Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Величие и новите месии

Имате ли доверие на новите месии Ивелин Михайлов и Николай Марков? 58 гласували потребители

1. 1. Имате ли доверие на новите месии Ивелин Михайлов и Николай Марков?

• Да!
      20%
    • Не!
      36%
    • Може би
      6%
    • Шегуваш ли се?
      36%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 43 минути, В. Велев написа:

1. Заради Исторически парк, за да има с какво да се гордеем българите, защото не са останали дворци от 1 и 2 -ро българско царства заради робството.

2. Заради голямата му борбеност и постоянство. Няколко пъти цитирам онова стихотворение на Лермонтов за паруса. Че търси щастието в бурите и тежките времена. А не в спокойното и лазурно време. Както 99% от хората-потребители.

3. За това че като всички млади, които сме чели приключенски романи и сме си мечтали да правим добри дела и да защитаваме слабите, Ивелин се е ядосвал че не е живял през 1396 година например, за да помогне на България да не падне под робство. През социализма, защото всичко си е вървяло по мед и масло, и е било спокойно се е примирил, че няма в тоя живот да има бурни времена и няма да може да направи нещо и да защити България. Обаче Господ го чул и съборил социализма, докарал демокрацията и сега България е много по-зле и нуждаеща се от помощ, отколкото когато е паднала под Османско робство.

И дошло времето на Ивелин Михайлов.

4. Най-интересното, което ме впечатли. Стигнал е до извода, че за да стане по-богат не трябва както другите милионери още повече да ограбва околните и народа като цяло, а точно обратното. Направи ли околните и народа по-богати и той едно ще стане още по-богат, защото средата увеличава най-много богатството, отделно че ще има спокойно да си говори, яде и пие с много богати като него и да не гледа как просяци и бедняци протягат ръце за подаяние.

5. Страхотно чувство за хумор. Това трябваше да е на първо място. Това е една от първите разделителни черти м/у добрите и лошите хора.

6. Сега и аз да се похваля. Въпреки че не зная дали е за хвалене. Не съм тренирал, но досега от първа среща с даден човек без да разговарям дори, нещо вътрешно ми казва - тоя е добър, тоя е лош. Не мога да обясня кое му е доброто и кое му е лошото. Чак след време най-вече от действията се потвърждава.

Та като се запознах с Ивелин Михайлов в Пловдив и особено като видях погледа му вътрешния ми глас каза: Добър човек е!

Ако съм се заблудил, това ще е първия ми случай. Изключение от правилото, за да го докаже.

Но засега нищо не води натам, даже обратното. Ивелин работи още повече и с по-голямо настроение, защото има буря :)

Не ми се мисли за сегашните управници и крадци, какво ще стане, ако го допуснат до Парламента. Защото Ивелин Михайлов досега е доказал, че заеме ли се с нещо го довършва докрай.

България си има с какво да се гордее и без на Ивелин простотията. Примерно има много, много туристически обекти. И то не бутафории и някакъв смешен, клинч декор, който имитира някакво средновекие. Абсолютна безвкусица. 

Търново, примерно. С което можеш да се гордееш.

3093982878_85bbbee0be_o.jpg

Ти чу ли другите, как са си продали имотите и са ги дали в пирамидата на Ивелин или чуваш избирателно. И това за България падане под Осмаско Иго е пълна тъпня, даже не искам да го коментирам.

Сравни Велики Преслав, примерно с това на Ивелин.

maket_1.jpg?1519294829763

640x480_1394547929.jpg

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 258,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Аз лично съм гласувал за Възраждане, а това което се случва с Величие е или една голяма измама и сцена на глупост, или сценарий, за който трябва да се изгледа представлението до края, за да се коменти

• инж. lebel
    инж. lebel

Знам, знам. Отивам. Исках само да си запазя това за 800-те хил. лева, да си го чета в трудни моменти.   едит: Те са. Отворих вратата, за да изпъдя муха и вместо нея влязоха

• Истината е важно да се чува и разпространява, независимо кой е стигнал до нея пръв или се е осмелил да я изкаже от свое име.

Публикувани изображения

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

България си има с какво да се гордее и без на Ивелин простотията. Примерно има много, много туристически обекти. И то не бутафории и някакъв смешен, клинч декор, който имитира някакво средновекие. Абсолютна безвкусица. 

Защо продължаваш с глупостите?

Дворците в Исторически парк, а и не само те, а и землянките и юртите - всичко това е възстановено от сведенията от реални разкопки. Ивелин 6 години е разговарял и търсил мнението на археолози и други подобни специалисти. Да не мислиш че строи каквото му хрумне?

За какви декори бълнуваш? Всичко е от камък и в реални размери. За каква имитация бълнуваш?

Ако не вярваш иди и го виж и пипни.

Естествено, че в България си има останки с каквито да се гордее, ама са останки. Единствено Баба Видината кула е по-запазена и това във Велико Търново.

Но ги няма ония велики дворци, които сме имали както е във Франция или Германия например.

Знаеш ли къде са камъните от двореца във Велики Преслав? Натрошени са за първата ЖП линия - Русе-Варна.

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

Сравни Велики Преслав, примерно с това на Ивелин.

Ще ми се чудят пак, защо ти отговарям на такива глупости. Искаш Ивелин Михайлов да възстанови целия Велики Преслав ли?

Но дори и това може да направи, но постоянно му пречат. И представи си и сега и държавата! Вместо да му помага.

преди 12 минути, В. Велев написа:

Защо продължаваш с глупостите?

Дворците в Исторически парк, а и не само те, а и землянките и юртите - всичко това е възстановено от сведенията от реални разкопки. Ивелин 6 години е разговарял и търсил мнението на археолози и други подобни специалисти. Да не мислиш че строи каквото му хрумне?

За какви декори бълнуваш? Всичко е от камък и в реални размери. За каква имитация бълнуваш?

Ако не вярваш иди и го виж и пипни.

Естествено, че в България си има останки с каквито да се гордее, ама са останки. Единствено Баба Видината кула е по-запазена и това във Велико Търново.

Но ги няма ония велики дворци, които сме имали както е във Франция или Германия например.

Знаеш ли къде са камъните от двореца във Велики Преслав? Натрошени са за първата ЖП линия - Русе-Варна.

Ще ми се чудят пак, защо ти отговарям на такива глупости. Искаш Ивелин Михайлов да възстанови целия Велики Преслав ли?

Но дори и това може да направи, но постоянно му пречат. И представи си и сега и държавата! Вместо да му помага.

Юрти, конни бази имаше във Варна много преди Ивелин. Явно от там е краднал отново идеята.

https://youtu.be/7fiGUGTtvWg

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Юрти, конни бази имаше във Варна много преди Ивелин. Явно от там е краднал отново идеята.

Да, нали е крадец и мошенник...

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Да го изобличим като крадец на идея! :) 

преди 6 минути, Мечо Хубавеца написа:

Да го изобличим като крадец на идея! :) 

@АСПЕКТ хвали германците, че са велики и живее при тях. Но не знае че са велики, защото ако един германец построи нещо като Ивелин Михайлов и всички други ще започнат да го хвалят и подпомагат както могат. Защото виждат че той прави добро за историята и то на всички германци, а не само на него да е добре. Така че германците са велики, защото са сплотени, въпреки че не знаят, че съединението прави силата. Просто го прилагат.

А тук сме като в ада и казана. А видим някой по-умен и успял от нас и го дърпаме за крака да е заедно с нас в л@н@т@.

преди 10 минути, В. Велев написа:

@АСПЕКТ хвали германците, че са велики и живее при тях. Но не знае че са велики, защото ако един германец построи нещо като Ивелин Михайлов и всички други ще започнат да го хвалят и подпомагат както могат. Защото виждат че той прави добро за историята и то на всички германци, а не само на него да е добре. Така че германците са велики, защото са сплотени, въпреки че не знаят, че съединението прави силата. Просто го прилагат.

А тук сме като в ада и казана. А видим някой по-умен и успял от нас и го дърпаме за крака да е заедно с нас в л@н@т@.

Не съм хвалил никога германците, за какво ми е да ги хваля?  В Германия няма как да се построи такова нещо, защото всеки един немец знае какво е измама, знае какво е пирамида. И няма как да се сплоти за нещо, което е измама и ощетило много хора. За кое да се сплотят хора? Да му строят замъците ли? Или още един паметник, а може би статуя. От злато? Или един фонтан с неговия лик. Направо във Варна да задължим всеки да си сложи в дома си лика на Ивелин.

Нещо такова.

The_statues_of_Kim_Il_Sung_and_Kim_Jong_

преди 12 минути, В. Велев написа:

Сигурен ли си, че не го знаят? 

Бойко, Делян, Киро и Асен защо не успяхме да ги дръпнем в лай@ата? Дърпахме, дърпахме, но тия още плуват отгоре. 

преди 22 минути, АСПЕКТ написа:

за нещо, което е измама и ощетило много хора.

Това може ли да го докажеш? Или правиш заключения от непроверени твърдения?

преди 14 минути, Мечо Хубавеца написа:

Бойко, Делян, Киро и Асен защо не успяхме да ги дръпнем в лай@ата? Дърпахме, дърпахме, но тия още плуват отгоре. 

Защото имаме завидната българска черта да плюем само честните и успели българи. Крадците и мошенниците не ги забелязваме.

Не ми се мисли какво щеше да има се случи на Ботев и Левски, ако не бяха загинали преди освобождението.

преди 23 минути, АСПЕКТ написа:

Нещо такова.

The_statues_of_Kim_Il_Sung_and_Kim_Jong_

Много си зле! Къде Ивелин е направил такова нещо?

Това ли имаш пред вид:

Image_15107886_40_0.jpg

Знаеш ли кои са тия тримата?

преди 48 минути, В. Велев написа:

Не ми се мисли какво щеше да има се случи на Ботев и Левски, ако не бяха загинали преди освобождението.

Bildschirmfoto-20240713-210744.png

Тъп, но упорит!

преди 2 минути, В. Велев написа:

Тъп, но упорит!

Като каза тъпотии, ето ти още от твоята секта. Россия проектира една държава преди 145 години. Тъпотии, колкото и да искаш.

преди 2 часа, В. Велев написа:

Дворците в Исторически парк, а и не само те, а и землянките и юртите - всичко това е възстановено от сведенията от реални разкопки.

Тоест, на това място исторически са събрани всички тези древни структури, а Ивелин само ги възстановява ?

Или пък може да е плагиатствал от нашите "древни" съседи от РСМ! Там всичко е "автентично" от стари времена и само е възстановено...

s-1.png

s-2.png

s-3.png

s-4.png

s-5.png

s-6.png

s-7.png

Ти как мислиш? 

Това, което Ивелин прави не е ли пошлост и кич същото като в РСМ, а?

преди 1 час, В. Велев написа:

Това ли имаш пред вид:

Image_15107886_40_0.jpg

Знаеш ли кои са тия тримата?

А на това място, където е издигнат паметника с какво историческо събитие е свързано, за да са тримата там?

Явно нещо се е случило точно тук. Би ли ни припомнил, моля.

преди 47 минути, В. Велев написа:

Тъп, но упорит!

Велев, разбери, че това си една пирамида - нищо повече!

Т.нар. "Културно-историческият комплекс „Исторически парк", не е субект в туризма и според Закона за туризма. Защото не е регистриран в регистъра на туристическите атракции! Не е регистриран и като място за настаняване или като място за хранене, което е задължително. Тоест – може да се разглежда, само като някакъв строителен обект - нищо повече! Ама и за това няма документи по закон!

Така че.....очаквайте да пиете една студена вода (но не през устата)

преди 5 минути, БаалБек написа:

Ти как мислиш? 

Това, което Ивелин прави не е ли пошлост и кич същото като в РСМ, а?

Глупаво е сравнението. И ще ти обясня защо.

Тоя кич който се прави в Македония го прави правителството им. Идеята е да се измисли някаква македонска общост и държава. Да не си признаят, че са българи, както добруджанците например. И затова е кич, защото е сбирщайн от няколко епохи. И смятат че колкото по-грандиозно го правят и си мислят че е по-близо до историята, толкова повече се излагат. И защото по тия земи всичко в българско, естествено е да има и от римско време както е и тук, та затова се мъчат да правят сгради и паметници от различни епохи, но не и български.

Ние ги караме да впишат българско малцинство в конституцуята, ама как да впишат, като всички са българи.

Та сравнението ти е меко казано неуместно.

Исторически парк е и атракцион плюс показване на историята ни от преди 10 000 години назад. Та освен всичко е и атракцион с туристическа цел. Да запознае предимно чужденците с българската история и да видят на едно място и то в реални размети дворците ни. Това не е грандомания! Какво да се направи като дворците на българските царе са били толкова големи. Даже аз си мисля че са били още по-големи и издлеждали по твоите представи грандомандски.

Ивелин често дава примери с Турция. Като отидеш на море и като пристигнеш първото което ти предлагат е да те разведат из исторически обекти на по 200 километра далече.

И затова Ивелин иска да подпомогне туризма и то най-вече черноморския, да не се пекат чужденците само на плажа или да пият, а и да обиколят близки забележителности. И няма да им се обикаля из цяла България на едно място да видят една кула, на друго някаква останка от стена и т.н. И затова всичко е събрано в Исторически парк.

Така че като атракцион Ивелин Михайлов нищо не му пречеше да го направи от шпертплат, ама той го изгради в реални размери и от камък. Т.е. с еди куршум 2 заека. И атракцион и забавление за туристите и място където българите да видим какви са ни били дворците в едтествтени размери и материали. Защото през робството са разрушени.

преди 5 часа, В. Велев написа:

Ивелин Михайлов разказа откъде е тръгнал и докъде е стигнал.

Ти млад ли си или си забравил мутренските години. Всеки гледа да оцелява тогава. И каква проституция внушаваш? Разкарвал проститурки до адреси като шофьор. И една се разплакала че не иска да отива и той и казал да напусне. След това клиента се оплакал на шефа му че никой не е дошъл и шефа на Ивелин го изгонил.

Чустваш ли разликата м/у необразованата мутра и образования и честен Ивелин Михайлов.

Крадена техника също не е продавал.

Защо правиш неверни внушения?

П.П. Забелязвам, че двамата с Аспект правите тук само неверни внушения.

Все за "лошите" неща пишете, а не казвате нищо за хубавите.

Пишете какво е правил преди 30 години, а не казвате какво е направил последните 5.

И понеже са били мутренски години  е ок че се е занимавал с препродаване на крадени стоки?

За другото имаш вече две видеа с хора, документи, и пр.плюс едно цяло пет часово което още нямам времето да изгледам.
Ще ме извиняваш но дотук излиза че твоя човек е абсолютен мошеник,.

преди 4 минути, В. Велев написа:

Исторически парк е и атракцион плюс показване на историята ни от преди 10 000 години назад. Та освен всичко е и атракцион с туристическа цел.

Моля да покажеш съответните документи от двете министерства

преди 7 минути, teo-glavata написа:

Велев, разбери, че това си една пирамида - нищо повече!

Твърдиш че си богаташ и се занимаваш с такива неща. Затова не очаквах от теб, че няма да знаеш кое е пирамида.

Посочи ми една пирамида, която да е съществувала повече от 2-3 години и е вкарвала откраднатите пари да строи паркове и сгради?

Пирамидата събира пари и в един момент изчезва. Ивелин как ще си вземе камъните с него и да изчезне?

преди 10 минути, teo-glavata написа:

Т.нар. "Културно-историческият комплекс „Исторически парк", не е субект в туризма и според Закона за туризма. Защото не е регистриран в регистъра на туристическите атракции! Не е регистриран и като място за настаняване или като място за хранене, което е задължително. Тоест – може да се разглежда, само като някакъв строителен обект - нищо повече! Ама и за това няма документи по закон!

Няма, защото не е завършен! Не го оставиха Ивелин да го довърши. Поне да беше довършил двореца от II-ро българско царство.

А Исторически парк е общ обект и атракцион. Не може успешно да функционира, ако някоя част липсва.

преди 4 минути, Bubbles написа:

И понеже са били мутренски години  е ок че се е занимавал с препродаване на крадени стоки?

За другото имаш вече две видеа с хора, документи, и пр.плюс едно цяло пет часово което още нямам времето да изгледам.
Ще ме извиняваш но дотук излиза че твоя човек е абсолютен мошеник,.

Не са били крадени стоки, ама айде, за твое успокоение са крадени. 

Гледай:

Твърдиш че си богаташ и се занимаваш с такива неща.

Не съм богаташ. Занимавам се с неща, които ми носят пари, а излишъка влагам в ликвидирането на подобия на ИМ

Посочи ми една пирамида, която да е съществувала повече от 2-3 години и е вкарвала откраднатите пари да строи паркове и сгради?

Пирамидата събира пари и в един момент изчезва. Ивелин как ще си вземе камъните с него и да изчезне?

А защо още не е платил 630 000 лв на кариерата във Велинград за камъните и е подсъдим (14 граждански иска ма с/у него в момента)

преди 6 минути, В. Велев написа:

Няма, защото не е завършен! Не го оставиха Ивелин да го довърши. Поне да беше довършил двореца от II-ро българско царство.

А Исторически парк е общ обект и атракцион. Не може успешно да функционира, ако някоя част липсва.

В съответните Закони е написано, какви са процедурите. Не ме интересува. дали ще функционира успешно или не  - аз не печеля нишо от това

преди 8 минути, teo-glavata написа:

Моля да покажеш съответните документи от двете министерства

@teo-glavata, има една добра новина. Не зная как го направи, но за мен Ивелин направи така, че да се направи парламентарна комисия за Парка. Представяш ли си това? Цял Парламент да се занимава с Исторически парк. Гледай какво става по света а нашите се занимават с парка.

И познай какво ще открият? НИЩО. Ивелин Михайлов и Исторически парк ще излязат кристално чисти. И тогава министерството на туризма ще си счупи краката да бърза да му даде всички необходими документи.

преди 3 минути, teo-glavata написа:

А защо още не е платил 630 000 лв на кариерата във Велинград за камъните и е подсъдим (14 граждански иска ма с/у него в момента)

Защото това за него са джобни пари. Когато реши може и да ги плати. Може и да не ги плати, защото те са се опитали да го излъжат.

преди 4 минути, teo-glavata написа:

аз не печеля нишо от това

Такива като тебе не могат да печелят при Ивелин Михайлов. Ивелин бързо и успешно се оправя с подобните ти.

*****************************************************************************************

След мача изгледай и това. Ивелин ги меле наред :)

има една добра новина. Не зная как го направи, но за мен Ивелин направи така, че да се направи парламентарна комисия за Парка. Представяш ли си това? Цял Парламент да се занимава с Исторически парк. Гледай какво става по света а нашите се занимават с парка.

Парламента, особено този с нищо няма да се занимава. Дори и да има някаква временна комисия, то тя просто ще нищи всичките му далавери

преди 3 минути, В. Велев написа:

И познай какво ще открият? НИЩО. Ивелин Михайлов и Исторически парк ще излязат кристално чисти.

Няма такъв вариант - ДВАМАТА вече казаха, какво ще му се случва на тоя

И тогава министерството на туризма ще си счупи краката да бърза да му даде всички необходими документи.

Става дума за 3 министерсъва, а документите се издават по ред, установен от Законите. Къде са строителните книжа за сградите? А проектната документация? А геоложките проучвания от лицензирана фирма?

преди 1 час, В. Велев написа:

Исторически парк е и атракцион плюс показване на историята ни от преди 10 000 години назад. Та освен всичко е и атракцион с туристическа цел. Да запознае предимно чужденците с българската история и да видят на едно място и то в реални размети дворците ни.

Не по врат, а по шия. Дай да съберем всичко на едно място. Да смесим епохи. И това ако не е кич.

Защо не вложи пари в Перперикон например? Да изградят отново този комплекс с реалните му размери и на точното място, където си е бил.

Това привлича и българи и чужденци, които ценят истинската история, а не пошлостта на Ивелин.

Но ти така здраво си захапал куката, че направо до болестно състояние си се докарал.

Живееш в някакъв си твой илюзорен свят.

преди 6 минути, БаалБек написа:

Защо не вложи пари в Перперикон например? Да изградят отново този комплекс с реалните му размери и на точното място, където си е бил.

Няма право! И това ли не знаеш? Как така ще строи върху съществуващи разкопки?

преди 7 минути, БаалБек написа:

Не е вярно! Ти живееш там.

преди 7 минути, БаалБек написа:

Дай да съберем всичко на едно място. Да смесим епохи. И това ако не е кич.

Всяка епоха си има място. Това е като музей на открито. Какво те учудва?

преди 1 час, teo-glavata написа:

Няма такъв вариант - ДВАМАТА вече казаха, какво ще му се случва на тоя

Посолството каза, че ДВАМАТА вече нямат думата. 

преди 1 час, teo-glavata написа:

Къде са строителните книжа за сградите? А проектната документация? А геоложките проучвания от лицензирана фирма?

Това е най-лесното. Всички документи и строителни и геоложки са издадени.

преди 11 часа, БаалБек написа:

Не по врат, а по шия. Дай да съберем всичко на едно място. Да смесим епохи. И това ако не е кич.

Това привлича и българи и чужденци, които ценят истинската история, а не пошлостта на Ивелин.

Но ти така здраво си захапал куката, че направо до болестно състояние си се докарал.

Толкова много хора искат болници, че чак събират капачки.

image00001-scaled.jpeg

Искат и хеликоптери, искат училища, искат аптеки в селата. Искат транспорт нашите баби и дядовци,

https://telegraph.bg/biznes/novini/otkysnati-ot-sveta-600-sela-bez-rejs.-skypite-gorivata-i-nelegalniiat-prevoz-udriat-po-mezhduselishtnite-linii.-kiustendil-pryv-oblasten-grad-bez-avtobus-za-sofiia-365669

745-425-avtobus.jpg

а наш Ивелин прави Дисниленд с парите от балъците и любезното съдействие на корумпиран кмет на ГЕРБ. Пирамиди, фараони и балъци за милиони.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.