Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оправдаха 405 турски войници за групови изнасилвания

Featured Replies

• Автор

Е,повечето нашенци ненавиждат циганките,дали биха тормозили така циганка?(Бляяяяк)Morphey_A,не ти опонирам,просто ми е интересно,дали,според теб,е възможно завеждането на такова смело дело,без да има на какво да се опрат ищците?И не мисли,че не бих намразил която и да е армия,включително нашата,заради подобно провинение.Затова мразя и френската,и американската,и на Сенегал,и много други.Никой не споменава анти-турска пропаганда,дали не подхождаш със заучени предположения в няколко теми?С други думи:НЕ СИЛИ МА-А-А-А-А-АЛКО ПРИСТРАСТЕН,драги Morphey_A?

• Отговори 54
  • Прегледи 7,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Е,повечето нашенци ненавиждат циганките,дали биха тормозили така циганка?(Бляяяяк)Morphey_A,не ти опонирам,просто ми е интересно,дали,според теб,е възможно завеждането на такова смело дело,без да има на какво да се опрат ищците?И не мисли,че не бих намразил която и да е армия,включително нашата,заради подобно провинение.Затова мразя и френската,и американската,и на Сенегал,и много други.Никой не споменава анти-турска пропаганда,дали не подхождаш със заучени предположения в няколко теми?С други думи:НЕ СИЛИ МА-А-А-А-А-АЛКО ПРИСТРАСТЕН,драги Morphey_A?

Като гледам ни повече ,ни по-малко от повечето :whist: А в сравнение с теб и някои още,направо БЕЗПРИСТРАСТЕН :wors:

Съжалявам за Офтопика ! ;)

и да и не. в сливен преди 2 години в рпу-то 7 полицаи повече от 24 часа изнасилваха една циганка.

а за армиите - споделям напълно, това са си инструменти за репресия и добро от тях не може да се очаква. все пак дори извращенията си имат граници.

а Morphey_A, съдът щял да реши - пълни глупости. съдът ли определя кое е правилно и кое не? и далеч не винаги незаконното е неправилно, а законното правилно. ако имаш глава не ти трябва съд да ти казва има ли или не престъпление.

и последно, някой писа, че турците се натискали за ес. отиди в турция и разпитай първите 10 души, които срущнеш и ще видиш дали се "натискат".

Редактирано от cymen (преглед на промените)

и да и не. в сливен преди 2 години в рпу-то 7 полицаи повече от 24 часа изнасилваха една циганка.

а за армиите - споделям напълно, това са си инструменти за репресия и добро от тях не може да се очаква. все пак дори извращенията си имат граници.

а Morphey_A, съдът щял да реши - пълни глупости. съдът ли определя кое е правилно и кое не? и далеч не винаги незаконното е неправилно, а законното правилно. ако имаш глава не ти трябва съд да ти казва има ли или не престъпление.

и последно, някой писа, че турците се натискали за ес. отиди в турция и разпитай първите 10 души, които срущнеш и ще видиш дали се "натискат".

cymen съдът си е съд,незвисимо дали ще отсъди справедливо или не.По добре е съд дори с изкривени закони,отколкото беззаконие и анархия. Нима искаш всеки да вземе пушката и да раздава сам собственото си правосъдие ?

За Сливен незнаех,а съм повече годино там(тук). Армията си е армия,тя не е за репресии срещу собствените граждани,освен в краен случай може би.Когато другите вътрешни органи не могат да се справят и има опасност за държавата,вътрешна или външна.

За Европата си прав донякаде,единствената изгода ще са пазарите за Турция,иначе там почти никй от населението не му пука по вероятно дали ще влязат в Европата.

не отричам съда, просто отбелязах, че едно съдебно решение далеч не е 100% гаранция, че проблемът е решен. тоест, не ми харесва като се казват неща от сорта "има си съд, той ще каже виновни ли са или не".

а за циганката си е вярно. не съм от сливен, но и по телевизията и по вестниците казаха. ако не те мързи може да потърсиш из архивите. не се вдигна чак толкова шум именно, защото на хората не им пука за циганите.

Много интересно.Тези отклонения не са попречили обаче да съди. biggrin.gif

Не бих повярвала на това...и най-вече, защото е кюрдка, живееща в Германия.

Права е и chain_reaction-типично поведение за американски войници, но за турски... :)

Ти пък сякаш си виждала американски войник.

Турците ОТДАВНА са се доказали като жестоки изверги. Трябва ли да дадам примери? Достатъчно е да си спомните 5те века, които сме прекарали в робство.

Знаете ли едно от най-болезнените турски мъчения? Обръсват ти главата и ти залепят на черепа голямо парче камилска кожа. Оставят те на слънце и с времето кожата се свива, причинявайки адска болка, която те побърква без проблем. Бавно, мъчително, ефикасно.

Това, че някои турски войници са злобни, не означава, че няма добри. И обратното.

За мен, обаче всички войници са измет.

Ти пък сякаш си виждала американски войник.

Турците ОТДАВНА са се доказали като жестоки изверги. Трябва ли да дадам примери? Достатъчно е да си спомните 5те века, които сме прекарали в робство.

Знаете ли едно от най-болезнените турски мъчения? Обръсват ти главата и ти залепят на черепа голямо парче камилска кожа. Оставят те на слънце и с времето кожата се свива, причинявайки адска болка, която те побърква без проблем. Бавно, мъчително, ефикасно.

Това, че някои турски войници са злобни, не означава, че няма добри. И обратното.

За мен, обаче всички войници са измет.

И какви са тези зверства ми е чудно ;) И къде си чел за тях и за това толкова "болезнено" мъчение.

А кои турци имаш предвид,сегашните,тези преди 100 години,тези преди 200 или по назад в историята !

Бъди малко по категоричен за да мога да те оборя,или поправя поне. А такива обобщения ,които си гледал в някой филм не са факти и доказателства приятел.Останалото е плюене и пропаганда,и само дразниш потребители като мен с подобно поведение.Както казах и по-горе,иди във форума на АТАКА ако мислиш че искаш да те чуват!там може да се плюе всичко и всякак !

А че войниците са измет,направо бисер достоен за някой учебник :P

• Автор

Потресен съ,мнението ми за полицаи/военни от всички раси и народности винаги е било ниско,но оттук нататък...

И какви са тези зверства ми е чудно :wors: И къде си чел за тях и за това толкова "болезнено" мъчение.

А кои турци имаш предвид,сегашните,тези преди 100 години,тези преди 200 или по назад в историята !

Бъди малко по категоричен за да мога да те оборя,или поправя поне. А такива обобщения ,които си гледал в някой филм не са факти и доказателства приятел.Останалото е плюене и пропаганда,и само дразниш потребители като мен с подобно поведение.Както казах и по-горе,иди във форума на АТАКА ако мислиш че искаш да те чуват!там може да се плюе всичко и всякак !

А че войниците са измет,направо бисер достоен за някой учебник :)

Човекът си е напълно прав,а щом те дразни истината,не мога да ти помогна.Не мисли,че не бих искал да я променя.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Не ме дразни истината,дразни ме изопачаването на истината от някои,дразни ме преувеличаването на факти и събития,с дадена цел,в случая е ясна коя е тя. Дразни ме фанатизма който се създава на база такива лъжи,дразни ме глупоста на някои да не четат,а да приказват врели некипели каквото били чули,дразни ме всичко това че и някои неща отгоре.

И как да отговориш на такива хора които са като коне с капаци,защото не искат и да чуят че не е точно така,защото ще се срути всичко което са знаели и май от това ги е страх.Нещо ще загуби величието си за тях,идеалите им ще се променят.И се пънат същите да ми доказват неща които не са верни,за да запазят самочуствието си на единствено знаещи и можещи. Каква ирония,смях и шоу е това,но в същото време такива почват после да създават проблемите.

Карай,няма смисъл да спамя за това.

Съжалявам за Офтопика,опитах се да обясня някои неща,който разбрал надявам се разбрал,независимо дали е съгласен или не. Със здраве :wors::)

Хубаво е ,че има трезвомислещи хора,но кюрдите са ненавиждани и презирани в Турция,така че съвсем спокойно може всичките да са се изредили на оная,без никой да ги спре.Естествено ние можем само да предполагаме,но според мен турците никога няма да осъдят техни военни за престъпление с/у кюрди,ама никога!

Нямаше да влизам в темата...

Само едно малко разяснение-няма такова нещо-кюрдите не са ненавиждани в Турция.

Ибрахим Татлъсес е кюрд, например.

Кюрдите живеят свободно и спокойно в Турция.Няма дискриминация спрямо тях.Друг е въпроса те как се отнасят към турците...

Познавам добре манталитета на кюрдите.Ако кюрдка е била изнасилена, макар и само веднъж...тя няма да го преживее и ще се самоубие.Ако рода и научи за изнасилването, няма да съдят, а ще убиват.

Ако турски войник или военен изнасили, ще го съдят на военен съд.Според законите на Ататюрк.

Тази тема е абсолютна глупост, и е повод само за неприятни спорове...

Земи погледай "Време разделно" и ще ти стане малко от малко ясно за зверствата и защо все още има хора които мислят така, както bulwolf. Това във филма не е измислица, а реалност по нашите земи цели 500 години. Каквото и да е то, остава си генетично у Българите все още. Трябва да минат още години докато се забрави.

Лошото е, че с тези действия на другарите от бсп и дпс, може и да не се забрави, а напротив.

Вероятно не си и чувал, че между съвременна република Турция и османската империя има разлика...

не отричам съда, просто отбелязах, че едно съдебно решение далеч не е 100% гаранция, че проблемът е решен. тоест, не ми харесва като се казват неща от сорта "има си съд, той ще каже виновни ли са или не".

Както и това, че е завела дело не е 100% гаранция че има за какво да го заведе или че представя нещата такаива каквито са и т.н.

Земи погледай "Време разделно" и ще ти стане малко от малко ясно за зверствата и защо все още има хора които мислят така, както bulwolf. Това във филма не е измислица, а реалност по нашите земи цели 500 години. Каквото и да е то, остава си генетично у Българите все още. Трябва да минат още години докато се забрави.

Лошото е, че с тези действия на другарите от бсп и дпс, може и да не се забрави, а напротив.

Както каза Инфинити,темата само е повод за глупави спорове и популизъм. Разумно мислещия човек и познаващ характера на участниците в тази статия ще разбере колко глупости са написали новинарите в търсене на нещо си(какво е то можем само да гадаем)

А за филма ,гледал съм го :wors: Само че съм чел и обсъждал това което съм гледал.Например знаеш ли че филма е направен с пропагандна цел? Знаеш ли че събитията са доста преувеличени? За художествено прсъздаване и преувеличаване да си чувал? За реалните събития да си чел?

Ако всичко е да,можеш да ми пишеш на ЛС за дообсъждане.:)

Инфи,те доста от певците и то много известните в Турция са кюрди,имат доста велики хора кюрдите в Турция.

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

първу относно за проблема не ми се вярва турски воиници да са направили това и то 405 !!!

а относно мненията на някои от потребителите мога да кажа само да си седят с омразата и все да си повтарят колко много мразят турците , отидете в турция и вижте да видим и те дали ви мразят така , за пример в една германия живеят милиони турци и мога да ви кажа че живеят заедно в нормална обстановка , турците това турците онова замислете се малко какво приказвате говорите за неща дето не сте ги виждали но сте 200 процента сигурни в тях , ко да ви кажа нямата и капка лично мнение само ви трябва малко да ви налеят в главата че турците направили така и после 2 години може да си мислите егати и гадните турци егати и хората ...

( на някои от вас се възхищавам на мнението).

А за филма ,гледал съм го :wors: Само че съм чел и обсъждал това което съм гледал.Например знаеш ли че филма е направен с пропагандна цел? Знаеш ли че събитията са доста преувеличени? За художествено прсъздаване и преувеличаване да си чувал? За реалните събития да си чел?

В същност, книгата претендира за историческа достоверност (писана е по летописа на поп Алигорко и внецианския пленник). Аз лично тези летописи не съм ги виждал, но пък незнам защо вярвам на Антон Дончев. Политическата ситуация е била такава, каквато се описва. Везирът Мехмед Кюпрулю води с венецианците (подкрепени от целия западен свят) битка за Кандия (остров Крит). В същност битката е за установяване на гостодство в средиземно море. Като на всеки политик водещ война му е трябвала стабилна логистична подкрепа, която по обясними причини не може да се очаква от християнското население в района, от където армията е трябвало да се снабдява с месо и кожи. За това е и директивата за насилствено покръстване на населението в този регион. Естесвената съпротива е смазана със сила, доста народ е минал под калъчката - поклон пред светлата им памет. Като политическо решение, мога да разбера постъпката, но като българин - дори не искам да го правя. Дълго време трябва да звъни тази история в ушите ни - за да не се повтори.

Нямаше да влизам в темата...

Само едно малко разяснение-няма такова нещо-кюрдите не са ненавиждани в Турция.

Ибрахим Татлъсес е кюрд, например.

Кюрдите живеят свободно и спокойно в Турция.Няма дискриминация спрямо тях.Друг е въпроса те как се отнасят към турците...

Познавам добре манталитета на кюрдите.Ако кюрдка е била изнасилена, макар и само веднъж...тя няма да го преживее и ще се самоубие.Ако рода и научи за изнасилването, няма да съдят, а ще убиват.

Ако турски войник или военен изнасили, ще го съдят на военен съд.Според законите на Ататюрк.

Тази тема е абсолютна глупост, и е повод само за неприятни спорове...

може да е супер крайно и сексистко, но не е работа на девойки да си занимават главиците с такива проблеми. съжалявам, ама освен като "пълни глупости" не знам как мога да определя мнението ти.

по стечения на обстоятелствата имам много близки наблюдения върху турция и хората там. не били ненавиждани кюрдите. все едно да кажеш, че в българия циганите не са ненавиждани (ненавиждани не е много правилно де). в турците обичат кюрдите толкова колкото българите обичаме циганите. и има яка дискриминация, е не е като преди 10 години, но все пак. защо иначе ще продължава въоръжената борба на кюрдите? добрите турци, разбираш ли се отнасят чудесно с кюрдите, но те напук им правят атентати.

обичам турция, обичам и хората там. дори има 2-ма кюрди, които мога да нарека приятели. гледам това обаче да не ме заслепява.

а това за "Според законите на Ататюрк..." уфф, уфф, уфф. вместо уфф може да сложите която искате попръжня. да кажа аз "според законите на сталин". оставете ги хората да си стоят в историята и мислете със собствените си глави.

а мушмуроците дето разправят "дрън дрън бла бла 5 века робство бла бла гадни турци дрън" препоръчвам пътешествие на изток пък после пак да приказват.

Потърпевшата, която изобщо не е била осъдена, трябвало да бъде приета в болница след последните издевателства над нея

20.09.2006

.....

Четиристотин и пет войници от турската армия бяха оправдани поради липса на доказателства по обвинения за колективни изнасилвания и изтезания на кюрдска затворничка, предаде АФП, като се позовава на адвокатката на ищцата Рейхан Ялчъндаг.

.....

Нека се въздържим от гневни коментари и расови предразсъдъци.Приканвам всички да си кажат позицията по въпроса,който,според моето скромно мнение,не е за подминаване,предвид,че живеем в 21 век.

;)

Отвратително е.......

Аз съм на мнение,че ако някой издивателства върху друг човек и особенно конкретно за изнасилване виновния трябва да бъде съден и присъдата да е СМЪРТ.

:P Може и много крайна да ви се струвам,но никой няма право да върши такова нещо ненаказано.

;)

Отвратително е.......

Аз съм на мнение,че ако някой издивателства върху друг човек и особенно конкретно за изнасилване виновния трябва да бъде съден и присъдата да е СМЪРТ.

;) Може и много крайна да ви се струвам,но никой няма право да върши такова нещо ненаказано.

Е по какво тогава, се различаваш в мислите си от насилниците, чиито действия осъждаш?

;)

Отвратително е.......

;) Може и много крайна да ви се струвам,но никой няма право да върши такова нещо ненаказано.

дам, да се борим срещу издевателствата с убийства. войната е мир, нъл знаеш.

• Автор

Според мен за изнасилване кастрацията е чудесно възмездие.

Според мен за изнасилване кастрацията е чудесно възмездие.

а за кражба - направо режем ръце.

и някои по-съвременни казуси. за кражба на ток - електрически стол

• Автор
а за кражба - направо режем ръце.

и някои по-съвременни казуси. за кражба на ток - електрически стол

А според теб,как да се намали броят на изнасилванията?И как може да сравняваш кокошкарска кражба с престъпление срещу личността?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.