Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво очаквате от членството ни в ЕС?

Featured Replies

Аз ще се изразя малко цинично в стил "Любо Пенев":

Ще го духаме под вода докато изсъхне!!!

Голям глад ни чака нас българите!!!

Надявахме се, че поне ще можем да си изхранваме семействата като работим в някоя друга държава но...уви! Ние ще бъдем затворници в собствената си родина!

• Отговори 171
  • Прегледи 23,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Моето лично мнение: Няма да има кой знае какви драстични промени и за добро и за лошо.Доста хора са с някаква илюзорна представа,че едва ли не с вълшебната пръчка хоп и ще станат добри/лоши нещата з

Те ще си я напуснат и без ЕС. След като евентуалнони се стабилиира държавата съм сигурна, че ще има и много които ще се върнат.

Дано се завърнат,но едва ли ще са вече млади sad.gif

Те ще си я напуснат и без ЕС. След като евентуалнони се стабилиира държавата съм сигурна, че ще има и много които ще се върнат.

Стабилизиране.. Стабилна икономика и висок жизнен стандарт.. За съжаление какъвто и оптимист да съм ще излъжа ако кажа, че според мен това стабилизиране ще стане за 1-2години.. Особено ако не спира нашето примирение и бездействие с/у всички, които стъпват на власт и ни управляват по този начин, от който резултатите си ги носим всички ние... Защото те(които ни управляват/управлявали) са причината в момента да не сме по-развити и да не затъваме в мизерия, глад, заобиколени от все по-изтъпяващо младо поколение, което не учи и прави каквото си иска..

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

ще стане 02.01.2007г. angry.gif, а населението на БГ ще намалее с 1 милион

Не ми се мисли sad.gif

Ще се стопим направо,ще ни разкажат играта тия от ЕС.

На ви Европа сега sad.gif

Не ми се мисли sad.gif

Ще се стопим направо,ще ни разкажат играта тия от ЕС.

На ви Европа сега sad.gif

Извинявам се, но глупости говорите.. Да не мислите, че ЕС цели българите да се разпръснат по Европа след присъединяването ?!

ЕС цели да ни развие, да ни побута години наред, след което и ние да го побутаме (което в момента правят най-развитите страни в ЕС).

Иначе, че ще се изселят много българи да, вярно е, но това не значи, че ЕС ни е виновен!

Все някой друг ни е виновен.. Ние сме си виновни! Ние си избираме тези, които години наред не развиват държавата, и за това сега тя е в ужасно състояние от всякаква гледна точка(независимо влизането ни в ЕС). Ако бяхме по-развити нямаше толкова хора да бягат.. А кой не ни развива ? Властта.. а кой избира властта ? Ние..

Извинявам се, но глупости говорите.. Да не мислите, че ЕС цели българите да се разпръснат по Европа след присъединяването ?!

ЕС цели да ни развие, да ни побута години наред, след което и ние да го побутаме (което в момента правят най-развитите страни в ЕС).

Иначе, че ще се изселят много българи да, вярно е, но това не значи, че ЕС ни е виновен!

Все някой друг ни е виновен.. Ние сме си виновни! Ние си избираме тези, които години наред не развиват държавата, и за това сега тя е в ужасно състояние от всякаква гледна точка(независимо влизането ни в ЕС). Ако бяхме по-развити нямаше толкова хора да бягат.. А кой не ни развива ? Властта.. а кой избира властта ? Ние..

Е ние си избрахме днес.

А гадното е че ще бъдем под един знаменател с всички останали.

Това според мен не е честно :)

Е ние си избрахме днес.

А гадното е че ще бъдем под един знаменател с всички останали.

Това според мен не е честно :)

До някъде да.. Но това няма да ни прави еднакви с тях. Само от нас зависи дали ще запазим идентичноста си.

П.П. Котенцето, което продаваш е мн мн сладичко :wors:

Ще стане това, към което сме тръгнали от 17 години насам само, че по-бързо. А именно заличаването ни от картата.

Казват,че можело само да паднат.Но,познавайки нашите оператори,най-много цените да не паднат,а да дават някакви чудно изгледащи промоции,за да замажат номера.Е,ако има 1000 безплатни минути месечно...

А какво ще стане с цените на мобилните оператори ?

Еее, не знам biggrin.gif

Аз гледах да се позаинтересувам от по-жизнено важните неща.

Абе не е на добре. Галопоращата инфлация е едно стъпало над хипер-инфлацията (сигурно повечето от вас си я спомнят).

Дано се завърнат,но едва ли ще са вече млади sad.gif

Ще се завърне Никифоров.Има емигранти и хардемигранти.Хардемигрантите са тези дето теглиха двадестгодишен кредит за дом на новото място.Ще се върне някой от Сиатъл, Сидней или Нова Зеландия, когато ми цъфнат налъмите за обществена баня.Емигрантите са тези дето са подвили опашка при хардемигрантите с мисъл да припечелят някои грош, че да се върнат.Руснаците имат една точна поговорка-Лучше там, где нас нету (Най-хубаво е там, 'дето нас ни няма).

Питам днес Костя:

-Ти евреин ли си?

-Не, аз съм българин от племето на Чингиз хан-ми отговаря замислено той.

-Ха, ми къде ти е коня?

-Изядоха го на Дунава с водка.Аз всичко обичам да ям с водка.

-Костя, ти изневеряваш ли на жена ти?

-Вече 25 години.

-А тя?

-Откъде да знам.Дреме ми за рогата, нали готви, пере...нека ходи.

-И кога последно се "борихте"?

-Пфу, трябва да си погледна мемоарите.

Айде де . Няма ли някой компетентен да каже със сигурност дали ще намалеят цените на разговорите през мобилните оператори ? Нали все дрънкат , че в европата били по-евтини. Нас ще ни огрее ли ?

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

Айде де . Няма ли някой компетентен да каже със сигурност дали ще намалеят цените на разговорите през мобилните оператори ? Нали все дрънкат , че в европата били по-евтини. Нас ще ни огрее ли ?

Това най-важно ли е :ph34r:

Ще се завърне Никифоров.Има емигранти и хардемигранти.Хардемигрантите са тези дето теглиха двадестгодишен кредит за дом на новото място.Ще се върне някой от Сиатъл, Сидней или Нова Зеландия, когато ми цъфнат налъмите за обществена баня.Емигрантите са тези дето са подвили опашка при хардемигрантите с мисъл да припечелят някои грош, че да се върнат.Руснаците имат една точна поговорка-Лучше там, где нас нету (Най-хубаво е там, 'дето нас ни няма).

Питам днес Костя:

-Ти евреин ли си?

-Не, аз съм българин от племето на Чингиз хан-ми отговаря замислено той.

-Ха, ми къде ти е коня?

-Изядоха го на Дунава с водка.Аз всичко обичам да ям с водка.

-Костя, ти изневеряваш ли на жена ти?

-Вече 25 години.

-А тя?

-Откъде да знам.Дреме ми за рогата, нали готви, пере...нека ходи.

-И кога последно се "борихте"?

-Пфу, трябва да си погледна мемоарите.

За съжаление самата истина..

А за втората част - Много е добро! Направо паднах.. не знам къде се намирам.. :ph34r:

П.П. В България сме родени,

в България бутаме едвам живота.

В България се борим с тежката реалност,

но в тази, наша България ще останем.

И ще се борим с всичко това..!

Защото преди всичко сме Българи..!

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Всичко е от значение . А и щом давам пари там , живо ме интересува. Вече незнам кой пореден пост не получавам отговор . Ако попитам каква ще е цената на тока , на хлеба , на захарта , на бензина , на газта, на дървата ... ще получа ли отговор ?

Ако се увеличи цената на бензина поне ще се увеличи ли и качеството му ? Мисля добре е известно , че бензина в БГ просто не става . Ако трябва да се намали употребата на дърва за отопление на дома , ще намалее ли цената на тока . Така че да може него да използваме ,като алтернативно средство за отопление... Помня като малък се топлихме на ток , щото беше евтино . После на нафта - щото беше по-евтино отколкото да се топлим на ток . И сега сме на дърва - щото ни излиза най-евтино . Ще си имаме ли големи български предприятия ? Кога ще дойде моментът , в който ще имаме развита родна икономика ? Кога България ще стане инвеститор в чужбина?

Въпроси , въпроси ... Аз нямам отговор на тях , затова и питам вас . Надявам се да има все някой навътре в нещата . Нима сме толкова малко информирани за бъдещето си в ЕС ?

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

Според мен в близките поне 5 години мисля, че нищо няма да се промени съществено!

Надявам се нещото, което най-първо се промени да е редът и законността за всички!

Да разберем, че живеем в държава от Европейският съюз, а не в бананова република!

Така мисля аз!

Хайде със здраве!

sad.gif

cool.gif Здравейте,

В интерес на истината не успях да прочета, другите коментари по темата, но моето убеждение е, че всяко зло за добро! Да, аз си мисля, че този европейски пакт е по-скоро някакъв чадър, нещо като щит срещу други икономически интереси спрямо Европа, и въобще няма за цел да променя най усезаемото за нас, стандарта на живот, не поне в рамката в която ние си го предствяме в нашите блянове, сънища и прочие, и прочие! Този съюз не е съвършен и ние ще изпитаме в следващите 6-7 години истината за това как ни ограбваха през годините разни момченца и момиченца, сервирайки на разни чужди интереси и лобита, за някой левец комисионна! Истината е, че България и ние българите имаме потенциал и сме достатъчно работливи и достатъчно талантливи за да сме с пъти по добре от другите в EU, но лесно се предаваме и падаме в капаните на разни евро-тарикати, къде защото сме доверчиви и честни хора, къде защото се полакомяваме за някой лев и за някоя схема да бастисаме едно цяло поколение или поколения и да ги оставим да произвола, къде не търсим прецизност, точност в работата/те си, а гоним вятъра с некви за момента съзтезания на къси дистанции! И все пак, аз съм оптимист, след 6-7 години, България ще е по нормална държава. Трябва да се питаме какво ще стане след 01.01.2013, а не след 2007-ма, няма смисъл ние все още сме в преход и сме на върха на хурката!

cool.gif

• 2 седмици по-късно...

Ще Ви кажа един виц от перестройката той мисля важи и днес: Събрал лъвът животните в гората и рекъл:-От днес започваме промяна няма да е вече както беше,лисицата ще яде кокошки само законно ,вълкът агнета -само като е гладен ...и т.н. изредил всички животни,но забравил маймуната.Накрая попитал :-Въпроси? Маймуната се обадила:

-А аз какво ще правя? Лъвът помислил и казал:

-На когото му е бил гол задника,пак ще си остане гол?

Така че който очаква промени,моля след 25 години да заповяда.

Авенире": Половината от българите живеят с 2 евро на ден

Въпреки икономическия растеж от 6% Страната на розите е сред най-бедните в Европа, пише италианското издание

19.11.2006

Почти половината от населението на България, която на 1 януари 2007 г. ще стане пълноправен член на ЕС, живее с по-малко от 2 евро на ден, пише италианското електронно издание "Авенире" (Аvvenire.it).

Въпреки икономическия растеж от 6% Страната на розите е сред най-бедните в Европа.

Гладът от зимата на 1996 г.-1997 г. все още болезнен спомен за българското население и животът все още е труден за половината от българите, които живеят с по-малко от 2 евро на ден, отбелязва изданието.

Въпреки че средната работна заплата нарасна през последните пет години с 40%, 170 евро не стигат, за да може българинът да води приличен живот, допълва "Авенире".

Почти 8-милионната страна, която на 1 януари ще се завърне в европейското семейство, постигна напредък и влизането в ЕС ще донесе нови инвестиции и по-голяма стабилност и сигурност за досегашните чуждестранни инвеститори.

Но тъй като реформите в съдебната система и борбата с корупцията все още се бавят, България ще бъде под наблюдение през следващите няколко години, а София трябва да представя на всеки шест месеца доклад за напредъка си, отбелязва изданието.

Ако България не изпълни ангажиментите си, веднага може да се задейства предпазна клауза. Може би заради този "дамоклев меч" сред българите цари усещането, че влизат в Европа не през парадния вход, а през задната врата и се страхуват, че

на тях ще гледат като на граждани от "Б" група

А като се вземе предвид сдържаността на повечето европейски държави да отворят пазара на труда за българските и румънските работници, то е обяснимо защо ентусиазмът на българите от бъдещото еврочленство леко спадна, коментира "Авенире".

Корупцията и организираната престъпност са забавили икономическото развитие на България, а напоследък 20 висши функционери са разследвани именно за корупция и са установени 1000 случаи на корупция в администрацията.

Българската мафия вече не засяга само Балканите

и може да се превърне в проблем за ЕС, пише изданието. Като пример "Авенире" посочва, че във Франция и Италия властите са разбили престъпни организации, които отвеждали в Европа български бременни жени, за да родят там и после да продадат бебетата си за 400-1000 евро.

България граничи с Турция и през пункта "Капитан Андреево" преминават камиони, идващи от Афганистан, Турция, Ирак и Армения. Оттам в Европа могат да влязат нелегални имигранти, престъпни банди, оръжия и наркотици, отбелязва изданието.

Страната е важна в енергиен план,

защото е главният доставчик на енергия за Южна Европа. Тя е износител на енергия за Гърция, Румъния, Сърбия, Черна гора, Македония, Албания и Косово, обяснява "Авенире".

България не крие амбициите си да запази тези позиции в региона, но договорената с ЕС мярка за затварянето на 31 декември на два реактора на старата българска АЕЦ "Козлодуй", които са от съветски тип, може да предизвика криза в района, допълва изданието.

Източник: news.netinfo.bg

Няма да се промени за добро. Просто ще почнем да издържаме и Европа с нейната бюрокрация. Плюс новата наша такава и безсмислените и (за нас) разходки до европата. Между другото вече почнаха да приказват че не можем да усвояваме еврофондовете, но нашето ще го даваме. И ще осигуряваме пазар на СУБСИДИРАНО производство. Честито на нашите производители.

Веднага на 01.01.2007г. една и нещо ще се промени веднага и видимо. Вероятно нещата ще се променят постепенно и дано да е за добро /макар, че и аз съм скептичен/ ...

• 2 седмици по-късно...

мое лично мнение, че постепенно нещата ще тръгват към по-зле, защото ще сме зависими изцяло от другите държави,тъй като ни затвориха предприятията/повечето/, номалят прозводството, следователно и износа на ток ... и много други фактори. От тази дата 01,01,2007 най важият закон ще е КОЙТО ПЛАЩА ПОВЕЧЕ, ТОЙ ПЕЧЕЛИ - не че до сега не е бил един закон, но сега значението ще е сто пъти по-голяма, и ще се увеличи значението и в правителството sad.gif

мое лично мнение, че постепенно нещата ще тръгват към по-зле, защото ще сме зависими изцяло от другите държави,тъй като ни затвориха предприятията/повечето/, номалят прозводството, следователно и износа на ток ... и много други фактори. От тази дата 01,01,2007 най важият закон ще е КОЙТО ПЛАЩА ПОВЕЧЕ, ТОЙ ПЕЧЕЛИ - не че до сега не е бил един закон, но сега значението ще е сто пъти по-голяма, и ще се увеличи значението и в правителството sad.gif

НА 1 януари "ше го заапем" както казва леля Вили от ББ3

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.