Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли файда от членството на България в ЕС

Featured Replies

преди 2 минути, ostavime написа:

Все си мисля, че говорим за България. Да, в България доста хора взимат 4000 хил. лв. Едни ги взимат, други ги изкарват. Но е важен крайния резултат. 

Не разбирам. Това, че ти не взимаш или твои приятели не взимат, трябва ли да значи, че никой не взима?! 

И това е много относително. В момента свинският бут в Кауфланд в 6.75 лв. за килограм. От него май стават пържоли... или греша? 

Някак си прибързвате с изказванията. 😁

but.jpg

Kaufland и месо. Не мерси. То това месо там и в другите подобни магазини не струва за нищо.  

Иди в месарски магазини да видиш какви са цените там. 

От измисления ковид всичко скочи драстично. 

• Отговори 192
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дам, внесохме си СПИН, ковид и още 3000 вида болести и психични заболявания включително, които по заповед на западните ни господари, вече не се водят диагнози и не се лекуват. Напротив, насърчават се.

• ...файда-не... ...келепир-хич... ...плюсове-йок...ако случайно има-мижави... ...вредата е повече от файдата...

• ...не за мене бе... ...н3 за отделни хора или групи... ...за държавата като цяло говоря... ...къде бяхме преди-имахме икономика...селско стопанство... ...сега-обслужващ персонал..

Публикувани изображения

преди 6 минути, ostavime написа:

И това е много относително.

И какво правим на село като няма "Супер" магазини? :) И промоции??? :)  

Аз проблем със свинското нямам. :) Но да ми таксуват и кочината? Защо? :) = Щото не е направена по еурупейски стъндърт. :) 

преди 6 минути, ostavime написа:

И това е много относително. В момента свинският бут в Кауфланд в 6.75 лв. за килограм. От него май стават пържоли... или греша?

Може и да става за пържоли не знам.

Пичове, беше ми приятно да полафим... 

@hjhj, да, знам, че повечето тук си имат и птицеферма, и кравеферма, и свинарник, и зеленчукова градина, и овошна, и си сеят и си жънат пшеницата сами, а на покрива имат личен фотоволтаик, а да... и повечето, също така влизат неподготвени в дискусия. 

До скоро 😃

преди 4 минути, ostavime написа:

Никъде не съм споменал за 4 пъти увеличение.

Тогава виж към кой бе това "не думай..." Или него не можеш да го оправиш ли? 

Ето ти следващия за оправяне! :) 

преди 1 минута, dioib написа:

И какво правим на село като няма "Супер" магазини? :) И промоции??? :)  

Аз проблем със свинското нямам. :) Но да ми таксуват и кочината? Защо? :) = Щото не е направена по еурупейски стъндърт. :) 

Качваш се на колата и отиваш в града който е на 100км за месо на промоция ,разход на гориво 20лв ама ше ядеш месо на примоция за 6лв далаверка ко.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Качваш се на колата и отиваш в града който е на 100км за месо на промоция ,разход на гориво 20лв ама ше ядеш месо на примоция за 6лв далаверка ко.

Горивото е разход. Там има и акцизи и прочие ... ползвам автомобила само по "служебни" дела. :) 

п.п. Не върви по влака да се мъкна с торби. Навремето ако знаеш как ме гледаха някои във влака, че мъкна домати от село .... мани .... София е дълеко .... :) Добре, че краката ми тогава бяха здрави. Сега само в ръцете ми е силата. Не в пръстите без значение на кой крайник. ;) 

преди 16 минути, ostavime написа:

В момента свинският бут в Кауфланд в 6.75 лв. за килограм.

Не ме интересува куфланд, щото нямам такъв наблизо. А и това е промоция, сигурно изтича годността, ако вече не е изтекла. Ето какво ни продават разните търгаши. Съмнявам се, че бабх успяват да хванат и изземат за унищожение и 2% от "храните" с изтекъл срок на годност.

преди 16 минути, ostavime написа:

Някой споменаха заплатата в Германия ,сега не знам дали е все още така ,но през 2012г заплатата не бе една и съща в западна и източна Германия ,разлика с евро на час имаха в полза на западна.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Някой споменаха заплатата в Германия ,сега не знам дали е все още така ,но през 2012г заплатата не бе една и съща в западна и източна Германия ,разлика с евро на час имаха в полза на западна.

В Германия ставката я подбиха украинците. ;) Давали са 18 Евро на час , но след "войната" са я смъкнали на 13. 

Мани ... попаднах и на такива дюлгери ... тесни специалисти и колко са се научили да работят в Германия. :) 

п.п. Не си изчистих кеша и .... :) Сори ... добре, че мога да редактирам ... :) 

преди 3 минути, dioib написа:

В Германия ставката я подбиха украинците. ;) Давали са 18 Евро на час , но след "войната" са я смъкнали на 13. 

Мани ... попаднах и на такива дюлгери ... тестни специалисти и колко са се научили да работят в Германия. :)

18 евро на час не знам да е била някога минималната заплата в Германия.

преди 33 минути, dioib написа:

Не думай .... Кой в България взема 4000 лв? :) Ако приемем, че се е увеличила с 4 пъти. :) 

Ай ще го кажа така: увеличението на заплатата е от 60 на ден на 100. Това ли е 4-пъти? 

И теб трябва да те връщам в осми клас. :) 

Покажи цифрите щом твърдиш че лъжа. 

преди 6 минути, AAUUXX написа:

18 евро на час не знам да е била някога минималната заплата в Германия.

Говорим за гастър байтър ту джъмени. :)

Отделно, че жена му била на социални помощи. Вси било печалба и дори спестявали и от социалните помощи пари. :)  

Но, както и да е .... инфото ми е от прости хорица. ;) 

преди 6 минути, BANKATA написа:

Покажи цифрите щом твърдиш че лъжа. 

Ти голям ли си? :) 

Що първо ти не покажеш твоите цифри. :) 

п.п. Малък, на статистики не вярвай! Правят се от статисти, а не от разбиращи математика. :) 

преди 34 минути, Sliderum2 написа:

Лъжеш. Дали волно или неволно, не знам. 

Малко Уикипедия

Средна нетна работна заплата в Германия за...2023 3113€. Тази година едва ли е намалена. В България данните са попълнени за март 2024 и са...913€. разликата е 3.41 пъти. Между брутните заплати разликата е дори по-голяма, защото данъците в Германия са по-голям процент. Тук все още е плоският данък от 10%.

Така е прав си. От 8 пъти сега е 4 пъти разликата

преди 7 минути, dioib написа:

Говорим за гастър байтър ту джъмени. :)

Отделно, че жена му била на социални помощи. Вси било печалба и дори спестявали и от социалните помощи пари. :)  

Но, както и да е .... инфото ми е от прости хорица. ;) 

Ти голям ли си? :) 

Що първо ти не покажеш твоите цифри. :) 

Нали не ми вярваш.

2008г. средната заплата в България е била 550 лева, '23 е 2100

преди 2 минути, BANKATA написа:

Така е прав си. От 8 пъти сега е 4 пъти разликата

От 800 пъти. Нали помниш, че имаше период със заплати по няколко долара.

преди 3 часа, dioib написа:

Пак да повторя: Изхода е ВНС и Президентска република. 

Иначе докато в Парламента влизат лобисти ще е така!!! ;) 

...цъ...

...фатмака и той марионетка...

...за една нощ се извъртя-от грипен на американски летящи каруци...

...ако и следващия е на конци-,, и ко прайм ся"...

преди 8 минути, BANKATA написа:

средната заплата в България е била 550 лева, '23 е 2100

В кой сектор бе? :) В частния бизнес не е така! :) 

Казах ти, че си заслепен от Запъда, но ти не ... бил прав!!! :) 

Ако това не е лъжа, то вярвай си на каквото си искаш, но си далеч от истината. :) 

преди 2 минути, BANKATA написа:

Кое от средна заплата ти е трудно да разбереш?

Среда и среда са различни неща. :) 

Ти сред какви живееш? 

Мнозина все още вместо 600 получават 1000. Това е нето!!! 

Та бруто на максимум кой взема? Заплатата в Кауфланд колко е? Колко е била 2008? :) 

преди 5 минути, BANKATA написа:

Кое от средна заплата ти е трудно да разбереш?

Ти получаваш ли средна заплата?  Само 25% получават такава заплата.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Дай  му цифрите си. Той ... видиш ли въ. :) Дай си твоите цифри. :) 

Не го обърквай процент от процент, че .... определено не ще разбере за какво му говориш. :) 

п.п. Малкият къ се надръвче и му става 4 пъти по-голям. :) 

преди 8 минути, AAUUXX написа:

И с минимална да се направи сравнението пак е подобно.

преди 6 минути, dioib написа:

Не го обърквай процент от процент, че .... определено не ще разбере за какво му говориш. :) 

Ако не бях прав да беше дал някакви обективни данни вместо само празни приказки да пишеш.

преди 9 минути, dioib написа:

п.п. Малкият къ се надръвче и му става 4 пъти по-голям. :) 

Ето му в цифри от 2023г ,може да сравни с Гермния която е 60000 евро годишна.

Цитат

Средната работна заплата в България се е повишила до 1957 лв. през второто тримесечие на 2023 г. Увеличението на годишна база е с 13,1%. Данните са публикувани в информационния бюлетин на Министерството на труда и социалната политика в областта на доходите и жизненото равнище за второ тримесечие на 2023 г.

Най-висока е средната заплата в столицата – 2697 лв., което е с 37,8% над стойността за страната. Най-голям ръст на средното възнаграждение на годишна база се отчита в Русе (16,5%) и Търговище (15,6%). Статистиката показва, че общият доход на домакинствата през второто тримесечие на 2023 г. се е повишил до 5326,75 лв. – с 16,5% повече в сравнение със същия период на миналата година.  

https://www.mlsp.government.bg/srednata-zaplata-v-blgariya-se-e-povishila-do-1957-lv-prez-vtoroto-trimesechie-na-2023-g

преди 3 минути, BANKATA написа:

Ако не бях прав да беше дал някакви обективни данни вместо само празни приказки да пишеш.

Не давам!!! Аз съм пенсионер. :) 

Пак не ме чу. Статистиката се правят от статисти (актьори). 

Да ти покажа как се калкулират цените или пък труда, желаеш ли? = Колко ще ми дариш? :) Но първо преведи парите по сметката ми. :) 

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Ето му в цифри от 2023г ,може да сравни с Гермния която е 60000 евро годишна.

https://www.mlsp.government.bg/srednata-zaplata-v-blgariya-se-e-povishila-do-1957-lv-prez-vtoroto-trimesechie-na-2023-g

Кое от моите твърдения не е вярно?

преди 2 минути, dioib написа:

Не давам!!! Аз съм пенсионер. :) 

Пак не ме чу. Статистиката се правят от статисти (актьори). 

Да ти покажа как се калкулират цените или пък труда, желаеш ли? = Колко ще ми дариш? :) Но първо преведи парите по сметката ми. :) 

Щото не ти изнася на глупавите опорки затова.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.