Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сами ли си избрахте религията или някой ви манипулира и ви я наложи?

Featured Replies

преди 39 минути, badr написа:

Да.Да,Прав си.Нарушават им се правата.Радостното е, че в белия свят правата на децата се зачитат тотално.

Зачитат се дотам, че дори им се позволява да изберат пола си.Как тъй на клетите дечица ще им се натрапва от кой пол да са???

Докога??? Докога питам аз???

А какво да ти кажа за даскалите по математика.Положението там е повече от ужасно.Правата на децата са не просто потъпкани, а свирепо смазани.

Тези ми ти даскали лъжат децата, че сбора от ъглите в един триъгълник бил 180 градуса.

То бива лъжи, манипулации, виждам че се възмущаваш от тях.Но виж даскалите как лъжат и набиват в главите на децата неистини.

Ето дори ти си жертва на този произвол.Предполагам, че и ти вярваш, а на какво друго освен на сляпа вяра в идеала, можем да отдадем това дълбоко невярно твърдение.

Напротив, правилното твърдение, съгласно науката математика е - не съществува нито един триъгълник, чийто сбор от ъглите да е 180 градуса.

Вземи да протестираш, какво чакаш.Обърни се и към омбудсмана да сезира НС и да инкриминират даскалския произвол.

Ми  неслучайно в подписа ми пише че съм терорист.😋

• Отговори 125
  • Прегледи 7,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да.Да,Прав си.Нарушават им се правата.Радостното е, че в белия свят правата на децата се зачитат тотално. Зачитат се дотам, че дори им се позволява да изберат пола си.Как тъй на клетите дечица ще

• Шиниъд О'Конър реши да се прави на интересна и избра не да е майка и християнка, а да е лесбийка и мюсюлманка(???). Самоуби се след две-три години жалък и смешен живот в този си статус.

• Мечо Хубавеца
    Мечо Хубавеца

Естествено, че сам. Няма кой да ми го наложи...

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Аз не споря с теб. Щом казваш, толкова са...Само че колко градуса е сборът на ъглите на всеки триъгълник не ме интересува...Не ми върши работа. И да са ме излъгали, все тая. Виж  историята и религията е друго. Те помагат да се сформират убеждения, че това е добро, а друго лошо...

В Света всичко е свързано, ако искаш да навлезеш в религия и История е нужна информационна и мисловна <плътност> известна всред народа като <обща култура>................ така че.........освен евклидово има и други <пространства> за игри и забавления  и това има осезаемо отражение в някои  религиозни конструкции.

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Аз не споря с теб. Щом казваш, толкова са...Само че колко градуса е сборът на ъглите на всеки триъгълник не ме интересува...Не ми върши работа. И да са ме излъгали, все тая. Виж  историята и религията е друго. Те помагат да се сформират убеждения, че това е добро, а друго лошо...

Мечо.Добър събеседник си, но света е малко по сложно устроен.

• Автор
преди 2 минути, laplandetza написа:

В Света всичко е свързано, ако искаш да навлезеш в религия и История е нужна информационна и мисловна <плътност> известна всред народа като <обща култура>................ така че.........освен евклидово има и други <пространства> за игри и забавления  и това има осезаемо отражение в някои  религиозни конструкции.

Тъй де, аз претендирам, че я имам. А ти?

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Тъй де, аз претендирам, че я имам. А ти?

Не е достатъчна, толкова можах.............🙂

преди 5 часа, Мечо Хубавеца написа:

Въпросът е колко хора според вас осъзнато са избрали религията, която изповядват? Не са ли малцина вече такива хора? Имат ли право родителите да налагат тяхната религия на децата си, която пък им е наложена от техните родители?

Според мен повечето деца родителите ги кръщават не с идеята да са християнчета, а от модна потребност. Ти го каза, че след 90-та "всички" тръгнали на църква. Кръщенето е вид празник, повод родата и приятелите да се съберат, да се почерпи, да се поплюска и пие на маса. Тези които са наистина религиозни обаче няма как да пробутат нещо насила на децата си, защото те не растат в стерилна среда и в училище другите деца ще ги "отракат". Сериозната организирана религия в България за добро или за лошо си е отишла. Благодарение на комунизма сме по-добре в религиозно отношение, ако има поне един плюс на комунизма.

преди 7 минути, Гражданин написа:

Благодарение на комунизма сме по-добре в религиозно отношение, ако има поне един плюс на комунизма.

Комунизма е вид суеверна вяра в светлото бъдеще и то напук на най-солидния закон в науката - закона за нарастване на ентропията.

Какво му е доброто.А либерализма и особено неолиберализма са същите, с незначителни разлики, крайно леви убеждения, както и комунизма.

преди 3 минути, badr написа:

Комунизма е вид суеверна вяра в светлото бъдеще и то напук на най-солидния закон в науката - закона за нарастване на ентропията.

Какво му е доброто.А либерализма и особено неолиберализма са същите, с незначителни разлики, крайно леви убеждения, както и комунизма.

Хахах, ти за какво си тук на Земята?, не се ли бориш Срещу Нарастването на Ентропия, т.е. ти водиш <война> срешу Хауса.Нима нашата човешка цивилизация се отказва да организира и променя материя?

Комунизъм е един не лош опит  за ускорена еволюция и в тоя ред аз съм Комунист, по скоро ултрарадикален неокомунист. Слушай, напълно неприемливо и неразумно е да задържаме сегашния вид организация на обществата, крайно време е да приключим с тези социално-икономически отношения и преминем към нови модели с културно-цивилизационни <нови технологии>

Светът не се <върти> около човека и човечеството, не запирайте Прогреса и естествения ход на материя.

• Автор
преди 42 минути, badr написа:

Мечо.Добър събеседник си, но света е малко по сложно устроен.

Благодаря, често ми го казват, но темата не е за света изобщо...интересно ми е да чуя твоето мнение като мюсюлманин...вие сте най-онеправдани...

преди 26 минути, badr написа:

КомунизмЪТ е утопия създадена с цел да приспи масите, като им даде надежда в светло бъдеще...Всъщност създателите на тази утопия много добре са знаели, че той няма да настъпи и да, днешните системи са леви и социални, като наподобяват тази по време на социализма, който беше строй за некадърници и нагаждачи...

преди 54 минути, badr написа:

Комунизмът ще последният стадий на развитието на човечеството. Когато тази планета се пренасели и ресурсите намалеят до толкова, че дефицит дори ще е лека дума за това, което предстои да се случи, щем не щем ще има нужда от равно разпределение на това, което е останало за всички, защото едно некомунистическо решение като например, че някой си е платил, за да има нещо си, може да коства милиони животи и надявам се никой няма да толерира нещо подобно. Може би в някакъв по-зрял етап на човечеството в някакъв момент ще се превъзмогнат парите като форма на "богатство" и последният човек на земята ще умре от задушаване и липса на кислород, но равен с всички други, които са умряли в последните часове на човечеството, вместо последните хора да са дегенерирали старчоци от някоя аристократична кръвна линия, които са си купили достатъчно бутилки с въздух, за да посрещнат безмисления си край. Би трябвало да има някакви мъдреци "алхимици", които да измъдрят какъв трябва ще е подходящ за края на човечеството и така както до сега са предлагали решения за разни проблеми и решавали ги с революции, така и тогава да предложат решение на проблема. Не е изключено да има някакви тайни завети за това какво би трябвало да стане с човечеството в края на историята му. Досега нищо не е било случайно. Бащата на Карл Маркс, Хайнрих Маркс е роден като Хершел Леви Мордехай, а комунизмът копира от християнството с неща като "ако имаш две ризи, дай втората на ближния" и т.н.., а християнството пък от своя страна стъпва върху много еврейски вярвания... Целият комунизъм е религиозно убеждение, либерализмът и неолиберализмът са експерименти пак сигурно на разни "старейшини", които разполагат с древно знание с релгиозна дълбочина и забъркват нещо точно в момента. Не казвам, че има нещо добро което предстои, но с увеличаването на човечеството няма логика да предстоят хубави неща. Ще има само карти, които ще се разиграят, защото при това му разрастване могат да предстоят само "лошите неща" и това, което ще е необходимо да се случи, за да се омекти удара им.

преди 14 минути, Мечо Хубавеца написа:

Благодаря, често ми го казват, но темата не е за света изобщо...интересно ми е да чуя твоето мнение като мюсюлманин...вие сте най-онеправдани...

КомунизмЪТ е утопия създадена с цел да приспи масите, като им даде надежда в светло бъдеще...Всъщност създателите на тази утопия много добре са знаели, че той няма да настъпи и да, днешните системи са леви и социални, като наподобяват тази по време на социализма, който беше строй за некадърници и нагаждачи...

Всяка <система> е утопия ако трябва да се приложи в общества с недоразвити интелект. индивиди и  прилагането на системата разчита да не се прилага освен другите методи и сила. 

Комунизма не е създаден за това, но е ползван до някъде като <оръжие>. Комунизма му отмина <времевия прозорец>.Следват много по <ужасяващи> Промени.

Днешния Световен Ред  във водешите си <разновидности> е форма на Корпоративен социалкапитализъм със заемки от една неофашистка технология на управление. Система където Едрия капитал и финансовите световни групировки са инфилтрирали псевдодемократичните държавни системи с технологията на все още не добре изграден Глобален неофашизъм.

Огромната разлика между прогресивен комунизъм- леви и крайнолеви и глобалния <либерал>неофашизъм е - при истнско Левите  Корпоративен Глобален капитализъм и Глобална финансова <система> е абсурдно да съществуват, те са Врагове, сегашния Елит в тази си <организация> е генетичния враг на комунизма и прогресивния неокомунизъм.

преди 1 минута, laplandetza написа:

Всяка <система> е утопия ако трябва да се приложи в общества с недоразвити интелект. индивиди и  прилагането на системата разчита да не се прилага освен другите методи и сила.

Би ли дал дефиниция за общество с развит интелект моля?

преди 1 минута, Bubbles написа:

Би ли дал дефиниция за общество с развит интелект моля?

Не познавам такива..................мога да предположа, но това изисква усилия, много мисъл и болка.

При всички случаи <единиците> трябва да бъдат способни да <мислят> индивид, и колективно, както и да не слагат Себе си  като Ценност, т.е да бъдат жертвани, променяни, сменяни, обединявани, размножавани и пр.  Някаква представа за т.н. Флуиден Динамичен Интелект.- универсална форма в еволюцията.

преди 14 часа, Мечо Хубавеца написа:

Демек децата не осъзнаваха какво се случва с тях.

Какво лошо има като си кръстен? -> Образно:  Твоите родители са те регистрирали в дадена религия. Ти, като пораснеш може да я изповядваш или не. 

Мечо, ти тук сам ли избра да се регистрираш? 

Кръщенето е тайнство! То се прави в името на доброто за детето. То, на по-късен етап може да смени религията си. 

И аз съм израснал в атеизъм. И аз съм кръстен "тайно", защото тогава Църквата се наблюдаваше и не бе толерирана от йерархията във светската власт. = Чак на "късни" години  осъзнах вярата в Бог. От наличните религии предпочетох да си остана православен християнин. = От тази гледна точка, да, сам съм си избрал религията! = Това не ми пречи на комунистическият идеал който следвам. Дори напротив = Осъзнах, че избраната от мен религия не е в разрез с комунистическите ми възгледи, и това е поради един основен факт: Не считам, че парите (капитала) е важен! 

Парите (капитала) са катализатор, но основното е идеята за светло бъдеще на потомците ти. Уви, няма как да го разбереш след като не си станал семеен и все още лъскаш "бастуна" тук. :) = Това е по-опасно, а не дали сам избираш религия! => Кога ще "крадем" булка? = Ще помагам!!! :) => Само не ме карай да ти правя децата!!! :) => Все пак съм християнин!!! :) 

преди 10 часа, Гражданин написа:

Комунизмът ще последният стадий на развитието на човечеството. Когато тази планета се пренасели и ресурсите намалеят до толкова, че дефицит дори ще е лека дума за това, което предстои да се случи, щем не щем ще има нужда от равно разпределение на това, което е останало за всички, защото едно некомунистическо решение като например, че някой си е платил, за да има нещо си, може да коства милиони животи и надявам се никой няма да толерира нещо подобно. Може би в някакъв по-зрял етап на човечеството в някакъв момент ще се превъзмогнат парите като форма на "богатство" и последният човек на земята ще умре от задушаване и липса на кислород, но равен с всички други, които са умряли в последните часове на човечеството, вместо последните хора да са дегенерирали старчоци от някоя аристократична кръвна линия, които са си купили достатъчно бутилки с въздух, за да посрещнат безмисления си край. Би трябвало да има някакви мъдреци "алхимици", които да измъдрят какъв трябва ще е подходящ за края на човечеството и така както до сега са предлагали решения за разни проблеми и решавали ги с революции, така и тогава да предложат решение на проблема. Не е изключено да има някакви тайни завети за това какво би трябвало да стане с човечеството в края на историята му. Досега нищо не е било случайно. Бащата на Карл Маркс, Хайнрих Маркс е роден като Хершел Леви Мордехай, а комунизмът копира от християнството с неща като "ако имаш две ризи, дай втората на ближния" и т.н.., а християнството пък от своя страна стъпва върху много еврейски вярвания... Целият комунизъм е религиозно убеждение, либерализмът и неолиберализмът са експерименти пак сигурно на разни "старейшини", които разполагат с древно знание с релгиозна дълбочина и забъркват нещо точно в момента. Не казвам, че има нещо добро което предстои, но с увеличаването на човечеството няма логика да предстоят хубави неща. Ще има само карти, които ще се разиграят, защото при това му разрастване могат да предстоят само "лошите неща" и това, което ще е необходимо да се случи, за да се омекти удара им.

"Комунизъм" няма и никъде не е имало! Това е просто една от многото религии.

преди 44 минути, Т.Христов написа:

Не е религия , а идеологическа система за социал-иконом. общественни и културни отношения и приложение на власт.

Да поясним, да не се заблуди някой...

Сумата на ъглите в равнинен триъгълник:    ∑ (равн.) = 180° ... или 200g (гради)... или 3000 mil su (съветски артилерийски хилядни)

Сумата на ъглите в сферичен триъгълник:    π (180°) < ∑ (сфер.) <  3xπ (540°)

(а за външен сферичен - между 3 и 5π... ко трее съм честен, т'ва за външния не го помнех... от времената на сферично-тригонометрични забавления... а като се 'земе предвид, че е трудно да забравиш нещо, което не си знаел, може и да не съм го знаел... и да съм минал метър на изпитите, иначе щях да го запомня и без да го знам)

-----------------

А теологичния (или богословския, не съм съвсем сигурен как е по-правилно) спор между Мечо и Янко ме сети, както обикновено, за...

В църквата влиза видимо наглеещ млад човек, приближава се до свещеника, шибва му един шамар и ехидно усмихвайки се пита:
- Е, какво, отче, нали е казано "ако те удари някой по дясната буза, обърни към него и другата"...
Отчето, бивш боксьор, майстор на спорта, проснал с късо ляво кроше наглеца в несвяст на пода, след което  благо и напевно произнесъл:
- И казано е още "с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери"...
В този момент смутените енориаши един през друг загълчали:
- Какво, какво става там?
А дяконът важно отвърнал:
- Евангелието тълкуват!

преди 58 минути, Т.Христов написа:

Чист комунизъм беше едно време. Не знам защо го наричате социализъм. Такъв е имало във Франция.

• Автор
преди 3 часа, dioib написа:

Какво лошо има като си кръстен? -> Образно:  Твоите родители са те регистрирали в дадена религия. Ти, като пораснеш може да я изповядваш или не. 

Мечо, ти тук сам ли избра да се регистрираш? 

Кръщенето е тайнство! То се прави в името на доброто за детето. То, на по-късен етап може да смени религията си. 

И аз съм израснал в атеизъм. И аз съм кръстен "тайно", защото тогава Църквата се наблюдаваше и не бе толерирана от йерархията във светската власт. = Чак на "късни" години  осъзнах вярата в Бог. От наличните религии предпочетох да си остана православен християнин. = От тази гледна точка, да, сам съм си избрал религията! = Това не ми пречи на комунистическият идеал който следвам. Дори напротив = Осъзнах, че избраната от мен религия не е в разрез с комунистическите ми възгледи, и това е поради един основен факт: Не считам, че парите (капитала) е важен! 

Парите (капитала) са катализатор, но основното е идеята за светло бъдеще на потомците ти. Уви, няма как да го разбереш след като не си станал семеен и все още лъскаш "бастуна" тук. :) = Това е по-опасно, а не дали сам избираш религия! => Кога ще "крадем" булка? = Ще помагам!!! :) => Само не ме карай да ти правя децата!!! :) => Все пак съм християнин!!! :) 

Ти си човек който бързо разбира, но трябва много да му се обяснява. :) Лошото е, че когато децата приемат дадена религия не го правят по собствена воля. Да, като пораснат могат да е сменят, но дотогава по неволя са били с нея, а и веднъж я приели трудно се сменя, а кожата никога не се връща...Приемам, че е добре да се говори на децата за религии, но не само за една. Задължително трябва да се изучават в училище, но пак не само една, а всички основни. Аз не съм кръстен тайно, а по своя воля през 1996 година. Бил съм почти на 30 г. и съм имал възможност да се запозная подробно с християнството, а не да го приемам, за да съм като всички останали. Аз живея с приятелката ми от 24 години и може би до една-две години ще се оженя за нея. Мъжът като наближи 60 г. е хубаво да се ожени. :)Деца не искам да правя, а и никога не съм имал желание да ставам баща.    Ще ти разкажа накратко една притча. Един хванал златната жаба, която му предложила да му изпълни едно желание от тези три. Или да му даде 200 милиона евро, или голямата любов в живота, или да го направи най-мъдрият човек... Той избрал да бъде най-мъдрия. Жабата казала, добре, бъди най-мъдрия. Човекът се замислил и казал, сбърках, трябваше да взема парите...

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

Чист комунизъм беше едно време. Не знам защо го наричате социализъм. Такъв е имало във Франция.

Хахах, не е бил комунизъм, не беше комунизъм, аз живях по това време.Някакъв тип милиционерски партократичен социализъм.

Комунистическа партия управлява с несменяем лидер. И той не е дошъл следствие на демократични избори вашия социализъм а е бил наложен.

Щом е наложен това е диктатура!

• Автор
преди 1 час, Т.Христов написа:

Нямаше, но ни лъжеха, че някога ще го има, за да работим за жълти стотинки с надеждата, че ще го построим. 

преди 1 минута, shishmanovp861 написа:

Комунистическа партия управлява с несменяем лидер. И той не е дошъл следствие на демократични избори вашия социализъм а е бил наложен.

Щом е наложен това е диктатура!

Да, олигархична диктатура, на висшия партийно-силов апарат, сливане на партия с държава.

Социализма не изисква демокрация, дори се развива по-добре в Недемократични системи. Типична класика е фашизма - една социалкапиталистическа система.

Какви олигарси е имало през комунизма? Напротив и социализъм и капитализъм са западни понятия и не ги е измислил Маркс. На база на левите идеи те го взимат и правят вече техния комунизъм, което се считаше за по висша форма на социализъм, тоест надграждане.

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Хрушчов го смениха. 

Не го сменя народа,суверена а това се решава в политбюро!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.