Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Палестина

Featured Replies

преди 17 минути, N47X написа:

да унищожат израелската държава.

Държава създадена на чии земи и от кого ?

Цитат

Преди повече от 100 години, на 2 ноември 1917 г., тогавашният министър на външните работи на Великобритания Артър Балфур пише писмо до Лионел Валтер Ротшилд, лидер на британската еврейска общност.

Писмото е кратко - само 67 думи, но съдържанието му има сеизмичен ефект върху Палестина, който се усеща и до днес.

То ангажира британското правителство със "създаването в Палестина на национален дом за еврейския народ" и с улесняване на "постигането на тази цел". Писмото е известно като Декларацията Балфур.

По същество, една европейска сила обещава на ционисткото движение държава, в която коренните жители палестински араби съставляват повече от 90% от населението.

Цитат

Декларацията на Балфур или Балфурската декларация от 1917 г. е официално писмо от британския министър на външните работи Артър Балфур до еврейския ционистки лидер лорд Уолтър Ротшилд с дата от 2 ноември 1917 година, в което се казва, че Великобритания ще създаде еврейски национален дом в Палестина при условие, че няма да бъдат засегнати правата на вече съществуващите там общности. То подкрепя идеята за еврейско заселване в територията на Палестина, като част от Британския мандат в Палестина след Първата световна война.

Декларация на Балфур – Уикипедия (wikipedia.org)

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 164,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Другарката Урсула се изказа в X, но един ирландски член на Европейския парламент много добре я затапи:      

• Основаването на Хамас дискутирахме в частта му, когато ти написа, че е създаден от евреите. Не. Не е. И няма смисъл да се дискутира повече. Но, ясно посочих грешките на Нетаняху. Той се предовери на Х

Публикувани изображения

Долни, гнусни престъпници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/15821579

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

преди 1 минута, kirko12 написа:

Н47Х 

кой е пратил самолетите с снаряди и бомби в помощ на Израел - САЩ

Кой им дава 50 бомбардировача Фантом - Ф4 - САЩ

Кой има годишна военна помощ от 3.5 милиарда от САЩ - Израел

Без американците Израел щеше да е там където ООН реши

И ти нищо не си разбрал! Всичко в такива случаи се решава от качествата на хората. Интелигентните израелски военни и техните началници са в основата на техните победи, както виждаш (освен петолъчки) с много по-малко техника и оръжие извоюват победата. Да ти напомня ли вица - Войници от двете страни на фронта, Моше вика-ей, Ахмед! Ахмед се показва и пита-кой вика Ахмед-бум и пада долу. Мохамед вижда това и вика-ей, Моше! А Моше се снижава в окопа и пита-кой вика Моше? Мохамед се показва и казва-Мохамед! Бум и Мохамед отива при Ахмед. Това е примитивна илюстрация , но положението е такова.

преди 5 минути, Hristo52 написа:

Израел нямаше да го ИМА! Всички арабски страни с които граничи а и в целия близък изток Ирак, Иран са му толкова навити...

Навити са му като градински маркуч, ама само с навиването си остават. Защото знаят, че ще бъдат разгромени, ако си позволят нещо повече от вербални закани. 

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

чии земи и от кого

Не е зле да прочетеш малко история, за обетованата земя, за Моисей и пр. Ще спра до тук, не искам обидени...

преди 2 минути, Anneliese написа:

Долни, гнусни престъпници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/15821579

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

Да бяха мислили, преди да нападат Израел. Хамас със сигурност са били наясно с последиците и колко невинни жертви ще има от тяхната страна на оградата, така че спокойно можеш да го пишеш на тяхна сметка.

преди 1 минута, WhiteHart написа:

Навити са му като градински маркуч, ама само с навиването си остават. Защото знаят, че ще бъдат разгромени, ако си позволят нещо повече от вербални закани. 

То да я нямаше САЩ...

N47X

Там винаги са играли американските пари - при първата война според теб откъде са взели пари да купчт чешко оръжие :)

Напечатили са сигурно.  Или добри хора са събирали по лев-два да купят изтребители.

ПП

Арабите викат пакистански пилоти в последната война - но за съжаление USA винаги е на линия.

Това е като украинските хаймарси - винаги са 24 броя 

преди 2 минути, Hristo52 написа:

То да я нямаше САЩ...

Тя и баба ми ако беше мъжка, щеше да ми е дядо,ама....

преди 1 минута, WhiteHart написа:

Хамас със сигурност са били наясно

Работил съм три години в арабска държава, мога да те уверя, че изобщо не са били наясно. Това са същества на равнището между човеците и животните. Самият факт, че са толкова фанатично религиозни, показва , че при тях важи правилото "най- мразим да мислим" . Къде по-лесно с разни догми и хитрите ходжи да им казват какво да правят.

преди 2 минути, WhiteHart написа:

Тя и баба ми ако беше мъжка, щеше да ми е дядо,ама....

Гледам, че си умен! Умни отговори!:giggle1: Друг аргумент нямаш ли?

преди 2 минути, N47X написа:

Не е зле да прочетеш малко история, за обетованата земя, за Моисей и пр. Ще спра до тук, не искам обидени...

И къде реално е доказателството, историческото и биологическо доказателството, че Мойсей е съществувал, че не е митична фигура? Вие верно сте се побъркали по религията съвсем!

В реалния свят и в реалната светска правна система казаното в Библията не важи и не е доказателство! Няма как да докажете, че Мойсей е живял наистина, нямате неигови наследници, нямате ДНК, нищо!

Има го обаче черно на бяло това, че вие сте окупанти там от 1947 година! А палестинският народ живее там от 2000 години!

Виждате ли за какво ви говоря? Ционизмът им е изпил мозъка на тези. Говорят врели - некипели и представят безумия за доказателства!

Алоооо, Библията е религиозна книга, но не е учебник по история, нито всичко в нея е на 100% исторически достоверно!

Нямате акт за собственост над тези земи!

И животните поумняват 

Сега има интернет, нали това беше идеята - всеобща информираност

Така че оттук нататък дрони ще се сипят по еврейските глави.

Ахмед и Мохамед поумняха

За добро или лошо.

преди 1 минута, N47X написа:

Работил съм три години в арабска държава, мога да те уверя, че изобщо не са били наясно. Това са същества на равнището между човеците и животните. Самият факт, че са толкова фанатично религиозни, показва , че при тях важи правилото "най- мразим да мислим" . Къде по-лесно с разни догми и хитрите ходжи да им казват какво да правят.

Те че са прости - прости са. Ама чак пък толкова да си прост да удариш по Израел, да изнасилваш и колиш жени и деца, и да си мислиш, че няма да има жестока ответна реакция - не мисля...

преди 2 минути, N47X написа:

Вашият фанатизъм щото пък не е твърде краен и отвратителен..................... Заради вас ще пострадат истинските евреи!

преди 3 минути, WhiteHart написа:

Когато няма какво да кажете започвате с "остроумия" и обиди разбира се!

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Гледам, че си умен! Умни отговори!:giggle1: Друг аргумент нямаш ли?

Какъв друг аргумент искаш? Ако не били САЩ. Някакви хипотетични ситуации, ако това, ако онова. Нещата са такива, каквито са и ги коментираме такива, каквито са. То по тая логика ако камиларите имаха малко акъл, щяха да са образовани интелигентни хора и нямаше да викат аллах акбар и да режат глави, ама това е положението...

току-що, WhiteHart написа:

щяха да са образовани интелигентни хора

Ти ли реши колко са интелигентни? Какво ли мислят те за твоята интелигентност ако трябва да сравняваме?

преди 46 минути, miro20 написа:

Какво мислиш за позицията на Рашистан ?

Заедно с Иран е пряко заинтересован да няма сключен договор между СА и Исраел. Саудитско-исраелската ос е смъртна заплаха за Иран и Русия . Не само политически, но и огромни икономически загуби.

Упорито се говори,че логистиката на операцията е извършена с помощта на руснаци.

-----------

При срещата им, Блинкен заяви на Нетаняху "Ние сме тук, няма да ходим никъде"

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Ти ли реши колко са интелигентни? Какво ли мислят те за твоята интелигентност ако трябва да сравняваме?

Аз не коля хора в името на някакво божество и мислейки си за девиците, които ме очакват в рая. Това автоматично ме издига няколко нива над тях.

Абе @Profruit тук, в България, никой не търпи крайности! Спри да ми ходиш по петите и да ми държиш сметка за мнението ми! Имам право да си изкажа мнението!  Разбирам, че си тънкообиден, но това не е мой проблем!

Истинските евреи не се мислят за богоизбрани.

Я ми отговори на един въпрос. Знаеш ли защо бащата на Ане Франк никога, ама никога не посещава Израел, въпреки, че му изпращат покана? Чувал ли си? Знаеш ли?

А знаеш ли че самата тя е имала спорове със своята приятелка Ханели точно на религиозна тематика? Знаеш ли защо?

Антихрист

22px-Disambig.svg.png Тази статия е за религиозното понятие

220px-Antichrist-from-Osogovo-Monastery.jpg Антихрист 

В християнската есхатология антихрист е както конкретна личност, която ще се представи за месия преди повторното идване на Иисус Христос на Земята, така и състояние на духа, изразяващо се в крайно противопоставяне на Бог и Неговите заповеди, наставления и благодат. Фалшивият месия, който е антихристът, най-вероятно ще бъде евреин от Давидовото коляно и също като Иисус Христос се смята за наследник на еврейския цар Давид, но за разлика от Христос няма да проповядва любов към ближния, покаяние, смирение пред Бог и раздаване милостиня на бедните, а ще представя свои собствени интерпретации на Писанията, които в крайна сметка ще се окажат лъжа и причина много хора да загубят живота си, подведени от думите му. Затова антихристът е в същността си фалшив месия. Антихристът е въплъщение на злото и действа като противник на Иисус Христос. Думата идва от Новия Завет и означава личност, която действа представяйки се за (Божия) помазаник (от гръцката дума αντί Χριστοὺ, ὁ Ἀντίχριστος[1] – „анти“ означава „вместо“, а не според разпространеното схващане „против“: „Вместо Христос“[2]) и разпространява неверни учения за него.[3]

Според Библията, антихристът ще се появи и ще сключи 7-годишен договор (завет) с Израел, но след като минат 3 години и половина той ще наруши завета, ще влезе във възстановения Трети Соломонов храм и ще се обяви за бог (Данаил 9:27, 2-ро Солунци 2:4). Той ще изиска всеки един човек на Земята да носи неговия белег на дясната ръка или на челото си, и който няма този белег, няма да може да купува или продава, но който го приеме, ще отиде в ада за цяла вечност (Откровение 13:16 – 17, 14:9 – 11). Смята се, че евреите като горди човеци, когато издигнат Антихриста на власт ще използват именно числото 666 заради това, че те по времето на цар Соломон са вземали годишен данък от народите 666 таланта. Интересни подробности за антихриста са, че дясното му око ще бъде поразено от Бога и ще бъде сляпо, набъбнало като черно гроздово зърно, а дясната му ръка ще изсъхне.

Трета книга Царства (10:14.) „Златото, което идеше на Соломона всяка година, тежеше шестстотин шейсет и шест таланта.“

Антихристът ще преследва и обезглавява християните и по негово време християните ще търпят крайни лишения, глад и страдания, защото няма да пожелаят белега на звяра да бъде поставен върху дясната ръка или челата им и затова няма да могат да купуват или продават нищо, за да се хранят.

През 1520 г. Мартин Лутер публично обявява римския понтифекс, папата, за „антихрист“, в отговор на прогласената папска була от д-р Ек във Витенберг.[4] Някои от причините за подобни възгледи на протестантите са титли на папата като „Наместник на Божия син на Земята“, „Непогрешим“. Въпреки тези си титли, папството е проявявало множество гонения към евреи и възвръщенци към идеологията на първите християни през средните векове, събития за които единствено папа Йоан Павел II признава и иска извинение от света.

Според Библията Антихристът ще се появи преди Второто пришествие и ще измами мнозина с твърдението, че е самият Христос. Мнозина вярват, че това няма да е папата или друг религиозен водач, а самият Сатана в славен образ на ангел, в какъвто според Библията той може да се въплъщава.

Мюсюлманите също са предизвестени от пророка Мохамед, че предстои идването на Антихриста, като го наричат Ал-Даджал, както и знаят от пророчествата в Корана, че антихристът ще бъде победен.

току-що, Anneliese написа:

Абе @Profruit тук, в България, никой не търпи крайности! Спри да ми ходиш по петите и да ми държиш сметка за мнението ми! Имам право да си изкажа мнението!  Разбирам, че си тънкообиден, но това не е мой проблем!

Истинските евреи не се мислят за богоизбрани.

Я ми отговори на един въпрос. Знаеш ли защо бащата на Ане Франк никога, ама никога не посещава Израел, въпреки, че му изпращат покана? Чувал ли си? Знаеш ли?

А знаеш ли че самата тя е имала спорове със своята приятелка Ханели точно на религиозна тематика? Знаеш ли защо?

Ти самата си крайна до немай къде, ама иначе държиш сметка на другите... Гоуем смех. :clown:

преди 5 минути, WhiteHart написа:

да си мислиш, че няма да има жестока ответна реакция

Излъгали са ги, че ще попукат малко, ще утрепат тоя-оня и след това ще избягат! Тяхната тактика и стратегия се простира до там. Кой знае от Москва какво са им обещали...    Според мен, целта на тази война и същата като много други конфликти , и в Африка, да се дестабилизира западния свят, да му се причинят финансови загуби , противната на Москва страна да бъде отслабена. Запомнете ми думите-рано или късно ще стане дума къде е създаден Ковид 19.

току-що, N47X написа:

Излъгали са ги, че ще попукат малко, ще утрепат тоя-оня и след това ще избягат! Тяхната тактика и стратегия се простира до там. Кой знае от Москва какво са им обещали...    Според мен, целта на тази война и същата като много други конфликти , и в Африка, да се дестабилизира западния свят, да му се причинят финансови загуби , противната на Москва страна да бъде отслабена. Запомнете ми думите-рано или късно ще стане дума къде е създаден Ковид 19.

Е, че те путиносифилистиците-копейки отдавна дъвчат глупостта за митичните украински био лаборатории и как ковид нарочно бил създаден там. Що се отнася до тъпи теории, подхващани от копейките, нищо не е в състояние да ме учуди.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.