Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скоростта от рутера към компа е ниска. Търся компетентен съвет.

Featured Replies

Разрешен от jhoro

• Автор

Извинявайте, но докато се опитвах да изкарам Task manager-a като ми наскачаха 10 прозорец и компа ми спря. Трябваше да рестартирам, а с моя комп процесът е бавен. Върнах се и сега започвам да чета всичко, което сте ми писали.

• Отговори 151
  • Прегледи 9,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Вече втора малцова приключвам, имам достатъчно, а и пуканки покрай децата колкото щеш, ама тоя петъчен пореден епизод на сериала "Жоржи вундаркинд , Жоржи вундабаa" направо ме погълна

• По UTP кабел, скоростите не са високи. Около 100тина мегабита. Не виждам проблем при автора на темата.

Публикувани изображения

преди 1 минута, CllaireD написа:

Трябваше да рестартирам, а с моя комп процесът е бавен.

Което ме навежда на мисълта, че проблема не е в доствчика и не е в рутера. 

преди 4 минути, CllaireD написа:

Извинявайте, но докато се опитвах да изкарам Task manager-a като ми наскачаха 10 прозорец и компа ми спря. Трябваше да рестартирам, а с моя комп процесът е бавен. Върнах се и сега започвам да чета всичко, което сте ми писали.

Така и не казахте нищо за компа/лаптопа.

преди 57 минути, jhoro написа:
преди 1 час, CllaireD написа:

Не зная каква скорост поддържа лаптопа ми. Къде да проверя?

На първо място кажете марка, модел и каква мрежова карта се ползва - вградената или външен адаптер?

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Което ме навежда на мисълта, че проблема не е в доствчика и не е в рутера. 

10-ката рестартира доста бързо, ако ... всичко е нормално.

• Автор
преди 22 минути, jhoro написа:

1. Захранване. Когато свети - включено, не свети - изключено, мига бавно - системата се стартира или се извършва надстройка на фърмуера, мига бързо - WPS връзката е в ход.
  2. 2.4GHz Wireless.
  3. 5GHz Wireless.
  4. LAN - при теб не свети, щото няма нищо свързано по кабел.
  5. Internet - ако е зелено е ок, ако е оранжево - нямаш достъп до Интернет.

Пп. 2 и 3 са за двата канала на Wi-Fi - при теб и двата са включени.

Хайде и тук - нови непознати думички!

Да, да точно така. Всичко е както ми пишете

преди 6 минути, jhoro написа:

Така и не казахте нищо за компа/лаптопа.

10-ката рестартира доста бързо, ако ... всичко е нормално.

Лаптопа ми нещо не кореспондира добре с FireFox . Сега минах на Microsoft Edge. Надявам се да не правя подобни провали. 

Да, да точно така. Всичко е както ми пишете

Лаптопа ми нещо не кореспондира добре с FireFox . Сега минах на Microsoft Edge. Надявам се да не правя подобни провали. 

Аз предполагам, че не кореспондира добре и с рутера ви!

• Автор
преди 11 минути, The Lone Star написа:

А какъв ти е компа?

Лаптопа ми е Lenovo B590

Лаптопа ми е Lenovo B590

Въййй, имаше преди време едни дървета със селерони, ти да не си с такова?

Въйййй, за съжаление познах. Трябва да пипнете малко рутера , като си фиксирате канал и му зададете 20/40MHz лента да ползва и може да се подобрят нещата със скороста, макар адаптера на лаптопа да е доста старичък и то еднобандов!

• Автор
преди 47 минути, The Lone Star написа:

Сега ще те пита какво е таб...

Tab зная какво е :)

преди 38 минути, JohnTRIVOLTA написа:

С какъв безжичен адаптер сте на лаптопа? На каква честота и битрейт се свързвате с рутера? Преди по-високи скорости ли сте постигали със същия адаптер и рутер?

Да, до вчера скоростта ми беше 65 Mbps- 71 Mbps. След като вчера възстановяваха цял ден кабелната мрежа на телевизията и съответно интернета, то се получи този резултат при мен. Досега всичко си беше тип -топ. 

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Въйййй, за съжаление познах. Трябва да пипнете малко рутера , като си фиксирате канал и му зададете 20/40MHz лента да ползва и може да се подобрят нещата със скороста, макар адаптера на лаптопа да е доста старичък и то еднобандов!

Много се притеснявам, но все пак ще ви питам как да осъществя всичко това? Как да фиксирам канал? Как да задам 20/40MHz лента?

преди 7 минути, CllaireD написа:

Tab зная какво е :)

Да, до вчера скоростта ми беше 65 Mbps- 71 Mbps. След като вчера възстановяваха цял ден кабелната мрежа на телевизията и съответно интернета, то се получи този резултат при мен. Досега всичко си беше тип -топ. 

Влезте в рутера, от ADVANCED, после Wireless, задайте Channel Width: да е 40 МHz, после под него Channel: да е пример 5

• Автор

Къде да намеря ADVANCED? Не съм запозната. 

През Setting на компа ли? 

В браузър се изписва адреса на рутера, който преполагаемо е 192.168.0.1 с парола и юзър вероятно admin/admin и ви се отваря това и вече ще се ориентирате!

преди 21 минути, CllaireD написа:

Да, до вчера скоростта ми беше 65 Mbps- 71 Mbps

Тези скорости как ги "мериш"? Хайде закачи един LAN кабел най-после, да видим ще има ли разлика. Ако няма, игнорирай временно рутера и се закачи директно на LAN порта на модема. 

• Автор
преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

В браузър се изписва адреса на рутера, който преполагаемо е 192.168.0.1 с парола и юзър вероятно admin/admin и ви се отваря това и вече ще се ориентирате!

Намерих къде пише Advansed, намерих всичко, което ми казахте. Само не зная къде да напиша 40 MHz, защото имам 2.4Ghz и 5GHz ... и на двете ли или само на 2.4 GHz?

преди 3 минути, teo-glavata написа:

Тези скорости как ги "мериш"? Хайде закачи един LAN кабел най-после, да видим ще има ли разлика. Ако няма, игнорирай временно рутера и се закачи директно на LAN порта на модема. 

https://www.speedtest.net

преди 3 минути, CllaireD написа:

Само не зная къде да напиша 40 MHz, защото имам 2.4Ghz и 5GHz

Цъкни на  5GHz да ти е мирна главата :) 

Намерих къде пише Advansed, намерих всичко, което ми казахте. Само не зная къде да напиша 40 MHz, защото имам 2.4Ghz и 5GHz ... и на двете ли или само на 2.4 GHz?

Ако не ползваш на някое друго устройство 5GHz банд, може да го изключиш. Иначе Wireless>Wireless Settings>Channel Width

• Автор
преди 10 минути, teo-glavata написа:

Това е скоростта от рутера към компа  през кабел. 

speed.png

преди 24 минути, CllaireD написа:

https://www.speedtest.net

Цъкнете ADVANCED и тогава в ляво ще ви се появи WIreless Settings с по-подробни настройки. Настройвайте само 2.4GHz защото лаптопа само нея честота поддържа!

• Автор

Значи сега резултатът е на Download 44.63 на  Upload 6.37 след като направих редакция да заменя Auto с 40 MHz в Chanel Width 

Не ми се решава проблема като гледам. Какво ще ме посъветвате? 

Да ходя да "тропам" доставчика на интернет? Да купя нов рутер? Някакъв друг съвет? 

преди 5 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Цъкнете ADVANCED и тогава в ляво ще ви се появи WIreless Settings с по-подробни настройки. Настройвайте само 2.4GHz защото лаптопа само нея честота поддържа!

Погледни предния пост (снимката от speedtest)......с кабел, пак е на половина. То ясно, че MSAT правят ишмари понякога, ама ..... D ot 38 Mbps е странно.

преди 6 минути, CllaireD написа:

Направи един тест, без рутера. Ако резултатите са същите, тропай на МСАТ.....ама занм, какво ще ти кажат

преди 3 минути, CllaireD написа:

Значи сега резултатът е на Download 44.63 на  Upload 6.37 след като направих редакция да заменя Auto с 40 MHz в Chanel Width 

Ако е така както твърдите и ако по кабел са добре нещата то вероятно безжичния адаптер на лаптопа вероятно си е ъпнал драйверите, които не са му повлияли добре. може да опитате да инсталирате по-стари такива за проба или пък други

преди 15 минути, CllaireD написа:

С тези 40MHz, проблемът най-много да се задълбочи. Ако и антените му не са наклонени на 90 градуса, една спрямо друга, това още повече допринася за проблема. Ако рутерът е хвърлен зад телевизора, или сложен в шкафче, на ниско (под метър и 20), с разни твърди предмети в близката му околност (под 20см), това още усложнява нещата. Ако в настройките на рутера е пуснат Mixed mode (802.11b/g/n) на 2,4GHz и ако наистина има някой шумящ заглушител на близък или съседен канал, работата съвсем е втасала.

MSAT в момента раздават модеми Cisco, работят в пъти по-надеждно от старите дървета на Compal. Проблемът не е в модема, а в калпавия рутер, комбиниран с още по-калпав лаптоп. Въобще, тез домашни рутерчета 3-в-1 искат специална грижа, за да служат добре. Но не по-маловажно е крайното устройство, към което се закачат.

преди 1 час, CllaireD написа:

Лаптопа ми е Lenovo B590

Точно от същия пиша в момента!

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Глупости!!!

преди 48 минути, CllaireD написа:

Това е скоростта от рутера към компа  през кабел. 

speed.png

Това ти е скоростта към Интернет (сървъра на Varteh Ltd във Варна) - не скоростта между лаптопа и рутера!

Другите постове няма да коментирам персонално - или пишете глупости, или не обяснявате подходящо за възможностите на автора!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.