгласен!

И аз отдавна съм казал, че щом е преценено за хора без основно образование че не трябва да управляват кола, не може да им се дава и право да казват кой да управлява държавата, ама не този електорат е проблема на @гражданина - фашист. Напротив, той ще разчита на Брат Сигàн че лесно може да бъде купен за две кебапчета и да гласува за премахването на 3-ти март на евентуален референдум. Още повече че сега управляващите герберасти и умнокрасиви жълтопаветници са на едно мнение и тези "две кебапчета" ще бъдат раздавани в невиждани бройки.

На него му пречат гласовете на повечето работници, пенсионери и въобще нормални хора, които имат мнение различно от неговото по този въпрос и за това го е страх от референдум. 

• Автор
преди 7 минути, Белгиеца написа:

Абе 3 март та 3 март, я да то слагат през лятото този ден и пак да си му викат, че е относно освобождението ни от турско робство.
Люксембург - на 23 юни
Францата   - на 14 юли
Белгията   - на 21 юли
Така и так сме го изкопирали девиза от Белгия, трябва и една лятна дата да си изберем, може и със референдум.
На 3 март се пада да е голям студ бе, направо си е мазохизъм да се празнува навън.
Руснаците са си измислили ден на Русия, измисляме си и ние ден на България през лятото и готово, кво ни пречи.

Аз викам тогава да е 13ти Юни.

преди 22 минути, Белгиеца написа:

На който му е студено у нас през това време на годината - ей я къде е Австралия. Да иде там за една седмица и да си изкара празника на топло. К'во му пречи :D

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

За да работи пряката демокрация основно условие е високото ниво на образование. В България, народа гласува чалгаря, който даже забрави за собствения си референдум - при тая пародия и масово невежество, не само, че няма как да се случи пряка демокрация, ами тъкмо чалгаря и копейката компрометираха референдумите за поне десетилетие напред. Като цяло много им се иска на комунетата да прееват демокрацията чрез собствените й правила, но откакто руZия потъна в кенефа, плановете малко се пообъркаха.

преди 1 час, Bubbles написа:

Добре де хайде помисли малко : Ако нямаше война между Русия и Османската империя и победа за Русия, би ли имало 22ри Септември?
Ако да как?

Не бих казал, че въпросът ти е плод на някаква дълбока мисъл... 

В тоя смисъл, ако ще се акосваме, и аз мога...

ако нямаше Първа българска държава, би ли имало втора? Ако да как?

ако нямаше Втора българска държава, би ли имало трета? Ако да как?

ако нямаше 22 септември, ти сега във Франция ли щеше да си или в Турция? Ако да как?

брада ли има козелът или мустаци? Ако да как?

А най-смешното (и едновременно тъжно) е, че аз съм повече русофил (заради хората - хората, не Пьотр Толстой и Олга Скабеева - езика, барабар със сичкото вицове игри на думи, фразеологизми, сленг, феня и так далее, музиката, живописта, киното, литературата... изобщо толкова руски неща) от 90% от пишман "русофилите", по-известни като путинфили тъдява.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.