Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Президентски избори 2006

Featured Replies

Аз се надявам Козела да вземе да се намеси вече :)

• Отговори 494
  • Прегледи 41,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Датата на изборите да съвпадне с рамазама е поредната грешка(умишлена) на управляващите и за съжаление ще си носим последствията през следващите 4 год.

Според социолози Първанов пак ще е президент

Настоящият президент и кандидат за втори мандат Георги Първанов ще спечели с голяма преднина втория тур на изборите за държавен глава в неделя, прогнозираха социолози пред БТА. Според тях няма да има значителна промяна на избирателната активност на балотажа, в сравнение с 22 октомври.

Според Петър Живков от МБМД, Първанов ще спечели убедителна победа на балотажа и ще получи около три четвърти от гласовете, а конкурентът му Волен Сидеров ще вземе вероятно около 25 процента. Подкрепата за Първанов е по-голяма и сред избирателите на некласираните кандидати, коментира той.

Според данни на агенцията от екзит пол, осъществен на първия тур, близо 40 процента от избирателите на десния кандидат Неделчо Беронов са заявили, че няма да отидат да гласуват, ако се стигне до балотаж между Първанов и Сидеров. 29 на сто от подкрепилите Беронов са декларирали, че биха гласували за Георги Първанов, 16 процента - за Волен Сидеров, а други 16 на сто са отговорили, че се колебаят за кого биха дали вота си при втори тур между Първанов и Сидеров.

30 процента от избирателите на другия десен кандидат Георги Марков са заявили, че при такъв вариант биха подкрепили Георги Първанов, 25 на сто - Волен Сидеров, а 28 процента не биха отишли до урните. 17 процента са отговорили, че не са решили за кого биха гласували.

Петър Живков отбелязва, че се наблюдава демотивация на около 5 процента от хората, които са гласували на първия тур и които сега заявяват, че няма да отидат до урните тази неделя. Живков прогнозира, че избирателната активност може да бъде малко по-висока, но най-много с 4-5 процента, в сравнение с първия тур.

Кольо Колев от "Медиана" смята, че избирателната активност на балотажа няма да бъде нито по-ниска, нито по-висока, в сравнение с тази на 22 октомври и най-вероятно гласа си ще дадат около 2 900 000 избиратели. Според него, някои от негласувалите на първия тур ще дадат вота си в неделя, като в основната си част ще подкрепят Георги Първанов.

На практика те ще отидат до урните не защото са избиратели на Първанов, а за да защитят европейския облик на страната от домогванията на крайния национализъм, коментира социологът. Той допълни, че по-голямата част от избирателите на Неделчо Беронов няма да участват в балотажа.

Колев също прогнозира значителна преднина на Първанов - между 70-75 процента, срещу 25-30 на сто за Сидеров.

Подобна е и прогнозата на Кънчо Стойчев от "Галъп" - 75 на сто за Георги Първанов, срещу 25 на сто за Сидеров.

Станислав Стоянов от "Алфа рисърч" очаква на балотажа същата или малко по-ниска активност спрямо първия тур. И той е на мнение, че Георги Първанов ще победи със значителна преднина Волен Сидеров на балотажа.

Източник: dnes.bg

Между другото, при всички условности на факта, по време на 30-мин. интервю на Коритаров със Сидеров тази сутрин, анкетата "Ще гласувате ли за Волен Сидеров?" вървеше "Не-32%", "Да-68%". Съмнявам се да са го гледали само привърженици.

П.П. Добавям линк с интересни мнения за уплахата сред кандидат-президентите :sobbing:

Редактирано от mitaka33 (преглед на промените)

Георги Първанов - Ангел Марин.

За мен Георги Първанов това е най-успешният досега български президент.

:sobbing: Моите уважения за избора ти, който всъщност е и мой!!! Споделям мнението ти напълно и изцяло!!!

ЦИТАТ(shanna @ 12.09.2006г. в 10:22)

Георги Първанов - Ангел Марин.

За мен Георги Първанов това е най-успешният досега български президент.

Вярно, най-успелия е. Успя да отврати минимум 600 000 българи.

mitaka33 малко е относителен резултата в предаването де =) . Мисля , че тази сутрин Коритаров не тръгна целенасочено да напада Сидеров и се получи един сносен диалог . Така трябваше да постъпят плямпалките от бтв и бнт , а не само да повтарят фашист , националист , луд и т.н.

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

Разбира се, че НДСВ ще подкрепи Първанов. Обаче мен ме вълнува друго! Защо в анкетата, за кого ще гласувате на балотажа, резултатите не се променят?Слядя я още от първия ден и всичко се върти в рамките на +- 2-3 процента! Тука имаше мнения, че за Сидеров били гласували пенсионерите по селата. Сигурен съм , че и това го има, защото брат ми беше член на избирателна комисия в едно село близо до Русе и там Сидеров печели във всички 5 секции! Само че, това село е толкова близо, че младите хора са по вече от старите. Обаче пак не ми става ясно, дори пенсионерите да са гласували за Сидеров, защо в Калдата, резултатът е плачевен за Първанов? Ще напиша някои мои размишления, но се страхувам, че социолозите в БТВ ще ме опровергаят веднага! Не вярвам Калдата да е пълна с пенсионери, но... Знам ли, може и някой с много регистрации да гласува постоянно! Дано да не е така, защото лъже само себе си! А ако не е така, мисля си, че много хора не са гласували наистина. За мен остава още една загадка - Как синя София, стана КАРМЪЗЪ и отговора се крие в самата дума. София никога не е била синя или червена, тя е била кафява ! ( За мен кафявият е Доган, а не Сидеров! ) В софиянци има такъв страх да не им вземем заплатките, ние в провинцията, че са готови да дават задничето си винаги, когато е необходимо ;) Политиката за тях е пари и който е отишъл в София е отишъл точно за ПАРИ! Духовното не е важно за него, Материалното е затъмнило мозъка му и тоя селяндур, вече е гражданин, даже СТОЛИЧАНИН! Абе какви ли ги говоря и аз, то работата е ясна, няма се излагам заради вас селяндури в нови премяни...

И според мен е така.. По-мислещите хора гласуват за Сидеров, независимо колко не перфектен е за президент, е по-добрия вариант от Първанов, това е мое лично мнение, и на много други хора. Не искам конфликти отново, свързани с изказването ми. Не искам и да ви вплътявам моето мислене и моя избор на балотажа. Всеки си има мнение, и ще го изрази с гласа си в неделя. Точка.

Ясно кой определя големия процент на Първанов предната седмица(а и на предните президентски избори) - това са заблудени, възрастни хора, не знаещи елементарни факти. Попитайте ммайка си и баща си за кой ще гласуват, и най-вече защо..! Отговора ще е 90% еднакъв във всичките "запитвания". Възрастни, които през целия си живот са гласували за цветове, а не за хора! Целия си живот са гласували за този, който е подкрепян от тяхната партия. А Първанов е подкрепян от доста такива.. За това спечели предните избори, за това и ще спечели тези(колкото и да не ми се иска).

П.П. това на заблуда и лъжи ли ви изглежда ?! Ако беше така щяха ли всички управляващи, медии и т.н. да са срещу Атака и Сидеров ?! Замислете се.. Ако той беше един от тези, които са в политиката само заради личната изгода, скритите, мръсни сделлки, парите, щяха ли всички да го оплюват и да пръскат милиони за анти-рекалми(тези милиони от 3цифрената заплата на Първанов?!) и т.н. ?!? Помислете малко с главите, които носите..

А знаете ли, че е противоконституционно известни публични личности(управляващи, водещи на предавания и т.н.) директно да ви казват да не гласувате за даден кандидат ?!? Както казах - мислете..

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Просто искам да добавя:

ХОРА, НЕ ПРИЕМАЙТЕ ВСИЧКО КАЗАНО ПО МЕДИИТЕ ЗА ЧИСТА МОНЕТА!

Откакто съществува телевизията е едно много силно оръжие за внушения на зрителите!

И за да бъда по-конкретен:

Първанов каза, че имало голям "дефицит на справедливост" ако не се лъжа.

Ами какво направи той като президент за да намали поне този дефицит?

Иначе е лесно да констатираш само...

Хайде със здраве на всички и помнете - преди всичко трябва да сме българи

и при това с морал, иначе няма да сме нищо като хора!

Ей хора мислете, щото на мен ми се струва, че тези, които няма никога да гласуват за Сидеров са по-мислещите. Това е лично мнение, не искам да се карам. Точка.

Точно в този линк (дето го дадох аз на предишната страница) става ясно колко много популизъм има в думите му, всичко е от хубаво по-хубаво и също така може да се забележи огромната разлика в изказванията му в началото, не искам непостоянен човек, който в един момент е имал много крайна позиция. За мендори това, че всички расисти в България ще гласуват за него е достатъчно противно.

Вече казах защо всички са срещу Сидеров, той даде заявка, че ще е против всички политици и дълго време не се държеше като нормален политик, изгради си лош имидж, опъваше ръце и пъчеше стойки по митингите и събиранията, той и хората му се забъркваха в скандал след скандал, вие какво си мислите, че Европа спокойно ще ни гледа как си избираме Сидеров и ще продължи да си прави инвестиции тук, че България ще се счита за спокойна, знаеща накъде отива страна... другото, което е когато един политик започне да говори така все едно народът е взел думата, и все едно може всичко това да бъде променено за миг от една партия - ми просто това смърди на пълна измама, нормално останалите да са против един такъв явен измамник, пък и той е бил почти с всички партии, така че те си го знаят Сидеров, не можете ли да повярвате, че понякога наистина политиците искат да ни предпазят и не мислят за себе си - никой не би влязъл в коалиция с Атака, дори БСП тогава не искаше и дума да се издума за това, те го познават добре и знаят, че той е по-голям боклук и от тях - ето ви две други гл. точки затова защо всички го плюят.

Ясно е, че няма да се убедиме един друг в нищо, може някой дето се чуди да тръгне да чете тези почти 30-на старници и това е малко вероятно, езици да чешем това ни остава само май... всеки тълкува фактите на другия в негова полза

Аз досега не чух нищо от вас за Дмитър Стоянов и изказването му, не чух дали Европа ще погледне с добро око на Сидеров като президнет или голяма сила в парламента, не чух да го критикувате толкова много за многократните му смени на кожата, не разбрах какво ви грее това, че ще казва истини, като нищо няма да може да направи, а вие какво точно очаквате да направи този човек-чудо, минал през казана на СДС, а сега подкрепян от БКП?? И защо това, че НДСВ реши да подкрепи Първанов ви възмути толкова, а това, че БКП реши да избере Сидеров го подминахте с мълчание, ето аз казах че виждам недостатъците на Първанов, изброих ги, но не чух за нито един проблем на Сидеров от вас, питам аз, той идеален ли е??

И какво излиза, че тези, които не подкрепяме Сидеров не сме българи и сме аморални. Браво бе. Много умно. Интересна констатация. Като онази в един по-преден пост, която ни изкарва безмозъчни и мислещи в неправилна посока щом не сме за Сидеров.

И какво излиза, че тези, които не подкрепяме Сидеров не сме българи и сме аморални. Браво бе. Много умно. Интересна констатация. Като онази в един по-преден пост, която ни изкарва безмозъчни и мислещи в неправилна посока щом не сме за Сидеров.

Когато писах за морала нямах предвид за Сидеров или Първанов, а за хората като цяло,

по принцип.

Вярно, че тук полемиката е политизирана, но аз имах предвид, че хората без никакъв

морал все повече се отдалечават от понятието "човек".

Нищо конкретно, което да е свързано със Сидеров или Първанов.

Но май това е за друга тема!

Но ми направиха впечатление думите за "дефицита на справедливост"!

И пак казвам - лесно е само да констатираш...

А да констатираме можем всички, нали?

А после ... ?

Иначе е лесно да констатираш само...

Хайде със здраве на всички и помнете - преди всичко трябва да сме българи

и при това с морал, иначе няма да сме нищо като хора!

Много е лесно наистина само да изтъкваш недостатъци, това и народът го може, ма не е нужно да си слагаме такъв човек за представително лице, да ни вади кирливите ризи пред света! Самото му избиране би извадило на показ цялата кир.

Морал трябва определено, политически морал също! Аз виждам двама неморални кандидати.

Е, че точно Сидеров си е фен на констатациите. То констатации всеки може да прави. Всеки може да каже какви са проблемите, а и те са казвани неведнъж. Зададат ли се избори и почват да си ги въртят като шлагер. Само, че само ги казват без да предлагат реално изпълнимо и разумно решение. Ей това е проблема и това прави Сидеров. Казва на висок глас проблемите, но или не дава никакво решение или е нереално, но гъделичкащо тънките струни.

Друг проблем, който се забелязва в българите. Някой като обещае нещо и ние искаме още утре то да е изпълнено. Ако може тук и веднага както се казва. Да, ама има една поговорка - хубавите неща стават бавно, както и още една - бързата работа срам за майстора.

Истината е, че решаването на болшинството проблеми е свързано с пари, много пари.

Да вземем например пенсиите. И аз искам да се вдигнат, и вие и самите пенсионери. Мда, само че за да се вдигнат са нужни пари. Парите могат да дойдат само при работеща икономика, която да бълва за експорт и да е конкурентноспособна. Тогава ще има доходи за работещите и респективно пари в осигурителната система. Повярвайте ми няма как при условие, че работещите са примерно 2 000 000 те да издържат 4 000 000 пенсионери и пенсиите да са на европейско ниво при сегашното състояние на икономиката. Може да стане, но ако се вдигнат данъците и осигуровките. Надали ви харесва това.

Това е само един пример.

Да погледнем в друга посока - армията. Искате силна и модерна армия. ОК. Ама пак опираме до паричките. Да речем една 100 000 армия. За модернизацията и са необходими милиарди. Нови самолети, нови танкове, артилерия, ПВО, въоръжение и ред други. От чий джоб ще излязат? От нашия естетвено.

Аз обаче питам - Не е ли по-добре тези милиарди вместо за оръжия да отидат за нова атомна централа, за пътища, болници, училища и ред други по-хубави неща? За създаване на по-добри условия за бизнес, чрез изграждане на модерна инфраструктура и индустриални паркове?Мисля, че това е по-добрия вариант.

Тогава ще има икономика, доходи и пенсии.

Но всички тези неща няма как да станат с магическа пръчица. Замахваш и хоп. Всичко ни е ОК и летим от щастие.

И още нещо - време е българина да се научи да работи, защото за всичките тези години се научи повече да говори, а по-малко да работи. Та производителността на труда в България е много по-ниска в сравнение с Европа. Искаме доходи, а не работим за да ги получаваме. Примери колкото иска човек.

Олеле, стана длъжко.

И все пак не мисля, че етикетът "фашист, расист, неонацист" е правилен по

отношение на Сидеров!

Мисля, че просто е по-радикален (само радикален, без никакви прилагателни)

във възгледите си!

А нима това е лошо?

Е, че точно Сидеров си е фен на констатациите. То констатации всеки може да прави. Всеки може да каже какви са проблемите, а и те са казвани неведнъж. Зададат ли се избори и почват да си ги въртят като шлагер. Само, че само ги казват без да предлагат реално изпълнимо и разумно решение. Ей това е проблема и това прави Сидеров. Казва на висок глас проблемите, но или не дава никакво решение или е нереално, но гъделичкащо тънките струни.

Друг проблем, който се забелязва в българите. Някой като обещае нещо и ние искаме още утре то да е изпълнено. Ако може тук и веднага както се казва. Да, ама има една поговорка - хубавите неща стават бавно, както и още една - бързата работа срам за майстора.

Истината е, че решаването на болшинството проблеми е свързано с пари, много пари.

Да вземем например пенсиите. И аз искам да се вдигнат, и вие и самите пенсионери. Мда, само че за да се вдигнат са нужни пари. Парите могат да дойдат само при работеща икономика, която да бълва за експорт и да е конкурентноспособна. Тогава ще има доходи за работещите и респективно пари в осигурителната система. Повярвайте ми няма как при условие, че работещите са примерно 2 000 000 те да издържат 4 000 000 пенсионери и пенсиите да са на европейско ниво при сегашното състояние на икономиката. Може да стане, но ако се вдигнат данъците и осигуровките. Надали ви харесва това.

Това е само един пример.

Да погледнем в друга посока - армията. Искате силна и модерна армия. ОК. Ама пак опираме до паричките. Да речем една 100 000 армия. За модернизацията и са необходими милиарди. Нови самолети, нови танкове, артилерия, ПВО, въоръжение и ред други. От чий джоб ще излязат? От нашия естетвено.

Аз обаче питам - Не е ли по-добре тези милиарди вместо за оръжия да отидат за нова атомна централа, за пътища, болници, училища и ред други по-хубави неща? За създаване на по-добри условия за бизнес, чрез изграждане на модерна инфраструктура и индустриални паркове?Мисля, че това е по-добрия вариант.

Но всички тези неща няма как да станат с магическа пръчица. Замахваш и хоп. Всичко ни е ОК и летим от щастие.

И още нещо - време е българина да се научи да работи, защото за всичките тези години се научи повече да говори, а по-малко да работи. Та производителността на труда в България е много по-ниска в сравнение с Европа. Искаме доходи, а не работим за да ги получаваме. Примери колкото иска човек.

Олеле, стана длъжко.

Напълно съм съгласен с теб!

Но "проказите" като корупция, неработещ и корумпиран съд и т.н. си остават

и само се задълбочават!

Имам чувството, че вчера бяха парламентарните избори и оттогава нищо не се е променило!

И тук смея да твърдя, че Първанов като президент не беше достатъчно твърд в поне

опит да редуцира този "дефицит на справедливост" , както той сам каза!

Да, спрял е някакъв закон против интересите на инвалидите :whist: , върнал няколко закона, но

поне аз не виждам нищо повече!

А можеше...!!!

Редактирано от mrun4o (преглед на промените)

...

Ей хора мислете, щото на мен ми се струва, че тези, които няма никога да гласуват за Сидеров са по-мислещите. Това е лично мнение, не искам да се карам. Точка.

Точно в този линк (дето го дадох аз на предишната страница) става ясно колко много популизъм има в думите му, всичко е от хубаво по-хубаво и също така може да се забележи огромната разлика в изказванията му в началото, не искам непостоянен човек, който в един момент е имал много крайна позиция. ...

А искаш човек, който нищо не ти обещава, което го прави постоянен, и след като спечели нищо и не прави(нормално,все пак нищо не е обещал..). Който само си приписва постижения, за които не е допринесъл с нищо. И хвърля милиони левове пари на държавата(наши пари) за анти-реклами срещу опонента си. Лъжейки циганите, че Сидеров ще им отреже главите, ги приканва да гласуват за него, подкупва турци с двойно гражданство в Турция за да гласуват за него, по констутуция има право да определя кога да са изборите, и какво съвпадение - 22.10 - празник на всички турци. В същия момент всички медии и известни личности нарушават конституцията като казват на всички нас да не гласуваме за Сидеров..

Ето това казвам аз избор на мислещи хора.

Точка.

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Така. Нека бъдем коректни. Не подкрепям нито Първанов, нито Сидеров.

Но нека бъдем коректни. Нека привържениците на Сидеров не говорят неща, които не са верни.

По отношение на върнати закони. Не е вярно, че Първанов не е връщал закони. Връщал е. И това е документирано. Оставям настрана, че като Президент няма право да спира закони. Връща го, след което парламента го гласува втори път с корекции и това е. Президента няма право да го върне втори път.

Хайде намери и предостави материали, които подкрепят твърдението ти, че Първанов е казал някъде и някога, че Сидеров ще отреже главите на циганите. Иначе спокойно мога да те причисля към клеветниците и лъжците. Виж, обаче аз съм чувал на митинг на Атака как се вика "Циганите на сапун" и никой от ръководството на Атака не се обърна с призив да се прекратят подобни възгласи.

Би ли ме светнал какво точно си е приписал и присвоил като заслуги. Нещо много общо ги казваш нещата. Липсва конкретика.

Колкото до милионите. Ше ги видим дали са милиони или не. В края на краищата да не се окаже поредната лъжа на борците за справедливост начело със Сидеров. Щото неговото прахосване на пари е документирано. Доста обширно беше писано в какви хотели е разпускал, какви парици е харчил. Това го има. Чии пари харчи? На партията? На спонсорите си от бившата ДС и Русия? На ислямския терорист с който бях заедно на конгреса в Москва? Или може би нашите парици? То и това ще стане ясно.

Между другото колко ли струва телевизионното време по Скат? Или ще да е евтино като за "бедняка" Сидеров или е щедър подарък от покровителите. Те покровителите са известни.

Как да вярвам, че е против корупцията, ограбването като беше върл защитник на разбиването на българското селско стопанство, на българската икономика, армия и тайни служби. Написаното остава в историята. Справка - в-к "Демокрация".

А, и я ми кажи къде в Конституцията на Република България има текстове по които да обвиниш всички, които призовават гражданите да не подкрепят Сидеров. Щото нещо няма такива. А и защото ако има, то би трябвало и призивите за бойкот на изборите да противоконституционни. Пък милия Сидеров и обкръжението му призоваваха към подобни действия в един момент.

Значи едните нарушават, а правоверния Сидеров не. Ама то на Сидеров това не му е за първи път да нарушава българските закони. Попрочетете НПК да видите за лъжесвидетелстване какво е наказанието. Няма да споменавам простъпките на ръководството на Атака като цяло, че става много.

Та така. Като казвате нещо, подкрепяйте го поне с малко от малко факти.

Редактирано от Black&White (преглед на промените)

А според теб какво да направи Сидеров,като още не е президент?Да изкара черната дъска и тебешур,да сложи бяла престилка като професор и да решава проблемите ей-така,пред камерата?!Човекът си каза в предизборните обещания какво,защо,и,най-важното-КАК ще го направи.

Защо ли ме напъва отвътре да си тананикам едно любимо соцевъргрийнче/малко преработено/: "Комунисти, комсомолци, пионееери /вече може да бъде ДПС-функционееери/ сме в един и същи строй, винаги във труд и в бооооой!..."

Изведнъж изпитах носталгия да се върна пак в 6-ти клас и дружинната ръководителка на училището другарката Цветанка Първанова / без аналогии, моля/, да ме изправи пред отрядния съвет да давам обяснение защо не съм написал отчета за срока /не знам защо ме бяха набедили и впоследствие избрали с пълно мнозинство за отряден председател/. Срамувам се аз, а другарката Първанова гледа строго. -"Така ли постъпва един истински пионер?-пита тя, - Ти не заслужаваш да носиш червената пионерска връзка!..."

Е, естествено както ме избраха, така и ме свалиха - с пълно мнозинство. Поне да бяха само 63,69 %...

Че така де, на 29.10. си припявайте на път към прозрачната /да бе, защо аджеба е прозрачна?/ урна: "Комунисти, комсомолци, пионееери...."

Това е само един пример.

Олеле, стана длъжко.

Привет, Black&White

Това, опит за летене ли е??? няма лошо, не е срамно да кажеш вижданията си....

Ех, аз не съм, Волен и нямам висше образование,даже ако трябва да бъда честен и откровен с вас, (на което аз много държа) имам само основно образование, това може би си личи, по правописните грешки който допускам, но какво да се прави, няма безгрешни хора нали.Но това не ми пречи да виждам и усещам нещата по мой собствен начин, което пък от друга страна доказва, че образованието не прави човека, а може бе тъкмо обратното.

Ей това е проблема и това прави Сидеров. Казва на висок глас проблемите, но или не дава никакво решение или е нереално, но гъделичкащо тънките струни.

Защо по този, манепулиращ начин поставяш нещата, първо дадена ли му е възможност да осъществи това за което той говори на висок глас, както казваш ти????? били ми отговорил, ЧЕСТНО???? Защото на БСП, ДПС,НДСВ, СДС ..и други на няколко пъти им бе гласувано доверие от този народ и всички сме свидетели на резултата. Моля въздържай се от такива констатации защото най малкото е неморално от твоя страна да изопачаваш нещата по този начин.

Не е никак етично от твоя страна, след като не си дал възможността, човек да стреля, ПРЕДВАРИТЕЛНО да казваш, че ще пропусне.......Но друго е по същественото, за което може би малко хора се замислят, всяко действие има противодействие, неможе да има ДПС и в същият момент да няма АТАКА, но това което прави впечатление, че цялата репресивна държавна машина е впрегната и нанася безкомпромисно удари и компромати срещу нея.Докъто се забравя все извесният факт, как бе създадено ДПС по чии натиск???, ми всеки който малко или много е запознат с политиката, знае,че под натиска на Турция и САЩ бе създадено това движение което, протеворичи на Конституцията и до днес Конституционният съд не се е произнесъл законно ли е ДПС.Имаше едно гласуване но гласовете бяха 5- За и 6 Против, единият съдия бе болен, и понеже не мина, това решение,въпреки напъните тогава на БСП, сме свидетели как това движение съществува толкова години, без да има решение на Конституционният Съд.Но което е тревожното, че то не работи за интересите на България, на против налага тоерор спрямо Българските граждани по смесените региони и води про Турска полтика, а Първанов, просто го легетимира..... Незнам колко си спомнят от вас, как този Пъраванов, вървеше на чело в първите редици сред хората който протестираха против НАТО и как Първанов бе ЕДИНСТВЕНИЯТ политик в Европа който застана и подкрепи Милошевич, но тогава медиите не му казваха,че е Фюрер, тогава медиите не изписваха Играчка Плачка и не го предупреждаваха за жертвите на Хитлер, нима не разполагат тези медии с записа на тези протести???? Защо плашат хората,че ако Сидеров стане Президент, едва ли България няма да я има, не нищо подобно няма да се случи България е Парламетарна Република и за съжаление ДПС,НДСВ и БСП ще продължат да управляват, но ще има противовест, който може да им влоши уюта в който сега се намират тези трима лидери на БСП,НДСВ,ДПС.

Вгледайте се в тези трима лидери, на БСП, НДСВ, ДПС какво е общото между тях????? и тримата не са Българи нима не го виждате това, което е ще ви извади очите.........

Би ли ни казал, защо тези неща не стават така бавно в Полша, Чехия да не изброявам.......

Аз имам едно обяснение, но трябва да си играем на откриите разликите.

Разликата е в това, начина на преватизацията, и най вече, в това,че тези Държави успяха да неотрализиарт, комунистическата олигорхия, да я изтикат, да не и дадат икономическите лостове, за да ограбят и превърнат държавният капитал в свой частен капитал, както стана тук за съжаление в България. Как постигнаха те това а ?? Като приеха закон за ЛУСТРАЦИЯТА тук в България да се случи нещо подобно????? Какво гласи този закон за Лустрацията, преди няколко месеца дори Румъния прие такъв закон. Закона гласи, всеки който е членувал комунистическата партия и е участвал в управлението на държавата,като е заемал ръководна длъжност, няма право да заема ДЪРЖАВНА РЪКОВОДНА ДЛЪЖНОСТ за срок от 5 години, естествено после го промениха,преди да изтекат тези 5 години и увеличиха срока на 15 г.

Но за тези неща тук в България олигархията не говори, нито медиите, на тях дори им е забранено да споменават думата Лустрация...................

Да вземем например пенсиите. И аз искам да се вдигнат, и вие и самите пенсионери. Мда, само че за да се вдигнат са нужни пари.

Даааа много си прав, ноооооо пак забравяш, или по точно премълчаваш, България си имаше Пенсионен Фонд който на два пъти бе ограбван от койййй, от тези който сега ни управляват и казват,че прехода бил свършил.Трябва ли Българският народ да се съгласи с това??? Тези служби на Държавата рабтят ли те по това да се върнат тези откраднати пари????? Така,че не е само това изхода нали??? България си имаше прекрасен фонд, но на два пъти някой го СВИ , а всички знаем кой са те нали?? и сега удържат от нас, за да плащат на нашите родители, после ще удържат от нашите деца, за да плащат на нас. А кой работи по това да се върнат на пенсионерите тези ограбени пари????? кой ГОЦЕ ЛИ???

Ако се върнат парите който се ограбиха от този народ повярвайте ми ще живеят прекрасно нащи пенсионери.Но те не само този Пенсионен Фонд ограбиха, те не се спряха дори, да ограбят и малкото спестявания който бяха спестили тези хора..............

Парите могат да дойдат само при работеща икономика, която да бълва за експорт и да е конкурентноспособна. Тогава ще има доходи за работещите и респективно пари в осигурителната система. Повярвайте ми няма как при условие че работещите са примерно 2 000 000 те да издържат 4 000 000 пенсионери и пенсиите да са на европейско ниво при сегашното състояние на икономиката.

Първо, трябва да уточниш, за коя икономика говориш, за никого не е тайна, че в България съществуват две икономики СИВАТА и ВИДИМАТА, като дяла на СИВАТА икономика е много по голям от Реалната икономика и по този начин се лишава Държавата от много средства.Но това става,защото повечето от сегашните работодатели 95% са тези олигарси който ограбиха и превърнаха икономиката на България в свой частен капитал. Аз твърдя, че ако има държавници който мислят и милеят за България то пари има и сега, въпреки, че ограбиха , парите на Пенсионият Фонд.Но първото което искам да подчертая е вноса,на стоки който влиза в България. Трябва да се предоговорят всички търговски отношения, с всяка една държава. Примерно разглеждат се с всяка една държава по оделно, ако Турция внася в България стоки, примерно за 50 000 000 то Бългярия трябва да изнася за Турция стоки за същата сума. ДА ама не, незнам колко от вас си спомнят, как Турция демостративно, се отказа и наруши договора за доставка на ТОК, незнам кой е правил този договор, и какви клаузи е защитавал но България на практика загуби от това, и нямаше никакви санкции спрямо Турската страна, кой как е защитил Българските интереси в този договор, медите не ни светнаха по този въпрос. Но ако имаше Държавници, то трябваше мигновенно да последват, САНКЦИИ за Турската държава от България, трябваше да се спре вноса на Турски стоки тук, за да се компесират тези загуби, като се спрат Турският внос, щеше да се отворят много повече възможности, пред Българските Земедилци, Месопроизводители, Трикотажни стоки...... тези фирми щяха да пройзведат повече продукция, естестнвено щяха да им е нужна повече, работна ръка, от там щяха да внесът в бюджета и повече данаци.....Но това не се направи.Трябваше да се постави този въпрос пред Турската страна, ако ли не край на Турските стоки, който подбиват Българската икономика. Този който бе подписъл от Българска страна този договор с Турската страна траябваше веднага да бъде съден и да влезне в затвора, нещо подобно да се случи?????. Как така Турската страна нарушава един двустранен договор и няма никакви последици, клаузи, който да уреждат това???, какъв е този договор,кой го е подписал, това не е ли предателство спрямо Българите, как може Турската страна да си позволи така да извива ръцете на една суверенна държава????. По този начин, трябва да бъде определян, критерият с всяка, една държава по оделно,колкото те внасят, толкова и ние ще изнасяме, в тяхната икономика, 50 на 50 справедливо нали??? само, че не се спазва, защото начело на България са застанали ДПС и вие сами виждате какви турски стоки заливат и напрактика пребиват родното ни производство.

Първо трябва да има закон за почасовото заплащане на час и там да пише никой няма право да плаща по малко от 5 долара на час, така поне е в нормалните страни но уви в България не. Това е възможно напълно, но много се спеколира по този въпрос, щом хората ще получават повече, пари естественно е, че ще внасят повече в бюджета на България, едно е да одържиш 35% от 250 или 300 лева а друго е да удържиш тези процени от заплата 800 или 1000 лева, както е видно за всеки много повече пари ще влизат в бюджета, но тогава и много повече хора ще копуват, няма да се лишавт от толкова елементарни неща, и на практика ще създават повече работни места, а от там и БВП ще нараства, АКО се искара СИВАТА икономика на СВЕТЛО.

Второ, за да се вдигне тази минемална работна заплата трябва БВП също да е висок а за да е висок трябва да има пройзводителност.И тук започва играта

Как да има прозводителност като се внасят салами от Унгария и най вече чужди страни на дъпенгови цени .Тези продукти са пороизведени в държави в който минемалната заплата е в пъти по голяма от наща 160 лв. заплата.Но въпреки това, те идват на цени по евтини от нашите продукти. Защо нали за тях е платено големи заплати, минали са митници акцизи и данаци защо те са по евтини от нашите продукти??? А техните заплати са 10 пъти по големи от нашите ЗАЩО??. Това се отнася, за почти всички отрасли на наща икономика, пребива се родното пройзводство, на текстил ,обувки като се внасят на килограми турски продукти за което не е платено даже и мито, но както се сещаш някой има облага от тези неща това да продължава, е аз питам кой от кого зависи тези неща?? .Всеки случай не от мен.По този начи се бребива всякъва порив на нашият народ . След разпада на Кинтекс кой държи каналите за безмитен внос всякъ партия , от точно тези канали се финансира всякъ парламентарно представена партия си има квоти в тези канали съжалявам , че не сте го разбрали това. .Как стана аферата Сапио как се внасят меса и местни продукти,бяла и черна техника, нима неможем да си произведем ние колбаси, можем но някой е заинтирисован това да не става.Ако обаче се приеме един нормален закон за данаците както в другите нормални страни това ще спре моментално.Примерно приема се закон всеки Бълграски граджданин да си доказва доходите в края на годината .Вижте колко е просто не съм го измисли аз има го в много страни .Значи пазиш си бележките за доходите си, също обаче трябва да си пазиш и касовите бележки, за всяко едно нещо което си купил , хляб,цигари,кафе... Вижда се дохода за годината, примерно 2000 лева и предоставени касови бележки в данъчното на края на годината, примерно 2000 лева спестени пари няма .Връщасе ДДС от 8% на човека защото той и само той е крайният потребител.По този начин всеки един от нас сатава нещо като данъчен . Приема се някъква сума която да можеш да спестиш но над тази сума ти ако спестиш пари ти се налага строг данък по този начин се стимулира производството за да накараш хората да не пестят, а да копуват, защото копувайки ти създаваш БВП и съответно работни места . И тогава дънъчните могат лесно да хванат всеки един нелоялен търговец, защо, примерно един хлебопройзводител декларира, че за годината е продал,примерно 1000 000 хляба, но хората, отчитайки се пред даначното в края на годината, са представили касови бележки за 5000 000 хляба.......Какво би станало с този който не си иска или пази касовите бележки ми той няма да има разходи и ще трябда да му се удържи данък на сумата която е получил през цялата година защото некопувайки този човек не спомага за БВП и несъздава работни места .И тогава всеки един от нас ще изисква касова бележка за всяко едно нещо което е купил защото на края на годината ДДС-то от 8% ще му се връща и ще му се признава за разход никък не е малко 8% на 2000 лева. Ще си плати поне данъка на къщата с тези пари, е разбира се завси от къщата, ако е като САРАЯ НА ДУГАН няма да стане.А какво ще стане тагова с търговците защото не е тайна за никого,че цената на една стока с фактура е една а без фактура е друга но като всички клиенти изискват касовата бележка търговеца, неможе да си позволи да си вземе стока без фактура, защото няма как да докаже когато му покажат неговите касови бележки , че е продал много повече от това което е декларирал. Тогава схемата на тези игри на гоненица на котка и мишка ще спре и ако нашите управници има смелоста да спрат това подбиване на родното пройзводство чрез внос, през тези канали за който говаря и ФОНДАЦИИКИ разни, тогава ще има растеж на БВП и заплатата ще разте. А колкото по голяма покупателна способност има една Държава толкова е по голяам БВП. Но мислите ли, че тези игри, на котка и мишка наще управнице не ги знаят едвали?? Но какво се получава за Бизнесмените, както добре знаем, те винага не са на печалба или отчиат много малок печалба, окриват данъци и от това губи само държавата и затова няма пари за пенсии и така нататък. Като декларира доходите си, че са малки или пък е на ръба тогава как ще докаже от къде си е купел тази кола, вила, къща, апартамент за 100 000 долара, от къде са тези пари. Когато бъде спрян някой Бизнесмен на пътя с кола от 150 000 евро и бъде направена справка, какви данъци е платил този Бизнесмен, сещате ли се какво ще се получи???

Затова този закон, не се приема толкова години защото това означава политическата олигархия сама да си одреже главата.......... или вие знаете друга пречина????

Ако не се искара СИВАТА икономика на светло, особенно в България и не се приеме закон, за доказване на доходите за който по горе описах, за никаква икономика неможе да говорим, или БВП и ред други глупости.

Здравеопазването това е много важно, но държавата, направи значителни отстъпления, който просто спомагат за спеколата, но това е нещо обичанйно за Лъгария нали....за никого не е тайна,че Маненила примерно в Франция, (това е лекарство за диабетици) струва колкото в България но там пенсионерите вземат 20 пъти по големи пенсии от нашите пенсионери, това е спекула, и тя се прави умишлено, защото олигарсите им позволяват.Защо Държавата, дава възможност на частни фирми, (всички знаем на кой частни фирми) дава възможността да доставя тези медикаменти, НИМА немогат тези ЧИНОВНИЦИ да вдигнат тлъстите си задници и да се договорят дирекно с Завода пройзводител на дадените лекарства??? могат разбира се, но тогава ще се отнеме възможността, на тези подставени фирми, да препродават медикаментите си на други свой фирми поняколко пъти, до къто стигнат те до крайният потребител.Това се прави и с доставките на газ, минава тази газ през 35 фирми докъто стигне до нас, обиновенните потребители. Държавата, трябваше да запази не само да има Държавни болници в всички общени, ноооооо и държавни аптеки в тези гарадове.Да сключва договор с Фармацефвтичните пройзводители на лекарства и да го доставя в тези държавни аптеки,разбира се като си сложи надценките да си покрие разходите.Но какво се получава а? когато държавната аптека продава асперинчето по 1 лев, частника неможе да го продава по 2 нали......

За това бе много важно да запази държавата дялове в тези жизнено важни за Българският народ отрасли, за да не позволява да се случва тази спекула, но как ще ограбват и доят тогава Българският народ.... Защо преватеризаха Нефтохим ми това е монопол с кого ще се конкурира тои, с мене ли???

Приватезират се неща където може да има явна конкуренция, в частният сектор, каква конкуренция може да имат Енерго Разпределителните Дружества, Каква конкуренция може да има БТК та тя е най мощната, дори Джиесем операторите са пренудени да ползват нейните услуги, защо трябваше да ги преватизират изцяло защо?? Неможеше ли да продат 45% от акциите на тези гиганти НООООООО на БОРСАТА и да задържът контролният пакет, можеше разбира се но тогава нямаше да се нарича ГРАБЕЖ и да получат куфари с пари..........и това всичко стана пред очите на ГОЦЕ той и дума не обели.........

Тук направо се оляяяяяяяяя от всякъде, та той се скапва,честният Българин от работа, въпреки, че няма какво да го стимулира. Не е там проблема, а в това, че му се дават пари колкото да не умре от глад, и неможе нищо да задели, за да инвистира в свой собствен бизнес, за да го развива и да върви всяка година се напред, така и поколенията му след негои, от това да спомогне за отварянето на работни места и естестнвено за спомагането на БВП. А то с тези мизерни заплати или доходи и тези високи цени просто, почти всяко наченание е обречено. Просто хората нямат пари, а когато си им дал възможноста само да си платят сметките за ток, вода, парно, храна, нали се сещате кой ФИРМИ печелят от това, с какво да инвестира???. Сега знаеме на кого се отпускат кредити и как се перат пари, няма смисъл да описвам отново цялата процедура .Но с тези малки заплати, който не му стигат, да си плати, тока , парното, лекарствата, да издържа дори децата си.... С тази ниска, покупателна способност приятелю, никой бизнес неможе да се радва на развитие, ЕДИНСТВЕНО само МОНОПОЛА е облагодетелстван от тази ниска покупателна способност........... и не забравяйте, нито за МИГ, че СОФИЯ не е БЪЛГАРИЯ!!!!

Бедна ви е фантазията какво става по малките градове и села...............

Мога да говоря за още много неща как трябва да бъдат в държавата, но ти пак ще кажеш,че тези от АТАКА не предлагат нищо конкретно........мисля,че всеки който е чел тази тема знае мойте виждане за доста неща...

Така. Нека бъдем коректни. Не подкрепям нито Първанов, нито Сидеров.

Много се съмнявам в това...... като гледам как говориш и обричаш човек на провал още преди да си му дал възможност да покаже, способностите си.... Това лие КОРЕКНОСТ според теб?????? няма да ти отнемам възможността,ще остава ти да развиеш това което е удобно за теб, изложи вижданият си , а аз после ще изложа мойте.............

Всички тези неща където съм описал по горе съществуват и до ден днешен в много страни но медиите, като БТВ и Олигархията не ви говорят за тях нали...................

П.П Да ви е честита, поправката ВАНКО - 1 Боже какви закони кове, този комунистически Парламент и за кой ли път доказват, тези комунисти,че за нищо не стават.........

Редактирано от Tihichko (преглед на промените)

И още нещо - време е българина да се научи да работи, защото за всичките тези години се научи повече да говори, а по-малко да работи.

Прав си, българина трябва да се научи да работи, а за полубългари като Станишев това не е задължително. За такива няма казарма, а трудова книжка му издадоха когато стана министър-председател. То не че и Гоцето е работил, освен за бившата държавна сигурност.

Tihichko, браво! За човек само с основно образование, както казваш

си доста начетен!

:handshake:

А някой напоследък гледа ли какво става в Унгария?

Как когато видят тамошните граждани някаква голяма

несправедливост, която засяга живота им започват масови

и твърди протести, а ние само си стоим и наблюдаваме и най-много да коментираме?!

Ето този въпрос ме тормози от известно време мен!

Със здраве!

sad.gif

Телевизия СКАТ спряна два дни преди балотажа?

27 Октомври 2006

Телевизия СКАТ, известна като “официоз” на “Атака” и нейния лидер Волен Сидеров, е била спряна без всякакви предизвестия и обяснения в петък сутринта, два дни преди втория тур на президентските избори, на които Сидеров ще се състезава с Георги Първанов. Това заявиха в петък журналисти от бургаската медия, които недоумяваха какво се е случило, тъй като никой от ръководството на медията не ги е информирало за нищо.

Потърсен от Mediapool, председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Райчо Райков каза, че е на важно заседание и не може да говори по случая, тъй като не знаел нищо. Колежката му Маргарита Пешева обясни, че СЕМ не е сезиран за нарушения на СКАТ и затова не са вземали никакво решение. Пешева каза още, че за да се спре телевизията, трябва да има решение на СЕМ и тогава да се отнеме лицензът й. Такова заседание обаче не е имало, твърди Пешева.

Единственото, което членовете на съвета обсъдиха по-рано тази седмица, беше излъчването по СКАТ на клип със стихотворението “Аз съм българче” на турски език. СЕМ обаче не констатира законово нарушение във връзка с този клип, който се върти от март.

Според журналисти от телевизия, сигналът към сателита, от който се излъчва СКАТ, е бил прекъснат. Те обаче не знаят дали има технически проблем или телевизията е спряна целенасочено.

Журналистът от телевизията Валентин Касабов каза, че в последните дни са се носели слухове, че СКАТ ще бъде спряна заради острите критики към “антинационалната политика” на президента Първанов.

Според Касабов може да се допусне, че телевизията е била спряна и заради предаването му в четвъртък вечерта “Паралакс”. В него са показани кадри от участието на президента Първанов на честване на годишнината от “Възродителния процес” преди два месеца в Руен. Зад Първанов се вижда областният координатор на ДПС Сабри Мехмет Али, който е бил осъден заради участието му в атентата на гара Буново преди повече от 20 години. Впоследствие е бил амнистиран, а днес се води репресиран.

Потърсен за коментар, лидерът на партия “Атака” каза пред Mediapool, че собственикът на телевизията Валери Симеонов го предупредил, че имал информация за готвено спиране на медията му. “Научих, че в БСП умували как да спрат телевизията”, допълни той. Според Сидеров това било заради последните предавания на СКАТ, свързани с предизборната кампания и нареждането дошло от “най-високо място”.

Към момента Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) не е дала никакво изявление по случая.

Телевизия СКАТ стана известна покрай авторското предаване “Атака” на Волен Сидеров, което той води от повече от две години. Медията е известна и със скандализиращи и националистични позиции, а покрай кандидат-президентската кампания на Сидеров отразява плътно всичките му прояви.

*Очаквайте подробности

Източник: mediapool.bg

Ако информацията е вярна и ако наистина спирането на СКАТ е уредено от комунистите (няма бивши такива), явно съревнованието по безумие тече с пълна сила angry.gif За мен тази телевизия е пълна пародия, но никой няма право да нарушава свободата на словото!Дано не е истина!

Тъй като темата се превърна в за и против Сидеров пускам това тук:

Сидеров се жени в деня за размисъл

Той се канел да сключи граждански брак с дългогодишната си приятелка Капка Георгиева, разкрили от обредния дом в "Красно село"

Източникът е тук.

Управляващите малоумници продължават с безчинствата. Победата им е сигурна, и въпреки това се страхуват. Страхуват се от гласността, давана на всяко едно мнение, неудобно или, не дай Боже, противоречащо на тяхното. Потвърждавам - СКАТ не предава. Не че я гледах, но я имам в листата с каналита, сега там има черен екран. След като не се посвениха да спрат Инджев, сега и това... Повече за други подобни изяви, когато бяха стопирани регионални подлистници на "24 часа" и "Труд" съм казал тук.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.