Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли файда от членството на България в ЕС

Featured Replies

току-що, BANKATA написа:

Кое от моите твърдения не е вярно?

Не казваш за кой отрасъл заплата имаш предвид.

Screenshot_2024-05-28-16-28-13-713.jpeg

• Отговори 192
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дам, внесохме си СПИН, ковид и още 3000 вида болести и психични заболявания включително, които по заповед на западните ни господари, вече не се водят диагнози и не се лекуват. Напротив, насърчават се.

• ...файда-не... ...келепир-хич... ...плюсове-йок...ако случайно има-мижави... ...вредата е повече от файдата...

• ...не за мене бе... ...н3 за отделни хора или групи... ...за държавата като цяло говоря... ...къде бяхме преди-имахме икономика...селско стопанство... ...сега-обслужващ персонал..

Публикувани изображения

преди 31 минути, _nib_ написа:

...цъ...

...фатмака и той марионетка...

...за една нощ се извъртя-от грипен на американски летящи каруци...

...ако и следващия е на конци-,, и ко прайм ся"...

Абе ... по-важно "мечо пух" да е щастлив. :) Темата му се харчи. :) 

Та, втория му мандат е по-добър от първия, но не забравяй, че и ти си заслепен, т.е. неговите правомощия в момента са по действащата ни Конституция. Какво като даде вето?! Някой ще му обърне ли внимание? Парламента и по-точно тогавашното Правителство взе решение за Ф16. ;) 

Ето защо средните сметки не са верни сравнения.

Мин. заплата у нас 930лв ,мин заплата у Германия 2100 евро, колко пъти е разликата към днешна дата ?

преди 8 минути, dioib написа:

Не давам!!! Аз съм пенсионер. :) 

Пак не ме чу. Статистиката се правят от статисти (актьори). 

Да ти покажа как се калкулират цените или пък труда, желаеш ли? = Колко ще ми дариш? :) Но първо преведи парите по сметката ми. :) 

Остави го мечтае :)

преди 3 часа, АСПЕКТ написа:

Даже обратното, българите бяха асимилирани. Смениха си и религията. От тангризъм на християнство. Пак един Бог. Даже когато е имало боляри, всеки е имал право на земя. 

Тово може да го твърдиш само, ако си присъствал лично!

Много наложени теории се отхвърлят. Защо османците не са се слели с местното население, като са живели заедно 500 години?

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Ето защо средните сметки не са верни сравнения.

Мин. заплата у нас 930лв ,мин запалта у Германия 2100 евро, колко пъти е разликата към днешна дата ?

4,5 както при средните заплати.

преди 1 час, dioib написа:

И какво правим на село като няма "Супер" магазини? :) И промоции??? :)  

Аз проблем със свинското нямам. :) Но да ми таксуват и кочината? Защо? :) = Щото не е направена по еурупейски стъндърт. :) 

...ми...

...ше пускаш на шопарето Шопен...

...и наддавали бърже...

...не като ,,малкия слон от Странджа планина"...

преди 2 минути, BANKATA написа:

4,5 както при средните заплати.

Тоест не сме стигнали Германия все още ? А каква е била разликата през 2008г ?

току-що, _nib_ написа:

...ше пускаш на шопарето Шопен...

Т.е. да спра да му пускам Нина Хаген или Рамщайн, че го травмирам животното ли? :) 

Не знаех за тази европейска директива. Виноват!!!  :) 

току-що, AAUUXX написа:

Ти следиш ли изобщо какво съм писал?

Кога съм твърдял че сме стигнали Германия?

току-що, BANKATA написа:

Ти следиш ли изобщо какво съм писал?

Кога съм твърдял че сме стигнали Германия?

Пишеш за разликата на запалщане през 2008г и сега колко пъти е тогава била и сега.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Пишеш за разликата на запалщане през 2008г и сега колко пъти е тогава била и сега.

Пише го на предната страница, 8 пъти

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Не му даваш неговите цифри! = Значи си против него, т.е. обявен си за враг! :) 

Клякай и му се подчини, че на къс пас е велик!!! :) 

преди 1 час, dioib написа:

Горивото е разход. Там има и акцизи и прочие ... ползвам автомобила само по "служебни" дела. :) 

п.п. Не върви по влака да се мъкна с торби. Навремето ако знаеш как ме гледаха някои във влака, че мъкна домати от село .... мани .... София е дълеко .... :) Добре, че краката ми тогава бяха здрави. Сега само в ръцете ми е силата. Не в пръстите без значение на кой крайник. ;) 

...ако ти се пътува с маршрутката...

...през Драгоданово...нищо че не ти е по пъте...

...все едно пътуваш с машина на времето...поне едно чятерийсе(странджанско)...40 години назад...

...гърба на шофьорското място е облепено с плакати на ,,модър токинг"...Сиси Кеч...Саманта Фокс...

преди 1 час, AAUUXX написа:

Някой споменаха заплатата в Германия ,сега не знам дали е все още така ,но през 2012г заплатата не бе една и съща в западна и източна Германия ,разлика с евро на час имаха в полза на западна.

...винаги източните ще са ,,отритнати"...

...но са и по-будни хората и създадоха Алтернатива за Германия...

току-що, BANKATA написа:

Пише го на предната страница, 8 пъти

По спомени които не твърдя за верни през 2008г мин. заплата в Германия беше 5 евро /час което е 880 евро, у нас е била 290лв около 6 пъти разлика  ,но има други фактори като данъци ,някой ако помни дали тогава е бил плосък данъка у нас и дали все още имаше необлагаем минимум ,защото това ще промени значително картината.

преди 4 минути, dioib написа:

Не му даваш неговите цифри! = Значи си против него, т.е. обявен си за враг! :) 

Клякай и му се подчини, че на къс пас е велик!!! :) 

Казва ни да обменяме долари си по трънския курс :speak:

току-що, AAUUXX написа:

По спомени които не твърдя за верни през 2008г мин. заплата в Германия беше 5 евро /час което е 880 евро, у нас е била 290лв около 6 пъти разлика  ,но има други фактори като данъци ,някой ако помни дали тогава е бил плосък данъка у нас и дали все още имаше необлагаем минимум ,защото това ще промени значително картината.

Минималната заплата в Германия е въведена 2015, затова и направих първото сравнение със средната.

2008 г минималната заплата в България е 220 лева, което е точно 8 пъти от немското което ти пишеш.

току-що, BANKATA написа:

Минималната заплата в Германия е въведена 2015, затова и направих първото сравнение със средната.

2008 г минималната заплата в България е 220 лева, което е точно 8 пъти от немското което ти пишеш.

Минимална часова ставка ,но ти чети какво пише в уикипедия и продължи да мечтаеш :getout:

преди 10 минути, _nib_ написа:

...ако ти се пътува с маршрутката...

За Драгоданово – Уикипедия (wikipedia.org) ли става въпрос? 

Ще го имам предвид. В момента обаче съм зает. Е-бекта ме зове. ;) 

Може и да има радост при мен. Но ... утре събъхлям ке се разбере. (Звъннаха ми от бетоновия възел). Може би утре ще се работи. Ура!!! :) 

Наздраве по този повод! :cheers:

току-що, AAUUXX написа:

Минимална часова ставка ,но ти чети какво пише в уикипедия и продължи да мечтаеш :getout:

Кое бе човек?

Сравни си го с данните които ти ми даде.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Кое бе човек?

Сравни си го с данните които ти ми даде.

Потърсих за плоския данък който е въведен у нас през 2008г ,с плосък данък ли ги смятаме или с необлагаем минимум? Няма значение това ,ти твърдиш че сега сме по добре ,аз го твърдя същото ,спора беше за осреднените стойности.

преди 16 минути, AAUUXX написа:

Казва ни да обменяме долари си по трънския курс :speak:

Изчакай и ги обръщай по европейския. :) Но, първо да ни станат заплатите по европейски, че трънски пари не са обвързани с долара. :) 

Потърсих за плоския данък който е въведен у нас през 2008г ,с плосък данък ли ги смятаме или с необлагаем минимим? Няма значение това ,ти твърдиш че сега сме по добре ,аз го твърдя същото ,спора беше за осреднените стойности.

Е ... чак толкова акъл не мисля, че има ... :) => Той си знае: 2008 - банана 2.1. сега па толкова и ми се увеличиха приходите 4 пъти. :) 

преди 39 минути, AAUUXX написа:

Айде пак Германия. Какво толкова я боготворите тая Германия. Германия, та Германия.

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

Айде пак Германия. Какво толкова я боготворите тая Германия. Германия, та Германия.

Германия беше в миналото държава с най мощна икономика в ЕС ,тя беше пример за нас затова все даваме за пример гедерето ,мечта още от соца ,мнозина мечтаехме това.

Германия беше в миналото държава с най мощна икономика в ЕС ,тя беше пример за нас затова все даваме за пример гедерето ,мечта още от соца ,мнозина мечтаехме това.

Не знаех. То и бившото ГДР искат пак да ядат и пият безплатно в България, но няма. Брулите ги там в България яко. 😁

току-що, АСПЕКТ написа:

Не знаех. То и бившото ГДР искат пак да ядат и пият безплатно в България, но няма. 😁

Е и ние искаме евтини марки ама няма, една марка беше един лев ,а сега едно евро е два лева  :speak:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.