Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на евтин климатик

Featured Replies

Здравейте,

Търся съвет за избор на евтин климатик. Стаята е около 4х4.

Знам , че при избора на климатика има още доста неща - изпарител, филтри, шумозаглушаване и тн. Дайте предложения със всички тези добавки.

Нямам бюджет, но ще се радвам ако е под 1500 кинта.

10х

Разрешен от Филипов

• Отговори 84
  • Прегледи 23,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Интересно е, че се произнасяш за компетентността на хора, които не познаваш.   Сашо е точно специалист по климатиците и ми се струва, че  ти загуби възможността да те консултира. Мислех да т

• Сензор за лед няма, но температурата на изпарение на фреона при +3гр трябва да е отрицателна за да може да се изсмуква топлина от въздуха навън.Съответно наличната влага в същия този въздух кондензира

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Наясно съм, че вероятно конкретни модели, а не марки е добре да се препоръчват, но като доволен собственик на 15-годишен Фуджицу бих препоръчал най-евтиния модел от тази марка -> Инверторен климати

Публикувани изображения

Наясно съм, че вероятно конкретни модели, а не марки е добре да се препоръчват, но като доволен собственик на 15-годишен Фуджицу бих препоръчал най-евтиния модел от тази марка -> Инверторен климатик Fujitsu General ASHG09KPCE/AOHG09KPCA, 9000 BTU, Клас A++ (vimax.bg)

... или над бюджета от междинен клас -> Инверторен климатик Fujitsu General ASHG07KETE/AOHG07KETA, 7000 BTU, Клас A++ (vimax.bg)

преди 16 часа, Joss Bomon написа:

Наясно съм, че вероятно конкретни модели, а не марки е добре да се препоръчват, но като доволен собственик на 15-годишен Фуджицу бих препоръчал най-евтиния модел от тази марка

Още един глас за марката. Стария също издържа доста време - над 15 години HiSense някакъв (не помня модела) и от 2 години съм с Fujitsu - ASYG 12 LМCE. Бях се засилил и за KGTE, че беше по-икономичен, по-мощен и с възможност за контрол през Wi-Fi, но се отказах, защото разликата в цената не беше малка, а като характеристики беше малко по-добър от моя. Сега вярно, че се наложи да го дам за ремонт на първата година, защото имаше един неприятен шум (казаха, че е или от нецентрирана турбина или проблем с лагерите на мотора), но това по-скоро е до късмет и до бройка. Смениха, каквото трябваше и всичко заспа. В магазина казаха, че аз съм едва третия клиент на тази марка с проблем от стотици клиенти. Моите познати и те са с Фуджицуи нямат никакви проблеми.

• Решение

Има по промоции разни Starlight и подобни по 500 лв. https://www.emag.bg/invertoren-klimatik-star-light-12000-btu-wifi-kontrol-bjal-act-12wifi/pd/DPWT4LBBM/?path=invertoren-klimatik-star-light-12000-btu-wifi-kontrol-bjal-act-12wifi/pd/DPWT4LBBM

И се разбери с някой за монтажа, едва ли ще е повече от 200.

• Автор
преди 4 часа, Филипов написа:

Има по промоции разни Starlight и подобни по 500 лв. https://www.emag.bg/invertoren-klimatik-star-light-12000-btu-wifi-kontrol-bjal-act-12wifi/pd/DPWT4LBBM/?path=invertoren-klimatik-star-light-12000-btu-wifi-kontrol-bjal-act-12wifi/pd/DPWT4LBBM

И се разбери с някой за монтажа, едва ли ще е повече от 200.

Това много ме заинтересува! Дали са добри?

преди 4 минути, Cocatron написа:

Това много ме заинтересува! Дали са добри?

Има много позитивни отзиви за модела ,някой казват че това е сглобка на TCL не знам вярно ли е това.

Тук има тема за тези климатици

• Автор

Спрях се на решението на чичко @Филипов. Ще го разгледам още подробно и после ако го харесам ще го монтирам в една от стаите на майка ми.

10х на всички

• 2 седмици по-късно...
преди 22 минути, Cocatron написа:

Тц, това дори не е климатик. Мобилните климатици са доста шумни и харчат повече от стенните и подовите климатици.

Освен това при мобилните климатици реалната мощност е по-малка, т.е. 12-ка мобилен е доста по-слаб от 12-ка стенен. Ама това не ви го казват в магазина.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте!

Може ли някой който разбира от климатици да каже каква е разликата м/у тези двата и  кой от тях да си взема?

https://techmart.bg/Климатик инверторен Electrolux EACSI-09HELN8 EEC Wi-Fi

https://techmart.bg/Климатик инверторен Electrolux EACSI-09HTPN8 EEC Wi-Fi

преди 3 минути, Fashion Lover написа:

Функцията самопочистване изсушава топлобменника ,но не почиства реално климатика ,нито филтрите му от прах.

Изобщо не ми пречи на 60 децибела,даже този "бял шум" ме успокоява...

А и това е звукът на външното тяло.

преди 5 часа, AAUUXX написа:

Функцията самопочистване изсушава топлобменника ,но не почиства реално климатика ,нито филтрите му от прах.

Няма проблем,аз ще викам техници за поддръжка,но реших че е по-добре да има тази функция отколкото да я няма..

преди 40 минути, Fashion Lover написа:

Изобщо не ми пречи на 60 децибела,даже този "бял шум" ме успокоява...

Тези нива на шум са максимални на вентилатора.

преди 41 минути, Fashion Lover написа:

Няма проблем,аз ще викам техници за поддръжка,но реших че е по-добре да има тази функция отколкото да я няма..

Профилактиката е ведъж годишно ,но почистването на филтрите трябва да се прави веднъж в месеца за да работи климатика оптимално.

Майка ми е с LG и почиства филтрите които са отпред сама,това ок ли е?

Мисля че и аз ще мога да ги почиствам без да викам някой..

преди 4 минути, Fashion Lover написа:

Само да не ти падне гаранцията. Мисля, че докато е в гаранция е задължително да ги викаш, после вече не.

Преди самото почистване беше безплатно по време на гаранцията (по памет), вече се таксува за вътрешно една цена и за външно тяло друга.

На стария и аз го пръсках с обезмаслител и половин до една година след това се прецака (но предполагам е съвпадение, защото беше на над 16 години и може би му е дошло времето).

Моя съвет е докато е поне в гаранция да си ги викаш (и дори след това), но както си прецениш.

Ами аз даже не знам като поръчам от Емаг дали само ще доставят климатика,или ще има и монтаж?Никъде не пише,а и Емаг вече нямат телефон на който да звънна...има един телефон но като звъннеш само те информира че може да си пишеш с чат бот XDD

преди 10 минути, Fashion Lover написа:

Да, филтрите са във вътрешното тяло,свалят се лесно и се почистват от прах веднъж в месеца ,ако са много замърсени се перат. Не се поставят преди да изсъхнат в климатика.

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Само да не ти падне гаранцията

За 700лв климатик и гаранция ли дават ... :)  300лв някъде от производителя... от тях печалба, заплати и детайли... То монтажистите печелят повече от производителя май...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.