Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли файда от членството на България в ЕС

Featured Replies

преди 1 минута, чичо Сашо написа:

Това е ама не е? Така ви се иска на вас младите! А и да живееш в Холандия, не е като да живееш в България. Разлика голяма. Мерим нещата от различни камбанарии! :)

За такива комунисти като тебе чакащи на партията вече е трудно

• Отговори 192
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дам, внесохме си СПИН, ковид и още 3000 вида болести и психични заболявания включително, които по заповед на западните ни господари, вече не се водят диагнози и не се лекуват. Напротив, насърчават се.

• ...файда-не... ...келепир-хич... ...плюсове-йок...ако случайно има-мижави... ...вредата е повече от файдата...

• ...не за мене бе... ...н3 за отделни хора или групи... ...за държавата като цяло говоря... ...къде бяхме преди-имахме икономика...селско стопанство... ...сега-обслужващ персонал..

Публикувани изображения

току-що, dioib написа:

Които кой ги прави? 

Индустрията ли или покупателната способност на "гражданите"? 

Не става 9% ДДС за туризма, а са основни храни да е 20! ;) 

Де да бе данъчната ни система да е това което не е уред. :) 

Да те питам: Ти за или против прогресивния данък си? 

То ако беше толкова лесно, щеше да съм министър на икономиката или финансите, ама кой ме пита мене. Не ме и вълнува, честно. 

За данъците съм спрямо доходите, да, ако това ме питаш. Но пак е много относително. Един работи много, получава много, значи трябва да му взимаме много. Това е неправилно мислене, да не кажа глупаво. Друг не бачка, не взима, но реве. Него какво да го правим? Да го жалим или помощи? За това казвам, че никога нещата не са черно и бяло. Никога. 

А и никога не са толкова прости тези работи, за които говориш (данъците), колкото изглеждат отстрани. На дали, само с въвеждането на нова данъчна системата ще цъфнем и ще вържем. Факторита са десетки, сигурен съм, но не ми е работа да го мисля. Надявам се има кой да го прави. Всеки трябва да прави това, от което разбира. У нас щото всеки разбира от всичко и сме на това дередже. 😃

преди 4 минути, чичо Сашо написа:

Това е ама не е? Така ви се иска на вас младите! А и да живееш в Холандия, не е като да живееш в България. Разлика голяма. Мерим нещата от различни камбанарии! :)

Аз ги меря с примери и факти от ежедневието, днес, не с ровене в миналото и глупави сравнения. 

Естествено, че не е едно и също. И в София и Ихтиман не е едно и също, а са на 50 км. 

И? Какво се опитваш да ми кажеш? 

преди 19 минути, ostavime написа:

И аз искам евтин газ и петрол от Русия и реда, чистотата и дисциплината на Швейцария, но не става. Или едното, или другото. 

Разбрах, че и ти си заслепен. ОК, но какво ти трябваше да се навреш в раздел политика? :) 

Ползвай предпазни средство. За какво ми е тази маска тук? :) 

преди 1 минута, dioib написа:

Разбрах, че и ти си заслепен. ОК, но какво ти трябваше да се навреш в раздел политика? :) 

Ползвай предпазни средство. За какво ми е тази маска тук? :) 

Така е, ти си от виждащите. 😆

преди 4 минути, ostavime написа:

И? Какво се опитваш да ми кажеш? 

:getout: Щом не си разбрал , няма и смисъл. А и малко житейски опит имаш де! Както се казва. Има още много хляб да ядеш!

Редактирано от чичо Сашо (преглед на промените)

преди 3 минути, ostavime написа:

То ако беше толкова лесно

Не е лесно, а е елементарно: Подай си CV-ту и може и да те приемат в Парламента ни. ;) 

преди 14 минути, ostavime написа:

Оправдание за кое? Това е релаността. Такъв ни е модела на управление. Или и за него искаш да те питат? Парламентарна република. Има избора - излизат хората и гласуват. Това е. 

И аз искам профани без средно да не гласуват, ама не става, нали? 

Като не са спечелили "твоите", чакаш следващата врътка. Не може всички да са спечелили. 

Ако изборите решаваха нещо, щяха да са забранени.

преди 1 минута, ostavime написа:

Така е, ти си от виждащите. 😆

Не! Да не ми виждат очите, че .... с поглед мога да направя някой на пепел. :) 

преди 1 минута, чичо Сашо написа:

:getout: Щом не си разбрал , няма и смисъл. А и малко житейски опит имаш де! Както се казва. Има още много хляб да ядеш!

Типичното оправдание на "възрастен", когато няма какво повече да каже, за да защити тезата си. 😇 

Така, с този приключихме. Кой е следващият? 🙃

преди 43 минути, Flashback написа:

Пак пишеш глупости!

Защо трябва да даваме данъци на когото и да е било, нали когато ставахме член на ЕС отвсякъде се тръбеше мантрата как България щяла да стане като Западна Европа. Е, 17 години по-късно обезлюдена България пак е последна във всички класации и ЕС продължава да се развива на различни скорости.

Наскоро попаднах на една статия в DW със заглавие: "Катастрофа: Защо България внася почти всички храни отвън"

Почти 80% от плодовете и зеленчуците, консумирани в България, са внос, както и 50% от месото. Единствено зърно има в излишък. Ако трябваше България да се храни само с това, което произвежда, катастрофата щеше да е пълна.

https://www.dw.com/bg/katastrofa-zaso-blgaria-vnasa-pocti-vsicki-hrani-otvn/a-65045994

Факт е, че българското селско стопанство беше буквално ликвидирано с влизането ни в ЕС. Получихме квоти и субсидии само за зърното и само то оцеля, всичко останало беше занулено, затова сега внасяме плодове, зеленчуци и месо. Вече няма българско селско стопанство и съответно работни места, българите се изнесоха да берат плодове и зеленчуци в чужбина, както и да работят в чуждите кланици, там да плащат данъци и да гарантират западните пенсии, а след това чужди компании да внасят тези стоки в България и печалбата да си остава пак за тях. 

Може да сравниш средните заплати в България и Германия сега и през 2008г.

От 5 пъти и половина сега е 2 пъти разлика

преди 2 минути, BANKATA написа:

И какво от това ? Сравни средните цени за същия период. Осреднени сметки са не за всеки прави сметки щот аз съм ял картофи пък ти пиле ,ама средно сме яли пиле с картофи двамата :hush:

преди 6 минути, AAUUXX написа:

А някога и ДДС нямаше дори :rolleyes:

ДДС-то не е проблем. 

Основния проблем е плоския данък. ;) 

В тоя случай бедния става по-беден, а богатия по-богат. НО, един буржоа не сака да си декларира приходите. ;)

И всичко в този случаи го отнася предприемача. Лихви по кредити, разходи за персонал и прочие и прочие. 

Мнозина които не са били в частния сектор опредено не знаят с какво се сблъскват предприемачите. 

И ... ми завиждат на пенсията .... и от мен данъци събират и такси за обслужване на депозити и какво ли не. :) 

Е, оцелявам и ми е все тая. Мога и на кисело мляко и филия хляб да съществувам, но да са ми живи и здрави младите. Щото с една инвалидна пенсия може да се живее, но да си осъществя детската си мечта => Не достига!!! ;) Налага се да полагам и труд даже. Щото младите плащат данъци на равно барабар с баровците. :)  

преди 5 минути, AAUUXX написа:

И какво от това ? Сравни средните цени за същия период. Осреднени сметки са не за всеки прави сметки щот аз съм ял картофи пък ти пиле ,ама средно сме яли пиле с картофи двамата :hush:

Ми направи го де.

Средната заплата в България се е увеличила 4 пъти, цените между 1,5 до 2,5 пъти

преди 6 минути, BANKATA написа:

Ми направи го де.

Не думай .... Кой в България взема 4000 лв? :) Ако приемем, че се е увеличила с 4 пъти. :) 

Ай ще го кажа така: увеличението на заплатата е от 60 на ден на 100. Това ли е 4-пъти? 

И теб трябва да те връщам в осми клас. :) 

преди 1 минута, dioib написа:

Не думай .... Кой в България взема 4000 лв? :) Ако приемем, че се е увеличила с 4 пъти. :) 

Много хора, защо? 

преди 1 минута, ostavime написа:

Много хора, защо? 

За България ли става въпрос? :) 

И ти се заглеждай в какво твърди. Моля. ;) 

преди 9 минути, BANKATA написа:

Ми направи го де.

Че цените се увеличиха два пъти само за последните три години ,с 13лв преди три години купувах две кила свинско месо за пържолки ,а сега за същите пари купувам едно кило.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Че цените се увеличиха два пъти само за последните три години ,с 13лв преди три години купувах две кила свинско месо за пържолки ,а сега за същите пари купувам едно кило.

Свинското е мръсна храна. Купувай овесени ядки! :) Не си давай парите за боклуците, те се облагат с такса за нужници. :) 

преди 11 минути, BANKATA написа:

Лъжеш. Дали волно или неволно, не знам. 

Малко Уикипедия

Средна нетна работна заплата в Германия за...2023 3113€. Тази година едва ли е намалена. В България данните са попълнени за март 2024 и са...913€. разликата е 3.41 пъти. Между брутните заплати разликата е дори по-голяма, защото данъците в Германия са по-голям процент. Тук все още е плоският данък от 10%.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Доходите се вдигат само благодарение на инфлацията. Положението е далеч от зле.

току-що, dioib написа:

За България ли става въпрос? :) 

И ти се заглеждай в какво твърди. Моля. ;) 

Все си мисля, че говорим за България. Да, в България доста хора взимат 4000 хил. лв. Едни ги взимат, други ги изкарват. Но е важен крайния резултат. 

Не разбирам. Това, че ти не взимаш или твои приятели не взимат, трябва ли да значи, че никой не взима?! 

преди 2 минути, AAUUXX написа:

И това е много относително. В момента свинският бут в Кауфланд в 6.75 лв. за килограм. От него май стават пържоли... или греша? 

Някак си прибързвате с изказванията. 😁

but.jpg

преди 8 минути, ostavime написа:

Много хора, защо? 

25% някъде четох че са по данни работещите на заплата около 4000лв.

преди 2 минути, dioib написа:

Свинското е мръсна храна. Купувай овесени ядки! :) Не си давай парите за боклуците, те се облагат с такса за нужници. :) 

Я не кон ,я човек бре ,а и овесените ядки са скъпи 5лв /кг :speak:

преди 2 минути, ostavime написа:

4000 хил. лв.

Но това не е 4 пъти увеличение. ;) 

Отделно за бруто ли става въпрос или за нето? 

Друг е въпроса, че държавните служители все гледат в чуждото канче. ;) 

току-що, dioib написа:

Но това не е 4 пъти увеличение. ;) 

Отделно за бруто ли става въпрос или за нето? 

Никъде не съм споменал за 4 пъти увеличение. Бъркаш цитатите. 

Бруто, нето... от 100 кладенеца вода ще донесеш, знам. 

После ще ме питаш дали е държавен случител, дали е частник, дали укрива данъци... да да, ясно ми е. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.