Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съмнителни телефонни обаждания

Featured Replies

Вече имам няколко съмнителни телефонни обаждания, на личния ми телефон в рамките на един месец.

Лицето е жена, говореща на руски език, но явно притежаваща нечисти намерения.

Не съм я изслушвал повече от една минута, за да не ми "навърти" сметка на телефона,

тъй като виждах че обаждането и не е от територията на България.

Телефонът от който произлизат тези обаждания е :

+40312296893

Проверих в международния телефонен указател ТУК , но не успях да открия нищо !?

Може ли някой, разполагащ с по-богата "база данни" от мен, да ми каже от къде е това обаждане . . .

От Румъния бе Опиум,
или СИМ картата е купена оттам, пък ти звъни някоя рускиня от Молдова дошла на лов за балъци във Варна например.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

От Румъния бе Опиум,
или СИМ картата е купена оттам, пък ти звъни някоя рускиня от Молдова дошла на лов за балъци във Варна например.

Е той вече е отговорил, ако номера е от тия дето си мисля, да му е честита следващата сметка за телефон.

На телефона ми работещ със СИП сървър, мога да му укажа да изпраща който си искам телефонен номер, стига той да съществува и да приема едно обаждане до него, с което ми съобщават 4 чифри които да попълня някъде и готово, брои се за реален телефон.
Нищо че може да им струва после на обаждащите се по 2€ на минута, ха ха ха ...

А аз бих си полафил с рускинчето / украинчето нека то да плаща сметката като ми звъни.

• Автор

Ако обаждането е от Румъния, това не са руснаци, а долни хохли-измамници !

Кодът на Румъния е +40

Интересно с 3 /тройката/, кой район е обозначен ? 

Забележка:

Не вярвам измамници да не сторят всичко възможно, цената на разговора

да е за сметка на жертвата !

Тази хипотеза с 2 евро/минута е твърде съмнителна, за да я плащат тези които звънят !?

преди 10 минути, Optium написа:

Ако обаждането е от Румъния, това не са руснаци, а долни хохли-измамници !

Кодът на Румъния е +40

Интересно с 3 /тройката/, кой район е обозначен ? 

Кода е 31 - Букурещ https://телефонните-кодове.cybo.com/румъния/букурещ/

Редовно ми се случва. Откакто взех втора сим карта (служебна) и сам си избрах номера (имаше такава опция) се скъсаха да звънят някакви номера от Малта и от Турция и дори от Пенсилвания.

Директно спам и блок. Пуснах опцията на андроида да блокира неиндефицирани и частни номера и опцията на Гугъл да блокира потенциални спам такива и рязко намаляха. Алтернативата е просто да спирам служебната сим извънработно време всеки път...

преди 3 часа, Optium написа:

Вече имам няколко съмнителни телефонни обаждания, на личния ми телефон в рамките на един месец.

Лицето е жена, говореща на руски език, но явно притежаваща нечисти намерения.

Не съм я изслушвал повече от една минута, за да не ми "навърти" сметка на телефона,

тъй като виждах че обаждането и не е от територията на България.

Телефонът от който произлизат тези обаждания е :

+40312296893

Проверих в международния телефонен указател ТУК , но не успях да открия нищо !?

Може ли някой, разполагащ с по-богата "база данни" от мен, да ми каже от къде е това обаждане . . .

А ти защо изобщо дигаш на номер който не е в България и не знаеш да е на някой твой познат? Директно в Черния Списък и точка.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

На телефона ми работещ със СИП сървър, мога да му укажа да изпраща който си искам телефонен номер, стига той да съществува и да приема едно обаждане до него, с което ми съобщават 4 чифри които да попълня някъде и готово, брои се за реален телефон.
Нищо че може да им струва после на обаждащите се по 2€ на минута, ха ха ха ...

А аз бих си полафил с рускинчето / украинчето нека то да плаща сметката като ми звъни.

Добре бе не се ли научихте вече. Това не е умишлно. Просто си вървят такива спамове. Блокираш номера и мачът приключва. Жена говорила на руски и ти вземала 2 евро. А аз ако взема едно дърво ....... За какво са ви тия блеклисти на GSM-те.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 8 минути, Anonymous User написа:

Много ми е интересно, защо не дойде някой да ме измами мен, особено пък при телефонно обаждане! 

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Много ми е интересно, защо не дойде някой да ме измами мен, особено пък при телефонно обаждане!

По едно време (докато брат ми беше в Ю.Корея) ме бяха напъплили едни корейски номера(че пишеха и на транслиран български)... Не можех да блокира 'сичкото корейски номер заради брат ми. Ама като се махна от там сичкото Корея падна в канала. После по някое време вдигнах бариерата, ама вече няма наплив...

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Добре бе не се ли научихте вече. Това не е умишлно. Просто си вървят такива спамове. Блокираш номера и мачът приключва. Жена говорила на руски и ти вземала 2 евро. А аз ако взема едно дърво ....... За какво са ви тия блеклисти на GSM-те.

А ти въобще разбра ли какво съм написал ?
Или вие там в свиваком имате забрана да ползвате СИП сървъри та не знаеш за какво иде реч?

На мен никоя не ми е вземала нищо и няма как да стане, когато тя ми се обажда.
Трябва аз да съм се набутал да ѝ се обадя на номер който е показала, та да може да изкара някакви пари.
А GSM-ът ми е постоянно изключен, няма как да ми се обадиш дори и много да ти се иска.

Ако аз ти се обадя от СИП телефона ми, ще видиш номера на  GSM-а ми,  а не на стационарния ни телефон вкъщи, защото белгийското свиваком се изхитриха и не пускат да им звъниш през СИП сървър от Холандия и да показваш стационарен белгийски номер. А като дадеш на мобилен телефон тогава може, щото може случайно да съм отишъл на пазар у Холандия с GSM-а ми. 

-------------

А иначе, имаше някакви номера които май започваха с 00800 и които са интернационални, при които е скъпо да им звъниш и от които май могат да печелят някакви пари.

Но обаждайки се от България до в Румъния няма как да изкарат пари там на място.
По принцип техните номера за които струва например по 1 € и половина на минута, не може да им се звъни от извън Румъния. Трябва да е на територията на Румъния човек, например с GSM-а си от България и да се набута да звънне на такъв номер там на място.

А за да се успокой Опиума, може да се обади през Интернет с този СИП сървър до румънския номер и ще види, че ако приема обаждане ще му струва по 2 стотинки на минута разговора.
https://www.megavoip.com/calling_rates/
Може да си посочи телефона който вече го знаят за към СИП сървъра. Той ще се покаже в Румъния. В сървъра зарежда възможно най-ниската сума пари с предплатена уж кредитна  карта = Мастеркарт или Виза. Няма как да му вземат повече пари от това което е заредил. Не трябва да е активирал автоматично презареждане на сайта им де, трябва да гледа внимателно и внимава и разбира английски.

Значи измамата ще е на някакъв по-късен етап, ако разбира руски може да запише разговора на компютъра му и да ни го пусне тука, да разберем и ние каква е схемата.

преди 3 часа, ined написа:

А ти защо изобщо дигаш на номер който не е в България и не знаеш да е на някой твой познат?

Е как защо?! Ако е Умрел чичо от америка и издирват наследника му...?

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Е как защо?! Ако е Умрел чичо от америка и издирват наследника му...?

Па он си има адвокат, адвоката ша пише по меила. Найш щу чичовци милионери съм наследил до ся?

• Автор
преди 7 часа, lupis написа:

Вие ми дадохте най-правилния отговор върху този проблем, макар че той имаше продължение

/не съм го блокирал все още, защото изчаквах да видя какъв "заек ще изскочи" от храстите/ :

Инвестиции и търговия.jpg

преди 12 часа, Белгиеца написа:

А ти въобще разбра ли какво съм написал ?
Или вие там в свиваком имате забрана да ползвате СИП сървъри та не знаеш за какво иде реч?

На мен никоя не ми е вземала нищо и няма как да стане, когато тя ми се обажда.
Трябва аз да съм се набутал да ѝ се обадя на номер който е показала, та да може да изкара някакви пари.
А GSM-ът ми е постоянно изключен, няма как да ми се обадиш дори и много да ти се иска.

Ако аз ти се обадя от СИП телефона ми, ще видиш номера на  GSM-а ми,  а не на стационарния ни телефон вкъщи, защото белгийското свиваком се изхитриха и не пускат да им звъниш през СИП сървър от Холандия и да показваш стационарен белгийски номер. А като дадеш на мобилен телефон тогава може, щото може случайно да съм отишъл на пазар у Холандия с GSM-а ми. 

-------------

А иначе, имаше някакви номера които май започваха с 00800 и които са интернационални, при които е скъпо да им звъниш и от които май могат да печелят някакви пари.

Но обаждайки се от България до в Румъния няма как да изкарат пари там на място.
По принцип техните номера за които струва например по 1 € и половина на минута, не може да им се звъни от извън Румъния. Трябва да е на територията на Румъния човек, например с GSM-а си от България и да се набута да звънне на такъв номер там на място.

А за да се успокой Опиума, може да се обади през Интернет с този СИП сървър до румънския номер и ще види, че ако приема обаждане ще му струва по 2 стотинки на минута разговора.
https://www.megavoip.com/calling_rates/
Може да си посочи телефона който вече го знаят за към СИП сървъра. Той ще се покаже в Румъния. В сървъра зарежда възможно най-ниската сума пари с предплатена уж кредитна  карта = Мастеркарт или Виза. Няма как да му вземат повече пари от това което е заредил. Не трябва да е активирал автоматично презареждане на сайта им де, трябва да гледа внимателно и внимава и разбира английски.

Значи измамата ще е на някакъв по-късен етап, ако разбира руски може да запише разговора на компютъра му и да ни го пусне тука, да разберем и ние каква е схемата.

А стига с тия сип сървъри, че фалираха половината компании.

• Автор

Защо в темата не се говори по същество и обсъди офертата, която ми дойде от този номер.

Публикувал съм и SCREENSHOT по-горе в коментара ми /снимката с човека до хеликоптера/.

Тя идва от инвестиционна компания "Scrooge Trader", която търси 34 българи.

Те твърдят че няма да ти продават нищо или да ти взимат пари или такси /под каквато и да е форма/.

Ако желаеш да заработиш пари, просто трябва да напишеш фразата:

"ИСКАМ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯ КЪМ ОТБОРА" . . .тук

След това ще ти кажат какво да правиш !

ПОСЛЕСЛОВ:

Не знам след като във форума има толкова опитни потребители, защо някой от вас не вземе да се пробва

и каже след това какво е станало !?

на 24.09.2024 г. в 15:19, Optium написа:

Това че няма как тя да ти навърти сметка на телефона вече ти го обясних.
Ако не ми вярваш на мене иди в свиваком или менте-тел и ги питай те някога пращали ли са пари на друг оператор от чужбина , заради това че е благоволил да звъни до техен номер.
Системата работи точно по обратния начин, за да ти звъни някой до твоя номер, той плаща на твоя оператор пари на минута разговор.

Твоето Опиумно изкривено разбиране на реалността си е твое право, ама не сме ти длъжни да те обгрижваме като чели си малко дете.

А за другата измама обясненията ми вече са платени, безплатен даскал няма да ти ставам.

преди 17 часа, Емил Костов написа:

А стига с тия сип сървъри, че фалираха половината компании.

България е в ЕС и можеш тайно да си го ползваш и ти, без да казваш нищо на свиваком.
Като фалира фирмата имаща много разновидности с тарифи и притежаваща и този сайт, ела ми се обади.

преди 7 часа, Optium написа:

Не знам след като във форума има толкова опитни потребители, защо някой от вас не вземе да се пробва

Защото за разлика от теб имаме мозък в главите си :angry: , и не се занимаваме с глупости.

Пробвай се ти. 

преди 9 часа, Optium написа:

Вече съм милионер!!!

Добре, че беше @Optium да ми покаже пътя към благоденствието! Огромно Благодаря! Човека от снимката каза, че останало само едно свободно място и десетки кандидати за него. Подписах нотариално споразумение да не разгласявам подробности, но не съм егоист и нека и други ако могат да потопят чушката в боба. Алелуя!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.