Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скоростта от рутера към компа е ниска. Търся компетентен съвет.

Featured Replies

Разрешен от jhoro

Най-накрая ще се окаже нещо дребно, като кофти кабел например, но все пак друго си е да имаш микротик за 300 лева...

• Отговори 151
  • Прегледи 9,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Вече втора малцова приключвам, имам достатъчно, а и пуканки покрай децата колкото щеш, ама тоя петъчен пореден епизод на сериала "Жоржи вундаркинд , Жоржи вундабаa" направо ме погълна

• По UTP кабел, скоростите не са високи. Около 100тина мегабита. Не виждам проблем при автора на темата.

Публикувани изображения

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Ако честота на радиото е на auto автора може да пробва да я смени на 20 или 40MHz и да тества като разбирасе не пипа каналите и ако няма промяна да смени предаването на друг канал.

Това не е честота, а широчина на лентата!

преди 2 минути, Rammkopf написа:

Никой не е казал, че WiFi е за всеки. :) Затова съществуват академичните познания. Като ги нямаш, лай си простотиите. :) Така или иначе, напъваш се до насиране в поредната петъчно-тролна тема.

На такива като теб има казват „мухлясали феодални старчета“!

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Съвсем откачи, бе! Колко пъти да ти се казва, да не се месиш в теми, свързани с мрежи?

Колко пъти да ти казвам - да не ми даваш наклон? Тук е форум и всеки може да си пише, каквото смята за добре!

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Най-накрая ще се окаже нещо дребно, като кофти кабел например, но все пак друго си е да имаш микротик за 300 лева...

Пак евтинии предлагаш! Направо един Lancom 1926VAG-5G - за 4926.36 лв.

Пп. Ако някой подарява - искам и аз!

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

:chinese:

Искаш ли бира???

:beer:

преди 4 минути, The Lone Star написа:

Не е кофти кабел - очевАдно

преди 4 минути, jhoro написа:

Колко пъти да ти казвам - да не ми даваш наклон?

Ами, ако искам да ти давам накло.....какво?

преди 4 минути, jhoro написа:

Тук е форум и всеки може да си пише, каквото смята за добре!

Така е, но по материя, която не разбира

• Автор

Rammkopfсега според вас трябва ли да върна пак Channel Width на Auto, защото колегите ви ми препоръчаха да променя статуса? 

току-що, teo-glavata написа:

Така е, но по материя, която не разбира

Заради такива разбирачи като вас - темите стават по десетина+ страници, без резултати!

преди 6 минути, The Lone Star написа:

но все пак друго си е да имаш микротик за 300 лева...

Може и латвиец....но може за 200 лв за някое дъннце старичко. Е и няколко по 100 още за АР-та

преди 1 минута, jhoro написа:

Заради такива разбирачи като вас - темите стават по десетина+ страници, без резултати!

Само, когато ти се намесваш в темата

преди 1 минута, CllaireD написа:

Rammkopfсега според вас трябва ли да върна пак Channel Width на Auto, защото колегите ви ми препоръчаха да променя статуса? 

RammkopfА сега накъде...

• Автор

Моля ви, приятели, не се нападайте помежду си със знания. Всеки от вас има познания. А аз има проблем, който се опитвам да реша с ваша помощ. Затова съм се обърнала към вас. Моля ви, пишете по темата, не се мерете със знания. Аз ще опитвам всичко, което казвате. Имам някакви познания, не големи, но като ме насочвате бих се справила, ако зависи от мен. Едно не мога да си обясня, как така без да съм размествала нищо изведнъж да падне така скоростта. 

преди 4 минути, teo-glavata написа:

Само, когато ти се намесваш в темата

Да бе! На калпава ракета - целия Космос ѝ пречи!

преди 2 минути, CllaireD написа:

Моля ви, приятели, не се нападайте помежду си със знания. Всеки от вас има познания. А аз има проблем, който се опитвам да реша с ваша помощ. Затова съм се обърнала към вас. Моля ви, пишете по темата, не се мерете със знания. Аз ще опитвам всичко, което казвате. Имам някакви познания, не големи, но като ме насочвате бих се справила, ако зависи от мен. Едно не мога да си обясня, как така без да съм размествала нищо изведнъж да падне така скоростта. 

Всички неща си имат обяснение, но за много - то не е очевидно!
Имал съм по-тежки случаи - не ниска скорост, а направо загуба на достъп.

преди 20 минути, jhoro написа:

Я пробвай да свържеш лаптопа директно към кабела от модема и пак пусни теста. Някой го беше предложил, но без ефект.

@CllaireD, ако наистина твърдиш, че нищо не е пипано по лаптопа, рутера или някой кабел и преди ремонта си имала 70МБ/с, а след ремонта са 40МБ/с то какво има да спорим къде е проблема. Че да купуваш и скъпи рутери. Нали ти казах с какъв съм и е до 100МБ/с. Така че ако са ти обещали 70МБ/с от доставчика то и най-евтин рутер ще върши работа.

Та ако нищо не е пипано по лаптопа и рутера, тогава викай пак доставчика или го сменяй.

• Автор
преди 3 часа, jhoro написа:

Здравейте!
Техен или твой - TP-Link Archer C24 AC750 е двулентов (5 GHz: 433 Mbps 802.11ac, 2.4 GHz: 300 Mbps (802.11n). Скорост под 200 Mbps във локалната мрежа е абсурд. Особено, ако не сте местили нищо и няма много стени.

Ако лаптопа ва поддържа 802.11ac - може да си вземете Wi-Fiадаптер.

Техен е рутерът, модемът е Cisco и той е техен. Няма стени на 2,5 м срещу мен е на едно ниво с компа ми е да има 5 см денивелация , което е пренебрежимо. 

преди 6 минути, CllaireD написа:

Съвсем не. Горещо препоръчвам каналът да си остане 20MHz твърдо (а не 20/40), поддържаният стандарт да се ограничи само до 802.11n и да се използва 11-ти или 13-ти канал.

и да се използва 11-ти или 13-ти канал.

хммм....ако е възможно - да. Ама след 11, не всички NIC ще се съгласят да си говорят. Според региона.

• Автор
току-що, В. Велев написа:

@CllaireD, ако наистина твърдиш, че нищо не е пипано по лаптопа, рутера или някой кабел и преди ремонта си имала 70МБ/с, а след ремонта са 40МБ/с то какво има да спорим къде е проблема. Че да купуваш и скъпи рутери. Нали ти казах с какъв съм и е до 100МБ/с. Така че ако са ти обещали 70МБ/с от доставчика то и най-евтин рутер ще върши работа.

Та ако нищо не е пипано по лаптопа и рутера, тогава викай пак доставчика или го сменяй.

Утре ще опитам да отида в офиса на доставчика за да решим този проблем. В края на краищата аз имам договор по който ми гарантират 70 Мbps . Техникът ми твърди, че по договор скоростта е до модема, но нали и рутерът е техен! ? Нали съм средностатичстически клиент? Тъй ,де, да вземат да се погрижат за доставката на услугата си по договор. 

преди 5 минути, Rammkopf написа:

... и да се използва 11-ти или 13-ти канал.

Може и 14-ти!

преди 1 минута, teo-glavata написа:

Според региона.

преди 1 минута, CllaireD написа:

В края на краищата аз имам договор по който ми гарантират 70 Мbps .

Съмнявам се. Обикновено се дават максималните скорости и почти никога не са гарантирани.

Горещо препоръчвам каналът да си остане 20MHz твърдо (а не 20/40), поддържаният стандарт да се ограничи само до 802.11n и да се използва 11-ти или 13-ти канал.

+1 За честота да си остане на 20MHz. Лятото си играх да настройвам на сестрами и зетми същото дърво арчер и на 40MHz по едно време беше бързак но след няколко минути клякаше бързо в несвяст. Но каналите не ги промених защото и без това наоколо нямаше други брички да си контактуват на някой канал оставих го на auto и до сега не са ми се оплакали че има проблем.:D

Утре ще опитам да отида в офиса на доставчика за да решим този проблем. В края на краищата аз имам договор по който ми гарантират 70 Мbps . Техникът ми твърди, че по договор скоростта е до модема, но нали и рутерът е техен! ? Нали съм средностатичстически клиент? Тъй ,де, да вземат да се погрижат за доставката на услугата си по договор. 

Естествено че те ще обвинят твоя лаптоп, затова им кажи да си носят техен и да ти покажат на него колко е скоростта.

В края на краищата аз имам договор по който ми гарантират 70 Мbps

МСАТ нямат оферта за гарантирана скорост за частни клиенти. В договора е написано нещо от вида:

Максимална достижима скорост, със съответната забележка

Пак не казвате - колко е след модема, преди рутера???

Просто свържете лаптопа на мястото на рутера и пуснете теста.

Пп. Надявам се, че свързването го прави самия модем - хайде тук @teo-glavata @Rammkopf и другите „академици“ да кажат!

МСАТ нямат оферта за гарантирана скорост за частни клиенти. В договора е написано нещо от вида:

Максимална достижима скорост, със съответната забележка

Всичко зависи колко маймунки са на клона...

хммм....ако е възможно - да. Ама след 11, не всички NIC ще се съгласят да си говорят. Според региона.

В Европа си говорят. В общата теория си говорим, че незастъпващите се са 1, 6 и 11, но реално се застъпват и просто най-малко страдат от шум по съседен канал (ACI). Реално, черната магия е да ползваш 1 и 7, за да не се застъпват, а ако си в Европа, можеш да скочиш на 13. Лаптопът е купуван от местна верига, WiFi адаптерът е за европейския пазар. Няма проблем да пее на 13-ти.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.