Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възкресение

Featured Replies

преди 18 минути, Търсещ истини написа:

Слънчевите култове би трябвало да са всяка сутрин, когато слънцето се възражда.

Слънцето се "ражда" и през зимното слънцестоене, когато е приблизитулно Коледа. Астрономията е била достатъчно развита и тези годишни цикли са се отчитали.

• Отговори 108
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Много хора вярват, но в същото време са затънари в ежедневието си. Фокусирани са почти изцяло в земното и в проблемите си, докато другото им е далечно - то за тях е някъде там, след живота. Това е заб

• Исус е Твореца.  Йоан 1:3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало. В името на Исус стават чудеса. Това се случва и ДНЕС.   Деяния 3:6 Но Петър

• Помоли се на твоя бог, аз не завися не нечии молби, и то от неграмотни псевдопастори. Споделянето на знания... има значение само за знаещи, а не за двойкаджии и виртуални лаладжии. Ако изведеш

• Автор
преди 3 часа, 16562 написа:

Слънцето се "ражда" и през зимното слънцестоене, когато е приблизитулно Коледа. Астрономията е била достатъчно развита и тези годишни цикли са се отчитали.

Значи не е свързано с Великден. На зимното се ражда Исус, на лятното Иоан Кръстител.

преди 19 часа, NVJ написа:

- Няма как да се твърди, че Айнщайн е съществувал,
може само да вярваш, но аз пък не вярвам (?)

Имаш правото да вярваш или не вярваш. Но за съществуването на Айнщайн има доказателства, подкрепени със снимков материал. Докато за вашия Христос, интересно защо, въпреки разказаните истории, не могат да се намерят никакви очевидци на събитията, на които би трябвало да са присъствали голямо множество от хора.

Това е една приказка преповтаряна много пъти. Християнството я е заимствало от по-стари митове и легенди, като съответно за целите, като всяка нова религия, я е доукрасило и попроменило.

.440478225_10163870957406030_815215953168

преди 18 часа, 16562 написа:

Христос също, ако се приеме като символизиращ слънцето. 

упоритата заигравка с "приеманията" са форми на вярванията, вярването и вярата. Така на въображение всеки може да си "приема" каквото му скимне, а после хитро да го ползва като 'патеричка" на фантазиите си.

Това е особено показателно, когато хора, търсещи валидация на фантазиите си, настойчиво си търсят патерички, и най-лесно ги намират именно сред религиозните идеологии, абстракциите и символите от които си съставят своя версия на някакъв микс от тях.

Като си го нагласят в достатъчна степен, потъват в заблудата от типа "няма как да не е истина, защото истината трябва да е такава". Това е и началото на месианския им етап и хукват да "вестяват" някаква си истина, под заблудата че "това е истинаТА" и задължително "трябва да (я/се) покажат на другите, със заблудата че така ги облекчават, спасяват, дават им път, цел, смисъл... - както при тях са протекли компенсациите у заблудите.

Принципът на подобието предполага всеки един символ и стоящият в основата му модел да има широк набор от различни форми на проявление. Затова и кимволите имат множество знамения. Самите модели използвайки източната терминология са арупа, т.е. без конкретна форма. Това до голяма степен е проблем за конкретното мислене поради преобладаващата абстрактност. Да се постигне синтез от всичките разнообразни значения на символа не е лесна задача, но е възможно.

Да се приеме нещо за възможно е допускането му. Това е необходимо като условие с времето и опита да бъде проверен резултатът от него. Това се разбира от малко хора и поражда желание другиге да бъдат корегирани и така да им се отнеме възможността да натрупат опит самостоятелно. Тук обаче трябва да се потърси баланс, тъй като грешките трябва и да се посочват, но умерено и безпристрастно.

на 8.05.2024 г. в 19:25, Търсещ истини написа:

Проблемът ми е от патриотизъм.

1 Коринтяни 15:19
Ако само в тоя живот се надяваме на Христа, то от всичките човеци ние сме най-много за съжаление.

на 8.05.2024 г. в 19:25, Търсещ истини написа:

Отсъствието на сила на православните, да се заявят, отстъплението пред пропагандата на други вери ме безпокои.

Силата е от Господ. Ако Православието са си загубили силата, трябва да се замислят. 

Важна е истината на Библията, а не името на църквата. Един ден когато застанеш пред Бог нито патриотизма, нито църквата ще те оправдае, а само и единствено вярата в Исус. Много е погрешно да се използва вярата за постигане на патриотични цели. Виждаме в какво се превърнала Руската Православна църква, в масов убиец. Загубила е предназначението да води души при Исус, а води души които погиват в една безсмислена и ненужна война. Църквата се е превърнала в убиец вместо в спасител. 

Една страна ще бъде добре само ако вярва в Исус. Израел е бил добре само когато са имали изправни взаимоотношения с Бог, но всеки път когато са се предавали на грях, е идвало наказание и никакъв патриотизъм не е можел да им помогне, а само Бог. Извода който правя за себе си е че патриотизъм без вяра в Бог води до национална катастрофа. Можем да бъдем най - проспериращи и щастливи само ако живеем според Божиите принципи на Библията. 

на 8.05.2024 г. в 20:54, _Aumi_ написа:

Вярва, че е станало, но не е свидетел. Едно е да вярваш, съвсем друго е да си го видял с очите си.😉

И аз вярвам, че те има защото пишеш, но не съм свидетел на твоето реално съществуване. И да отричам че те няма, не те прави да те няма. Същото е и с Бог. 

• Автор
преди 2 часа, realno написа:

Ако Православието са си загубили силата, трябва да се замислят. 

Важна е истината на Библията, а не името на църквата. Един ден когато застанеш пред Бог нито патриотизма, нито църквата ще те оправдае, а само и единствено вярата в Исус.

Да речем, аз съм вероотстъпник към вярата на дедите. Имам си рационални съображения и те са ме отчуждили. Обаче съм загрижен за упадъка на религията на дедите. Твоето е по- интересно. Ти смяташ, че упадъкът си е ТЯХНА работа, защото ти си се привързал към по- богата и активна църква. Губиш. Блажени са страдащите, в случая православните. 

Един ден, когато застанете редом с православен пред бога, съдията ще гледа праведния живот, а не църквата. И понеже нашите са притискани и унижавани на земята, ще им се даде преднина.

А мен ме остави. Аз съм за пъклото. При Аристотел, Авицена, Сократ, Платон и Александър Македонски. При римските учени и философи. Въпрос на избор на компания, драги.

преди 2 часа, realno написа:

Една страна ще бъде добре само ако вярва в Исус. Израел е бил добре само когато са имали изправни взаимоотношения с Бог

Нерде Израел, нерде Исус. Нещо... а?

преди 4 часа, realno написа:

Същото е и с Бог. 

Само че разликата между Бог и човекът Христос е огромна.

Бог е Творецът, чиито творения се виждат, и ние сме свидетели на всичко сътворено в света от Него. А Исус е един идол, когото хората са приели за заместител на Твореца-Бог.

• Автор
преди 6 часа, realno написа:

Израел е бил добре само когато са имали изправни взаимоотношения с Бог

Мат. 27:20-25

20. Но първосвещениците и стареите надумаха народа, да изпроси Вара'ва, а
Иисуса да погуби.

21. Тогава управителят ги попита: кого от двамата искате да ви пусна? Те
отговориха: Вара'ва.
22. Пилат им каза: а какво да сторя с Иисуса, наричан Христос? Казват му
всички: да бъде разпнат!

23. Управителят рече: та какво зло е сторил? Но те още по-силно закрещяха
и казаха: да бъде разпнат!

24. Пилат, като видя, че нищо не помага, а се усилва смутнята, взе вода,
та уми ръце пред народа и рече: невинен съм за кръвта на Тоя Праведник;
вие му мислете.
25. И целият народ отговори и рече: кръвта Му нека бъде върху нас и върху
чедата ни.

на 10.05.2024 г. в 17:07, _Aumi_ написа:

Само че разликата между Бог и човекът Христос е огромна.

Бог е Творецът, чиито творения се виждат, и ние сме свидетели на всичко сътворено в света от Него. А Исус е един идол, когото хората са приели за заместител на Твореца-Бог.

Исус е Твореца. 

Йоан 1:3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.

В името на Исус стават чудеса. Това се случва и ДНЕС.  

Деяния 3:6 Но Петър рече: Сребро и злато аз нямам; но каквото имам, това ти давам; в името на Исуса Христа Назарянина, [стани и] ходи.

След Възкресението си Исус се явяваше в продължение на 40 дни, явява се и ДНЕС на много хора. 

Факти, факти, факти, които няма как да  обориш. 

За кого друг важат горните неща? Може да ми посочиш поне едно име. Благодаря. 

П.С. Ако има разлика между Отец и Исус тя е във функциите, но не и природата. 

на 10.05.2024 г. в 17:41, Търсещ истини написа:

Мат. 27:20-25

20. Но първосвещениците и стареите надумаха народа, да изпроси Вара'ва, а
Иисуса да погуби.

21. Тогава управителят ги попита: кого от двамата искате да ви пусна? Те
отговориха: Вара'ва.
22. Пилат им каза: а какво да сторя с Иисуса, наричан Христос? Казват му
всички: да бъде разпнат!

23. Управителят рече: та какво зло е сторил? Но те още по-силно закрещяха
и казаха: да бъде разпнат!

24. Пилат, като видя, че нищо не помага, а се усилва смутнята, взе вода,
та уми ръце пред народа и рече: невинен съм за кръвта на Тоя Праведник;
вие му мислете.
25. И целият народ отговори и рече: кръвта Му нека бъде върху нас и върху
чедата ни.

И .....дойде 70 година. Предполагам знаеш какво се случи тогава. Когато се отхвърли Исус няма духовен патриотизъм, който може да ти помогне и донесе просперитет. Това води само до страдание и смърт. 

преди 40 минути, realno написа:

Исус е Твореца. 

"Творец", който не е сътворил дори една мравка!

"Творец", който се моли горещо на Бог да го отмине предопределеното!

• Автор
преди 58 минути, realno написа:

И .....дойде 70 година. Предполагам знаеш какво се случи тогава. Когато се отхвърли Исус няма духовен патриотизъм, който може да ти помогне и донесе просперитет. Това води само до страдание и смърт. 

Не зная какво. Какво се  случило през 70 г.,различно от 69 или 1969 или 1369? 

Знаеш ли, има неизброимо много религиозни войни, вкл. Завземането на Константинопол от латинците, при което този световен град е бил така поразен, че славата му никога не възкръсва. Нито източните, нито западните са отхвърлили Исус, просто латинците са били алчни и агресивни, качества, които носят победи, съответно страдание и смърт за "лошите", но на кой му пука, като богатствата на изтока пътуват на запад?

на 12.05.2024 г. в 16:30, Търсещ истини написа:

Не зная какво. Какво се  случило през 70 г.,различно от 69 или 1969 или 1369? 

Тъй като си "търсещ истината" ще ти кажа, че различното е че се изпълнява пророчеството на Исус:

Матей 24:1 И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма.
2 А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам: Няма да остане тук камък на камък, който да се не срине.

И това се случва след като по - голяма част от народа отхвърлиха Исус и пожелаха отговорността за пролятата Му кръв да бъде върху тях и децата им. 

Матей 27:25 И целият народ в отговор рече: Кръвта Му да бъде на нас и на чадата ни.

И това, което се случва е че римския пълководец Тит обсажда Ерусалим, разрушава и плячкосва храма и града.  Избива около 1 мил евреи, друга част са изселени , а трета бяга от Юдея. Града и Юдея са почти обезлюдени. Следва много гонения на евреите по света, но идва Холокоста, при който отново са избити милиони евреи. Масовото завръщане на евреите в земите си започва едва през 20 - ти век. 

Това е следствието на отхвърлянето на Исус. Патриотизма е безпомощен, ако не си с Бог. Носи само смърт. Но е неправилно да следваш Бог заради патриотизма, а заради самия Него. Исус дойде за да възстанови взаимоотношенията ни с Отец. Той стана мост между нас И Отец. 

П.С. В Рим има арка, която свидетелства за тези събития от 70 - та година. 

• Автор
преди 58 минути, realno написа:
Матей 24:1 И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма.
2 А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам: Няма да остане тук камък на камък, който да се не срине.

И това се случва след като по - голяма част от народа отхвърлиха Исус и пожелаха отговорността за пролятата Му кръв да бъде върху тях и децата им. 

Матей 27:25 И целият народ в отговор рече: Кръвта Му да бъде на нас и на чадата ни.

И това, което се случва е че римския пълководец Тит обсажда Ерусалим, разрушава и плячкосва храма и града.  Избива около 1 мил евреи, друга част са изселени , а трета бяга от Юдея. Града и Юдея са почти обезлюдени. Следва много гонения на евреите по света, но идва Холокоста, при който отново са избити милиони евреи. Масовото завръщане на евреите в земите си започва едва през 20 - ти век. 2. 

Това е следствието на отхвърлянето на Исус.

Поставяш два интересни въпроса, които са по- скоро за тема "Изкуплението", но ще отговоря кратичко тук.

1. Учудващо е, че за кръвта на Исус възмездието е наложено от поклонник на Юпитер, а през 20 в. от демона Хитлер. Това ме води към извода, че обяснението е нагласено и невярно, т.е. използвани са някакви съдбовни събития за да се обясни нещо, с което Исус и Йехова не са съпричастни. По- скоро кръстоносците биха били деятели, но тогава Йеросалим е бил арабски (което ще рече, че пак възмездието е наложено от Мохамед, а не от Исус.

2. Види се юдеите не са изкупили кръвта върху тях, та се налага неколкократно да патят от нехристияни. Колки пъти ще патят? Седем или седем по седемдесет и седем? 

А по това, че някои църкви агресивно искат да ни привържат към бога, то е защото искат да ни привържат към църковната си организация, в която са пастири, а ние стадо. Ти се надяваш да си от пастирите, а не овца... лъстителна надежда. Лично аз не държа да съм пастир на овчици, защото съм човек, търсещ истини.

Прочее, вярващите в бога православни не са по- долу от другите вярващи и това потвърждава, че целта е не привъзване към божеството, а към някаква земна организация, която иска да ги подчини. Казано с други думи, да открадне цяло стадо овчици, надсмивайки се над това, че божеството е всъщност пастирът.

Бог, създал хората несъвършени, да ги наказва така жестоко за тяхното несъвършенство... Не, това не е истина. Не е и християнство. Народите (не само евреите) страдат, не защото Бог така е решил, а просто защото това сътворяват. Дадена ни е силата да творим и живеем в това, което сме сътворили. До "Новия Ерусалим" ще мине бая много време, защото хората сами без Бог не могат да го построят. А това изисква време и осъзнаване. Бог е търпелив, не отмъстителен 

преди 59 минути, Търсещ истини написа:

Поставяш два интересни въпроса, които са по- скоро за тема "Изкуплението", но ще отговоря кратичко тук.

1. Учудващо е, че за кръвта на Исус възмездието е наложено от поклонник на Юпитер, а през 20 в. от демона Хитлер. Това ме води към извода, че обяснението е нагласено и невярно, т.е. използвани са някакви съдбовни събития за да се обясни нещо, с което Исус и Йехова не са съпричастни. По- скоро кръстоносците биха били деятели, но тогава Йеросалим е бил арабски (което ще рече, че пак възмездието е наложено от Мохамед, а не от Исус.

1. Както искаш тълкувай писанията, но всичко тръгна от патриотизма, за който беше загрижен. Аз ти доказах, че патриотизма без Бог не води до просперитет и мир, когато си се отделил от Бог. Освен това ти казах, че Бог многократно е наказвал евреите и в старозаветно време когато са се отклонявали от Него и са следвали идоли. В своята гняв Бог отново е допускал езически народи да им навреждат и обратното когато Бог е желаел да възстанови  Ерусалим и храма пак е използвал езичници като свой инструмент. 

Библията нарича Бога Цар на царете и Господ на господарите. Няма власт на земята, нито на небето, която да е над Неговата власт. 

преди 1 час, Търсещ истини написа:

2. Види се юдеите не са изкупили кръвта върху тях, та се налага неколкократно да патят от нехристияни. Колки пъти ще патят? Седем или седем по седемдесет и седем? 

2. Евреите патят многократно след смъртта на Исус, защото Матей 27:25 И целият народ в отговор рече: Кръвта Му да бъде на нас и на чадата ни.

Внимавай какво си пожелаваш !!!

преди 1 час, Търсещ истини написа:

А по това, че някои църкви агресивно искат да ни привържат към бога, то е защото искат да ни привържат към църковната си организация, в която са пастири, а ние стадо. Ти се надяваш да си от пастирите, а не овца... лъстителна надежда. Лично аз не държа да съм пастир на овчици, защото съм човек, търсещ истини.

Прочее, вярващите в бога православни не са по- долу от другите вярващи и това потвърждава, че целта е не привъзване към божеството, а към някаква земна организация, която иска да ги подчини. Казано с други думи, да открадне цяло стадо овчици, надсмивайки се над това, че божеството е всъщност пастирът.

3. Нито съм пастор, нито имам намерение да ставам. Нямам намерение да привличам някого към определена църква, а към Исус. Защото спасението е чрез вяра в Исус, а не в някоя църква. Винаги съм говорил за Исус, а не за църква. Явно си повярвал глупостите на някои празнословци по отношение за мен. Човек трябва да посещава църква, в която се проповядва истината на Библията иначе се самозаблуждава. 

• Автор

всичко тръгна от патриотизма, за който беше загрижен. Аз ти доказах, че патриотизма без Бог не води до просперитет и мир

Може би имам други представи за доказателство, заради това не съм възприел последващото като такова. Прочетох го пак. Явно е друг начин на доказване. Иначе разбирам, казваш, че ако всички вярват в християнския бог ще настъпи вечен мир и просперитет. 

на 10.05.2024 г. в 11:33, realno написа:

1 Коринтяни 15:19
Ако само в тоя живот се надяваме на Христа, то от всичките човеци ние сме най-много за съжаление.

Силата е от Господ. Ако Православието са си загубили силата, трябва да се замислят. 

Важна е истината на Библията, а не името на църквата. Един ден когато застанеш пред Бог нито патриотизма, нито църквата ще те оправдае, а само и единствено вярата в Исус. Много е погрешно да се използва вярата за постигане на патриотични цели. Виждаме в какво се превърнала Руската Православна църква, в масов убиец. Загубила е предназначението да води души при Исус, а води души които погиват в една безсмислена и ненужна война. Църквата се е превърнала в убиец вместо в спасител. 

Една страна ще бъде добре само ако вярва в Исус. Израел е бил добре само когато са имали изправни взаимоотношения с Бог, но всеки път когато са се предавали на грях, е идвало наказание и никакъв патриотизъм не е можел да им помогне, а само Бог. Извода който правя за себе си е че патриотизъм без вяра в Бог води до национална катастрофа. Можем да бъдем най - проспериращи и щастливи само ако живеем според Божиите принципи на Библията. 

Двехилядолетната история има значителен брой примери, които опровергават, че ... и т.н. 

В своята гняв Бог отново е допускал езически народи да им навреждат и обратното когато Бог е желаел да възстанови  Ерусалим и храма пак е използвал езичници като свой инструмент. 

Не оспорвам мнението ти, просто си представих, как Бог е употребил Тангра и Юпитер за свои цели. Струва ми се неестествено, но никой не може да попречи на божеството да прави всичко, дори и да се самолишава от власт. Неведоми са пътищата господни. 

Човек трябва да посещава църква, в която се проповядва истината на Библията иначе се самозаблуждава. 

Разбирам те. Някои църкви проповядват истината за библията, но самостоятелното постигане на тази истина често води до самозаблуди. 

Вежлив поклон и благодарност за дискусията.

на 9.05.2024 г. в 17:14, Търсещ истини написа:

Ние какъв народ и цивилизация сме сега

Ние сме божи народ. 

Но, друг е въпроса каква цивилизация е имало по тези земи. 

Образно уважаваме и Слънцето и Луната. 

От тая гледна точка Слънцето е символ за възкръсване, а Луната за появата на нов живот. 

на 14.05.2024 г. в 13:24, realno написа:

Нямам намерение да привличам някого към определена църква, а към Исус. Защото спасението е чрез вяра в Исус, а не в някоя църква. Винаги съм говорил за Исус, а не за църква. Явно си повярвал глупостите на някои празнословци по отношение за мен.

Човек трябва да посещава църква, в която се проповядва истината на Библията иначе се самозаблуждава. 

айде пак се хвана на собствената си апостолска въдичка. :) И така - уж "не е никоя църква", ама все пак някаква "дето се проповядва истината на библията"...

Бабините ти нагласени трънкини си дрънкаш по форума вече толкова години... и си затънал в лъжи, които иначе били "вярата в истината". И ги дрънкаш тия лъжи... и няма кой да ти се хване на глупостите вече толкова години... но ти си ги дрънкаш, точно както са и няколкото други театрални тарикатчета, дето се вживяват на "проповедници на истината". 

на 18.05.2024 г. в 22:07, _ramus_ написа:

айде пак се хвана на собствената си апостолска въдичка. :) И така - уж "не е никоя църква", ама все пак някаква "дето се проповядва истината на библията"...

Бабините ти нагласени трънкини си дрънкаш по форума вече толкова години... и си затънал в лъжи, които иначе били "вярата в истината". И ги дрънкаш тия лъжи... и няма кой да ти се хване на глупостите вече толкова години... но ти си ги дрънкаш, точно както са и няколкото други театрални тарикатчета, дето се вживяват на "проповедници на истината". 

Айде, пак се появи с глупостите си. :yanim:

Докажи, че съм излъгал поне веднъж или пак ще спечелиш наградата празнословец на форума. Чакам с интерес. :basketball3:

преди 37 минути, realno написа:

Докажи, че съм излъгал поне веднъж

А ти докажи, че поне едно изречение от това което казваш, е истина! 😏

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

А ти докажи,

Ама той "истината " си я папагали от заучените си заемки от апостолическите си интерпретации.

преди 3 часа, realno написа:

и си затънал в лъжи

що не си припомниш колко твои пейстове за "някаква археология и история" дето се оказаха пълен фейк и са нагласени от подредени парченца, точно по рецептите на "райтърите по поръчка". Колко готови именца на "корифеи на науката" си изтипоса... само защото така са направени като за служба пред простоват и неграмотен таргет, за който всичко това е само средства за убеждението им и въобще не биха се емнали да проверят, да зачетат, да вденат...

Така, че... да доказвам нещо си на фанатик и религиозен бърборко - е най-безсмислената дейност сред вселената.

нямаш никакъв шанс да ти минат апостолските глупости с които си се натоварил. нямаш ценз, нямаш знания, нямаш разбиране - просто папагал на готова нагласена конфекция.

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

А ти докажи, че поне едно изречение от това което казваш, е истина! 😏

А ти можеш ли да докажеш, че това в което вярваш е истина?!

преди 42 минути, Киро Иванов написа:

А ти можеш ли да докажеш, че това в което вярваш е истина

A вие защо искате да ви доказват нещо, ако то е повярвано?

Повярваното няма нужда от доказване, утвърждение, аргументи или логика. Ако има нужда - има проблем с повярваното и се търси да се скрие дефицита или с цел игрите на убеждаване.

Освен това - понятието ИСТИНА има много значения... и всички, освен едно, изразяват съвсем психични състояния, процеси, ползи или условно съответствие между възприятие и отражение ( с действителността).

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.