Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хомосексуализъм

Featured Replies

преди 2 минути, _Aumi_ написа:

Бъдещето е на растителното хранене - и по етични, и по климатични причини!

https://wbg.waykun.com/articles/bdeshheto-e-vegansko-el-economista.html

Бъдещето кога? Няма как да накараш хората да се откажат от месото. Има много наука защо трябва да се яде месо, мозъците ни са еволюирали благодарение на това, че готвим месо и приемаме повече от полезните му елементи. То е най-богатата храна. Ако бъдещето беше в растителното ядене, хората нямаше да инвестират в аналози на месото като разработката на синтетични видове меса. Ако минеш тотално на растения това оказва много лоши последствия върху организма. Говорил съм си с бивши вегани, за няколко години разправят че им се е сринало здравето. Може не при всички да е така, но няма нужда едно тяло да преминава през това мъчение само поради морални причини. Всичко в природата е борба за оцеляване, човечеството е на върна на хранителната верига, във всички свещени писания положили основа на нашата цивилизация пише, че Бог позволява да използваме всичко на тази земя за ядене и консумация. И не мисля, че пиленцата и прасенцата отиват в Рая.

• Отговори 171
  • Прегледи 11,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Петър Ангелов
    Петър Ангелов

А нещо да кажете за козоебството? Защо примерно аз при възможност да опъвам мъже се насочих към козите?! А защот не към офчиците?

• Емил Костов
    Емил Костов

Човек вероятно е модифицирана маймуна. Не знам колко социално животно е, но да руши може! Никое друго същество на тази планета не го прави!

• Петър Ангелов
    Петър Ангелов

Не съм извратен. Нищо извратено не правя с козичките, само стандартните неща! И пак си мисля - по-добре козоеб, отколкото бабоеб.

Публикувани изображения

Мисля си, че първо е предразположението. Човек може да се роди с него или да го сформира през живота си. Вярвам, че може също да промени вече сформираното такова, но е трудно. Предразположението поражда съответното отношение на съзвучие, на съпричастност към дадения вид сексуалност и на приемане. Това може би става постепенно с годините, най-вече в детството и юношеството. Между другото и с веганството е същото, а и не само. Аз примерно от малък просто не понасям месо. Повдига ми се от него и съм роден с това (анти)предразположение. Предполагам, че при много гейове е същото, но по отношение на сексуалните предпочитания - родени са с тях, с предразположеност към тях. И не, не мисля, че е генетично, но това е друга тема и има смисъл да я коментирам само с вярващи в прераждането.

• Автор
преди 7 минути, Banesc написа:

ако работата за цял ден тие да сготвиш една тенджера боб

Бобови храни добавям в салатите. За да бъдеш веган, трябва да се храниш доста разнообразно. 

преди 9 минути, _Aumi_ написа:

Бъдещето е на растителното хранене - и по етични, и по климатични причини!

Ще ловим плъхове и охлюви тайно, но ще ядем месо, на пук на надзирателите.

• Автор
преди 8 минути, Banesc написа:

когато няма животни няма да има и растения

Глупости! Животни в природата винаги ще има. 

преди 6 минути, Гражданин написа:

синтетични видове меса.

Синтетичните меса се разработват най-вече за тези хора, които подкрепят веганството, но не могат да се откажат от вкуса на месото.

Истинските вегани нямат нужда от месо или от вкуса му.

преди 3 минути, Търсещ истини написа:

Ще ловим плъхове и охлюви тайно, но ще ядем месо, на пук на надзирателите.

Като бях малък прадядо ми и прабаба ми ловяха врабчета в двора (с пръчка с въже, щайга и трохички хляб) и ги готвеха. Така че ще оцелеем.

преди 3 минути, Just a Stranger написа:

при много гейове е същото, но по отношение на сексуалните предпочитания - родени са с тях, с предразположеност към тях.

Слабият петел бива накълван до смърт. Не е до предразположеност, а до невъзможност да се реализира според непостижими критерии за мъжественост.

Така е при свободно живеещите петли. При бройлерите такова нещо като сексуалност няма. 

От примера- хомосексуалистите мъже, не могат да покрият изискванията за мъжественост и заемат сексуално пасивна позиция (на женственост).

преди 5 минути, _Aumi_ написа:

Синтетичните меса се разработват най-вече за тези хора, които подкрепят веганството, но не могат да се откажат от вкуса на месото.

Синтетичното месо е псевдоорганизъм, изолират се ракови клетки, които се развъжда и растат без форма и се размножават експоненциално. В дългосрочен план не е доказано какво ще се случи с консумиращите рак, но може да се предположи, че нутриентите които се консумират по този начин не са със същите качества като истинско месо. Все едно да ядеш тумори. Това което се консумира може да доведе и до мутация на консумиращия. Това е дяволска наука. Не само че не произвежда качествена храна, но и има вероятност елитите да наложат на плебеите консумацията ѝ насила както наскоро беше призовал Бил Гейтс. Всички знаем с какво се занимава той и дали е много чиста душа (приятел на Джефри Епщайн).

Истинските вегани нямат нужда от месо или от вкуса му.

Няма истински вегани. Веганите стават такива в резултат на противоречия вътре в себе си, които смятат че ще разрешат като консумират само растения. В дългосрочен план качеството им на живот има потенциал само да се влоши с остеопороза, анемия, хронична слабост, чупливост на костите, депресии, инсулти и какво ли още не.

преди 27 минути, _Aumi_ написа:

Глупости! Животни в природата винаги ще има. 

преди 33 минути, Гражданин написа:

има места на земята  дето няма нито животни нито растения казват им пустиня

ако зависи от веганите навсякъде ще стане така

щото ще изядът семената 

• Автор
преди 20 минути, Гражданин написа:

Няма истински вегани. Веганите стават такива в резултат на противоречия вътре в себе си, които смятат че ще разрешат като консумират само растения. В дългосрочен план качеството им на живот има потенциал само да се влоши с остеопороза, анемия, хронична слабост, чупливост на костите, депресии, инсулти и какво ли още не.

Колко вегани познаваш, и колко процента от веганите са по болници?

преди 22 минути, Гражданин написа:

Синтетичното месо

Аз никога не бих консумирала такова месо!

преди 3 минути, _Aumi_ написа:

Колко вегани познаваш, и колко процента от веганите са по болници?

Бивш веган ми каза, че му се е отразило зле на здравето. Аз не твърдя че са масово по болници, а че качеството на живота им пада. Вегани обикновено са млади жени, които не смятат да забременяват скоро и си поддържат фигурата така. Мъже вегани не съм виждал да са нормални. Сещам се за един дето се буташе да е инфлуенсър, обясняваше как пчеличките ги били изнасилвали, за да дават мед, а това не е начина, по който пчелите дават мед.

Аз също не бих, но ето какво казва Бил Гейтс. А рано или късно това което казват тези милиардери корпоративни инфлуенсъри може да се случи.

https://it.dir.bg/nauka/bil-geyts-vsichki-bogati-darzhavi-tryabva-da-preminat-na-100-kam-sintetichno-meso

преди 13 минути, _Aumi_ написа:

защо  

соя и червено цвекло не ядеш ли

преди 4 минути, Гражданин написа:

но ето какво казва Бил Гейтс.

бил гейтс е злобно човече за уиндолс 11 иска 500 лв ли  долара ли

• Автор
преди 12 минути, bioid написа:

Темата не беше ли за хомосексуализма?!

Да, отклониха я, защото твърдят, че веганите са хомосексуалисти. :lol6:

преди 1 минута, _Aumi_ написа:

Кой твърди това? 

• Автор
преди 12 минути, Banesc написа:

защо  

соя и червено цвекло не ядеш ли

ям, но това месо се прави от животински клетки.

В бъдеще със сигурност тенденцията ще е произвеждането на такова синтетично месо, тъй-като отглеждането на животни е много трудоемко и са нужни както много площи за отглеждане храна за животните, така и много хора са заети в животновъдството и месната индустрия. Много по-лесно ще е да се произвежда в лаборатории и да ви го пробутват за истинско месо.

то ако не са тогава са поне асексуални заради диетата въглехидратна

ниско либидо 

• Автор
преди 22 минути, Гражданин написа:

Бивш веган ми каза, че му се е отразило зле на здравето.

Да, някои стават вегани само по здравословни причини и след време се отказват.

За да станеш истински етичен веган, трябва да си узрял за това и да се храниш разнообразно, защото еднообразното хранене, може да ти нанесе проблеми на здравето.

преди 2 минути, Banesc написа:

то ако не са тогава са поне асексуални заради диетата въглехидратна

ниско либидо 

ако са такива, няма да имат желание за секс, нито с жени, нито с мъже ...😅

преди 15 минути, _Aumi_ написа:

Да, някои стават вегани само по здравословни причини и след време се отказват.

За да станеш истински етичен веган, трябва да си узрял за това и да се храниш разнообразно, защото еднообразното хранене, може да ти нанесе проблеми на здравето.

А има ли изобщо поне една рационална причина да станеш веган, а не само заради "етиката"? Очевидно може да се храниш само с месо, мляко и яйца и не само да оцеляваш, но и да си в топ физическа и здравословна форма, но не може да се храниш с еднообразна растителна храна (като "само" трите компнента месо, мляко и яйца) и да си в топ физическа и здравословна форма.

• Автор
преди 17 минути, Гражданин написа:

поне една рационална причина да станеш веган, а не само заради "етиката"

Това е най-рационалната причина.

преди 17 минути, Гражданин написа:

Очевидно може да се храниш само с месо, мляко и яйца и не само да оцеляваш, но и да си в топ физическа и здравословна форма, но не може да се храниш с еднообразна растителна храна (като "само" трите компнента месо, мляко и яйца) и да си в топ физическа и здравословна форма.

Здравословното състояние е много индивидуално. 

Всеки трябва да се съобразява с индивидуалните си нужди и предпочитания.

Това е най-рационалната причина.

Какво е рационалното на тази причина? Можеш ли да ми обясниш? Рационално е не да си застрашаваш здравето с експерименти. Етика спрямо какво? Смяташ ли че пиленцата, прасенцата, кравите и т.н. отиват в рая? Зачеркваш естествения подбор и какво от това? И всички тези животни, които се ядат масово (поне от белите хора) са модифицирани от хилядолетия насам, така че да се опитомят и да имат една единствена цел: храна. Какъв е вътрешният свят на една кокошка например? Ако ѝ отнемеш живота без болка, тогава това не е ли етично? Ако имаше гаранция, че това става това не би ли означавало, че няма смисъл да не ядеш месо. За какво се лишаваш от него например, ако убиват тези животни без болка? Да, разбирам че това едва ли става така, но все пак и дори и да изпитат болка, тя не се изпитва от същество, което ще отиде в рая след смъртта. Интересна ми е цялостната ти гледна точка по тези въпроси.

• Автор
преди 1 минута, Гражданин написа:

Ако ѝ отнемеш живота без болка, тогава това не е ли етично? А

Няма нищо етично и красиво в това да убиваш, да отнемаш чужд живот, за да се храниш с мъртвата му плът ... при положение, че си заобиколен от толкова много храни.

Няма нищо етично и красиво в това да убиваш, да отнемаш чужд живот, за да се храниш с мъртвата му плът ... при положение, че си заобиколен от толкова много храни.

Кои са храните, които заместват месото, млякото и яйцата и помагат за изграждането на IQ-то така както те? 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.