Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Палестина

Featured Replies

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Тоест, всички да жалим евреите за извършените жестокости. Но в случая с агресията на Путин си има оправдание и обяснение и нещата са различни.

Не си разбрал какво съм написала ?Какво не ти е ясно?  Някъде да виждаш да съм написала , че оправдавам Путин? Научете се да четете внимателно!  Обясних от добра воля, но недей да си мислиш, че ще потретя.

на 6.11.2023 г. в 18:43, valkiria1 написа:

Кфар Аза е като Буча,

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 164,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Другарката Урсула се изказа в X, но един ирландски член на Европейския парламент много добре я затапи:      

• Основаването на Хамас дискутирахме в частта му, когато ти написа, че е създаден от евреите. Не. Не е. И няма смисъл да се дискутира повече. Но, ясно посочих грешките на Нетаняху. Той се предовери на Х

Публикувани изображения

преди 9 минути, valkiria1 написа:

Не си разбрал какво съм написала ?Какво не ти е ясно?  Някъде да виждаш да съм написала , че оправдавам Путин? Научете се да четете внимателно!  Обясних от добра воля, но недей да си мислиш, че ще потретя.

Същото се получава и при мен...В момента,в който не се съглася с него и изведнъж ме наклеветява,че съм "Путинист"...Доста други колеги са като него...Щом това ,което човек е написал,не му отърва, то той се превръща в комунист и злодей(според него)...

Поздрави от мен за точния коментар !!!

преди 2 часа, Лудият Учен написа:

Същото се получава и при мен...В момента,в който не се съглася с него и изведнъж ме наклеветява,че съм "Путинист"...Доста други колеги са като него...Щом това ,което човек е написал,не му отърва, то той се превръща в комунист и злодей(според него)...

Поздрави от мен за точния коментар !!!

Айде, айде, няма нужда да ставаш адвокат на дявола, всяко включване на тази пача на тема Украйна, е да обяснява какви пропаднали били украинците, избягали със скъпите коли, САЩ правели супер инвестиция, на Русия не им дреме за санкциите, обаче Европа много страдала, "ама къде бяхте вие 8 години бомбене в Донбас", Зеленски забогатявал като се удължава войната, след време ще го бесели. Само я е срам директно да си каже, че е време Украйна да капитулира , че да има мир и да се спаси.  Опа, и това е казала :) 

на 10.03.2022 г. в 12:32, valkiria1 написа:

Нямай и най-малкото съмнение,че ако досега на Зеленски  му бяха внушили ,бойните действия щяха да приключат. 

90% кремълски опорки ръси, ма нали не вика баш директно Хайл Путлер публично, значи е неутрлана. Що се правиш на тъп? Ся, ако наистина не си ѝ следил коментарите, извинен си. 

преди 29 минути, N1K17Y написа:

Ся, ако наистина не си ѝ следил коментарите, извинен си. 

Ами,не съм й следил по-голямата част от коментарите...А за мен Путин си е империалистически идиот...

преди 7 часа, N1K17Y написа:

Айде, айде, няма нужда да ставаш адвокат на дявола, всяко включване на тази пача на тема Украйна, е да обяснява какви пропаднали били украинците, избягали със скъпите коли, САЩ правели супер инвестиция, на Русия не им дреме за санкциите, обаче Европа много страдала, , Зеленски забогатявал като се удължава войната, след време ще го бесели. Само я е срам директно да си каже, че е време Украйна да капитулира , че да има мир и да се спаси.  Опа, и това е казала :) 

90% кремълски опорки ръси, ма нали не вика баш директно Хайл Путлер публично, значи е неутрлана. Що се правиш на тъп? Ся, ако наистина не си ѝ следил коментарите, извинен си. 

направо потвърждавам същото, което съм казала!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Украинците са над 8 милиона вече в Европа. Избягаха тези, които имат пари, по техни думи, мъжете   са платили между 5 и 9 хиляди евро, за да минат границата в момента в който течеше мобилизация. За разлика от евреите, които за три дни се събраха 360 хиляди резервисти, украинците избягаха и не защитиха родината си. Няма нито един евреин избягал от Исраел. Напротив, много от тях прекъснаха  почивките си и се върнаха за да се включат във войната. Украинците масово избягаха. Когато попитах някои от тях "защо не сте в Украйна, за да я защитавате от Русия", отговора беше " Няма да се бием за Украйна на Зеленски, той е наркоман, корумпиран и използван от САЩ-негово прокси в тази война."  Богатите украинци наемаха апартаменти  и плащат  наеми около 2-3 к в евро на месец. Руснаците-изобщо не им пука за санкциите. Запада е лицемерен, това ,което се пише изобщо не е вярно. До ден днешен Монако, Куршевел , Хърватска, Дубай, Египет и пр са пълни с руснаци, които харчат пари и никой не ги връща. Изкупили са цели квартали в Турция  и в Египет в курортните комплекси от затворен тип. Свободно пътуват по света. На мои приятели децата учат в колежи и никой изобщо не е притесняван. Любовницата на Путин си живее в Швейцария с двете им деца и никой не я закача за нищо.  На  Анна Нетребко бяха прекъснати договорите с Метрополитен  и Виенската опера. Тя ги осъди за милиони неустойки, платиха  и дори апартамента, който беше закупила в Ню Йорк заради петте сезона за които имаше договор. Днес отново пее и програмата и е пълна  за години напред. Направи си някъде справка чия собственост са скъпите имоти в Карлови Вари. ЕС е уморен от безкрайната война в Украйна. Много държави отказват или блокират паричните потоци, а в момента полските шофьори са блокирали границата и пр...вашето правителство излиза гз на ЕС и няколко пъти преразглежда въпроса за украинското зърно. Ощетявате собствените си производители от криворазбрана солидарност. Поляците казаха "помагаме ви достатъчно, но няма да действаме в ущърб на собствената и икономика" Полския президент категорично заяви "Зеленски да си гледа Украйна, никой  украински президент  няма да тропа по масата в парламента на Полша" В САЩ вече открито се противопоставят на безумните военни бюджети, които се отпускат на Украйна. Затова сената не гласува общия пакет от помощи, а поиска той да бъде разделен. Самия Зеленски зави на 360 градуса и покани Тръмп на посещение в Украйна. Той отказа. Ясно е,че няма да подкрепи помощи, които могат да се пренасочат към социалните програми в страната. Ние сме републикански щат, при нас един глас няма да излезе за демократите и това изобщо няма нищо общо нито с Путин , нито със Зеленски.  Отношението ни към руснаци и украинци също няма нищо общо с двамата.  САЩ допусна украинци, които имат роднини и които гарантираха ,че ще поемат разходите им за живот. Няма един долар помощи да им се плащат настаняване, храна и пр. ЕС издържа украинците, които не работят, не се интересуват от програмите за заетост. Германия намалява помощите и каза "време е да работите, нашата система не може повече да ви издържа". Това е и то няма нищо общо с Путин и Зеленски. Що се отнася до това дали Украйна ще победи в тази война-не моите, а прогнозите на политолозите сочат това "Русия ще загуби информационната война, но ще спечели физическата" Абсолютно е ясно, че без помощта на САЩ , Украйна няма да издържи във войната.  Чети какво казва един от генералите на Зеленски и ще видиш трезва оценка, която няма нищо общо с вашите крясъци, подвиквания в този форум.Зеленски беше употребен в тази война и той вече ясно осъзнава това. Това е реалността. Аз я виждам по света със собствените си очи. Хванали сте се за гушите, сякаш нещо зависи от вас или някой ви пита. Смешковци. Нито можете да промените нещата, нито нещо зависи от вас. Лично аз се интересувам единствено от това, как ще приключи войната в Исраел.

Що се отнася до Путин-той е змия. Единствения, който не изказа съболезнования на Исраел за жертвите и единствения, който прие терористи като делегация от висок ранг. Иран е прокси на Русия, Йемен, Хизбала са прокси на Иран.Това го знаят и децата и няма съмнение, кой подпомогна логистиката на Хамас в това жестоко нападение.  В Исраел има няколко милиона руски евреи. Те се бият за страната. Много от момчетата ,които загиват са руски евреи. Много от загиналите в кибуците са руски евреи. Така че, никой не е длъжен да се съобразява с вашите чувства,мисли, настроения и да мрази един народ, етнос  или една нация,изкуството, литературата , езика им , само защото Путин стои начело на Русия. Това да ви е ясно . Що се отнася до милото ти обръщение "тази пача", много поздрави на майка ти .

преди 16 часа, Moriati написа:

Предполагам ти отне часове на мислене да напишеш нещо уж изглеждащо умно 😏😅

Аз съм бил ясен, а вие не сте ли ясни бе пител 😏

Въпроса е по скоро коя страна някой заема, на жертвата или на наглите окупанти фашисти ционисти,  извършващи масови военни престъпления и чиста проба изтребление,геноцид  ,и то с  потдержката  на подобни взели се за световни хегемони изверги....

Свободно почеши тиквата,и измисли още умнотии очевидни....А ако не можеш,по добре мълчи, проветряващи се тука има достатъчно....

Не че съм изненадан от отговора ти. От сума ти години се знаем в този форум и знам, че си доста краен, замаскирвайки крайността си като уж "критично мислене" и т.н. Обаче истината в повечето случаи е някъде по средата, а ти изобщо не си там. Жив и здрав.

преди 3 часа, valkiria1 написа:

направо потвърждавам същото, което съм казала!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Украинците са над 8 милиона вече в Европа. Избягаха тези, които имат пари, по техни думи, мъжете   са платили между 5 и 9 хиляди евро, за да минат границата в момента в който течеше мобилизация. За разлика от евреите, които за три дни се събраха 360 хиляди резервисти, украинците избягаха и не защитиха родината си. Няма нито един евреин избягал от Исраел. Напротив, много от тях прекъснаха  почивките си и се върнаха за да се включат във войната. Украинците масово избягаха. Когато попитах някои от тях "защо не сте в Украйна, за да я защитавате от Русия", отговора беше " Няма да се бием за Украйна на Зеленски, той е наркоман, корумпиран и използван от САЩ-негово прокси в тази война."  Богатите украинци наемаха апартаменти  и плащат  наеми около 2-3 к в евро на месец. Руснаците-изобщо не им пука за санкциите. Запада е лицемерен, това ,което се пише изобщо не е вярно. До ден днешен Монако, Куршевел , Хърватска, Дубай, Египет и пр са пълни с руснаци, които харчат пари и никой не ги връща. Изкупили са цели квартали в Турция  и в Египет в курортните комплекси от затворен тип. Свободно пътуват по света. На мои приятели децата учат в колежи и никой изобщо не е притесняван. Любовницата на Путин си живее в Швейцария с двете им деца и никой не я закача за нищо.  На  Анна Нетребко бяха прекъснати договорите с Метрополитен  и Виенската опера. Тя ги осъди за милиони неустойки, платиха  и дори апартамента, който беше закупила в Ню Йорк заради петте сезона за които имаше договор. Днес отново пее и програмата и е пълна  за години напред. Направи си някъде справка чия собственост са скъпите имоти в Карлови Вари. ЕС е уморен от безкрайната война в Украйна. Много държави отказват или блокират паричните потоци, а в момента полските шофьори са блокирали границата и пр...вашето правителство излиза гз на ЕС и няколко пъти преразглежда въпроса за украинското зърно. Ощетявате собствените си производители от криворазбрана солидарност. Поляците казаха "помагаме ви достатъчно, но няма да действаме в ущърб на собствената и икономика" Полския президент категорично заяви "Зеленски да си гледа Украйна, никой  украински президент  няма да тропа по масата в парламента на Полша" В САЩ вече открито се противопоставят на безумните военни бюджети, които се отпускат на Украйна. Затова сената не гласува общия пакет от помощи, а поиска той да бъде разделен. Самия Зеленски зави на 360 градуса и покани Тръмп на посещение в Украйна. Той отказа. Ясно е,че няма да подкрепи помощи, които могат да се пренасочат към социалните програми в страната. Ние сме републикански щат, при нас един глас няма да излезе за демократите и това изобщо няма нищо общо нито с Путин , нито със Зеленски.  Отношението ни към руснаци и украинци също няма нищо общо с двамата.  САЩ допусна украинци, които имат роднини и които гарантираха ,че ще поемат разходите им за живот. Няма един долар помощи да им се плащат настаняване, храна и пр. ЕС издържа украинците, които не работят, не се интересуват от програмите за заетост. Германия намалява помощите и каза "време е да работите, нашата система не може повече да ви издържа". Това е и то няма нищо общо с Путин и Зеленски. Що се отнася до това дали Украйна ще победи в тази война-не моите, а прогнозите на политолозите сочат това "Русия ще загуби информационната война, но ще спечели физическата" Абсолютно е ясно, че без помощта на САЩ , Украйна няма да издържи във войната.  Чети какво казва един от генералите на Зеленски и ще видиш трезва оценка, която няма нищо общо с вашите крясъци, подвиквания в този форум.Зеленски беше употребен в тази война и той вече ясно осъзнава това. Това е реалността. Аз я виждам по света със собствените си очи. Хванали сте се за гушите, сякаш нещо зависи от вас или някой ви пита. Смешковци. Нито можете да промените нещата, нито нещо зависи от вас. Лично аз се интересувам единствено от това, как ще приключи войната в Исраел.

Що се отнася до Путин-той е змия. Единствения, който не изказа съболезнования на Исраел за жертвите и единствения, който прие терористи като делегация от висок ранг. Иран е прокси на Русия, Йемен, Хизбала са прокси на Иран.Това го знаят и децата и няма съмнение, кой подпомогна логистиката на Хамас в това жестоко нападение.  В Исраел има няколко милиона руски евреи. Те се бият за страната. Много от момчетата ,които загиват са руски евреи. Много от загиналите в кибуците са руски евреи. Така че, никой не е длъжен да се съобразява с вашите чувства,мисли, настроения и да мрази един народ, етнос  или една нация,изкуството, литературата , езика им , само защото Путин стои начело на Русия. Това да ви е ясно . Що се отнася до милото ти обръщение "тази пача", много поздрави на майка ти .

Празни приказки, сумати евреи, с двойно гражданство избягаха и въобще нямат намерения да участват във войната.
https://www.socialprogress.org/ukraine-refugee-pulse/
Над 80% от всички украински бежанци са жени и семейства с деца, както много украинци избягаха, така и много се върнаха от чужбина и се присъединиха към ВСУ, НО западът не им помогна достатъчно. Израел не оказа съдействие, дори не доставиха нещата, които обещаха, вместо това гледаха да са съюзници с руснаците и в момента си сърбат попарата. Бойците, които удариха на 07.10 бяха подготвени до руската база в Сирия и с руско участие, даже руснаците излъгаха Израел, че ги подготвят да участват в Украйна и Вагнер и иранците ги обучиха. Руснаците също прехвърлят ПВО в Ливан.
Двойните стандартни са видни, на САЩ им трябваше по-малко от 1 месец, да изпратят патриоти в Израел и регионът, но за 2 години изпратиха само 1 в Украйна и то, след месеца страшни мъки  Сега обвиняват украинците, че не могат да се справят, въпреки, че така наречената помощ отиде предимно в техното производство на оръжие и доставките са бавни, ако Рейгън 1973 година действаше по тоя начин, в момента Израел можеше да няма.
Руската платена пропаганда е много силна, тя основно е анти-израелска и от 2 години се опитват да ни внушат, че войната в Украйна е загубена, но украинците не смятат така, а вместо това успяха да нанесат множество поражения на руснаците. Тръмп е пълна лимонка и не се знае какво ще направи, да не говорим, че конфликтът в Европа може да не спре в Украйна.

на 3.11.2023 г. в 23:27, badr написа:

...

ОК.Да приемем, че палестинците са проблемни, макар че това е налагане на вина по етнически признак.

....

Badr,

Мисля трябва да приемем че пилищимите са проблемни. Но трябва да кажем че признака не е етнически, а религиозен.

По мои скромни спомени в една свещена книга пише: :...Ние повярвахме в низпосланото и на нас и на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ..."

Според мен именно пилищимите нарушават нещата, писани в тази свещена книга и ти като поддръжник на тази религия би трябвало пръв да ги порицаеш.

преди 1 час, rtheh написа:

....вместо това гледаха да са съюзници с руснаците.....

Не съвсем - Валкирия си е пристрастна и няма достатъчно обективен поглед.

Израел - се стараеха да не заемат позиция спрямо войната в Украйна, именно защото се опасяваха, че орките ще активират ей такива терористични организации, като хамас или хизбула. Но пък орките са орки, безмозъчни зомбита и сега ще ядат хурката включително от евреите. И не м/у другото, най- вероятно тъкмо руски евреи са били информаторите на САЩ, за да знаеха предварително какво и що са намислили в Кремъл.

Щатите - са абсолютно напразни надежди, как щели да спрат помощите за Украйна и да оставят фундаменталния си геополитически враг да спечели тази война, да не говорим как ще се съгласи да им подари територия, на която само природните ресурси се оценяват за над 12 трилиона долара. Има да си чекат баш пък тия капиталисти да отказват капитали. Това е война на изтощение т.е. въпроса не е просто Украйна да си върне заграбените територии, а колко време ще удържи руZия да не се разпадне отвътре. Така, че със или без Зеленски, нито САЩ, нито Украйна, нито ЕС плануват в близкото бъдеще да вдигат белия флаг.

Самите украинци - както сам отбеляза основно жени и деца са бежанци. И въобще не е вярно, че са седнали да чакат на държавите да ги дундуркат, тъкмо напротив. Тука из В. Търново има доста бежанци и всички самоинициативно си потърсиха работа, при това още със идването си. Считай, че безработни няма. Който си мисли, че украинците са хрантутници, нека разгледа видеоматериали за състоянието на градовете им отпреди войната и после да ми обяснява как били по- корумпирани от българите, дето нямаме и един град приличащ на цивилизация.

Самите българи - внасят украинско зърно (и не само) още от времето на байтошо и търговския обмен м/у двете държави никога не е бил прекъсван, че тепърва да се леят крокодилски сълзи как били подбивали мутрите, дето точат пари от ЕС. Така, че ай да не си оправдаме вътрешните проблеми с войната в Украйна.

Самите орки - са единствените, които имат интерес войната да приключи сега, защото са наясно, че няма как да устискат окупираните територии.

преди 4 часа, rtheh написа:

Празни приказки, сумати евреи, с двойно гражданство избягаха и въобще нямат намерения да участват във войната.
...

Без конкретно уточнение така написано е подвеждащо.
Сутринта на черната събота, започна с необявена война на хамас на Израел. Вечерта, след изявлението на Биби, че се въвежда военно положение всички гранични пунктове затварят границата за редовна армия и призивници автоматично. Израел е информационно развита водеща държава.
В 22.00ч полетяха повиквателните и към 00:00ч първите вече бяха на военните си пунктове. Запасняците държат бойната си униформа вкъщи, заедно с противогазите. Това означава, че заплануван полет зад граница с самолет или круиз с кораб се блокира от базата данни в обявения час на войната.  Голямото петно в случая се лепна на мароканския крокодил Миги Регев. Това е министър на транспорта при Биби и тя не позволи обществения транспорт. Шабат!
Тази е аут и край с политическата й кариера. За армията произволен вид транспорт (автобуси, влакове, вътрешни полети) е безплатен, но в тази нощ бяха нахлули на терирорията на Израел въоръжени терористи, докато униформените запасняци бяха без оръжие. Подвижни мишени.

Редовна и запасняци са мъже и жени родени в Израел или такива репатрирали се (завърнали се евреи на историческата родина по закона) до 22г възраст. В тази група влизат деца на не-евреи по галаха ( разбирай християни) и то биват приети само по тяхна воля. Над тази възраст никой не търси войнска повинност.

Ако в семейството синът е глава, той бива освободен. Ако има загинал по-голям брат - вторият се освобождава автоматично.
След 16г възраст започват медицински военни комисии с младежите, за да определят наклонностите им и съответно после насочвани към техен избор. Има и уклонисти, разните свидетели на йехова или симуланти. Тоест има вратички и никой няма да ви укори, че се скатавате от армията, но това е под 1% от набора. Нещо повече, в условията на активна война ротацията е запазена. Два поредни шабата война, на третия те пускат в домашна отпуска за 48ч. За да се успокоят родители, близки и самия войник.

Всеки един извън  критерии на армията е свободен да пътува. Дори и да изяви желание да воюва ще го помислят за куку. Назад.

преди 3 часа, insec написа:

Израел - се стараеха да не заемат позиция спрямо войната в Украйна, именно защото се опасяваха, че орките ще активират ей такива терористични организации, като хамас или хизбула.

...

Позволи допълнение.
В Русия се предполага, че са останали около 0.5млн евреи. Сохнут знае по-добре от мен. Това наложи пасивна политика и сдържане на Израел. Мисли за своите, а не за украинците и постоянно ги приканва, да се репатрират. Русия е била, е и ще си остане антисемитска като държавна политика. В това отношение Украйна бе над Русия, но войната измени приоритетите по този въпрос.

Биби бе класическа шестьорка на ботокса. Съществен момент.  Биби си мислеше, че с няколко пошепвания в ухото на джуджето, ще получи Нобела за мир. Но джуджи осъзна, че табора отива в небето и тегли майните на: Биби, Макрони и прочие подобни.

Отделно има споразумение за Сирия.
Рушня и Иран са приятелчета по неволя, а не по любов. Конкуренция. И ботокса се съгласи, да си затваря очите, когато Израел бомби иранските доставки за насралата, при условие, че се обажда по червения телефон предварително. Но след погрома на кавказките барани и четките към хамас, тази уговорка умря. Нещо повече, всеки руснак с израелско гражданство рискува да се върне в Русия. Още на Шереметьево му кроят шапка и в конските вагони за Донбас.

Отделно проблемите на украинците някак не засягаха малкия евреин, защото войната е там на майната си и не ме касае толкова, колкото разни насрали и войнстващи камилари , а това се ползваше от политическия елит. Да, украинци бежанци също долетяха в Израел, обявиха някакви аристократични претенции и до 3-4 месеца сами се изнесоха обидени.

Но големия процент пълнеж на този пъзел бе самия Биби. Над 10 месеца до черната събота Израел се тресеше от гражданско неподчинение. Блокиране на улици, митинги под резиденцията му, около дома  и то тълпи до 30 000човека. А това вълнуваше от малкия човек до бизнесмена. Над Биби висят 4-ри дела за корупция. И за да спаси кожата състави най-профанското правителство от лакеи и дебили, за да прокара закона за съдебната реформа. Тя отменяше решенията на Висшия съд на справедливостта и каквото кнесета изкове като закон става аксиома. Биби искаше реформа, която да го спаси от затвора и да му осигури пожизнено управление. Управлението на Биби превърна демокрацията в автокрация и корупцията стана норма.

Днес Биби е ментално и емоциално разрушен. Рейтинга му е под 17%. Той мисли предимно за своята кожа и това води до поредни грешки в битката срещу хамас. Всички негови съпартийци се отдръпнаха от него. Той и до ден днешен не пое отговорност. Неговото управление минава под термина "властта на семейството Нетанияху", защото Сара и големия му син са негови везири. Написа две глупости срещу ведомствата за сигурност и срещу запасняците и с това си навлече още повече гнева на народа. Той ще остане в историята като виновника за най-колосалната катастрофа в новата история на Израел. Надменост, лукавство, гордост, увереност за непогрешимост. Лепнаха му  прякора фокусника и ето днес бивш негов предшественик по длъжност го нарече в пресата льольо.

Спасението на Израел е в ръцете на Йоав Галант. Той пое мъжки отговорност в първите дни. Но е нужна още една мъжка постъпка от негова страна. Просто трябва да се отлюспи от Ликуд. Това ще развали правителството на спасението и автоматично ще оглави новото. Избори няма да има. Биби в същия час му слагат белезници и отива в следствената килия, да обяснява къде са парите от комисионната за подводниците. Така че, докато войната тече Биби ще е на кормилото и колкото повече се затлачи, толкова по-добре само за него.

поздрави ...

на 6.11.2023 г. в 23:47, valkiria1 написа:

Женките  от половината форум са запънаха в социализма и така подкараха вечна младост.

Израел  е социалистическа държава всяка година Сащ  им превежда 10 милиарда  долара да си харчат и покриват разходите  иначе са фалирала държава а от България, сащ изнасят 30 милиарда долара

препоръчвам  Киро брейка да гледаш ако имаш пари и да се абонираш 

преди 5 часа, capnemo написа:

. Но трябва да кажем че признака не е етнически, а религиозен.

естествено

израелтяните са богоизбрани 

преди 3 минути, Banesc написа:

...

Ходи, да си търсиш гадже нагоре из темите!
Войната по оптимистични прогнози ще струва 100 милиарда лева. За по-малко от 6 месеца икономиката ще ги покрие.
Рекорд в износа на обработени диаманти. Пореден завод за процесори на Intel е уговорен. Уговорени са консиционерите за добив на газ за следващите 100 години. Пред  Рафаел, Елта, Елбит и подобни чакат на опашка. Вчера купиха за едни 320млн зелени противобункерни бомби. И не са 10, а 14млрд и не са подарък, а преференциален кредит.

Курса днес : 1 United States Dollar equals 3.84 Israeli New Shekel
Това е повече от очаквано, повече от оптимистично.

Киро брейка е за далбони и специално за тези, които ходят отдолу/обратна страна на Плоската земя.

Така.......................Думи нямам, за да изкажа възмущението си от всичко и всички,  зовящи се "демократи"..................

Абсолютно невинните цивилни хора в Газа са оставени буквално да умрат по най - гаден, долен и отвратителен начин! Лекарите в болниците са оставени без болкоуспокояващи и упойки и са принудени да оперират и ампутират крайници без тях! Само си представете какво е! Само си представете болката, шока, ужаса на тези пациенти, сред които има и деца! Дехуманизацията на палестинците върви с пълна сила, целият свят им ръкопляска на израелците, а аз съм меко казано отвратена и вбесена! Онези, зовящи се евреи, напълно са изгубили всичко човешко в себе си! Не допускат камиони с хуманитарни помощи, обстрелват линейки, уж с оправданието, че в тях се криели терористи............... Те буквално обявяват цял народ за терористи!  Те, които само преди почти век са били жертви, днес се превръщат в палачи и надминават и нацистите във зверствата спрямо цивилните!!!

На мен ми е мъчно за тези хора и ги разбирам отлично. Пак се обади радикулита и съм на легло и болкоуспокояващи. Едва днес намерих сили да седна, за да напиша този гневен и отчаян пост....................Аз имам късмет да живея в мирна държава и да имам достъп до болкоуспокояващо, но мои връстници в Палестина нямат, мнозина умират от болков шок. В 21 век! Заради една откачена терористична нация с крайни месиански откачени възгледи!

Искам да попитам еврейката @valkiria1 и расистката от онзи форум Горджъс, дали се чувствате човеци, дали се чувствате нормални? Гордеете ли се? Чувствате ли се като венеца на човешката цивилизация? Аз - не! Отвратена съм, шокирана съм, подобни неща, подобни новини лесно могат да превърнат миролюбив човек в антисемит. Явно това искате да постигнете! Да ви напомня само, че точно днес се навършват 100 години от Бирения пуч в Мюнхен , а скоро ще има и годишнина от "Кристалната нощ"! Ако така продългажаваоте да дехуманизирате палестинците, да принизявате, обеждате и подигравате организации като ООН и Червения кръст, то да не ревнете, ако сега започнат случаи на палежи на синагоги, магазини, ресторанти и фирми на евреи, нападения над евреи............... Не ги подкрепям, но и милиграм съчувствие няма да срещнете от мен. Както и от всички други нормални и разумни хора.

Видях ви вас, българските ционисти преди дни - едни натокани с дебел грим и с лъвски прически ционистки, сложили слънчеви очила през ноември, всичките до една с имена, дето не са български, ама с претенции към българските власти. Хич не изглеждаха опечалени и нещастни, за разлика от бабата на сладкото палестинско момиченце. Препоръчвам Ви да се скриете, направо сте непоносими и нахални, с претенцията да сте повече българки, макар че нямате и едно типично българско име!

Надявам се в един момент на руснаците да не им издържат нервите и за този геноцид, след сирийския, та да ви поставят едно хубаво на място!  След това, което сторихте на цивилните палестинци заради земята, не заслужавате нито уважение, нито съчувствие, нито нищо! Пак ще получите омраза, този път - съвсем заслужено!  Ще дойде момент,у в който вашите лобита,пари и богатства няма да ви спасят!

Не знам за какви се имате, но не сте богоизбран народ! Вие извършвате жесток геноцид над невинен народ, за което се надявам да си платите прескъпо! Накрая вие ще се криете по тунелите като плъхове и ще треперите! На хората им писна от месианските ви простотии. Не сте избран народ, вие отвратихте Господ с вашите изпълнения! Нарушихте всичките Божи заповеди! Вие сте масови убийци и престъпници! Никакъв Трети храм няма да видите!

Ако толкова Ви интересува кой е новият богоизбран народ, ще Ви кажа - това сме ние, българите! Ние, които сме търпяли 5 века турско робство и геноцид! Ние, които не сме избивали бебета турчета! Които не сме палили турски градове! Ние, които не сме организирали геноцид ни над византийци, ни над гърци, ни над турци! Ние, които за пет века не сме си предали вярата! Ние, които сме си седяли в нашата страна въпреки всичко! Ние, които сме осъзнали вината, която имаме, за падането на Византийската империя! Ние, които не се интересуваме от пари и не се срамуваме да сме беден народ! Ние, които никога не сме започвали война с цел кражба и геноцид! Ние, които сме дали убежище на арменците. Ние, които сме опазили евреите. Ние, които не си предаваме историята заради политиката и отказваме (обикновените хора) да късаме връзки с Русия.

Продължавайте с избиването на палестинците, по ръцете ви има само кръв...............Един ден вие ще се молите, но болкоуспокояващи и упойки няма да получите! Вие сами се изцапахте с кръв - от алчност!

Заради вашия месиански комплекс за тая пуста земя, в Германия тази вечер вероятно хора с нацистки възгледи се събират някъде и планират да ударят днес или утре някоя синагога. Ваши братя и сестри ще пострадат. Струва ли си?

преди 26 минути, Banesc написа:

Израел  е социалистическа държава всяка година Сащ  им превежда 10 милиарда  долара да си харчат и покриват разходите  иначе са фалирала държава а от България, сащ изнасят 30 милиарда долара

препоръчвам  Киро брейка да гледаш ако имаш пари и да се абонираш 

естествено

Не ме разсмивай! Истинската социалистическа държава се бори за мир и не предизвиква войни, не провежда геноцид и етническо прочистване! Извиненията ти съм иСраел са нелепи!

преди 33 минути, Banesc написа:

естествено

За сериозна дискусия се очаква  да имаш минимум знания по темата.  Като "добре обоснована теза" не означава линк или цитат от любим идиот, гарниран с лозунги, хилещи се емотикони, черен шрифт и многоточия като другите двама пациенти тук.

Капитана имаше предвид, че виковете "Алах Акбар" които съпровождат резането на глави на жени и деца, убийствата на хора, не съответстват на Исляма, който забранява убийствата на жени и деца. Бадр има духовна степен  и добре знае тези неща.

Няма да повдигам тема нито за невежеството, нито за ниската ти обща култура. Избягвай да цитираш хора, край които това особено ти личи.

на 2.11.2023 г. в 0:08, valkiria1 написа:

Анне, да ти кажа, за държавата  Исраел ще бъде голямо облекчение  , ако България скъса дипломатическите си отношения с нея.

Толкова български политици  се изсипват и в Исраел и в САЩ с молба за помощ и лобиране.

Сега ще ти кажа и една новина, която ще зарадва извратеното ти съзнание и невежеството да не разпознаваш какво значи реакция на агресия.

Намериха останките на Шани Лук, която терористите от Хамас показаха полугола хвърлена на пикап. Върху тялото и бяха насядали мъже, които притискаха главата и, а в Газа плюеха върху нея.  Спасителната служба  ZAKA идентифицира част от черепа на отрязаната и глава. Тялото не е намерено. Предполага се,погребано някъде за да не се виждат следи от изтезанията и изнасилванията. Единственото ,което дава утеха на майка и, е главата на момичето да е била отрязана след като е починала и така да е избегнала мъчителна смърт.

--------------

В Газа всеки ден влизат камиони с хуманитарни помощи има и вода.

----------------------

Гази Хамад, член на политическото крило на Хамас , заяви, че групировката ще извършва стореното на 7 нападение още безброй пъти и ще убива систематично цивилни и войници на Исраел.

Белият дом нарече тези коментарии"смразяващи"."Това е, пред което е изправен Исраел", каза Кърби пред репортери, след като Air Force One кацна в Минеаполис. Исраел няма да се откаже от ударите дотогава, докато злото  Хамас не бъде унищожено. На функционално неграмотните в темата да обясня, че Исраел не е окупирал Газа. В анклава няма исраелско присъствие повече от 10 години. Единствения окупатор там е Хамас, който завзе властта от законния президент на ПА  и от партия Фатах, която беше ръководена от покойния Ясер Арафат.

Да би мирно седяло, не би чудо видяло!

Да не бяхте строили кибуци там, където не трябва, нямаше да ви се случи това.

Но - пуста алчност за земя, дето сте я имали, но зарязали преди 2000 години.

Алчността винаги се заплаща!

Не ми пука за Шани. Пука ми, че мои връстници палестинци умират от болков шок без достъп до болкоуспокояващи и упойки. Пука ми, че хубавото момиченце от смесен българско - палестински брак вече е в безопасност у нас! То е българче, има българско гражданство и всички права, които имат и всички български деца! Това момиченце за съжаление, вече знае какво е война, но, за разлика от теб, ще израсне с мисълта, че войната е лошо нещо, никога няма да подкрепя войни и много се надявам, като порасне, да започне да се занимава с благотворителност и хуманитарни науки, да бъде част от организация като БЧК и да бъде морален глас и съдник на всички такива като теб!

Аз пък ще се радвам да нямаш български паспорт. Държавата ни не е длъжна да се грижи и помага на такива високомерни и нискоморални хора като теб! Виждам, че можеш чудесно да се оправяш и сама!

А от иСраел никой българин няма нужда.

Леле форумното наци хептен еволюрила в свръхестествено :) Българите богоизбран народ!?

преди 28 минути, Profruit написа:

Войната по оптимистични прогнози ще струва 100 милиарда лева. За по-малко от 6 месеца икономиката ще ги покрие.
Рекорд в износа на обработени диаманти. Пореден завод за процесори на Intel е уговорен. Уговорени са консиционерите за добив на газ за следващите 100 години. Пред  Рафаел, Елта, Елбит и подобни чакат на опашка. Вчера купиха за едни 320млн зелени противобункерни бомби. И не са 10, а 14млрд и не са подарък, а преференциален кредит.

Курса днес : 1 United States Dollar equals 3.84 Israeli New Shekel
Това е повече от очаквано, повече от оптимистично.

Какви  100 милиарда лева израел  не струва  и 15 милиарда  по добре  с тия пари да продадат израел  на арабите за 10 милиарда  и да си купят земя по българските села 

още  по добре в украйна да купят там цените са на безценица  примерно в авдеевка

нали са уж големите  бизнесмени

капиталисти

да купуват евтино и да продават скъпо 

преди 15 минути, valkiria1 написа:

За сериозна дискусия се очаква  да имаш минимум знания по темата.  Като "добре обоснована теза" не означава линк или цитат от любим идиот, гарниран с лозунги, хилещи се емотикони, черен шрифт и многоточия като другите двама пациенти тук.

Капитана имаше предвид, че виковете "Алах Акбар" които съпровождат резането на глави на жени и деца, убийствата на хора, не съответстват на Исляма, който забранява убийствата на жени и деца. Бадр има духовна степен  и добре знае тези неща.

Няма да повдигам тема нито за невежеството, нито за ниската ти обща култура. Избягвай да цитираш хора, край които това особено ти личи.

Моля те, без месианските ти глупости. Днес гледах, за да се похиля малко, на един епизод от "Извънземни от древността". Не бях чувала за този пещерняк и за книгата Зоар...............Ами, какво да ти кажа..........................за съжаление вярвате в абсолютни глупости. После защо никой не ви взима на сериозно.

Реформистите поне са достатъчно образовани, че да не четат нито Зоар (Кабала), нито тъпия Талмуд, нито да вярват в месианските простотии. Явно това, че са по - образовани от вас и не си губят съботите с тъпия шабат, ви лази по нервите. Чувствате се глупаво, прости и необразовани.............

Ами, да бяхте имали и вие като нашите християнски събори, като Никейския събор............... Защото днес никой нормален християнин не вярва на еретичните извънканонични евангелия. Ама то се иска ум, за да проумееш на какво точно те учи религията ти.:popcorn2:

преди 2 минути, Banesc написа:

Какви  100 милиарда лева израел  не струва  и 15 милиарда  по добре  с тия пари да продадат израел  на арабите за 10 милиарда  и да си купят земя по българските села 

още  по добре в украйна да купят там цените са на безценица  примерно в авдеевка

нали са уж големите  бизнесмени

капиталисти

да купуват евтино и да продават скъпо 

А, не, не при нас! Да вървяат в Украойна или пък Гренландия! След всичко това тия тук не ги ща! Ще създават проблеми и ще почнат да ни пререждат навсякъде, ще си изтъкват религията............... Не и не! Ще ни запалят етническия мир като нищо! Тия не са никак миролюбиви.  Ще имат претенции за кошер храна по магазините и ресторантите! Няма да искат да работят в събота.

Нямаме нужда от тях!

преди 23 минути, valkiria1 написа:

Капитана имаше предвид, че виковете "Алах Акбар"

учете история

хамас е под шапката на цру

сащ удря   израел 

сащ  направиха иран   какъвто е днес

кой направи 11ти септемри- осама

hillary_clinton_shaking_hands_osama_bin_

какво казаха израелците че тва е техния 11-септември

сценария  е  същия  само геройте са различни

целта е да се намеси някоя ислямска държава  в израел и сащ да обявят военна операция в поткрепа на израел 

преди 11 минути, petie1 написа:

Леле форумното наци хептен еволюрила в свръхестествено :) Българите богоизбран народ!?

Ами, да!  Толкова сме преживяли, а още не сме изчезнали. Че и баба Ванга го е казала.

Валкирия много удобно се покри, стане ли дума за морал. :yanim:От такива въпроси бяга като дявол от тяман! Ама много е интересна. Особено, като почне да нравоучителства за месианство и как не сме разбирали еврейската религия. :giggle1: Разбирам я достатъчно, за да знам, че евреите ционисти предпочитат да си стоят интелектуално на нивото от 1 век.:lol6::popcorn2:

преди 10 минути, Anneliese написа:

Ще имат претенции за кошер храна по магазините и ресторантите! Няма да искат да работят в събота.

че какво като имат претенции

храна има всякаква

даже по -добра от тяхната  в израел

ама  през другото време ще бачкат  в българия работната седмица  4 дена ако е само събота какво ти пречи 

Ако искате да се похилите, почетете за книгата Зоар. Там пише пълни простотии, тинтири - минтири тип Шамбала и Агарта и подобни глупости.:giggle1: Ако не ме болеше толкова, щях да падна от леглото от хилеж. Тия евреи се оказа, че са много по окултното, също като Хайнрих Химлер.:lol6:

преди 6 минути, Banesc написа:

че какво като имат претенции

храна има всякаква

даже по -добра от тяхната  в израел

ама  през другото време ще бачкат  в българия работната седмица  4 дена ако е само събота какво ти пречи 

Моля? Ние сме светска държава, това и в конституцията го пише! Магазините и ресторантите ни НЕ СА длъжни да предоставят кошер, халал и всякаква друга религиозна храна!

А работната седмица искам да си е нормалната.  В Софийско не знам как е, но при нас магазините си работят и в събота сутринта. А има професии, при които е задължително да има дежурни - болници, аптеки, електричество, полиция, пожарна, хляб трябва да се произвежда даже на Бъдни вечер и Великден.

Мерси, ама търтеи не ни трябват.

преди 7 минути, Anneliese написа:

Ами, да!  Толкова сме преживяли, а още не сме изчезнали. Че и баба Ванга го е казала.

Всички народи го твърдят за себе си а колкото до изчезването до края на 21 век ако не стане чудо изчезваме тва е голата истина :( 

преди 6 минути, Anneliese написа:

халал и всякаква друга религиозна храна!

у кауфландо има халал пилета

същите като другите са   веднъж беха  на промоция и вземах

преди 8 минути, Anneliese написа:

Мерси, ама търтеи не ни трябват.

ти колко   Стаж имаш и на колко си години 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.