Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли файда от членството на България в ЕС

Featured Replies

Печели ли България от членството в ЕС? Има ли файда за всички или тя е само за определени хора? Станахте ли по-богати и успешни след 2007 година? Колко изгуби България от изтичането на кадри? Ами от затварянето на четири блока на АЕЦ Козлодуй? А от санкциите срещу Русия и от помощите за Украйна колко загуби? Каква е равносметката? Ама не тази бакалската, дали сме около девет милиарда евро, а сме взели близо 30 милиарда. Първо не сме ги взели всички тези 30 милиарда и второ не се отчитат други загуби и припуснати ползи. 

• Отговори 192
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дам, внесохме си СПИН, ковид и още 3000 вида болести и психични заболявания включително, които по заповед на западните ни господари, вече не се водят диагнози и не се лекуват. Напротив, насърчават се.

• ...файда-не... ...келепир-хич... ...плюсове-йок...ако случайно има-мижави... ...вредата е повече от файдата...

• ...не за мене бе... ...н3 за отделни хора или групи... ...за държавата като цяло говоря... ...къде бяхме преди-имахме икономика...селско стопанство... ...сега-обслужващ персонал..

Публикувани изображения

Наговорили сте се? :lol6:

Първо балончетата сега и ти! :giggle1:

По темата: Не знам дали печели и какви ползи има, но на мен ми е много по-добре от преди да станем член на ЕС.🙂

Пътят за развитието на България е Европа!!!!!!!!

преди 4 минути, _nib_ написа:

...файда-не...

...келепир-хич...

...плюсове-йок...ако случайно има-мижави...

...вредата е повече от файдата...

Теб те уважавам, независимо различията ти спрямо моите по някои теми! 🙂

Това не е важно, форума е създаден всеки да си каже мнението по темата.

• Автор
преди 2 минути, _nib_ написа:

...файда-не...

...келепир-хич...

...плюсове-йок...ако случайно има-мижави...

...вредата е повече от файдата...

И аз тъй си мисля, но се надявам някой да изложи аргументи за обратното. Щото и да искаме, и да не искаме сме в ЕС и никой не ни пита. Тъй че по-добре е да има файда...

преди 5 минути, Звяра! написа:

Наговорили сте се? :lol6:

Първо балончетата сега и ти! :giggle1:

По темата: Не знам дали печели и какви ползи има, но на мен ми е много по-добре от преди да станем член на ЕС.🙂

Пътят за развитието на България е Европа!!!!!!!!

Аз също съм бил добре много преди да влезем в ЕС, но не това е важно. Хайде напиши каква е файдата. Много ще се радвам, ако я има. :)  

преди 5 минути, teo-glavata написа:

Ами, аз и имам бг документи, и за мен висичко е  ок

Това....за тебе....хак да ти е! Ощше по беден да станеш!

...не за мене бе...

...н3 за отделни хора или групи...

...за държавата като цяло говоря...

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

И аз тъй си мисля, но се надявам някой да изложи аргументи за обратното. Щото и да искаме, и да не искаме сме в ЕС и никой не ни пита. Тъй че по-добре е да има файда...

Аз също съм бил добре много преди да влезем в ЕС, но не това е важно. Хайде напиши каква е файдата. Много ще се радвам, ако я има. :)  

...къде бяхме преди-имахме икономика...селско стопанство...

...сега-обслужващ персонал...складове...

...скоро и бунището на европа...

...,,с еврото ставаме част от клуба на богатите"-казват нашите продажни пионки-политици...

...съгласен съм...обаче докато другите от клуба си пият питиетата...ние ще сме от персонала...на таУлетната..

преди 3 минути, _nib_ написа:

коя държава бе? Тая, дето ми тресна 8 години кауш за едно кирливи 8 000$?

Всичко се  връща! По геометрична прогреия!

преди 16 минути, teo-glavata написа:

Ами, аз и имам бг документи, и за мен висичко е  ок

Това....за тебе....хак да ти е! Ощше по беден да станеш!

...беден и беден ,,не е едно и също"...

...празно човече такова с пълни джобове...

...щом това ти е мярката за ,,богатство"...

...пожелавам ти още по-пълни джобове...

...кви глупости пиша-чували пълни да имаш...

преди 2 минути, teo-glavata написа:

...ми бегай бе...

...границите са отворени...

...щом си я намразил-що чиниш още тъдява...

...аре че гледам civil war...

• Автор
преди 8 минути, _nib_ написа:

...къде бяхме преди-имахме икономика...селско стопанство...

...сега-обслужващ персонал...складове...

...скоро и бунището на европа...

...,,с еврото ставаме част от клуба на богатите"-казват нашите продажни пионки-политици...

...съгласен съм...обаче докато другите от клуба си пият питиетата...ние ще сме от персонала...на таУлетната..

Кога тва? През соца ли? И каква беше файдата от тази икономика? Що бях 20 пъти по-беден?

Обслужваш персонал винаги е имало и ще има, дори и с изкуствения интелект.

Не пишеш по темата. Печелим ли от членството или губим? Ако губим както твърдиш ти, защо? Подкрепяш ли моите аргументи?

преди 6 минути, teo-glavata написа:

По година за хилядарка...Открадна ли ги или ограби някой чужденец? За грабеж наказанието е сериозно. 

Файдата е свободното пътуване плюс някои права в зона ЕС, недостатъка е че ЕС е под прякото ръководството на трета страна, тоест не е независим.

Относно парите, тия 30 милиярда дето викаш а те реално са вече над 40 не са подарък.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Файдата е свободното пътуване плюс някои права в зона ЕС, недостатъка е че ЕС е под прякото ръководството на трета страна, тоест не е независим.

Относно парите, тия 30 милиярда дето викаш а те реално са вече над 40 не са подарък.

Има ли файда да живееш и работиш в страна членка на ЕС ?

• Автор
преди 14 минути, Bubbles написа:

Че аз и преди свободно си пътувах. Вярно отскоро не ни проверяват по летищата личните карти, но какво от това? Официално ги съобщиха, че са 30 милиарда евро. Тези десет отгоре не знам от какво са.  Суверинитет, ясно че нямаме. Каквото ни кажат, това правим. 

Та не разбрах, имаме ли файда? Ама всички, не само определени хора.

преди 6 часа, _nib_ написа:

...н3 за отделни хора или групи...

Я дай определение - квой туй нящо "Държавата" ... пък после ша умуваме?

преди 6 часа, _nib_ написа:

..съгласен съм...обаче докато другите от клуба си пият питиетата...ние ще сме от персонала...на таУлетната..

Точно!

преди 7 часа, _nib_ написа:

...обаче докато другите от клуба си пият питиетата...ние ще сме от персонала...на таУлетната..

преди 56 минути, чичо Сашо написа:

Точно!

Това само от вас зависи!

преди 1 час, jhoro написа:

Я дай определение - квой туй нящо "Държавата" ... пък после ша умуваме?

...ще ползвам стари...всеизвестни...изтъркани вече цитати...

...,,държавата-това сме ние"...

...,,всичко в името на човека,всичко за благото на човека и всички знаехме кой е човека"...

преди 21 минути, jhoro написа:

Това само от вас зависи!

...не от нас...

...,,шефовете от Брюксел казаха..."-нема начин да не си чувал това оправдание от тиквуций безпределнопростий...

...и от ден на ден губим правото си на глас като държава от ,,европа на две скорости"...

...утре ще ни спуснат-,,не ни интересува вашата конституция...ние решихме че истанбулската конвенция е по-важна от основния ви закон и трябва да я спазвате"...

...,,ние решихме че трябва да станете депо за ядрените отпадъци от целия континент"...

...и така безкрайно-,,ние решихме..."

Абе кво са тия десетки милиарди евро, дето ни били дадени от есср. Нещо много дрога ползвате. Дори да е истина броят милиарди(тези, които не сме усвоили, съответно не са разплатени, а ние имахме големи проблеми с реализацията на средствата по разните програми) есср главните страни са спечелили много повече от нас, отколкото ние от тях. Разбиха ни индустрията и селското стопанство, взеха доставката на енергия и други важни сектори, взеха ни доктори, медицински сестри, компютърджии и въобще способните и образовани и не толкова образовани, но пък млади хора и така вместо да сме им конкуренция, сме им пазар. 

Общо взето файда мяй няма. Ако изключим тук таме някоя добра директива. Но основно сме мачкани и губим доста от скапаните продажни политици от всички страни.

Много бързо се свиква с хубавото и се забравя какво е било е как са живяли хората (бедност, лишения и ограничения). Много бързо, елементарни придобивки се приемат за даденост във всяка една сфера на живота в днешно време и изобщо не се обсъждат и коментират. Просто ги имаш, ползваш ги, улесняват те, помагат ти и ги приемаш без да мислиш, че преди това ги е нямало. Грешно и сбъркано мислене. 

Най най най прост пример ще дам. Една съдомиялна машина, която сега е нещо съвсем нормално и се ползва масово от хората, у нас била мираж, а в САЩ примерно е била масово използвана средата на 70-те години. Може да ви се стори смешно, но понякога трябва да видиш мааааалко по-далеч от носа си. Заучени фрази и клишета от сорта на написаните горе... са смешни. Лично мое мнение, с което не ангажирам никой. 

Докато се ровим и гледаме на миналото с умиление и носталгия, никога няма да мръднем и крачка напред. 

Да, но трябва да си "изиграем картите" правилно. ;) 

Трябват идеи!!!

Ето една: Да сме независими от НАТО. => И Турция и Гърция са членки. = Вечни "борби" има между тях!!! 

Отделно това, то Русия е част от Европа. Да я игнорираме като сила и да чакаме помощ през океана = Забрави!!! 

Кратко: Трябва да убедим Европа, че казарма ни е нужна, т.е. всеки мъж да полага военна служба! Девойките пък да са пряко ангажирани с червения кръст. 

преди 10 часа, Мечо Хубавеца написа:

Печели ли България от членството в ЕС? Има ли файда за всички или тя е само за определени хора? Станахте ли по-богати и успешни след 2007 година? Колко изгуби България от изтичането на кадри? Ами от затварянето на четири блока на АЕЦ Козлодуй? А от санкциите срещу Русия и от помощите за Украйна колко загуби? Каква е равносметката? Ама не тази бакалската, дали сме около девет милиарда евро, а сме взели близо 30 милиарда. Първо не сме ги взели всички тези 30 милиарда и второ не се отчитат други загуби и припуснати ползи. 

Никакъв келепир няма. Само определен кръг от хора. От един съюз на друг съюз.

преди 29 минути, Sliderum2 написа:

https://life.dir.bg/shou/predstavyat-parviya-balgarski-lgbt-film-na-sofiya-prayd-film-fest

Залюбиха се ромче и българче. Ах, колко мило. Евроатлатическо ми е.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.