Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли файда от членството на България в ЕС

Featured Replies

преди 52 минути, AAUUXX написа:

Има "файда" свободения стокообен и човекопоток и с това се изчерпва файдата ни.

Дам, внесохме си СПИН, ковид и още 3000 вида болести и психични заболявания включително, които по заповед на западните ни господари, вече не се водят диагнози и не се лекуват. Напротив, насърчават се. 

• Отговори 192
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дам, внесохме си СПИН, ковид и още 3000 вида болести и психични заболявания включително, които по заповед на западните ни господари, вече не се водят диагнози и не се лекуват. Напротив, насърчават се.

• ...файда-не... ...келепир-хич... ...плюсове-йок...ако случайно има-мижави... ...вредата е повече от файдата...

• ...не за мене бе... ...н3 за отделни хора или групи... ...за държавата като цяло говоря... ...къде бяхме преди-имахме икономика...селско стопанство... ...сега-обслужващ персонал..

Публикувани изображения

преди 2 минути, Звяра! написа:

Пишеш глупости!

Нищо не е било ликвидирано!

Бългаско производство има, но то е скъпо, а същите продукти ни се предлагат от други страни на половин цена!!! 

Това отказва Бълскарския производител да произвежда големи количества.

Хм ,а как ли постигат това послкият производител ? Странно как успяват да се справят и над 2 милиона да се издържат от селскосопанство?

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Дам, внесохме си СПИН, ковид и още 3000 вида болести и психични заболявания включително, които по заповед на западните ни господари, вече не се водят диагнози и не се лекуват. Напротив, насърчават се. 

Имаш ли си идея колко спечелиха фармацевтичните компании от Ковида? Сега леко, все още съвсем леко ни подготвят за следваща пандемия!!! Птичи грип! И ще я сътворът. 

Редактирано от чичо Сашо (преглед на промените)

преди 56 минути, ostavime написа:

И ако се върнем на въпроса, не е ли по-добре за нас да сме под влиянието на Запада, от колкото на Русия? 

Не е! 

Може да направим така, че Русия по мирен път да влезе в ЕС. ;) 

Войната е глупаво нещо!!! Все дели запад на изток или север на юг. Няма ли военни в ООН? Защо все НАТО трябва да е миротворец? При положение, че членки на НАТО се ненавиждат? 

Западното влияние не ни е освободило от Османско робство. Някои са проливали кръв, за да се стигне до Свободата ни. = Поне малко уважение трябва да имаме към Русия, а не да ни тикат да воюваме за ценностите на НАТО! ;) 

Анализирай това младеж!!!

преди 19 минути, Звяра! написа:

Смисъла със тях да се спори по тези теми е равен на това да спорим със монитора/телевизора. 

Но ти се пробвай. 🙂

Май си прав. Хвърлям кърпата. 

току-що, dioib написа:

Не е! 

Може да направим така, че Русия по мирен път да влезе в ЕС. ;) 

Войната е глупаво нещо!!! Все дели запад на изток или север на юг. Няма ли военни в ООН? Защо все НАТО трябва да е миротворец? При положение, че членки на НАТО се ненавиждат? 

Западното влияние не ни е освободило от Османско робство. Някои са проливали кръв, за да се стигне до Свободата ни. = Поне малко уважение трябва да имаме към Русия, а не да ни тикат да воюваме за ценностите на НАТО! ;) 

Анализирай това младеж!!!

Можем да направим...? Кои сме тия, които можем? Ние, България ли? 

преди 1 минута, ostavime написа:

Можем да направим...? Кои сме тия, които можем? Ние, България ли? 

Да, защо не сме инициатори на мирни преговори с Русия? 

Русия не може ли да ни е пазар? 

Или ние сме "евтина стока" която Западът изсмуква към нея, за да я ползва за "черна работа"?! 

НО, нека първо да на приемат в ЕС като равноправни. 

преди 1 минута, dioib написа:

Да, защо не сме инициатори на мирни преговори с Русия? 

Русия не може ли да ни е пазар? 

Или ние сме "евтина стока" която Западът изсмуква към нея, за да я ползва за "черна работа"?! 

НО, нека първо да на приемат в ЕС като равноправни. 

Е не може и душата в Рая и това до края. Не може. 

Или си със запада, или си с Русия. Избрали сме да сме със Запада. Значи гледаме на там. Не с носталгия по консервите с риба, 20 години чакане за Москвич, Перла 03, хладилник Мраз, прахосмукачка Комета, черно бял телевизор и т.н. 

преди 1 минута, ostavime написа:

Или си със запада, или си с Русия.

Може и двете!!! :) Но си трябват умни политици. ;) 

п.п. На ЕС и липсва дипломацията. ;) 

преди 18 минути, Sliderum2 написа:

Така си е! А съветските болни бяха най-здравите болни!

преди 6 минути, ostavime написа:

Избрали сме да сме със Запада.

Извинявай, ама да те попитам. Кой  избра да сме с запада? Да ни попитаха дали искаме? Дали искаме ЕС, НАТО и т.н. ? Аз не си спомням някой да ме е питал, нито да има референдум за това!

Редактирано от чичо Сашо (преглед на промените)

преди 11 минути, чичо Сашо написа:

Имаш ли си идея колко спечелиха фармацевтичните компании от Ковида? Сега леко, все още съвсем леко ни подготвят за следваща пандемия!!! Птичи грип! И ще я сътворът. 

Некви цитират щети за $16 трилиона само за сащ. Статията е от преди година. Същевременно световната "здравна" организация, дъвче някакви числа от 8 до 15 трилиона $$,  за целия свят. Очевидно сметките не излизат. Нямам никаква идея колко са действително щетите, а колко от сумите са прибрали фармамафията, ми е още по-малко познато. Даже не е ясно колко хора убиха и им сложиха диагноза починал от ковид. Има разни статистики, ама на капиталистически статистики не вярвам.

преди 1 минута, dioib написа:

Може и двете!!! :) Но си трябват умни политици. ;) 

п.п. На ЕС и липсва дипломацията. ;) 

Пак казвам, че на приказки всички го докарваме. И всички знаем какво, как, кога и къде. Хем да ни е уредено, хем да не даваме пари. Не става. Вижте данъците на западните държави и тогава да коментираме. Ние хем не искаме да плащаме, хем искаме всички блага на запада. Е няма как, просто няма. Една винетка дето ни е 80-90 лв. година плащаме а ревем като... да не казвам какво. Всеки знае на Запад какви данъци се плащат. Имали пътища. Имат, да, но си плащат. Ние за без пари, искаме пътища. С 0.25 стотинки на ден НЕ СТАВА. Това само един малък пример. 

И аз искам евтин газ и петрол от Русия и реда, чистотата и дисциплината на Швейцария, но не става. Или едното, или другото. 

Във всички теми рано или късно диалога винаги стига до русия!!! :D

Можем да помолим Администра да премести сайта в русия.

www.kaldata.ru 🙂

преди 17 минути, Звяра! написа:

Пишеш глупости!

Нищо не е било ликвидирано!

Бългаско производство има, но то е скъпо, а същите продукти ни се предлагат от други страни на половин цена!!! 

Това отказва Бълскарския производител да произвежда големи количества.

Когато отида в магазина избирам си Български домат въпреки, че е скъп. Всички останали които са около мен си взимат от евтиният който е внос! Как да имаме производство?

Пак глупости и пак се опетла като пате в кълчища!

И като си купуваш домати, не си задаваш въпроса защо чуждият внос е евтин, примерно защо Полша и Нидерландия могат да произвеждат евтини домати, а България не може, въпреки че и трите държави сме членки на ЕС. 

преди 2 минути, чичо Сашо написа:

Извинявай, ама да те попитам. Кой  избра да сме с запада? Да ни попитаха дали искаме? Дали искаме ЕС, НАТО и т.н. ? Аз не си спомням някой да ме е питал, нито да има референдум за това!

Питали са те, когато е трябвало да гласуваш. Гласуваш за управляващи, които имат или западни, или източни убеждения. Това, че 70% си стоят вкъщи, гледат новините и псуват, а не излязат да гласуват си е наш проблем. И в момента има про-руски партии. Излезте, гласувайте за тях и ни направете република в СССР. 

преди 2 минути, ostavime написа:

Питали са те, когато е трябвало да гласуваш.

Това е просто оправдание! И като не са спечелили тези за които съм гласувал, какво правим?

преди 3 минути, чичо Сашо написа:

Саше-Христо мнозинството избра про западните партии. Теб и малкото останали комуняги може свободно да напуснете България. Това ви е повтаряно милион пъти ама като соц зрънце на БКП се правиш на приятно разсеян и се опитваш да размазваш. Не ти се получава команисте

току-що, чичо Сашо написа:

Това е просто оправдание! И като не са спечелили тези за които съм гласувал, какво правим?

Е как па да не са спечелили? Мигар не подсигуриха чалгарчетата си с баровски имоти?

преди 2 минути, чичо Сашо написа:

! И като не са спечелили тези за които съм гласувал, какво правим?

Заминаваш за русия

преди 1 минута, чичо Сашо написа:

Оправдание за кое? Това е релаността. Такъв ни е модела на управление. Или и за него искаш да те питат? Парламентарна република. Има избора - излизат хората и гласуват. Това е. 

И аз искам профани без средно да не гласуват, ама не става, нали? 

Като не са спечелили "твоите", чакаш следващата врътка. Не може всички да са спечелили. 

преди 7 минути, Flashback написа:

И като си купуваш домати, не си задаваш въпроса защо чуждият внос е евтин, примерно защо Полша и Нидерландия могат да произвеждат евтини домати, а България не може, въпреки че и трите държави сме членки на ЕС. 

Българските производители не са тъпи, знаят че доматите им са хубави и защо да не печелят от тях 6 евро на килограм, ами тук да ги продават за 6 лв и да губят 6 лв? Печели се страшно много от земеделие, никой не е длъжен да дава подаяния на клетия народ, ако държавата не го задължи.

преди 13 минути, ostavime написа:

данъците

Които кой ги прави? 

Индустрията ли или покупателната способност на "гражданите"? 

Не става 9% ДДС за туризма, а за основни храни да е 20! ;) 

Де да бе данъчната ни система да е това което не е уред. :) 

Да те питам: Ти за или против прогресивния данък си? 

преди 3 минути, Flashback написа:

Аз 90% от зеленчуците през летния сезон си купувам от независим Български производител!

Това означава някоя жена/баба която продава на сергия пред къщата си на тротоара. Това какво общо има със ЕС или държавите дето си ги изброил? 

Има и евтин вариант на същите зеленчуци, които са внос от Турция, Гърция и тк.нт. За съжаление Българина гледа евтиното и затова вървят тези призиви по националните телевизии, да избирам Българското производството. Това ликвидира Българското производството, търсенето и консумирането на евтини продукти!!!

преди 3 минути, ostavime написа:

Това е. 

Това е ама не е? Така ви се иска на вас младите! А и да живееш в Холандия, не е като да живееш в България. Разлика голяма. Мерим нещата от различни камбанарии! :)

преди 1 минута, Звяра! написа:

Аз 90% от зеленчуците през летния сезон си купувам от независим Български производител!

ДДС плащаш ли? :) 

И се ... аз какво да направя, че ползвам мляко на комшията (не на комшийката) без да внасям в хазната данък живот. :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.