Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скоростта от рутера към компа е ниска. Търся компетентен съвет.

Featured Replies

Разрешен от jhoro

• Автор

Директно опитах от модема да вържа компа, но видимо друг протокол на връзката е, и не се получава сигнал към компа и не мога да измеря каквато и да е скорост. Той техникът не случайно беше с някаква джаджа, която показваше всякакви числа там. Дори каза, че дистанционно засича каква ми е скоростта. То не случайно гнездото в рутера, където се включва кабелът е син, а другите, гнезда са оранжеви, където може да се върже рутерът към компа с кабел. Еми, това е, което ми роди моята мисъл, пробвах и не стана. 

• Отговори 151
  • Прегледи 9,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Вече втора малцова приключвам, имам достатъчно, а и пуканки покрай децата колкото щеш, ама тоя петъчен пореден епизод на сериала "Жоржи вундаркинд , Жоржи вундабаa" направо ме погълна

• По UTP кабел, скоростите не са високи. Около 100тина мегабита. Не виждам проблем при автора на темата.

Публикувани изображения

преди 5 минути, The Lone Star написа:

Съмнявам се. Обикновено се дават максималните скорости и почти никога не са гарантирани.

Обикновено ... нищо не е толкова обикновено.

Ето при мен в момента - договор до 100 Mbps=

image.png.a79103fe1dacabc54d980a4a2ae7b7ac.png

преди 20 минути, jhoro написа:

Пак евтинии предлагаш! Направо един Lancom 1926VAG-5G - за 4926.36 лв.

Пп. Ако някой подарява - искам и аз!

Искаш ли бира???

:beer:

Вече втора малцова приключвам, имам достатъчно, а и пуканки покрай децата колкото щеш, ама тоя петъчен пореден епизод на сериала "Жоржи вундаркинд , Жоржи вундабаa" направо ме погълна :chinese:

преди 3 минути, CllaireD написа:

Директно опитах от модема да вържа компа, но видимо друг протокол на връзката е, и не се получава сигнал към компа ...

Явно и при тези идентификацията става в рутера - модема само прави навалица.

преди 5 минути, CllaireD написа:

То не случайно гнездото в рутера, където се включва кабелът е син, а другите, гнезда са оранжеви, където може да се върже рутерът към компа с кабел.

Синия порт е WAN - вход, а оранжевите - LAN, изходи.

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Вече втора малцова приключвам, имам достатъчно, а и пуканки покрай децата колкото щеш, ама тоя петъчен пореден епизод на сериала "Жоржи вундаркинд , Жоржи вундабаa" направо ме погълна :chinese:

Жив и здрав да си!

• Автор
преди 9 минути, vlado1985 написа:

+1 За честота да си остане на 20MHz. Лятото си играх да настройвам на сестрами и зетми същото дърво арчер и на 40MHz по едно време беше бързак но след няколко минути клякаше бързо в несвяст. Но каналите не ги промених защото и без това наоколо нямаше други брички да си контактуват на някой канал оставих го на auto и до сега не са ми се оплакали че има проблем.:D

Върнах го на 20 MHz  и да ви кажа сега скоростта се вдигна на 45 MHz 45.48 MHz

Сега гледам ... 

Да разлаем кучетата. Американският герой】Жар - Жанет Аргирова • Цена |  Ciela.com

преди 2 минути, jhoro написа:

Явно и при тези идентификацията става в рутера - модема само прави навалица.

Невярно! Не си в час. Този доставчик работи по DOCSIS

преди 1 минута, CllaireD написа:

Върнах го на 20 MHz  и да ви кажа сега скоростта се вдигна на 45 MHz 45.48 MHz

А на 40MHz тествахте ли също не сте написали поне и аз не съм видявл де нета оптичен ли е или не.

• Автор

Не съм толкова педантична и напълно разбирам, че не могат да ми гарантират постоянна скорост от 70 MHz, но при положение, че при мен скоростта беше 65 - 67 - 71 Mbps преди един ден, значи има начин. 

преди 12 минути, vlado1985 написа:

А на 40MHz тествахте ли също не сте написали поне и аз не съм видявл де нета оптичен ли е или не.

Да, да беше на 41 Mbps - 43 Mbps. Нетът не е оптичен.

току-що, CllaireD написа:

Не съм толкова педантична и напълно разбирам, че не могат да ми гарантират постоянна скорост от 70 MHz, но при положение, че при мен скоростта беше 65 - 67 - 71 MHz  преди един ден, значи има начин. 

Казахте че са идва ли техници да проверят какво се случва. Възможно е да са барнали настройките на cisko-то и да ги е домързяло да си ги оправя най добре някой от взелите участие в темата който има cisko да си каже мнението и как да се процедира,

преди 10 минути, teo-glavata написа:

Невярно! Не си в час. Този доставчик работи по DOCSIS

Защо мислиш, че знам всички доставчици - как работят?

преди 9 минути, CllaireD написа:

Не съм толкова педантична и напълно разбирам, че не могат да ми гарантират постоянна скорост от 70 MHz, но при положение, че при мен скоростта беше 65 - 67 - 71 MHz  преди един ден, значи има начин. 

Да, да беше на 41 MHz - 43 MHz. Нетът не е оптичен.

Да уточним пак - тия скорости по LAN ли са или Wi-Fi?

• Автор

Ха! Сега пак направих тест и скоростта стигна 47. 55 Mbps. То май с пуканките "сериалът" ми сам ще се оправи. Това е шегичка. За мое сиуспокоение, но все пак не е нормално да имаш договор и да плащаш за определена скорост, а да получаваш (в моя случай) много ниска скорост То дори 50 Mbps

току-що, В. Велев написа:

Тези скорости са Wi-Fi.

преди 1 минута, CllaireD написа:
преди 2 минути, В. Велев написа:

Тези скорости са Wi-Fi.

И на 2,4 Ghz - щото лаптопа не хваща на 5 Ghz. Поне няма инфо за това.

• Автор

Скоростите ги засичам през Speedtest на OOkla директно през компа, и през смартфона ми Android.

преди 3 минути, jhoro написа:

Да

преди 4 минути, CllaireD написа:
преди 6 минути, jhoro написа:

Да

Но тава не е проблем, щом няма стени и разстоянието е малко.

преди 4 минути, CllaireD написа:

Скоростите ги засичам през Speedtest на OOkla директно през компа, и през смартфона ми Android.

Да

Доколкото разбрах нямаш ланкабел да вържеш директно в оранжевите дупки на рутера и лаптопа?

Не съм сигурен, но обещанията на доставчиците вероятно са за директна връзка, а не за Wi-Fi, защото последния се влияе от много неща. Днес например може да има силна магнитна буря.

преди 5 часа, CllaireD написа:

Здравейте. Вчера имаше голям ремонт от страна на доставчика на кабелната ни телевизия и интернет. След това днес забелязах, че скоростта ми от 70 Mbps на лаптопа ми, спадна на 42 - 45Mbps. Връзката ми рутер -  лаптоп е wi-fi. По договор трябва да имам 70 Mbps. Обадих се на поддръжката и техниците дойдоха, замериха и ми обясниха, че по договор те отговарят за скоростта, която се подава от модема към рутера (рутерът е техен -TP-Link Archer C24 AC750 - ARCHER C24 ). Замериха, увериха ме, че модемът осигурява необходиата скорост нагледно, но рутерът не ми я осигурява скоростта към компа. Моля ви, кажете ми какво да направя? Трябва да си сменя рутера ли? Ако да, то какъв да купя? Четох за кабелни безжични.... малко не разбрах кои какви са, но разбрах, че има проблем при гръмотевици и т.н. В чудо се видях. Не съм технически грамотна, обичайният потребител на интернет съм. Не искам да ползвам кабел към лаптопа, защото wi-fi се ползва в целата жилищна площ в различни стаи. Техниците ми обясниха, че някой съсед, ако имал о-силен рутер можело да заглушава моя и затова да ми спада скоростта. Малко не ми се вярва, но знам ли , мже и да са прави. Друго ми казаха да си купя по-скъп рутер като за 150 лв., хм.... това пък от форуми съм чела, че не е гаранция. Оф! Дайте съвет, моля ви!

Пише си до 70, не пише 70. Всичко под 70 е допустимо.

Оптичен Интернет - МСАТ Кейбъл

Кабелен Интернет

До 70 Mbps Интернет скорост;
✔ Реален IP адрес;
✔ Безплатен Wi-fi рутер;
✔ 24 часова поддръжка- 0700 42 142
  • Автор

В. Велев Преди време кабелната ни телевизия (от съшия доставчик)тъчеше едни черги и пратиха едни деденца, които влизаха в едни шахти в едиия и другия край на улицата ни и след това ми смениха и рутера и скоростта си беше много прилична. Тези техници, които днес идваха не зная какво и как оправяха, но резултатът е плачевен. Иначе щях ли да търся съвет от вас?

Добре, има ли някой някаква идея, която да опитам днес? 

Ако - не, то да видим утре какво мога да направя в офиса на доставчика и ще ви пиша как са се развили събитията. Възможно е едва след понеделник, защото хората в сферата на услугите в събота са айляци, в неделя празнуват, а в понеделник се мръщят, че са на работа. 😂 Такава ни е реалността. 

преди 18 минути, АСПЕКТ написа:

Обаче ...

преди 48 минути, CllaireD написа:

Нетът не е оптичен.

Цитат
70 Mbps

Кабелен Интернет

✔ До 70 Mbps Интернет скорост;
✔ Реален IP адрес;
✔ Безплатен Wi-fi рутер;
✔ 24 часова поддръжка- 0700 42 142

преди 16 минути, CllaireD написа:

Добре, има ли някой някаква идея, която да опитам днес? 

Ако - не, то да видим утре какво мога да направя в офиса на доставчика и ще ви пиша как са се развили събитията. Възможно е едва след понеделник, защото хората в сферата на услугите в събота са айляци, в неделя празнуват, а в понеделник се мръщят, че са на работа. 😂 Такава ни е реалността. 

Виж последната точка - ✔ 24 часова поддръжка- 0700 42 142

преди 12 минути, jhoro написа:

Обаче ...

Виж последната точка - ✔ 24 часова поддръжка- 0700 42 142

Именно, кабелен нет. Сигурно, тоя нет доставчикът да пести ресурси  го дава на 1000 човека. Като гледам какво забавяне има. Варненска му работа.

Аспарухово нет същите. Галата нет и те са същите. Като дойде пиков час и интернетът увисва. Рязко пада. Към 1 часа вечерта нета летеше. Когато бях още във Варна.

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

Именно, кабелен нет.

Беше писал за оптичен ...

преди 3 часа, CllaireD написа:

Ето това ми показва Таск менажера: 

wifi.png

Дискът защо е натоварен до 70 процента? Паметта е добре. 70 процента. Значи работи. Видеото е на 0 процента? Трябва да е поне някакъв процент. 5 примерно.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Дискът защо е натоварен до 70 процента?

Това е пиково, но паметта е на 60% постоянно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.