Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на евтин климатик

Featured Replies

Разрешен от Филипов

току-що, Joss Bomon написа:

За 700лв климатик и гаранция ли дават ... :)  300лв някъде от производителя... от тях печалба, заплати и детайли... То монтажистите печелят повече от производителя май...

Защо да не дават??!Гаранцията е 3г.

Не ми трябва климатик от 3000лв.+ защото ще отоплявам една стая.

• Отговори 84
  • Прегледи 23,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Интересно е, че се произнасяш за компетентността на хора, които не познаваш.   Сашо е точно специалист по климатиците и ми се струва, че  ти загуби възможността да те консултира. Мислех да т

• Сензор за лед няма, но температурата на изпарение на фреона при +3гр трябва да е отрицателна за да може да се изсмуква топлина от въздуха навън.Съответно наличната влага в същия този въздух кондензира

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Наясно съм, че вероятно конкретни модели, а не марки е добре да се препоръчват, но като доволен собственик на 15-годишен Фуджицу бих препоръчал най-евтиния модел от тази марка -> Инверторен климати

Публикувани изображения

преди 1 минута, Fashion Lover написа:

Ами аз даже не знам като поръчам от Емаг дали само ще доставят климатика,или ще има и монтаж?Никъде не пише,а и Емаг вече нямат телефон на който да звънна...има един телефон но като звъннеш само те информира че може да си пишеш с чат бот XDD

Аз не бих поръчал климатик от Емаг. По-добре отидете на място в специализиран магазин за климатици във вашия град и се уговорете за монтажа и след това за поддръжката. Пак зависи с кои фирми и сервизи ще работят във вашия град, но ми се е налагало за ремонт на една микровълнова да се разхождам до другия край на града, защото сервиза си беше на "майна си райна". За редни неща са ок, но за големи уреди по-скоро не точно заради детайли по поддръжка, доставка, сервиз и прочие.

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Само да не ти падне гаранцията. Мисля, че докато е в гаранция е задължително да ги викаш, после вече не.

Преди самото почистване беше безплатно по време на гаранцията (по памет), вече се таксува за вътрешно една цена и за външно тяло друга.

На стария и аз го пръсках с обезмаслител и половин до една година след това се прецака (но предполагам е съвпадение, защото беше на над 16 години и може би му е дошло времето).

Моя съвет е докато е поне в гаранция да си ги викаш (и дори след това), но както си прецениш.

За почистване на филтрите няма да отпадне гаранцията, задължително е да се почистват за да работи климатика.

За гаранцията схемата обикновенно е следната - монтажната фирма попълва гаранцията при монтажа и в следващите години докато изтече правят годишна профилактика на килиматика и презаверка на гаранцията ,което струва около 60лв.

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

Аз не бих поръчал климатик от Емаг. По-добре отидете на място в специализиран магазин за климатици във вашия град и се уговорете за монтажа и след това за поддръжката. Пак зависи с кои фирми и сервизи ще работят във вашия град, но ми се е налагало за ремонт на една микровълнова да се разхождам до другия край на града, защото сервиза си беше на "майна си райна". За редни неща са ок, но за големи уреди по-скоро не точно заради детайли по поддръжка, доставка, сервиз и прочие.

Точно този климатик го има само в Емаг.

Не ми пречи ако се наложи да ходя за части и тн. в София,близо ми е.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

За почистване на филтрите няма да отпадне гаранцията, задължително е да се почистват за да работи климатика.

За гаранцията схемата обикновенно е следната - монтажната фирма попълва гаранцията при монтажа и в следващите години докато изтече правят годишна профилактика на килиматика и презаверка на гаранцията ,което струва около 60лв.

Не за филтрите. Имах предвид ако взема само да си чисти вътрешното тяло с обезмаслител (има клипове из нета), където се оттича от ваничката през външното тяло после. Защото само филтрите не помагат като почне да мирише на вкиснато. Това е признак на развитие на бактерии и е време да се почисти вътрешното тяло. Това имах предвид.

преди 6 минути, Fashion Lover написа:

Ами аз даже не знам като поръчам от Емаг дали само ще доставят климатика,или ще има и монтаж?

Монтажа не е включен в цената ,попитай коя фирма извършват монтажа на този климатик за да ти важи гаранцията след това.

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Защото само филтрите не помагат като почне да мирише на вкиснато. Това е признак на развитие на бактерии и е време да се почисти вътрешното тяло. Това имах предвид.

Така е ,но ако се стигне до това да почиства топлообменника става безопасно със спрей с пянобразен препарат с който може да почисти безопасно за климатика.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Така е ,но ако се стигне до това да почиства топлообменника става безопасно със спрей с пянобразен препарат с който може да почисти безопасно за климатика.

Безопасно, но политиките за гаранция при някои не го позволяват. То и обезмаслителя е безопасен. Някои го използват и да си перат дрехите дори.

преди 10 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Безопасно, но политиките за гаранция при някои не го позволяват. То и обезмаслителя е безопасен. Някои го използват и да си перат дрехите дори.

Имах предвид ,че когато препарата е пянообразен да напръскаш по електрониката когато не знаеш къде е - е по малко вероятно от това с класическото шише обезмаслител с помпичка.  Всичките климатици които са ми монтирали са ми давали като съвет филтрите да се почистват в месеца веднъж ,като в това има и логика ,а тя е че когато филтъра е запрашен климатика по бавно достига зададената темперетура което повишава разхода на ел. енергия и намалява комфорта в помещението.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Имах предвид ,че когато препарата е пянообразен да напръскаш по електрониката когато не знаеш къде е - е по малко вероятно от това с класическото шише обезмаслител с помпичка.  Всичките климатици които са ми монтирали са ми давали като съвет филтрите да се почистват в месеца веднъж ,като в това има и логика ,а тя е че когато филтъра е запрашен климатика по бавно достига зададената темперетура което повишава разхода на ел. елнергия и намалява комфорта в помещението.

Да, филтрите са ясни. Аз на 2 седмици ги мия. За пръскането си има методология и има места, които е добре да се избягват да се пръскат особено областите около електрониката. Поне така са ми казвали техниците. Но докато е в гаранция те ще се грижат за него. После ще видим. Но не си струва за едни 50-100 лв. един път в годината да се рискува климатик за 2k. Защото евтиното често излиза по-скъпо впоследствие.

Няма шанс да тръгна да пръскам близо до електрониката,дори и с препарат за климатик............

На последната ми работа бяхме с един климатик CHIGO,от поне 10г.,и само му миехме филтрите в банята XD Работеше супер,без никаква поддръжка веднъж годишно..

преди 4 минути, Fashion Lover написа:

Няма шанс да тръгна да пръскам близо до електрониката,дори и с препарат за климатик............

На последната ми работа бяхме с един климатик CHIGO,от поне 10г.,и само му миехме филтрите в банята XD Работеше супер,без никаква поддръжка веднъж годишно..

То не е само до това да работи правилно, а да е стерилно също, но както и да е. :)

на 27.07.2023 г. в 14:53, Филипов написа:

Има по промоции разни Starlight и подобни по 500 лв. https://www.emag.bg/invertoren-klimatik-star-light-12000-btu-wifi-kontrol-bjal-act-12wifi/pd/DPWT4LBBM/?path=invertoren-klimatik-star-light-12000-btu-wifi-kontrol-bjal-act-12wifi/pd/DPWT4LBBM

И се разбери с някой за монтажа, едва ли ще е повече от 200.

Точно!

Оказа се че повечето фирми извършващи монтаж на климатици не бяха чували че Аристон произвеждат такива...

Не мога да намеря фирма за монтаж.

Препоръчайте..

преди 1 час, Aleksandars написа:

Реално, аристон не произвеждат климатизатори...

Ами,произвеждат,даже си ги имат в техния сайт ;DDD

Това може да го каже само някой който не разбира от климатици,и точно затова няма да наема такива хора.

преди 10 часа, Fashion Lover написа:

Оказа се че повечето фирми извършващи монтаж на климатици не бяха чували че Аристон произвеждат такива...

Не мога да намеря фирма за монтаж.

Препоръчайте..

Попитайте в магазина от който е закупен климатика кои фирми са оторизирани за монтаж във вашия регион - на практика всяка фирма може да извърши монтажа ,но не и да го поддържа гаранционно. 

Това може да го каже само някой който не разбира от климатици,и точно затова няма да наема такива хора.
Моделите са произведени в Мидея... А Вие си вярвайте, че са Аристон... Успех!

Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk

преди 11 часа, Fashion Lover написа:

Интересно е, че се произнасяш за компетентността на хора, които не познаваш.  

Сашо е точно специалист по климатиците и ми се струва, че  ти загуби възможността да те консултира.

Мислех да ти подскажа по-добър вариант в този ценови диапазон, но с този подход умело ме разубеди.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Ми точно Аристон е!

Мидея или Ариели може да са Вашите...

Вие подкана от Папата ли чакате за да помогнете на някой?само питам XD

Оф,абе ще оцелеем и без Сашо,ахахахахахахахаха,ужасия..

преди 6 часа, Fashion Lover написа:

Ми точно Аристон е!

Мидея или Ариели може да са Вашите...

Вие подкана от Папата ли чакате за да помогнете на някой?само питам XD

Оф,абе ще оцелеем и без Сашо,ахахахахахахахаха,ужасия..

Ти не заслужаваш и дума да ти се напише...

• 3 седмици по-късно...
на 26.07.2023 г. в 21:51, Aleksandars написа:

Midea AG1-12NXD6 (B) Xtreme Save Pro

AUX Q-Plus ASW-H12C5C4/BQAR3DI-C1

Crystal Quartz CHI/CHO 12H-KA

Midea MSAGBU-12HRFN8/MOX230-12HFN8 Xtreme Save Pro

ИЛИ

Fujitsu ASYG 12LMCE/AOYG12LMCE , 12000

Здравейте, имам нужда от 2 климатика за две стаи  - 14 и 28 квадрата , апартамент ново строителство , ще се ползват за охлаждане и отопление ( за всеки случай имам и парно). Бях се спрял на Fujitsu , но един приятел ме разколеба , като ми каза че тези Мидеи имали много по- добри технически характеристики.  Тук виждам , че у други хора споделят добри отзиви за Мидея. Може ли да споделите опит и мнения. Предварително благодаря на всички отзовали се!

• 2 седмици по-късно...
преди 4 часа, Daylight Dancer написа:

аз да попитам до колко е важна поддръжката на един климатик и колко често е редно да се прави ако въобще е необходимо ?

Ако под поддръжка се има предвид профилактика - веднъж в годината ,ако е почистане на филтри - зависи от запрашеността в помещението ,в месеца веднъж или два пъти почистване на филтрите за да работи климатика оптимално.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.